GREEN

2017-10-20 16153 浏览
之前係網上見到有宣傳哩間餐廳嘅high tea 所以都有心思思想要去食下😊☺️早前打過電話去問佢話哩個high tea無得book要早少少去到直接去walk in 既然職員咁講 我地緊係信喇 今日我地大約2:40pm去到 已經有大約十多廿人在排隊了 之後就有職員行過嚟問有無book位?下!!!!嘜有得book位架咩??又話無得book嘅??但職員話係網上有得book 但我即上網睇 係得lunch同dinner有得報咋喎😒😑真係想知邊到有得book位🤔🤔哩個就係吸引到我同朋友嘅tea menu喇 movenpick雪糕係飲食的 好開心呀😍😍除左餐單上嘅食物 仲可以去到movenpick嘅雪糕車任拎任食雪糕☺️😊今日嘅味道係雲哩嗱同豬古力👍🏽👍🏽都不錯吧哩個就係movenpick嘅豬古力雪糕喇 味道非常濃郁 仲食到豬古力碎呢 好好味👍🏽😋雖然佢細細杯 但任食喎 都開心嘅🤣😆小妹起碼有食到5個😝😛哩個就係鬆餅同埋三款jam 分別有士多啤梨🍓味 英國凝塊忌廉味 同埋蜜糖味🍯鬆餅有四小個 質感非常鬆脆鬆軟 食落仲有小小暖嘅感覺呢 小妹最欣賞🍯味 搽少少已經食到甜味了👍🏽☺️至於英國凝塊忌廉味有少少特別
Movenpick雪糕
鬆餅
Jam
哩個就係鬆餅同埋三款jam 分別有士多啤梨🍓味 英國凝塊忌廉味 同埋蜜糖味🍯鬆餅有四小個 質感非常鬆脆鬆軟 食落仲有小小暖嘅感覺呢 小妹最欣賞🍯味 搽少少已經食到甜味了👍🏽☺️至於英國凝塊忌廉味有少少特別 都幾滑 搽麵包都不錯 我都幾鐘意☺️😛但士多啤梨醬🍓就真係比較普通 但都okay嘅
High  Tea  Set
等左一段時間 high tea set終於上枱喇😍😍就咁睇係幾吸引嘅哈哈😊☺️但味道就真係好一般😲😐首先由下層講起 我最鐘意食嘅就係蟹肉脆多士(中) 麵包烘得好脆 蟹肉真係好有蟹肉味 夾埋食真係好好👍🏽👍🏽至於茄醬焗露荀(左)味道有點奇怪 食唔出有露筍味 覺得係食緊蔬菜味嘅薯餅 覺得有點普通😅.

到中層了 由左邊數起有 鵝肝醬豬古力 煙三文魚pancake 薄荷青瓜湯辣蝦 講下味道先 鵝肝醬豬古力 我覺得係聞到有少少鵝肝醬的香味但食唔到有鵝肝醬的味道🤦🏽‍♀️只吃到濃濃的豬古力味而已 有點失望😞煙三文魚pancake 塊煙三文魚唔夠肥美 又係普普通通咁 塊pancake係凍嘅 味道都係一般😅提議食個時搽埋個蜜糖醬🍯味道應該會好一點的 右邊的薄荷青瓜湯辣蝦就真係令我有點崩潰 隻🍤係好有蝦味 好大隻又新鮮 但薄荷青瓜湯不是很夾吧?勁草青味 食到哩度已經唔想食........

