2K
同朋友👱🏻‍♀️一齊喺銅鑼灣,我話想食美味西餐同埋甜品,叫朋友👱🏻‍♀️諗吓,朋友👱🏻‍♀️足足諗咗3分鐘,然後就決定帶我嚟呢度開餐😆$56「字治抹茶士多啤梨鮮奶🍓配抹茶🍵雪糕」:有淡淡嘅抹茶香味,鮮奶幾滑,仲有士多啤梨醬響底,唔係好甜😋,亦有半粒士多啤梨🍓同埋抹茶雪糕喺杯面🤩$98「牛油果🥑・香芒🥭・雞肉沙律🥗」:牛油果🥑creamy,香芒🥭鮮甜,雞肉🐓煎過幾香口肉質又軟熟,沙律菜🥗新鮮爽脆,用咗有啲似 Caesar Salad 嘅醬汁,簡單好食😋$168「香煎加拿大🇨🇦豬鞍扒伴焗蒜🧄香蜜糖薯仔🥔」:豬鞍扒🐷🥩厚切、偏瘦、但係肉質依然軟熟、甘香、幾多肉汁😋,呢隻加拿大豬🇨🇦🐷真係幾好豬味😋$118「梳乎厘班戟🥞白桃🍑乳酪🧀️」+ $15「士多啤梨雪糕」:Pancake 🥞 唔係好甜,相當輕身,夠晒 fluffy,加埋滑滑哋嘅 白桃🍑乳酪醬同埋凍冰冰嘅雪糕,好食又唔會好膩🤩

2023-06-18 57 浏览
18/6 剛剛7點幾去食晚飯,我哋一行5人推住㗎 BB車,諗住坐入邊大枱,請店裏面唯一嘅女waitress,搬開一張凳,等我哋放BB車。女waitress叫我哋坐出邊,唔俾我哋坐入邊,原來佢留咗張枱比佢自己朋友,佢好不滿,覺得要佢拎走張凳俾我哋放BB車好麻煩,但後來我先生話都係拎開張凳啫,所以後來個女waitress都俾咗我哋坐,到我哋埋單走,背後好輕佻咁講「走啦走啦」 ⋯⋯多謝呢位染髮,扎辮嘅女waitress咁好嘅服務態度
18/6
2023-06-18
2023-06-12 816 浏览
今晚跟好友來吃晚餐。因此店不時轉換菜單,我又喜愛他們即點即製的梳乎厘班㦸。坐下即看看選那款甜品和飲品。其他的就交由好友決定吧。🍹 宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕宇治抹茶味道濃而不澀,入口順滑,添加士多啤梨,味道層次加倍。還有味道濃厚的抹茶雪糕,喜歡宇治抹茶的必點飲品。❣️ 單骨雞翼 (蜜糖芥末醬/水牛城醬)雞翼外皮酥脆,非常香口。不沾醬的雞翼厚身入味,乾身不油膩。蜜糖芥末醬帶甜甜味道,水牛城醬帶微辣。這單骨雞翼美味非常。❣️ 威靈頓牛柳卷威靈頓牛柳卷,作為小食,不以酥皮,代之以春卷皮裹住牛柳。牛柳肉質軟嫩,保持肉汁,外皮炸得香脆。兩款沾醬,一款是蛋黃醬,另一款帶香葱油味道,各有特色。❣️ 烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條)安格斯肉眼牛扒肉質柔嫩,烤得香口,牛肉味道濃郁,肉汁豐富。薯條香脆可口。❣️ 士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕賣相賞心悅目。梳乎厘班戟口感軟綿,含香濃蛋味。煙韌軟糯的士多啤梨麻糬不甜膩。幼滑的士多啤梨雪糕,再加上以士多啤梨和焦糖脆脆作伴碟,味道添加層次,口感更豐富。
今晚跟好友來吃晚餐。
🍹 宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
❣️ 單骨雞翼 (蜜糖芥末醬/水牛城醬)
單骨雞翼 (蜜糖芥末醬/水牛城醬)
❣️ 威靈頓牛柳卷
威靈頓牛柳卷
威靈頓牛柳卷,作為小食,不以酥皮,代之以春卷皮裹住牛柳。
❣️ 烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條)
烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條)
❣️ 士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕
士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕
賣相賞心悅目。
2023-06-05
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
單骨雞翼 (蜜糖芥末醬/水牛城醬)
威靈頓牛柳卷
烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條)
士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕
Ok
2023-06-05 112 浏览
HeSheEat燕麥乳酪奶昔杯嘢幾好飲👍估唔到燕麥乳酪同cream係咁夾😆😆夏天熱辣辣真係好爽😎一邊飲時飲到啲燕麥感覺幾健康 🙌🙌🙌味道柔和😛Oreo奶昔雖然睇落杯奶昔有好多Oreo😆但不過飲完好淡冇乜嘢味道🤪就有啲失望啦🥲墨魚汁魷魚意粉墨魚汁幾好食,不過我個人嚟講覺得普通意粉加墨魚汁比較match 😛😛🫢依種較粗身嘅意粉個食落有啲似橡筋😆🥰不過菜式配搭都match好食📍 HeSheEat (銅鑼灣地帶) (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖❤️‍🔥價錢:6.5/10❤️‍🔥味道:5/10❤️‍🔥服務:9/10#hesheeatcafe #銅鑼灣美食 #foodhk #銅鑼灣cafe #hkfood #奶昔
HeSheEat

