2019-10-12
以前成日聽人講起依間餐廳,今次先第一次食。朋友用其他餐廳apps訂左位,有9折優惠。menu都好多選擇,我同朋友兩個樣樣都想食,最後決定share。首先叫左個小食米紙卷,一共有9件,米紙卷裡面包左鮮蝦同埋雞肉,夾埋生菜一齊食都幾fresh,而且覺得一定要加埋個醬。雖然有少少辣,不過佢甜甜酸酸都幾開胃。主食之一叫左個鮮蝦帶子墨魚汁麵,估唔到佢食落都有啲辣,不過就好輕微,連我依個唔食辣嘅人都接受到。覺得麵味道都ok,墨魚汁嘅味如果再多少少會更好。不過麵嘅分量唔係太多,要$148始終係有啲貴。另外仲叫左菠蘿海鮮炒飯,有配埋魚露。我反而覺得依個飯都幾大碗,佢個菠蘿無切粒,而係兩大塊好似食串燒咁。不過可能因為咁,菠蘿味唔算好重。飯炒得比較乾身,不過不失。最後我地仲叫左個甜品朱古力窩夫,因為係即刻焗,要等耐少少,等左大約20分鐘左右。我地坐近廚房,黎遠已經聞到蛋香味。分量一般不過賣相唔錯,夾埋雪糕一冷一熱都幾好食,算係為依餐飯畫上完美句號。我地有9折優惠,最後兩個人埋單食左$462,餐牌基本上每個dish都over $100。