最上層係我最鐘意食嘅 因為全部都係雪糕嚟架哈😋😝最左邊數起的是藍莓雪糕杏仁撻 青檸紅桑子醬蛋糕卷 雪糕泡芙同埋雪糕窩夫筒 哩層全部都好好味 個蛋糕卷勁有青檸紅桑子味👍🏽👍🏽雪糕泡芙係熱情果味 酸酸甜甜好開胃好fresh😋🙂至於雪糕窩夫筒係🍓味 都好好味 最遲食都未溶 okay wor👍🏽😉
雪糕蛋白餅
Encore左一個雪糕蛋白餅Snow Ball(+$38) 揀左係🍓味上左枱後影左相 職員就倒左啲氮氣?🤔😂落去 之後就好似仙景咁喇 佢嘅外層質感好脆都幾甜下 入面有好多好濃味好滑嘅雲哩嗱味 兩樣一齊食 味道都可以 都幾得意嘅 不過食完之後就會好溜 哈哈😁.整體嚟講 真係又我想像中咁好食 味覺真係好一般.......有少少失望吧。
2017-10-19
Movenpick雪糕
鬆餅
2017-10-19 777 浏览
今日放工黎the green 試下佢個set dinner 😍😍環境好正!周圍都係外國人。成個人都高級左。😂黎野食前,先有兩個餐包揀。我揀左蕃茄味包佢仲可以有三種醬你搽添.好貼心!黎喇!!海鮮刺身拼盤!好大盤!好多野食!有鮑魚,大嚮螺,帆立貝,三文魚,吞拿魚,蝦,甜蝦。都幾好味,幾大件!仲有四個醬料俾你。魚子醬再配上餅乾!幾好味!前菜叫左個湯。主菜叫左煎魚柳。份量唔會好大份。可加點檸檬汁,味道不錯。cocktail 有三款。total有6杯野選擇。呢杯都幾重酒味。幾好味,甜甜的水果味。🙂最後有個甜品,好特別。員工會放d仙氣出黎 😂😂好靚咁喎!😃😃好滿意!

環境好正!周圍都係外國人。成個人都高級左。😂

黎野食前,先有兩個餐包揀。
我揀左蕃茄味包

佢仲可以有三種醬你搽添.好貼心!

黎喇!!海鮮刺身拼盤!好大盤!好多野食!
有鮑魚,大嚮螺,帆立貝,三文魚,吞拿魚,蝦,甜蝦。
都幾好味,幾大件!仲有四個醬料俾你。

魚子醬再配上餅乾!幾好味!

前菜叫左個湯。
主菜叫左煎魚柳。
份量唔會好大份。可加點檸檬汁,味道不錯。

cocktail 有三款。total有6杯野選擇。
呢杯都幾重酒味。幾好味,甜甜的水果味。🙂

好滿意!

2017-10-19 9229 浏览
一個月前,同班好同事傾開去邊飲飲食食😋淑女一號同二號都分享話食過依間酒店既Lady’s Night Dinner set . 💃🏻佢地話唔錯,講到好正咁,令到淑女三號至六號都好想去。-一個月前已經夾好日子,book 埋位黎試下依間酒店星期三晚既lady’s night special 。🎉事前一晚 ,反轉成個衣櫃,終於搵到有條見得下人既連身裙。好彩好彩 👑平時番工眼耳口鼻都唔會點執,今日為左依餐飯,都花左幾分鐘執下既。💄💋-大約18:45 一行六人柴娃娃到左其實之前讀U, 都有黎過依間酒店既afternoon tea set 同buffet ,環境依舊感覺唔錯。❤️雖然三個女仔一個墟,今晚有兩大個。但我地都盡量保持優雅既儀態去享受今晚既晚餐。🍾-❤️Dinner set 名為 「Ladies Special ! Eat Drink & Be Delighted 」 揀好左前菜、主菜同飲品侍應就捧著一大盤麵包俾我地選擇當晚有香草包(軟身)及蕃茄包 (硬身)麵包略嫌不夠熱。🍞-之後就上頭盤啦Wa! 好豐富🎉頭盤🎉: 海鮮拼盤配魚子醬有中國海蝦🦐、青島鮑魚、奧地利帶子、法國海螺🐚、魚子醬及刺身拼
一個月前,同班好同事傾開去邊飲飲食食😋
佢地話唔錯,講到好正咁,令到淑女三號至六號都好想去。
大約18:45 一行六人柴娃娃到左
雖然三個女仔一個墟,今晚有兩大個。
但我地都盡量保持優雅既儀態去享受今晚既晚餐。🍾

