2021-12-09 85 浏览
開心開心生日飯🥰 今日跟左我個friend去食居酒屋,佢話食過好味要帶我試下,好開心! 直接入正題,今晚嘅樣樣野都啱我胃口🥰 等我遂個俾個comment先 芥末紫蘇章魚:有青瓜伴碟,食落係有少少酸酸maymay,八爪魚肉質咬落啖啖肉,但唔會韌,口感好正,作為前菜可以幫手醒下個胃 飛魚子昆布:粒粒脆卜卜,咬落去有啵滋嘅感覺,食落好得意 蘇炸雞心:雞心係我嘅最愛,有豐富蛋白質,呢度炸得啱啱好,金黃色,重點係唔會油,雞心處理得好好,食落微微彈牙,越咬越香。 辣酒凍花螺: 花螺食到淡淡酒香,同時帶小小辣味,食落彈牙,又係一個好開胃嘅小食 海膽炒飯:呢個炒飯超水準,炒到乾身有咬口不再講,食到海膽嘅鮮味,而且一啲都唔油膩,我足足食左兩個碗仔甘多。 白鱔:呢個魚同樣不得了!食落極香魚油味,啲魚肉嫩到一壓就食到,配埋脆卜卜嘅魚皮,雙重口感好正! A5和牛坑腩:脂肪同肉相間,食落油脂感適中,牛味好突出,係唔錯嘅牛 厚燒牛舌:牛舌配燒肉汁或鹽都咁夾,口感柔滑得黎又有少少嚼口,再厚返少少就仲好味 最後我仲有個surprise,係有寫happy birthday嘅甜品,卷蛋好味,好鬆軟,同甜品店個啲有得揮!
開心開心生日飯🥰

飛魚子昆布:粒粒脆卜卜,咬落去有啵滋嘅感覺,食落好得意

2021-12-09 70 浏览
今日出開銅鑼灣,所以晚飯時約朋友在附近吃飯,選了Hungry Monkey這間鐵板燒餐廳。因為太攰唔想諗食乜嘅關係,我點了二人前套餐,而家仲做緊promotion有八折,抵食。先上的是辣酒凍花螺,酒香入味,辣汁帶少許麻辣,跟花螺和汁一起吃最有風味。接著的是芥末紫蘇章魚,章魚點了芥末汁零舍醒胃、章魚肉軟硬度適中,一個很不錯的前菜。之後是厚燒牛舌,是此店的必點推介,牛舌肉厚嫩滑,份量亦比其他餐廳多。緊接著飛魚子昆布上檯,外觀特別,是燒魚子夾著昆布,食落有驚喜,魚子口感爽脆,滲透出淡淡的昆布海水咸香,我覺得是本餐的亮點。跟著是A5和牛坑腩,肉質鮮嫩,師傅燒得外香內軟,一塊一塊吃轉眼就吃完。再來的是白鱔和酥炸雞心,白鱔燒得皮脆肉嫩,配上醬汁真的是絕配。酥炸雞心則是外脆內軟,平時我少吃內臟,但這道酥炸雞心真的令我破了戒。最後是海膽炒飯,海膽份量多,粒粒米都炒到金黃色,賣相和口感都是一流水準。之後,甜品因為飛機機期關係,海鹽雪糕未能供應,最後換了巨峰提子味卷蛋都一樣好吃,為我這餐完美作結。下次再來,想試試他們的合味道御好燒,可以自己動手參與製作,應該會加倍美味。

2021-12-08 65 浏览
銅鑼灣登龍街食店林立,是尋找美食的好去處,今晚約了朋友來到(Hungry Monkey),一間新派鐵板燒居酒屋,我們選擇坐在餐廳裏面,一邊喝酒一邊談天。黑板上有多款是日推介,不過我們選了二人前,可以試多一點嘛。首先來兩個冷盤,芥末紫蘇章魚和辣酒凍花螺。花螺的辣汁非常惹味,有少少麻辣,一吃便停不到口。章魚厚切,鮮味十足,肉質一點也不韌。接着便是新鮮熱辣的厚燒牛舌,這個厚切絕對是非常厚切,外表燒得焦香,內裏多汁,另外份量十足,相信四人吃也足夠,值得推介!飛魚子昆布亦是另一推介之物,老實說我從未在其他餐廳見過有這種小食,單是創意已加分!脆卜卜的飛魚子像三文治般夾着煙韌的昆布,口感非常有趣和美味。燒A5和牛坑腩,五成熟,我比較喜歡吃原味不沾燒汁,最能吃出濃郁的牛味。燒白鱔,外皮熱辣香脆。還有酥炸雞心,大大粒肉質厚實。邊吃邊喝冰凍的梅酒非常爽!之後還有海膽炒飯,炒飯粒粒甘香,海膽份量多,絶不欺場。最後甜品時間,原先的海鹽雪糕轉了日色卷蛋,我們選了巨峰和蘋果味,為這豐富的晚餐作結。

