2022-07-25 19 浏览
呢一間位於尖沙咀海港城亦都有分店係全球頭50名 好多人排隊慕名而來轉食漢堡包呢一間嘅漢堡包有好多唔同嘅選擇我哋食咗雙層牛肉漢堡配上芝士 麵包好鬆脆多汁好好食 性比較高 仲有呀佢哋好多錢才選擇我哋亦都嗌咗芝士薯條分量十足可以兩個人一齊分享亦都有水牛雞翼有辣味同埋有五隻好好食 10分入味即叫即整10分香脆可口仲有佢哋環境細細但係可以睇到海景好正感覺唔錯仲有嘢飲我哋嗌咗檸檬汁好解圍好好食㗎如果大家嚟食嘅話就快啲啦要排隊㗎
仲有佢哋環境細細但係可以睇到海景好正
感覺唔錯仲有嘢飲我哋嗌咗檸檬汁
好解圍
好好食㗎如果大家嚟食嘅話就快啲啦要排隊㗎

2022-07-25 29 浏览
又嚟呢度食漢堡啦 上次食完之後念念不忘今次再嚟 Double cheese burger 費事咁多肉咁多芝士好滯 專登叫左lettuce bun 就係將個包專左做生菜 上下都有菜中和下 幾fresh Honbo 最普通個款 有2塊beef 1塊cheese Cheese fries 芝士醬咸咸地 唔使點茄汁都夠味Buffalo wings 有5隻雞翼 酸酸地同埋都幾辣 唔食得辣嘅我叫咗杯嘢飲中和下Mike’s Lemonade 檸檬好清新 又酸又開胃Apple Pie Iced Tea好重肉桂味 連塊蘋果都可以食埋不過呢度冷氣真係好凍 好快就凍到起身走人
又嚟呢度食漢堡啦 上次食完之後念念不忘今次再嚟

Honbo 最普通個款 有2塊beef 1塊cheese

Cheese fries 芝士醬咸咸地 唔使點茄汁都夠味

Mike’s Lemonade 檸檬好清新 又酸又開胃

不過呢度冷氣真係好凍 好快就凍到起身走人
2022-07-25 360 浏览
今日到訪海港城的漢堡店。雖然只是十一時四十五分,但座位已經差不多滿座了。餐牌很簡單,就是一頁漢堡選擇,有九款,價格由$88-$178,另一頁是薯條和飲品等等。Classic burger$884 oz beef Patty, onion, pickle, lettuce, house sauce 這經典漢堡有四安士牛肉漢堡,牛肉漢堡充滿肉味,一點也不油膩,亦不會乾身,是真牛肉漢堡,加上生洋蔥,酸瓜、生菜,還有自家制醬汁,味道有少少似千島醬,十分醒胃,是有水準的漢堡。Honbo $982x2 oz beef patty, pickle, onion, lettuce, house sauce這招牌漢堡有兩件兩安士牛肉漢堡,餡料和經典漢堡一樣,唯一分別就是四安士一件patty ( classic)和兩件兩安士patty( Honbo). 這漢堡麵包十分鬆軟,加上鬆化的牛肉漢堡、生洋蔥、生菜和醬汁,十分滋味,這漢堡沒有美式漢堡那樣膩口,加上適當的爽脆配菜,在漢堡當中有淸新感覺,不錯。Sweet potato fries 這甜番薯條真材實料,是粗身一塊塊的,吃得過癮,而且炸得一點也不油膩,香甜

