2006-07-13 36 浏览
佢d Grissini(long breadsticks) 好好味, 我食左3-4條. 個minestrone(my favourite soup) D 蔬菜好fresh好夠味, 我老公都讚呢個係佢飲過最好的minestrone.antipasto係個小併盤, risotto好creamy但海膽味唔夠,海膽fans呢方面要求係高少少. 另Mixed seafood main course樣靚,料都唔錯.無order酒,只飲2枝水(水平過spoon)有discount, cake 係送o既...所以2人只係$700埋單

2006-03-30 108 浏览
環境實在冇得頂, 服務就一般酒店合格水凖啦, 但SORRY唔算頂級0羅. MENU 既Choice 唔多, 但好全面. 麵包新鮮幾好味. 男明友ORDER左SET DINNER 有頭盤, 意粉, 大盤& 甜品.頭盤係SMOKED FISH ( 唔記得乜魚)但口感一流, 肉質好到不得了!! HOME-MADE 意粉就真係冇乜特別... 大盤係牛柳, 賣相一般, 肉質好, 一定係貴貨, 味道OK! 我ORDER左TRUFFEL RISOTTO好CREAMY好好菌味, 但賣相奇差... 大盤係劍魚扒, 賣相一般, 肉質“鞋”同好咸( 深水魚乎?? ) 最特別係甜品TIRAMISU~係冰鎮0既, 有小小碎冰感覺仲有小小出水咁...我末去過意大利, 莫非咁先正宗??!!埋單$1700. 沒有太大回憶, 好似食左陣風....總括: 我唔特別推介, $1700應該有好多更好選擇.
麵包新鮮幾好味.
埋單$1700. 沒有太大回憶, 好似食左陣風....

總括: 我唔特別推介, $1700應該有好多更好選擇.
(非会员)
2006-03-22 44 浏览
I think Grissini is a nice Italian restaurant. Though price is expensive, you get what you pay. Those who know what is real Italian food will never enojoy those HK style, so called Italian restaurant like Pizza Hut and Spaghetti House. Real Italian pasta is cooked with herbs and oliver oil, not only white or red sauce. Home-made chocolate ice cream that made from real chocolate must be bitter, don't compare with those from Dairy Farm. What a waste for the food

2005-02-03 35 浏览
要選最浪漫餐\廳~~點會無Grissini單單個落地大玻璃窗睇夜景+燭火晚餐\,咪等於100分浪漫囉我上次去剛剛到好真貴White Truffle (意大利白野菌)配新鮮鵝肝意大利飯...101分兩個人3 course dinner 加紅酒,around $1,500上等真貴菜色,加上頂級華麗裝飾及服務....$1,500 你想點?!?!
要選最浪漫餐\廳~~點會無Grissini
單單個落地大玻璃窗睇夜景+燭火晚餐\,咪等於100分浪漫囉
2004-10-17 97 浏览
星期二果日, 鬼佬老闆請食飯。本來我想叫個set lunch(HKD 27X), 但係個set有好多野, 驚食唔o西, 所以叫左個shrimp pasta (HKD 22X) 。個pasta 其實幾難食; 又鹹又多油。不過上菜前果d 長條麵包條就幾好味, 點牛油食好似百力枝。甜品我要左個galeto 雪糕, 佢地個vanilla flavour sold out, 咁我就要左個chocolate flavour ; 有d berry 伴碟, 但係個雪糕太苦。之後個waiter俾左d cookies 同三條朱古力條我地, 又係麻麻地。係呢度食野只係食個class, 我覺得pizza hut呀, spaghetti house 呀, Fat Angelos 呀都好食過佢。
2001-06-23 77 浏览
唔係特別好食,食意大利菜,HK有更好0既地方,冇必要0黎依度挨貴0野(夜晚食齊頭盤,湯,飯麵,主菜,甜品冇$1800唔駛旨意落樓
唔係特別好食,
食意大利菜,HK有更好0既地方,冇必要0黎依度挨貴
2000-06-26 40 浏览
both good quality and service are quite good~ ^_^price..for dinner, $200 to $300 la~