黑板上有多款是日推介,不過我們選了二人前,可以試多一點嘛。
首先來兩個冷盤,芥末紫蘇章魚和辣酒凍花螺。

燒白鱔,外皮熱辣香脆。
還有酥炸雞心,大大粒肉質厚實。邊吃邊喝冰凍的梅酒非常爽!

之後還有海膽炒飯,炒飯粒粒甘香,海膽份量多,絶不欺場。

2021-12-06
最近有D想食鐵板燒,係openrice碌左一陣見到呢間價錢相對親民,就book埋台試試佢! 到到用餐當日都唔駛等,直接入得,餐廳唔大,大概都係坐得廿個人左右,所以如果想試就最好book定台。入到去就好好咁比左份前菜沙律我地話助開胃(不過最後埋單發現原來收左錢..雖係係$28,但如果冇興趣就提早出聲話唔要喇)。然後員工都好好服務,係我地睇緊餐牌個陣都會主動埋黎介紹返佢地有咩推介,除左menu上面既仲有D寫左係幅牆到既,咁我地2個人就叫左蟹肉忌廉薯餅、炸魷魚鬚、清酒煮蜆、章魚大阪燒。野飲方面因為酒類/soft drinks類選擇都唔算多,就叫2支梳打算。咁上菜都算上得快既,蟹肉忌廉薯餅個餡就creamy D 偏軟身,最初個下以為未熟透哈,但佢實際係咁既,都炸得幾香口。炸魷魚鬚呢D基本小食就都正常發揮,冇話特別差亦冇話特別好。清油煮蜆呢就特別D,佢會用個袋袋住D清酒蜆,可能等佢冇散熱得咁快(?),雖然數量唔多但D蜆就大大隻,滿足過細隻但一大堆哈,個酒味都幾清唔好話帶苦仲都幾入味,幾欣賞。大阪燒都唔錯,做到佢脆脆地,唔會軟淋淋咁,都都幾多料,不過就唔算大份。Overall,都唔錯,不過咁埋單都

咁上菜都算上得快既,蟹肉忌廉薯餅個餡就creamy D 偏軟身,最初個下以為未熟透哈,但佢實際係咁既,都炸得幾香口。炸魷魚鬚呢D基本小食就都正常發揮,冇話特別差亦冇話特別好。清油煮蜆呢就特別D,佢會用個袋袋住D清酒蜆,可能等佢冇散熱得咁快(?),雖然數量唔多但D蜆就大大隻,滿足過細隻但一大堆哈,個酒味都幾清唔好話帶苦仲都幾入味,幾欣賞。大阪燒都唔錯,做到佢脆脆地,唔會軟淋淋咁,都都幾多料,不過就唔算大份。Overall,都唔錯,不過咁埋單都$480,平唔算特別平啦,但都OK!

2021-12-05 68 浏览
秋風正起,有啲涼意,當然去食燒物既好時機見到門面已經吸引到眼球,就忍唔住要走入去坐低嘆下好有格調呢!!我地兩個人首先叫左個辣酒煮螺,開開地胃做個Starter先,螺肉都好香酒味,肉質爽脆我地每人都叫左支果汁梳打送螺,好鮮味呢!!!重叫左個芥末紫蘇章魚,章魚唔會好硬身,容易趙,酸酸甜甜,加埋配菜好開胃一個好有驚喜既小食,飛魚子昆布,佢唔似得一般既壽司,飛魚子燒左之後特別爽脆,夾住中間既昆布將鮮味帶飛魚子去左第三個層次,一定會再食燒白膳, 熱辣辣,肉質鮮甜,燒完迫到啲魚油另佢更香,肥美!厚燒牛舌,夠曬厚實,就好似同緊隻牛巴黎鐵塔翻轉再翻轉,爽嫩到難忘炸雞心,本身已經 好爽,再點埋個汁A5和牛坑腩,脂肪同分佈得好平均,肉嫩油夠香,肉味好濃海膽炒飯,用料十足,好多海膽,啖啖飯都有海膽係度,十分滿足
秋風正起,有啲涼意,當然去食燒物既好時機

見到門面已經吸引到眼球,就忍唔住要走入去坐低嘆下

好有格調呢!!