Classic burger$88

Honbo $98

Sweet potato fries

這甜番薯條真材實料,是粗身一塊塊的,吃得過癮,而且炸得一點也不油膩,香甜軟身的甜番薯,加上少少沙糖點綴,別有一番滋味。

Lemonade$38

這lemonade 入口冰涼,濃縮的檸味,激酸冰爽風味,沒有太多甜味,配漢堡不錯,消暑解膩。

Apple pie iced tea$38

這蘋果批凍茶真係蘋果批風味,輕輕的甜,淡淡的蘋果味,加上肉桂風味。

這一天吃漢堡十分滿足,沒有太多罪惡感,正!
2022-07-23
午餐
2022-07-25 52 浏览
作為入圍全球最佳漢堡之一既HONBO係佢被列入呢個排行榜之前我已經食過一次!第一次食都相當有驚喜,自從入榜後都無再試過,今次咁啱經過見到無人就入去再試下味道係咪同之前一樣keep到水準.Honbo2x2oz Beef patty | Cheese | pickles | Onion | House sauce 烘得香軟而晶瑩既漢堡包見到都已經流晒口水!入口軟熟而且濕潤唔會過乾身.配上經典HONBO juicy又帶濃厚牛香既牛肉漢堡,每食一啖肉汁就不停溢出,雖然有少少狼狽但絕對係最高享受.配上濃香帶半溶狀既芝士及酸甜既酸瓜及洋蔥,唔會過膩之餘令味道更惹味.The gold StandardDouble 4oz Beef patty | Double Cheese | Bacon | Pickles | Onion | Lettuce | House sauce 如果見到HOMBO覺得都係同平時既burger差唔多無咩特之處既話呢款The gold Standard可能係你既首選!呢款巨無霸級burger既牛肉足4oz咁多!肉汁同牛香都加倍昇華.配上香脆煙肉增加鹹香感而且帶出淡淡smoky

Honbo

The gold Standard
如果見到HOMBO覺得都係同平時既burger差唔多無咩特之處既話呢款The gold Standard可能係你既首選!呢款巨無霸級burger既牛肉足4oz咁多!肉汁同牛香都加倍昇華.配上香脆煙肉增加鹹香感而且帶出淡淡smoky香.再以新鮮生菜令整個burger層次感更豐富.

Fries
新鮮即炸既薯條永遠不會令人失望,充滿薯香又唔油膩既薯條香脆鹹香.

Chilli Fries
加入少少變化既薯條亦帶出另一種風味.係薯條上加上紅腰頭,肉醬及芝士帶出墨西哥香辣香味.味道唔算過辣,但每一啖都帶到比你一種辛香既刺激感.

Mike’s Lemonade
檸檬香好突出既lemonade,以酸酸甜甜口味解去肉膩感!

Apple Pie Iced tea
清香既茶底中帶點蘋果香,後勁帶出一陣獨特既肉桂香味,味道有點似蘋味批得黎又唔會好奇,估唔到咁match.

• Honbo
2022-07-24 24 浏览
今日嚟咗海港城血拼 , 肚餓想搵野食叉叉電 , 見到呢間平日夜晚都有好多人排隊 , 就決定試下 ! 🤓🤓 係門口望入去見到幾張海景卡座 😲 一路望住海景 , 一路食burger 😍 一定好爽 ! 可惜今次坐唔到 😣 餐牌 :burger 有好多選擇 , 除左牛 , 仲有照燒雞堡, 食素嘅朋友都可以揀 IMPOSSIBLE 漢堡 ! 😆😆The Gold Standard ($178) 男友比較大食 , 所以叫左最重量級的 The Gold Standard !! 😋😋 Burger 足料 , 好厚身 , 真係要擘大個口先食到 😲😲😲 !! Burger 嘅靈魂緊係塊牛肉喇 ! 牛味濃 , 非常 juicy , 唔乾 , 調味都唔錯 , 唔會太濃 , 高質 !! 👍👍Honbo 1.5 ($138)薯條 ($38)薯條係幼身 , 點茄汁同黃芥末食一流 ! 😬水牛辣雞翼 ($78)有5大隻 , 都幾辣㗎 😈😈 但係越食越辣越過癮 !!Mike's Lemonade ($38)足料 , 味道清新 !! 食完咁多肉肉嘅 burger , 飲一杯 refreshing 嘅 lemonade 無得

餐牌 :

The Gold Standard ($178)

Honbo 1.5 ($138)

薯條 ($38)
薯條係幼身 , 點茄汁同黃芥末食一流 ! 😬

水牛辣雞翼 ($78)

有5大隻 , 都幾辣㗎 😈😈 但係越食越辣越過癮 !!