揀好左前菜、主菜同飲品
侍應就捧著一大盤麵包俾我地選擇
當晚有香草包(軟身)及蕃茄包 (硬身)
麵包略嫌不夠熱。🍞

之後就上頭盤啦
Wa! 好豐富
🎉頭盤🎉:
海鮮拼盤配魚子醬

有中國海蝦🦐、青島鮑魚、奧地利帶子、法國海螺🐚、魚子醬及刺身拼盤 (三文魚、吞拿魚、甜蝦)
❤️最喜歡海蝦及鮑魚
鮑魚都頗爽口鮮甜,唔需要額外點醬汁,已經好食了。
🦐海蝦亦很鮮甜,配泰式醬汁味道好夾
刺身都算厚切,略嫌吞拿魚多筋
魚子醬配餅乾,口感幾特別,唔會腥
帶子海螺就鮮味一般

🎉主菜🎉:
有三款可選擇
🍝/🐟/🐑
我揀左香煎鮮魚配鮮茄番紅花牛油汁
魚肉頗滑,皮煎得香脆
配埋滑溜既薯蓉

配上百香果及雲呢拿雪糕
底下既脆脆都幾香口
我比較喜歡雲呢拿雪糕
質感幼滑,奶味重
百香果偏酸,飲左酒開始眼訓,食左一啖個人即刻醒哂。😂
Misty  Wednesday  Sweet

當晚cocktail / mocktail 各有三款
🍸🍾🍹🍷🥃🍻
比較喜歡cocktail 既Sweet Punch
甜味比較重,幾易入口
個人認為
Sour Lizzy and Spicy Lady 比較難飲😂

Spicy  Lady

香煎鮮魚配鮮茄番紅花牛油汁
澳洲羊架配忌廉焗薯
Misty  Wednesday  Sweet
2017-10-19 631 浏览
期待以久 今日終於黎到icon @green 食呢個 dinner set。環境好靚,岩哂成班女仔慢慢坐,係度食野,飲野 😍🍸野飲 cocktail 任飲,可以慢慢暢飲了 🙃🍹揀好想要既野喇。先上個餐包有兩款包選擇,擇了軟麵包吃。仲有得配呢三種口味俾你搽落個包度。都好味!最鐘意點醋😍緊張時刻來了!就是這個刺身海鮮盤喇!有帆立貝,螺,蝦,鮑魚,魚子醬,刺身:有甜蝦,三文魚,吞拿魚。😍🍴好豐富!最好味還是鮑魚,唔洗沾任何醬油,食落已經好鮮甜。應該有少少既酒味。另外魚子醬 配上餅乾。高級享受。刺身就反而麻麻。很細塊。同唔係好新鮮了!揀左煙三文魚沙律。食完好開胃!唔錯。份量唔會話好大份。主菜叫左羊架 焗薯蓉。羊加叫左7成熟,可惜切開是全熟了!咬落唔會有陣羊蘇味!👍食落都唔錯。只係熟了一點!薯蓉都好味,估佢唔到!😃最後來了個 甜蜜星期三 既甜品 😃🍴都唔錯,主要都係ice cream黎。野飲都唔錯。最好飲都係 sweet dream, 飲落甜甜的。好有戀愛既感覺 😂😂🍸👍
環境好靚,岩哂成班女仔慢慢坐,係度食野,飲野 😍🍸

野飲 cocktail 任飲,可以慢慢暢飲了 🙃🍹

揀好想要既野喇。先上個餐包

緊張時刻來了!就是這個刺身海鮮盤喇!
好豐富!

另外魚子醬 配上餅乾。高級享受。

刺身就反而麻麻。很細塊。同唔係好新鮮了!