我地每人都叫左支果汁梳打送螺,好鮮味呢!!!

夾住中間既昆布將鮮味帶飛魚子去左第三個層次,一定會再食

燒白膳, 熱辣辣,肉質鮮甜,燒完迫到啲魚油另佢更香,肥美!

炸雞心,本身已經 好爽,再點埋個汁

A5和牛坑腩,脂肪同分佈得好平均,肉嫩油夠香,肉味好濃

海膽炒飯,用料十足,好多海膽,啖啖飯都有海膽係度,十分滿足
2021-11-16
2021-12-05 2636 浏览
今日帶best friend去銅鑼灣燈籠街食生日飯,揀左呢間hungry monkey。店面唔算好大,有bar枱位同普通2人/4人位,舖頭好有氣氛,音樂令人覺得好chill好正,店員服務態度好。我係openrice預先訂左佢嘅set,想試多啲唔同野食。前菜:飛魚子昆布口感清脆,粒粒分明,好似係條脷上面跳舞甘 芥末紫蘇章魚 超厚超滿足,彈牙新鮮,微酸嘅醬汁令到我更開胃 辣酒涷花螺 花螺肉質夠爽同嫩,醬汁有一陣陣麻辣香,但食落唔會好辣,食完一粒又一粒,可惜我地無叫到酒飲,唔係嘅話送酒一流。 蘇炸雞心 雞心份量好多,有成10件左右,炸得香脆,炸粉唔會厚,咬落好香,一啲都唔會腥 主菜:厚燒牛舌 牛舌有肉質的口感,吃得到油脂,卻沒有油滋滋的膩 白鱔 魚皮煎得超香脆,配埋嫩滑多汁嘅魚肉,真係我食過數一數二正嘅魚,一流!A5和牛坑腩 食落軟棉棉,好濃牛味,配上特製醬汁好夾 海膽炒飯 炒飯粒粒分明,師傅好好手勢炒到夠乾身,食落唔會軟,調味剛好,食到夠鮮,加埋附送嘅紫菜夠曬鹹香。最後嘅甜品我請餐廳幫我寫左Happy birthday 係上面,好靚我朋友都好開心。甜品分別係有巨鋒同埋蘋果味卷蛋,卷蛋好鬆軟

前菜:
飛魚子昆布

口感清脆,粒粒分明,好似係條脷上面跳舞甘

芥末紫蘇章魚

超厚超滿足,彈牙新鮮,微酸嘅醬汁令到我更開胃

辣酒涷花螺

炸雞

主菜:

厚燒牛舌

牛舌有肉質的口感,吃得到油脂,卻沒有油滋滋的膩

白鱔

A5和牛坑腩

食落軟棉棉,好濃牛味,配上特製醬汁好夾

海膽炒飯

最後嘅甜品我請餐廳幫我寫左Happy birthday 係上面,好靚我朋友都好開心。甜品分別係有巨鋒同埋蘋果味卷蛋,卷蛋好鬆軟,味道又自然。仲有福餅,好有日本感覺,夠煙韌。
整體成個體驗好正,兩個女仔食到好飽,又可以慢慢傾計,好開心!推介大家慶生都可以去!!