Mike's Lemonade ($38)
足料 , 味道清新 !! 食完咁多肉肉嘅 burger , 飲一杯 refreshing 嘅 lemonade 無得輸 ! 😌😌
Draft Beer ($78)
我地揀左 Asahi ! 爽 !

雖然今次坐唔到海景卡座 , 食完之後我哋出咗餐廳外面嘅地方坐下 , 欣賞海景 , 好舒服 , 大家食完 burger都要過嚟坐下 !! 整體黎講 , Honbo 環境舒服 , 乾淨 , 食物質素高 , 絕對值回票價 !! 🤗 🤗
  • Mike's Lemonade
2022-07-24 59 浏览
呢間餐廳成日大排長龍今次早去無咁多人即刻試下餐廳景觀開揚有海景😍漢堡🍔嘅製作亦都好認真款式多之餘仲要好好味可以望住海景食真係心曠神怡難怪長期都咁多人排隊🔸𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗦𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱 $𝟭𝟳𝟴🔸𝗛𝗼𝗻𝗯𝗼 𝟮.𝟬 $𝟭𝟲𝟴🔸𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 $𝟱𝟴🔸𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 $𝟳𝟴🔸𝗠𝗶𝗸𝗲’𝘀 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 $𝟯𝟴🔸𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗣𝗶𝗲 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗧𝗲𝗮 $𝟯𝟴呢間本地burger店喺2020年被Bloomberg選為全球最佳burger店,質素絕對有保證。今次我哋分別每人叫咗一個burger,一份小食同一杯飲品,食完之後完全無失望,真係非常好食🤩The Golden Standard有兩塊4oz牛肉同兩片芝士,再加埋煙肉、洋蔥等等配菜,淨係賣相都已經勁吸引,食落同醬汁好夾,牛味香濃,非常好味😋 Honbo 2.0就仲誇張,4塊2oz牛肉再加埋3片芝士,真係睇到流哂口水,食落勁香芝士味,邪惡到不得了,芝士控絕對唔可以錯過🤤唔好以為佢哋得burger高質,小食嘅質素都毫不遜色。芝士薯條賣相睇落好似好普通,食落先知炸得好香脆,芝士醬亦都好香,真係好小可食到咁高質嘅薯條🤣
呢間餐廳成日大排長龍

🔸𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 $𝟱𝟴

🔸𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 $𝟳𝟴

🔸𝗠𝗶𝗸𝗲’𝘀 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 $𝟯𝟴
🔸𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗣𝗶𝗲 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗧𝗲𝗮 $𝟯𝟴

唔好以為佢哋得burger高質,小食嘅質素都毫不遜色。芝士薯條賣相睇落好似好普通,食落先知炸得好香脆,芝士醬亦都好香,真係好小可食到咁高質嘅薯條🤣水牛雞翼亦都好好味,食落辣辣哋非常惹味😋
飲品亦都好大杯,兩杯飲落都好涼快,非常適合呢個天氣飲☺️
2022-07-18
  • Honbo 2.0
2022-07-20 231 浏览
相信唔少朋友都有睇Alfred有碗話碗,今次食呢一間就係佢自費食都讚嘅burger~ 其實之前我已經有係佢荃灣分店食過,質素真係相當唔錯,早排見到佢係海港城開咗分店又排晒隊咁,今次早啲嚟,排咗一陣終於食到😚芝士漢堡 ($98) 係最classic嘅選擇,有一塊4oz 漢堡扒、芝士、煙肉、pickles、洋蔥同埋生菜🍔朋友嗌嘅The Gold Standard ($178)甚至再多一塊漢堡扒、一層芝士同埋煙肉,一上枱勁震撼,好驚佢疊到咁高會倒塌🤣整體嚟講,好鍾意佢個醬汁份量啱啱好,唔會浸濕晒個漢堡,所以仲會食到漢堡包體好鬆軟嘅質感✨除咗煙肉煎到好脆,漢堡扒煎得啱啱好,鎖到啲肉汁係入面,朋友嘅仲有少少粉嫩添😋配料所有份量都啱啱好,成個包食落去所有嘢都好balance🫶🏻佢哋嘅Cheese fries ($58) 係自家手切🍟芝士味幾香,食到底都仲有好多芝士醬,芝士控好滿意🤤水牛辣雞翼 ($78) 雞翼炸得好香口,加埋少少辣嘅水牛城醬好惹味☺️食burger平時都係飲milkshake,呢到個menu好搞笑話唔好飲milkshake喇大個喇😂 最後嗌咗Mike’s Lemonade ($38)