燕麥乳酪奶昔

Oreo奶昔

墨魚汁魷魚意粉

📍 HeSheEat (銅鑼灣地帶) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖

❤️‍🔥價錢:6.5/10
❤️‍🔥味道:5/10
❤️‍🔥服務:9/10

2023-05-30 87 浏览
行過銅鑼灣地帶 見到佢終於裝修完🤩即刻去試吓先😂當日叫咗個蟹肉 番茄 辣肉腸水牛芝士意粉同埋泡菜脆雞漢堡。整體嘅味道都相當唔錯 ,不過份量略為較少 。漢堡就比較普通。
2023-05-26 145 浏览
佢裝修完,今日我經過諗住食個午餐。。。佢哋比我杯清水,個杯抹幾次都有黑色dirty出來,好彩我有抹咋。。。😓不過豬鞍扒伴焗薯仔好食同朱古力咖啡沙冰都是好飲😊👍👍
佢裝修完,今日我經過諗住食個午餐。。。
不過豬鞍扒伴焗薯仔好食同朱古力咖啡沙冰都是好飲😊👍👍
朱古力咖啡沙冰
豬鞍扒伴薯仔
朱古力咖啡沙冰
豬鞍扒伴薯仔
  • 香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔
☞ 銅鑼灣 HeSheEat ☜———————————————◊ 朱古力花生醬焦糖厚焗鬆餅 配杏仁雪糕 ◊鬆餅都幾香蛋味,厚得嚟唔會好實好乾。附上糖漿同朱古力醬,可以自己配搭。兩隻醬加雪糕配鬆餅冇得彈。香蕉面頭仲燒咗層好靚嘅焦糖添🤩美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 芒果菠蘿芝士日本牛乳刨冰 ◊個冰好重牛奶味,仲有啲菠蘿粒,配埋芒果醬,食落好fresh😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:HeSheEat銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
☞ 銅鑼灣 HeSheEat ☜

2022-12-14
  • 朱古力花生醬焦糖厚焗鬆餅 配杏仁雪糕
  • 芒果菠蘿芝士日本牛乳刨冰
2023-05-13 86 浏览
#HeSheEat #852_銅鑼灣 🍫朱古力梳乎厘配橙酒 $88熱辣辣嘅梳乎厘配上朱古力醬 橙塊好甜 加上橙酒嘅配搭 呢個組合好有驚喜 出乎意料地好食同埋match🥳🍔三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡包 配田園沙律 $95 牛肉好濃牛味亦充滿肉汁 大蘑菇配上醬汁同埋芝士 成個漢堡包層次好豐富🧀🦐蒜香辣椒番茄大蝦配多士 $405隻大蝦有微微辣味 多士非常脆口 加上蕃茄醬一齊食 酸酸甜甜非常開胃🥫推介指數 (5分為滿分):整體 ❤❤❤❤ 味道 😋😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
#HeSheEat #852_銅鑼灣