揀左煙三文魚沙律。食完好開胃!唔錯。份量唔會話好大份。

主菜叫左羊架 焗薯蓉。

羊加叫左7成熟,可惜切開是全熟了!
咬落唔會有陣羊蘇味!👍食落都唔錯。
只係熟了一點!
薯蓉都好味,估佢唔到!😃

最後來了個 甜蜜星期三 既甜品 😃🍴
都唔錯,主要都係ice cream黎。

野飲都唔錯。最好飲都係 sweet dream,
飲落甜甜的。好有戀愛既感覺 😂😂🍸👍

2017-10-08 578 浏览
If you have ever set foot in Green, the large patch of vertical gardening is hard to be missed. I do appreciate Hotel Icon's effort to promote indoor gardening and their attempt at green interior design, yet I wouldn't expect a couple of 10cm leaves to fall on my table and water dripping from the REAL plants up there in the middle of my dinner.Other than that, the dinner was nice. The food was good as for the very reasonable pricing, the service was impeccable and the ambience was nice. just rem

Other than that, the dinner was nice. The food was good as for the very reasonable pricing, the service was impeccable and the ambience was nice. just remember not to sit by the wall with the plants if you go there LOL

Here's a pic of one of the mains:

2017-10-07 835 浏览
行日放假的我倆,相約食tea 諗住過一個悠閒嘅下午大約4點walk in去到 ,滿座。職員 問我地坐唔坐bar 枱既然一場黎到 就照入去啦入到去 見到有矮枱 就問職員 可唔可以轉枱但只係換黎一句 冷淡的說話"你前面仲有2張枱等緊轉" 但隔左成5分鐘 都無人轉去個張枱 最後有台新客入左黎 坐左。之後我地問個經理 可唔可以轉枱 咁岩有人埋單 就有得轉喇!話說回來,黎過green 都有4-5次好中意個度嘅環境次次黎個tea set 都會有啲唔同今次係movenpick 主題連裝住scone ge 容器都好似盒雪糕咁!除左tea set 上會有雪糕外 出面都有一架雪糕車仔檔 可以任食雪糕不過得2款口味 係籃莓同雲尼拿個車子檔去到1730架炸 所以各位要品嚐就記得唔好掛住傾偈! 另外仲可以加38$ 多一個額外嘅甜品係一個雪糕蛋白球 我地太濟嘅關係 所以無叫到!但見到隔離枱有order ! 食之前要敲碎個外殼另外有乾冰 煙霧效果 !影相呃like 一流
行日放假的我倆,相約食tea
諗住過一個悠閒嘅下午
大約4點walk in去到 ,滿座。
職員 問我地坐唔坐bar 枱
既然一場黎到 就照入去啦
入到去 見到有矮枱 就問職員 可唔可以轉枱
最後有台新客入左黎 坐左。
之後我地問個經理 可唔可以轉枱
咁岩有人埋單 就有得轉喇!

話說回來,黎過green 都有4-5次
好中意個度嘅環境

次次黎個tea set 都會有啲唔同
今次係movenpick 主題

連裝住scone ge 容器都好似盒雪糕咁!

除左tea set 上會有雪糕外
出面都有一架雪糕車仔檔 可以任食雪糕
不過得2款口味 係籃莓同雲尼拿
個車子檔去到1730架炸 所以各位要品嚐
就記得唔好掛住傾偈!

另外仲可以加38$ 多一個額外嘅甜品
係一個雪糕蛋白球 我地太濟嘅關係 所以無叫到!
但見到隔離枱有order ! 食之前要敲碎個外殼
另外有乾冰 煙霧效果 !影相呃like 一流
2017-09-26
2017-09-30 7666 浏览
印象中,Green曾經推出過西班牙菜式,西班牙菜式是我最喜歡的味道,喜歡它的輕辣,喜歡它的濃,喜歡它的多元化,有太多的原因吧;但其實,總之就是喜歡,不需要原因的。 然後來之前,看看menu,原來menu已經轉了;只好慨嘆,光陰似箭,我已經累得不知今年何年何月;不過我這個"西人",只要是西餐都喜歡的。特別覺得這裡的cake做得很精緻,所以特別想試;謝謝好友特意留定我想吃的😛 這天,在等一個人的期間,店員先為我們送上些麵包;我很喜歡這裡的麵包,本身我都很喜歡吃麵包,特別是香草包,軟軟的,適合在箍牙的我呢。 這夜是lady night,有數款cocktail和mocktail任喝,對於喜歡這兩種飲品的女孩們真的是很吸引的,以超吸引的價錢享用酒店的格調,難怪這夜女生比男生多呢。 先來頭盤,我們點了水牛芝士配火箭菜;我是很喜歡吃水牛芝士和火箭菜的,所以喜歡這個頭盤,而且當中加入了pesto,比單用basil更富層次。 喜歡洋蔥湯,喜歡洋蔥的營養;而且在家也未必能做到,我總不能特意煮些牛湯做煮洋蔥湯吧;所以在外不是點龍蝦湯便是洋蔥湯。這個洋蔥湯很美味呢,味道濃郁,還有香濃的芝士,而且很夠熱