最後嗌咗Mike’s Lemonade ($38) 唔會太酸,加埋薄荷同青瓜好清新🌿Apple pie iced tea ($38)呢杯幾特別,少少甜帶肉桂香,真係好似平時Apple pie咁😆上面仲有幾塊蘋果乾口感都唔錯~

特別鍾意呢到個環境對住個無敵大海景,望住同Pacific Club同一個海景,當日慢慢望住佢日落都好寫意😛

❃注意❃
當日到訪係平日夜晚6:45,都要排一排隊先能夠入座,如果大家係繁忙時間到訪記得要預時間排隊✨
  • Buffalo  wings
  • Cheese Fries
  • Cheese  Fries
  • The  gold  standard
2022-07-20 21 浏览
Honbo呢個名相信大家都唔陌生係被Bloomberg評為全球五十大漢堡之一原來近排仲要喺海港城開咗,坐擁維港景色食個美式漢堡都可以望住日落,嘆到飛起Double Cheese Burger有兩層四安士嘅牛肉漢堡,加埋呢雙層芝士同蔬菜係真係超級有份量!佢個醬汁,我自己都幾鍾意漢堡肉係真係非常非常咁多汁,而且牛味都好重唔係講笑真係完全爆餡,打到卡嚟又好味The Golden Standard呢個大致上同上面嗰個一樣,多塊煙肉其實都滿足到食肉獸架除咗塊牛肉好厚又足秤之外,個麵包都幾特色超香牛油味但係又唔會比啲配料整到林晒濕晒之前食過南豐紗廠分店,啲小食原來唔同今次叫咗3個,番薯條、肉醬薯條同埋水牛雞翼番薯條係真係遠過番薯切開一碌碌,唔算好炸跟埋嘅醬汁偏辣好惹味,好啱過口癮肉醬薯條入邊竟然仲有紅腰豆,仲有啲印度嘅風味水牛雞翼酸酸辣辣,我一個人都真係清晒

Honbo呢個名相信大家都唔陌生
係被Bloomberg評為全球五十大漢堡之一
原來近排仲要喺海港城開咗,坐擁維港景色
食個美式漢堡都可以望住日落,嘆到飛起

Double Cheese Burger
有兩層四安士嘅牛肉漢堡,加埋呢雙層芝士同蔬菜
係真係超級有份量!佢個醬汁,我自己都幾鍾意
漢堡肉係真係非常非常咁多汁,而且牛味都好重
唔係講笑真係完全爆餡,打到卡嚟又好味

The Golden Standard
呢個大致上同上面嗰個一樣,多塊煙肉
其實都滿足到食肉獸架
除咗塊牛肉好厚又足秤之外,個麵包都幾特色
超香牛油味但係又唔會比啲配料整到林晒濕晒

之前食過南豐紗廠分店,啲小食原來唔同
今次叫咗3個,番薯條、肉醬薯條同埋水牛雞翼
番薯條係真係遠過番薯切開一碌碌,唔算好炸
跟埋嘅醬汁偏辣好惹味,好啱過口癮
肉醬薯條入邊竟然仲有紅腰豆,仲有啲印度嘅風味
水牛雞翼酸酸辣辣,我一個人都真係清晒
2022-07-20 16 浏览
話說兩位小編太耐無見 想搵個地方坐低傾下計chill 下😎 見海港城最近入左好多新餐廳 又未試過 就亂入左間啦😂餐廳可以望到海景 以藍白色調做主題 夠哂寫意The gold standard 黃金堡🍔($178, 套餐$228)對食肉獸黎講好滿足👍🏼外型夠震撼 入面有兩塊4oz既牛🥩夾住芝士🧀仲有塊bacon同生菜、青瓜&洋蔥都係哂個burger入面配埋佢既自家醬汁 同平時既沙律醬不一樣😉牛肉真係好厚 仲要係勁juicy同好有牛味🤤但係會偏鬆散唔係實的的甘🫣由於個burger勁足料所以勁高身 小編一啖係食唔哂所有配料😂Double Cheese Burger 雙層芝士漢堡🧀🧀🍔($158, 套餐$208)由於小編H想盡量減醣 但又好想食burger 估唔到餐廳有一個健康選擇 可以將麵包轉做生菜🥬 即刻無哂罪惡感 簡直係減肥恩物😍Sweet potato fries自家製番薯條🍠 ($38, 套餐免費)其實佢係番薯條炸成 然後喺面上灑上薄薄的一層糖 本身因為已經係番薯嚟 其實都有啲甜嘅味道 再配上砂糖 係再甜啲😏Chili fries辣肉醬薯條🍟($78單價, 套餐+$30)佢同平時出去