2021-11-29
  • 厚燒牛舌
  • A5和牛坑腩
2021-12-05 50 浏览
同朋友仔行完街街後,又去找我們最愛的日本菜吃晚餐,經過此店覺得外表好像一間酒吧,但一看餐牌原來是居酒屋+鐵板燒款式,於是入去一探究竟,燈光浪漫但氣氛熱鬧,很適合三五知己來聚會,點了數款菜式試試,飛魚子昆布,魚子夾着昆布形成一塊類似餅乾的形狀,薄薄一片,然後點着酸甜燒汁來吃,口感爽脆煙韌,充滿着魚子的鮮味,這道菜款式比較少見,都是頭一次吃,既新奇又好吃,A5和牛坑腩,半肥瘦加半生熟的肉質嫩滑而且油香味十足,厚燒牛舌份量很足,燒白鱔肉質肥美而且鱔皮燒得很脆,海膽炒飯,海膽勁多,炒得乾身很香口,最後來個甜點,日本蛋卷(巨峰和芒果口味),水果香味和蛋卷很配,飲品叫了蘋果梳打,食住燒物歎飲品,確實舒爽。
2021-12-04 62 浏览
鉄板燒係我的至愛日式料理之一,而新派鉄板燒有強勁音樂襯底伴食,有可以近距離看著大廚功架,集視、聽、食享受於一身。磯煮鮑魚廚師已細心切粒,聽侍講,磯煮浸咗兩日,所以味道特濃,不過唔係死鹹,仲有鮑魚味。精選生蠔生蠔真係最緊要食新鮮,不鮮不食是我食生蠔的宗旨,這兩隻有成年人手掌咁大的生蠔,值98分。松葉蟹肉甲羅燒松葉蟹黃塞滿蟹殼,加上兩隻蟹鉗,燒至金黃脆香,是今餐的亮點之一。蟶子連殼上的燒蟶子,好有咬口,又香又彈。推介必點必食之選。日本白粟米話明鉄板燒, 咁啱又係燒粟米咁”橋”。日本白粟米喎,甜度夠不在話下,仲要燒到脆香。比目魚沙律沙律嚟講,用比目魚都的確少見,難得質感與沙律匹配,而且無骨順滑。松葉蟹肉海膽炒飯日本海膽有一定保證,做炒飯可劈腥,本身唔係海膽控,但加埋松葉蟹,加番分。梅雫十年熟成梅酒食鉄板燒配梅酒是我個人選擇,除了可解膩,又可品嚐十年浸泡的味道,餘韻悠長。日本蛋卷(巨峰味)、日本蛋卷(芒果椰子味)點這款甜品夠新鮮,唔係一味叫雪葩、芝士蛋糕,我話的。

磯煮鮑魚

精選生蠔

松葉蟹肉甲羅燒

蟶子

連殼上的燒蟶子,好有咬口,又香又彈。推介必點必食之選。

日本白粟米

比目魚沙律

松葉蟹肉海膽炒飯

梅雫十年熟成梅酒

日本蛋卷(巨峰味)、日本蛋卷(芒果椰子味)

點這款甜品夠新鮮,唔係一味叫雪葩、芝士蛋糕,我話的。
2021-12-04 89 浏览
經過此店在門外看看餐牌,發覺有很多款小食,岩哂晚上想輕食嘅我,點了一客芥末紫蘇八爪魚,芥末味很濃,八爪魚切成小塊,加上青瓜片,蘿蔔絲和紫蘇,味道辣得來很清新,另外一道辣酒凍風螺,醬汁弄得很有大排檔的風味,但原來凍食效果都不錯,可說是中式x日式結合的小食,吃小食當然一定要點杯酒精飲品來襯托一下啦,點了一杯梅干威士忌割水,如果本身只是飲威士忌的味道會過於強烈,現在加了梅干的甜味就令整杯酒感覺完全不同,甜甜的酒更容易入口,夜晚一邊飲杯酒一邊吃小食的感覺確實不錯
芥末紫蘇八爪魚
辣酒凍風螺
梅干威士忌割水
辣酒凍風螺
梅干威士忌割水
2021-12-02 42 浏览
登龍街呢度入夜氣氛好好,朋友介紹呢間居酒屋啤酒大賽,我哋睇睇佢咩料先,如果好食再同朋友嚟比賽有鐵板區,十足日本街頭就係呢個比賽啦,自問好飲得嘅快啲嚟參加啦,好抵飲芥末紫蘇章魚,好醒胃好開胃10分好嘅佐酒小食燒白鱔,好肥美Juicy估唔到有辣酒花螺食,不過有日本清酒,增加日本風味牛舌超有驚喜,放量都好多,燒得啱啱好酥炸雞心,出面餐廳好少食到鐵板A5和牛 推介推介,肉質豐富😊😊最後嚟過海膽炒飯, 10分滿足,鐵板炒嘅係唔同好有鑊氣風味食埋甜品就好滿足啦🥰🥰🥰