喜歡洋蔥湯,喜歡洋蔥的營養;而且在家也未必能做到,我總不能特意煮些牛湯做煮洋蔥湯吧;所以在外不是點龍蝦湯便是洋蔥湯。這個洋蔥湯很美味呢,味道濃郁,還有香濃的芝士,而且很夠熱,美味。

剛才說了喜歡點龍蝦湯,這裡正好有個以龍蝦湯來煮的龍蝦意大利飯,龍蝦味十分濃郁,飯粒亦有黏;那大大隻的龍蝦肉質亦彈牙,喜歡。

最後還來了一份澳洲羊架,肉質很軟腍,而且不會很羶,外層輕輕的焦,份外的香口呢。
這天還點了牛扒吃,不過大家都覺得羊架比牛扒好吃,所以記得點羊不要點牛,那當然大前提是你要喜歡吃羊呢。

Green
尖沙咀科學館道17號唯港薈地下
Tel: 3400 1300

請支持一下小妹,給我一個like
一行十幾人7點開始就陸續黎嘆呢個WED Lady Set, 2位起每位388,有海鮮頭盤、前菜、主菜、甜品已經好扺,但最吸引既當然係無限添飲既mocktails 同cocktails啦岩岩落完單我地已經急不及待叫野飲啦,呢度提供mocktail同cocktail各3款。但對我呢個小酒鬼黎講,响同樣價錢下,我絕對唔會選冇酒精既飲品囉Sour LizzySweet PunchTopical Freeze幾款Mocktail既成份其實同cocktail嗰d差唔多,只係冇酒精only。所以飲唔飲酒既朋友仔都可以join埋一齊黎吃飯慢慢吹下水。 待應捧著一堆唔同既餐包過來,我地每款都試了一點,各有各口味但都很不錯頭盤有各種不同的海鮮:魚子醬、蝦、鮑魚、帶子、螺及刺身等,超鮮美,就算多來幾盤我都吃得下前菜可以選煙三文魚凱撒沙律或周打海鮮湯,2樣都很不錯。有4款主菜選擇但我們大部份人都叫了這個澳洲牛柳配焗薯。味道還不錯,肉挺嫰的。而且有多款醬汁可以配搭,但小鮮肉待應被同色的醬汁搞混了 最後我倒了幾款在碟上試試不同的口味。甜品來了,效果很美味道也很好,是生果、忌廉、雪芭等迷人組合可能因為這裡對飲品的需

Sour Lizzy

Sweet Punch

Topical Freeze

海鮮拼盤

前菜可以選煙三文魚凱撒沙律或周打海鮮湯,2樣都很不錯。

最後我倒了幾款在碟上試試不同的口味。

甜品來了,效果很美味道也很好,是生果、忌廉、雪芭等迷人組合

可能因為這裡對飲品的需求量有點大,所以cocktail的酒量有一點點參差(我這個齋有牌既生手調酒師有點衝動想叫他讓我自己調呢
) 但其實問題不大啦。就算幾款cocktail酒精濃度頗低,以酒店價錢來說試勻3款已經回本,何況我起碼還喝了5杯。