味道 😋😋😋😋
抵食 👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
🍴雜菌蘑菇温泉蛋 芝士汁鮮蛋意大利麵 $78 另收加一(8.5/10)睇個賣樣心諗咩料,咁多汁,似湯意,但食落好有驚喜🤣個麵好輕盈,一咬就斷,好有口感食得出係鮮蛋麵 !芝士汁都香但未到好濃郁,蘑菇份糧都多,好食嘅,真心$78比起好多cafe好高質了!🍴黑松露雜菌春雞 燴意大利飯 $98 另收加一(8/10)有成半隻春雞,個雞微辣好香口,有焗香過,有油香但唔油膩,肉質唔難口,意大利飯軟硬適中,食到口感又唔會過腍,黑松露味有但唔算好香濃,$100唔使仲想點!🥞宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108 另收加一 (9/10)宇治抹茶配黑芝麻未算好夾,但梳乎厘班戟有蛋香,鬆軟又唔會太重空氣感,啱啱好,好食,個抹茶醬幾香加埋紅豆係一定match,黑芝麻雪糕都夠香濃,不過唔太夾,個價錢係抵食!🥤燕麥乳酪奶昔 $40 另收加一 (10/10)又係冇諗過咁好飲,燕麥奶勁香,一啲都唔甜,加上乳酪微酸,勁flesh,沙冰打得細滑,上層個cream係自己打,好輕盈有奶香,好好飲!推薦指數: 9/10真心好過出面好多cafe,價錢又抵食,晏晝真係排長龍,大推!

🍴黑松露雜菌春雞 燴意大利飯 $98 另收加一(8/10)

🥤燕麥乳酪奶昔 $40 另收加一 (10/10)

推薦指數: 9/10
2023-04-01 121 浏览
今日同朋友食完晚餐見時候尚早,行過銅鑼灣地帶上了2樓嘅HeSheEat享受第二個胃的甜品!🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 🪙108美味指數:👅👅👅👅👅 5/5綠茶味特濃~仲加有至愛的紅豆、麻薯……煙煙韌韌, 班戟口感好香好鬆軟!食落軟綿綿 ,沾埋宇治抹茶醬汁又唔膩!做飯後甜品一流!🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗 朱古力梳乎厘班戟(包橙酒)🪙98美味指數:👅👅👅👅👅 5/5朱古力永遠冇得輸!今次加埋橙酒,蛋味濃郁!有三件班戟,份量都唔細,大家可以share食,朋友們全都好享受!🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰 熱紫薯鮮奶 🪙32美味指數:👅👅 2/5外觀好吸引!但紫薯味不太濃……希望有改善空間!🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭 夏日水果紅茶 🪙38美味指數:👅👅 2/5味道正常果茶味,有幾種水果包括:西柚 、桃等!😇😉😇😉😇😉😇😉😇😉😇😉😇😉😇下次試下奶昔及沙冰先!🤩🤨總括來說: 晚飯後能與三五知己享受不同味道班戟, 環境又坐得舒服,實在是快樂的星期五🖐🏼🖐🏻🖐🖐🏾🖐🏿
宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 🪙108
美味指數:👅👅👅👅👅 5/5
🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗😍🤗

朱古力梳乎厘班戟(包橙酒)🪙98
美味指數:👅👅👅👅👅 5/5
🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰😚🥰

熱紫薯鮮奶 🪙32
美味指數:👅👅 2/5
外觀好吸引!但紫薯味不太濃……希望有改善空間!
🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭🤫🤭

夏日水果紅茶 🪙38
美味指數:👅👅 2/5
味道正常果茶味,有幾種水果包括:西柚
、桃等!

😇😉😇😉😇😉😇😉😇😉😇😉😇😉😇
下次試下奶昔及沙冰先!🤩🤨
2023-03-31
  • 朱古力梳乎厘班戟
  • 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2023-03-28 82 浏览
1️⃣朱古力拼盤心太軟,有流心效果,好多朱古力醬,甜度剛剛好. 凍朱古力,落得太多冰,粒冰仲要勁大粒,飲落淡味.朱古力慕絲奶凍,食落好滑,但味道普通.2️⃣士多啤梨奶凍有d酸…份量都小,就係得d士多啤梨醬加球雪糕.失望🫠依間係香港出名甜品店,但味道都只係好一般
1️⃣朱古力拼盤

2️⃣士多啤梨奶凍
有d酸…份量都小,就係得d士多啤梨醬加球雪糕.失望🫠

依間係香港出名甜品店,但味道都只係好一般
2023-03-26 109 浏览
Tea set 野菌黑松露忌廉燴長通粉$62正常既白汁通粉 通粉份量都幾多 食到最尾都幾飽 啲餸偏少 多番啲會開心啲~宇治金時(紅豆、白玉、黑糖)$60眼見隔離左右都食甜品 一個人又如何 一個人原來都可以盡興~~所以我都嗌返個甜品開心下🤣嗌咗個綠茶紅豆 感覺好似冇咁甜嚟到心諗大獲了 好大份一個人應該食唔曬但又好香 外面脆脆地入邊好鬆軟 配埋雪糕一流👍🏻 基本上就咁食已經好好食唔洗點隔離嘅黑糖😍去到最後飽到飛起但我都默默食曬😂😂😂
Tea set
野菌黑松露忌廉燴長通粉$62