佢同平時出去食開嗰啲辣肉醬薯條唔一樣 佢有埋豆係度 真係好多料 而且好夠味😋

Apple pie Iced Tea🧃 (套餐+$10)
味道好特別 加左玉桂味真係好似食緊蘋果🍎批咁 飲品上面仲加左兩片蘋果乾🍎 幾fresh 可以一試😊
Cheese BurgerHonbo BurgerApple Pie Iced TeaCheese Burger就正正常常,d肉要汁水有汁水,d醬要濃味有濃味。一開始估Cheese Burger會好食d,點知Honbo Burger原來再好食d。Honbo Burger會再更加多汁水d,可能多片生菜😂😂會口感再好d。個Apple Pie Iced Tea就真喺飲唔慣,🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️因為有陣肉桂味,陣味好味咁。
Cheese Burger

Honbo Burger

Apple Pie Iced Tea

2022-07-19 14 浏览
盛夏來了,趕快逃到冷氣吹呀吹的商場才是皇道!感受著冷氣時,朋友肚子響起來,於是走入商場的餐廳,邊感受涼意邊醫肚。◽️ The Gold standard $178視覺率先震撼!兩大塊足料Juicy的牛肉相當有誠意,配上香脆的煙肉與清新的洋蔥是完美絕配,眨個眼就吃完。◽️ Honbo 2.0 $168單看賣相已看到有滿滿的芝士,牛肉多汁不乾身,吃著吃著會有酸瓜的酸幫你解解膩,是肉肉人士必愛的Burger呀。◽️ Cheese Fries $58芝士醬濃郁,驚喜在帶有輕微的鹹香,味道層次豐富。◽️Buffalo Wings $78雞翼控要點的一道,醬汁均勻地遍佈每一隻雞翼,微辣的味道愈吃愈惹味。▪️ Apple Pie Iced Tea $38喜歡肉桂的話就絕不能錯過。冰茶難得少甜,夾雜舒服的肉桂香,茶面擺上3片蘋果乾,有得飲又有得食。▪️ Mike’s Lemonade $38夏天要喝一杯涼快的,微酸中有薄荷香氣和青瓜味,消暑的不二之選!餐牌參考:

◽️ The Gold standard $178

◽️ Honbo 2.0 $168

◽️ Cheese Fries $58
芝士醬濃郁,驚喜在帶有輕微的鹹香,味道層次豐富。

◽️Buffalo Wings $78

▪️ Apple Pie Iced Tea $38

▪️ Mike’s Lemonade $38

餐牌參考:

2022-07-18 194 浏览
Honbo被選為全球Top50 得獎burger 完全係當之無愧,哩間美式burger 店已經係簡港有4間分店,小妹今日嚟咗哩間位於海港城港威商場嘅分店,店子細細,座位唔多,但空間感十足加止藍白色簡約風枱就可以輕鬆嘆美食,平日7點幾嚟到已經要排隊了,幸好等咗15分鐘左右便安排入座,仲好好彩地俾安排座窗邊卡位,可以坐享180度全海景chill 1 chill 🍔🍔The Golden Standard 巨型大burger , 一上台就已經完全俾佢吸引住,兩層4oz 嘅patty 勁厚身,外層煎得香脆面入面仲勁juicy , 但手工patty 竟然出奇地無用上大量生粉,所以反而食到嘅係肉碎感偏重嘅漢堡扒,除咗厚厚patty 仲有雙層芝士、香脆煙肉片、生菜、酸黃瓜、洋蔥🧅等,超豐富澎湃🍔Honbo 2.0一拎上手就知份量十足,根本唔可能一口食等哂,但又總想試一試😆一樣都係8oz 大份量嘅burger,但唔同嘅係4片2oz patty 加上triple cheese ,芝士控大愛,以patty 自身嘅熱力將芝士熱溶,加上洋蔥🧅同酸黃瓜🥒,雖然配料唔夠the golden standard 咁多