有鐵板區,十足日本街頭

就係呢個比賽啦,自問好飲得嘅快啲嚟參加啦,好抵飲

芥末紫蘇章魚,好醒胃好開胃
10分好嘅佐酒小食

燒白鱔,好肥美Juicy

估唔到有辣酒花螺食,不過有日本清酒,增加日本風味

牛舌超有驚喜,放量都好多,燒得啱啱好

炸雞心,出面餐廳好少食到

鐵板A5和牛 推介推介,肉質豐富😊😊

最後嚟過海膽炒飯, 10分滿足,鐵板炒嘅係唔同
好有鑊氣風味

食埋甜品就好滿足啦🥰🥰🥰
  • 厚燒牛舌
  • A5和牛坑腩
  • 芥末紫蘇章魚
2021-12-01 50 浏览
香港真的有很多日本菜主打鐵板燒的餐廳,但是要找到好食和舒適的日式餐廳不多,今晚約同男友去銅鑼灣試試這間Hungry Monkey,  因為之前聽朋友說這裏值得推介,剛好今晚在這附近,所以便試試!!先上比目魚沙律~比目魚新鮮甜香,沙律加上酸酸沙律汁,份外開胃!接着是精選生蠔~超大隻生蠔放在眼前,鮮美非常,非常吸引,嫰滑無比!然後是日本白粟米~罕見的日本白粟米平日不是常常可以吃到,鮮甜多水,吃得一粒也沒有剩下呢!還有聖子~廚師很細心,將大大條聖子切開一粒粒,容易入口,燒得很香口惹味!嘩!磯煮鮑魚超正呀~份外彈口,大大隻的,用凍食的方法來保持了鮑魚的原汁原味!松葉蟹肉甲羅燒~整隻蟹蓋放滿蟹膏,整個口腔充滿蟹膏,這種感覺超爽!蟹膏上面還有新鮮松葉蟹肉呢!松葉蟹肉海膽炒飯~炒飯粒粒分明,盡顯廚師功力,加上松葉蟹肉同海膽,真是完美的配搭!十年熟成梅酒~梅香特別芳香,酒香之餘,梅香也不斷送出,美食加靚酒,真是一絕!日本蛋卷(巨峰味)~顏色已非常吸睛,淡淡提子香味,蛋糕非常軟棉的!還試了日本蛋卷(芒果椰子味)~非常有創意,很有芒果味之餘,還带出了淡淡椰香,椰絲還很有口感!美味的甜點為今晚畫上完美的句號

美味的甜點為今晚畫上完美的句號!!
2021-11-23 58 浏览
因為經OP預約有七五折優惠所以提早左5點半去食食到一半突然有人走哩講話有時限,問我地幾時走,而本身入店時冇任何通知埋單嗰陣,多收左2個小沙律既錢(共$56蚊),哩兩個係我地入店嗰陣放低話送既,然之後埋單話係必收項目,感覺極差啲野係ok既(指海鮮),但係都係收好貴。兩個手板大小,2cm厚都冇既大阪燒就要88以上,真心覺得有啲不值好啦你收咁貴咁我希望你地服務好啲,但係發生上面既事+店面好多可見角落都有唔少塵既時候😇多謝,唔會再幫襯
因為經OP預約有七五折優惠所以提早左5點半去食

啲野係ok既(指海鮮),但係都係收好貴。

多謝,唔會再幫襯
2021-11-17 2218 浏览
上星期六剛好約了女朋友慶祝拍拖紀念日,在銅鑼灣訂了這家居酒屋,有特色的Fusion菜可以吃!蕃茄蒜子沙律 $28前菜是原個蕃茄沙律,鋪滿香蔥和蒜蓉,酸酸甜甜,非常開胃。托托蜆$88蒜蓉牛油青蔥煮托托蜆,香氣撲鼻,蜆肉鮮甜。法國Martin生蠔 🦪 starter $118生蠔超級新鮮肥美,入口爽脆,清新的海味盈滿口腔,風味甘甜無比。日本白粟米 $48聽店員介紹它的甜度高達17 度或以上!用燒烤的煮法一口咬落去,爆汁之餘帶有淡淡忌廉香味!松葉蟹肉甲羅燒 $108配上青瓜取代坊間一般用的梳打餅,10分清新,突出松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹膏香令人非常回味。蟹盛御好燒 配紫菜$158源自日本的一種鐵板燒小吃。加上大量嘅蟹肉同蟹籽等材料,於鐵板上燒成煎餅薄身嘅御好燒煎到香脆可口,還可以自由加紫菜和紅薑絲。燒鱈魚干 $58佐酒小食,酒過三巡,銀雪魚乾仍然香脆!甜品點了日本蛋卷 ($38)選了我最愛的巨峰提子味,甜度適中!另有芒果、綠茶、香蕉朱古力等味道可以選擇。

