2021-12-09
開心開心生日飯🥰 今日跟左我個friend去食居酒屋,佢話食過好味要帶我試下,好開心! 直接入正題,今晚嘅樣樣野都啱我胃口🥰 等我遂個俾個comment先 芥末紫蘇章魚:有青瓜伴碟,食落係有少少酸酸maymay,八爪魚肉質咬落啖啖肉,但唔會韌,口感好正,作為前菜可以幫手醒下個胃 飛魚子昆布:粒粒脆卜卜,咬落去有啵滋嘅感覺,食落好得意 蘇炸雞心:雞心係我嘅最愛,有豐富蛋白質,呢度炸得啱啱好,金黃色,重點係唔會油,雞心處理得好好,食落微微彈牙,越咬越香。 辣酒凍花螺: 花螺食到淡淡酒香,同時帶小小辣味,食落彈牙,又係一個好開胃嘅小食 海膽炒飯:呢個炒飯超水準,炒到乾身有咬口不再講,食到海膽嘅鮮味,而且一啲都唔油膩,我足足食左兩個碗仔甘多。 白鱔:呢個魚同樣不得了!食落極香魚油味,啲魚肉嫩到一壓就食到,配埋脆卜卜嘅魚皮,雙重口感好正! A5和牛坑腩:脂肪同肉相間,食落油脂感適中,牛味好突出,係唔錯嘅牛 厚燒牛舌:牛舌配燒肉汁或鹽都咁夾,口感柔滑得黎又有少少嚼口,再厚返少少就仲好味 最後我仲有個surprise,係有寫happy birthday嘅甜品,卷蛋好味,好鬆軟,同甜品店個啲有得揮!
飛魚子昆布:粒粒脆卜卜,咬落去有啵滋嘅感覺,食落好得意