The Golden Standard

Honbo 2.0
一拎上手就知份量十足,根本唔可能一口食等哂,但又總想試一試😆一樣都係8oz 大份量嘅burger,但唔同嘅係4片2oz patty 加上triple cheese ,芝士控大愛,以patty 自身嘅熱力將芝士熱溶,加上洋蔥🧅同酸黃瓜🥒,雖然配料唔夠the golden standard 咁多種類,但亦完全無比下去😋

Buffalo wings
足足有5隻雞中翼,雞翼炸得少少脆身又沾滿自製辣醬sauce ,千祈唔好睇佢平平無奇但其實後勁頗強烈,美式辣醬惹味令人上癮,食到最後完全暗藏玄機,盤中仲有酸忌廉醬,可以少少中和辣味又好似令你更開胃

Chilli fries 🍟
Chilli fries 其實並沒有想像中咁辣,反面係帶點中東風味,滿滿嘅幼薯條上鋪滿惹味嘅辣肉醬同芝士碎,辣中帶點點甜,好特別又令人食唔停口

Apple pie iced tea
喜歡甜甜嘅蘋果茶🍎,叫得Apple pie 又點會少得肉桂呢,果然肉桂同蘋果係一世好友,每一口都充滿住肉桂香氣,濃而不膩,另加兩片大大片嘅蘋果乾仲好好味😋

Mike’s Lemonade
清新解膩之選,lemonade 應該係用上新鮮檸檬🍋加上青檸製成,味道偏酸,再加上青瓜同薄荷葉更refresh
  • Honbo 2.0
2022-07-18 17 浏览
平時行過都無為意,但聽朋友提起先知原來呢間🍔係2020年嘅時候攞過Bloomberg全球最佳漢堡,仲要係香港區唯一一間。😱一聽到咁架勢,即刻捉住個朋友放工同我去食。😤〰️The gold standard $178🍔有雙層四安士嘅漢堡扒、雙層芝士、煙肉、pickles、洋蔥同埋生菜。太多材料所以個🍔勁高,要用力壓實佢先勉強可以放到入口。🤣🤣煙肉烤到焦脆,勁香。漢堡扒邊位煎至帶焦,而內裏唔係熟透,仲帶點點粉色,所以肉汁仲保留得好好!我食個時仲流到我手都係,超juicy啊😝最驚喜嘅地方係個漢堡包包皮都係由舖頭自己整出嚟!食落軟身得嚟帶點脆同牛油香。因為係新鮮整出嚟,醬汁同肉汁都無搞到個包皮過分濕潤💯。〰️Grilled chicken burger $98🍔烤有機雞肉、生菜配上自家製照燒醬。雞肉一樣嫩滑,食落唔會有柴嘅感覺。照燒醬味道濃香,另一推介之選。〰️Buffalo Wing $78總共有五件雞翼,皮脆肉嫩。相對起其他水牛城雞翼嚟講,佢嘅辣味唔算好突出。反而酸味更突出,碟仔嘅底下仲鋪咗香蔥酸忌廉醬,嗜酸嘅我食到停唔到口🥲。〰️Chilli fries $78🍟面頭有紅腰豆,大量肉醬同埋芝士碎