宇治金時(紅豆、白玉、黑糖)$60
眼見隔離左右都食甜品 一個人又如何

🥞Add a Little Sweetness to Your Day | HeSheEat@hesheeatcafe Walking in Causeway Bay wanting to eat something sweet before going home, that’s when I remembered HeSheEat Café. Haven’t been there for a while actually but always remember how good their desserts are. This time we ordered the following after our dinner at around nine. 🍽Average per head: $50-$100🕰Time: 20:30 (Available for walk-in on a weekday night) 🥞Peanut Butter, Chocolate, Banana & Almond Ice-cream Hotcake $60Delicious‼️ I actually
@hesheeatcafe

🍽Average per head: $50-$100

Delicious‼️ I actually think it tastes even better than Souffle, and the portion is more fulfilling than Souffle (of course). I love the way they place the chocolate and caramel sauce at the side so that we all can dip according to our appetite (tho I dipped all basically haha). Almond ice-cream is another highlight of the hotcake! Even better than using the vanilla ice-cream traditionally. This dessert is a ten out of ten for sure.

🥤Oat Yogurt Milkshake $40
🥤Oreo Milkshake $40

We ordered both milkshake specifically with less sweet and we think they did make it less which is good😋 This milkshake is more watery compared to those from McDonald’s and FiveGuys etc. as I believe they blended less milk in it. I kinda like how watery it is tho. The whipped cream on top is highlight definitely. I LOVE the OAT flavour‼️It is somewhat a mixture of sour and sweet!

Bible rating: 8.5/10

📍Location: Shop 201, 2/F, Causeway Place, 2-10 Great George Street, Causeway Bay
Oat Yogurt Milkshake
$75 (其他)
Oat Yogurt Milkshake
  • Peanut Butter
  • Chocolate
  • Banana & Almond Ice-cream Hotcake
「烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁」🐂 ($168)牛排大大份只係要168蚊,係乜嘢都貴既銅鑼灣嚟講已經算得上好平。落單之前侍應話牛排要等廚房整,大概要15-20分鐘度。牛排嚟咗之後,個賣相果然好吸引!擺盤都有一定水準👍🏻 牛排切落好霖,但略嫌有少少太熟,食落唔多筋,牛味都夠,但係個燒汁就可有可冇,點唔點都冇所謂。薯條仲係熱嘅,炸得脆卜卜,算係幾好食嘅🤤。沙律菜就麻麻地,有啲太苦,普普通通。「烤雞·溫泉蛋·牛肝菌燴意大利飯」🐓($118)本來以為烤雞最少有半隻雞,但係最後只有兩三舊雞柳,有少少失望😞。雞柳有醃味嘅,帶少少辣,但係煎得有啲過火,略嫌有少少老同乾。而個牛肝菌燴飯相比之下好食好多,芝士同埋嗰忌廉汁好夾😋,啖啖飯都有芝士香味,但係又唔太膩。飯入面嘅蘑菇同埋洋蔥增加咗個飯嘅口感,食落好有層次😚。「Orea奶昔」🥛🍫 ($40 跟餐$25)想講有驚喜,奶昔上面啲cream唧得好高,成個賣相好靚🤩。Cream食落冇乜味,好一般,但朋友話夠甜,口味因人而異。而奶昔飲落orea味較淡,但都有少少奶味,整體感覺唔太heavy,算係幾好飲👍🏻,而且仲有少少orea碎喺裏面。
「烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁」🐂 ($168)

「烤雞·溫泉蛋·牛肝菌燴意大利飯」🐓($118)

「Orea奶昔」🥛🍫 ($40 跟餐$25)
2023-03-21
2023-03-22 79 浏览
平時經過呢間餐廳梗係見到好多人排隊,今日終於可以即刻入去食。睇住餐牌,即時點左一份卡邦尼意粉。冇跟餐亦都冇加嘢飲。如果需要變成一個餐要額外收費。上菜速度都算係幾快。唔使15分鐘已經上到枱。中間嘅溫泉蛋一督就爆開。淡黃色嘅蛋漿流晒出嚟,然後撈落意粉感覺好治癒。原本想要幼麵,但係佢話冇晒幼麵得返闊條麵。今次係第一次食闊條意粉,感覺上都幾厚身。埋單,需要加一 ,之後仲會附送上一份餐單。服務上算係唔錯,亦都留到記憶點比客人。