蕃茄蒜子沙律 $28

前菜是原個蕃茄沙律,鋪滿香蔥和蒜蓉,酸酸甜甜,非常開胃。

托托蜆$88

蒜蓉牛油青蔥煮托托蜆,香氣撲鼻,蜆肉鮮甜。

法國Martin生蠔 🦪 starter $118

日本白粟米 $48

松葉蟹肉甲羅燒 $108

蟹盛御好燒 配紫菜$158

燒鱈魚干 $58

佐酒小食,酒過三巡,銀雪魚乾仍然香脆!

甜品

2021-11-06
庆祝纪念
纪念日
  • 松葉蟹肉甲羅燒
  • 燒鱈魚干
2021-11-17 67 浏览
約朋友食飯最鐘意去日本居酒屋食日本菜,大家飲下酒,慢慢食慢慢計下計,好舒服嘅用餐享受。蕃茄蒜子沙律 $28這是一份晚市必食的前菜,蒜蓉蕃茄酸酸非常開胃。芥末紫蘇章魚$68芥末味本來就很醒胃,加了紫蘇葉的味道很特別,章魚亦好有趙口,作為前菜亦很不錯。法國馬田生蠔 $118生蠔非常肥美,size很大,海水味唔會太重,所以食得出鮮甜嘅味道。日本白粟米 $48白粟米係新式嘅食材,唔多餐廳會食到,味道唔算超甜,但燒完很香。松葉蟹肉甲羅燒 $108居酒屋必食茶式,特別之處係用青瓜代替平時食嘅梳打餅,所以食嘅時候會好fresh,突出蟹肉嘅鹹香味。蟹盛御好燒$158薄身嘅御好燒加入大量嘅蟹肉同蟹籽,煎到好脆好香口,仲可以不停任加紫菜同紅薑。酥炸雞心 $68第一次食雞心,但完全唔覺得似食內臟,好爽口,送酒必點小食!

蕃茄蒜子沙律 $28
這是一份晚市必食的前菜,蒜蓉蕃茄酸酸非常開胃。

芥末紫蘇章魚$68

法國馬田生蠔 $118

日本白粟米 $48

松葉蟹肉甲羅燒 $108

蟹盛御好燒$158

炸雞心 $68
第一次食雞心,但完全唔覺得似食內臟,好爽口,送酒必點小食!
2021-11-16 58 浏览
今晚朋友帶我去銅鑼灣試吓哩間居酒屋,哩度真係啱晒三五知己傾吓計飲下酒!氣氛仲好好添!我哋叫咗……十年熟成梅酒:甜甜的,易入口,真係好適合女生磯煮飽魚:好鮮嫩同好淋辣酒東風螺:少少麻辣味,我唔食麻辣都接受到,螺肉好彈牙法國聖馬田生蠔:大隻嘅生蠔肉質鮮甜,仲有海水味比目魚沙律:比目魚肥美,輕輕燒一燒,魚油香四射,加埋新鮮蔬菜同埋沙律醋一齊食,減低油膩感日本白粟米: 外面輕輕烘過,雖然係生嘅,但好甜,口感爽脆蟹盛御好燒:蟹膏香濃,蟹肉蟹子好鮮,鋪滿整個燒餅,加上有少許鹽嘅紫菜一齊食,味道豐富日本巨峰提子蛋卷及芒果蛋卷:味道清新,特別巨峰提子,賣相同味道都好特別

十年熟成梅酒:甜甜的,易入口,真係好適合女生

磯煮飽魚:好鮮嫩同好淋

辣酒東風螺:少少麻辣味,我唔食麻辣都接受到,螺肉好彈牙

法國聖馬田生蠔:大隻嘅生蠔肉質鮮甜,仲有海水味

日本白粟米: 外面輕輕烘過,雖然係生嘅,但好甜,口感爽脆

2021-11-02
  • 磯煮鮑魚