一聽到咁架勢,即刻捉住個朋友放工同我去食。😤

〰️The gold standard $178
太多材料所以個🍔勁高,要用力壓實佢先勉強可以放到入口。🤣🤣

〰️Grilled chicken burger $98
🍔烤有機雞肉、生菜配上自家製照燒醬。

〰️Buffalo Wing $78

〰️Chilli fries $78
🍟面頭有紅腰豆,大量肉醬同埋芝士碎!!
肉醬夠哂香,帶點點微辣。薯條一食就知新鮮炸,食落熱辣辣又脆口。
原來薯條都係由自家手切,難怪可以條條薯條都粗幼適中。

〰️Mike’s Lemonade $38
Lemonade本身就帶點酸,可以去除🍟🍔嘅膩感。呢度再加入左埋青瓜,令成個感覺更加refreshing~

〰️Apple pie iced tea $38
真係有啲飲蘋果批嘅味道,肉桂味道香甜但唔會過分濃。鐘意肉桂味嘅朋友仔可以一試。

🧡黃昏時間望住個海景睇日落咁樣嘆🍔超級享受~
🧡建議預早少少時間去,大概七點鐘左右見已經有好多人排隊。🤣

〰️〰️📍 Honbo (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2602號舖

2022-07-17 19 浏览
前兩日同朋友去咗食Burger~Double Cheeseburger $158Double Cheeseburger裡面有4oz嘅漢堡扒、洋蔥、酸瓜等。Burger好大個,漢堡扒似係新鮮手打,非常新鮮juicy,而且非常厚!The Gold Standard $178The Gold Standard同Double Cheeseburger其實差唔多,只係依個burger多咗煙肉。同Double Cheeseburger一樣,裡面嘅肉非常多汁。食完個burger之後好飽!Fries $38薯條熱辣辣,炸得十分香脆,作為side dish完全係一流!Sweet Potato Fries $38炸蕃薯面頭有糖,食落香香甜甜,適合用嚟做甜品。
前兩日同朋友去咗食Burger~

Double Cheeseburger $158

The Gold Standard $178

Fries $38

Sweet Potato Fries $38
炸蕃薯面頭有糖,食落香香甜甜,適合用嚟做甜品
2022-07-16 15 浏览
之前聽過呢間the world’s top 50 burgers好似好勁咁趁住今日平日,唔駛等位就試吓係唔係真係咁好食🤭Honbo 漢堡既英文😂個名幾得意menu 都係基本Burger分別有唔同重量同數量既漢堡肉另外都可以自己加煙肉同芝士我哋叫咗兩個餐首先叫咗Honbo 1.5 跟餐coleslaw呢個burger有3塊2oz patties 可能因為比較薄食到啲燒焦味 好正😋Coleslaw 就好失望可能我好憎食紫色椰菜如果鍾意食紫色椰菜嘅人應該好like🤯另一個餐係the gold standard 呢個包係全個Menu最貴嘅佢有2塊 4oz patties 可能因為比較厚牛肉味比較重 都多汁跟餐叫左Chili fries 個topping 有啲似Chili Beef con carne真係超好食!🥰我哋額外仲嗌咗buffalo wings入面俾我哋發現有blue cheese 好濃嘅芝士味再加少少辣 邊皮位仲炸到脆卜卜🤭至於飲品試咗佢一杯好特別嘅Apple pie iced tea假如你唔鍾意肉桂千祈千祈唔好叫🫣我平時都好鍾意蘋果批裏面嘅肉桂但係唔知點解加咗入嘢飲度飲落好似飲涼茶
好似好勁咁
趁住今日平日,唔駛等位
就試吓係唔係真係咁好食🤭

Honbo 漢堡既英文😂
個名幾得意
menu 都係基本Burger
分別有唔同重量同數量既漢堡肉
另外都可以自己加煙肉同芝士

我哋叫咗兩個餐
首先叫咗Honbo 1.5
跟餐coleslaw
呢個burger有3塊2oz patties

對住海景 太陽照落嚟好舒服
充足嘅自然光
喺餐廳入面影相點影都靚

超級推薦大家🥰

Honbo1.5   額外加煙肉  套餐跟coleslaw
The  gold  standard & Chili fries
Chili  fries
Buffalo    Wings
Apple  pie  iced  tea
2022-07-15
Honbo1.5   額外加煙肉  套餐跟coleslaw
Chili  fries
Buffalo    Wings