有佳餚美酒,而且配上舒適的環境,我們一堆人在這裡足足坐了4個小時,才悠悠然地散band回家。
原先來這裡的目標之一,是中央望上去頗舒服的大班椅,怎料飯局由4變8,8變1x人,只能坐長枱…… 下次我一定要搞小圈子過來多吃一次,大班椅你等我呀
2017-08-09
海鮮拼盤
2017-09-26 917 浏览
一直都很喜歡這餐廳的開揚裝潢, 亦對這裡的食物質素有信心, 所以偶爾也會想到這裡用餐的。適逢看到app訂坐有85折, 便訂了位想再吃這裡的semi-buffet brunch。食物的選擇不算十分豐富, 然而,勝在質素不差。甜品的種類相對上是豐富的, 很吸引女性們 😊這brunch跟一杯果汁的, 我選了甘筍汁。淺嚐前菜, 因甜品才是主菜 😂😂😂海鮮忌廉湯也不錯香煎鱸魚軟殼蟹配粟米燴意大利飯主菜 : 甜品 😆😆😆其實今次已是今年第三次來吃這裡的brunch了, 希望這裡可一直維持好的食物質素 😊。 在前菜方面, 也看到有嘗試推出新的款式。只是, 像我是這裡的甜品fans, 更希望見到推出更多新的口味和款式的蛋糕和甜品~

食物的選擇不算十分豐富, 然而,勝在質素不差。

甜品的種類相對上是豐富的, 很吸引女性們 😊

這brunch跟一杯果汁的, 我選了甘筍汁。
淺嚐前菜, 因甜品才是主菜 😂😂😂

海鮮忌廉湯也不錯

主菜 : 甜品 😆😆😆

2017-09-17
午餐
2017-09-16 733 浏览
之前同朋友食過幾次Green 嘅tea set ,覺得幾好。於是今日就同老公和囡囡黎試semi brunch buffet, 這裡的食物種類多、材料質數高,而且服務也很好。我老公還說Green嘅semi brunch buffet係最好食嘅一間,今次終於俾我威番次✌🏻雪櫃入面嘅蛋糕都可以任揀,最後我揀了榴櫣芝士撻作結尾,perfect 😋👍🏻👍🏻
2017-09-10 778 浏览
慶祝Oppa生日,去咗Hotel Icon食晚餐,我地叫咗一個Four course dinner再加烤龍蝦燴意大利飯。侍應會俾Bread basket,你可以任選軟軟的麵包。頭盤係蟹肉餅伴鮮蝦牛油果,賣相好靚,由下而上為牛油果,生菜,蟹肉餅,頂層鮮蝦同魚子,顏色配撘得很好。食落有好多蟹肉,同底下牛油果好夾,叫埋法式洋蔥湯。主菜我哋加咗$60食肉眼扒,味道不錯,肉質鮮嫰,可惜伴菜薯仔同蔬菜份量比較少。最好食係烤龍蝦燴意大利飯,離遠已經聞到龍蝦的香味,雖然只得半邊龍蝦,但味道好鮮甜,是這餐飯最好食的! 甜品可以選法式芝士拼盤或自選甜品,我叫咗Jasmine Chocolate,外貌精緻,朱古力細滑,甜品果然名不虛傳。餐飲點了English Breakfast Tea,原來是用港女最愛TWG茶包,熱茶同Jasmine Chocolate簡直是perfect match!因為OPPA係POLY U校友,有85折,埋單大約$600,幾抵食!

Crab cake with shrimps and avocado

Josper oven charcoal-grilled USDA prime rib-eye steak

烤龍蝦燴意大利飯

Jasmine Chocolate

2017-09-09
庆祝纪念
生日
烤龍蝦燴意大利飯
Jasmine Chocolate
2017-09-09 571 浏览
今日唔係咩特別日子食飯,喺尖東都冇乜特別嘢好食。一打去餐廳竟然有位!梗係同老婆同朋友即刻行過去,一坐低叫左兩份牛扒,medium rare,一份鱈魚柳,驚唔夠食所以再叫多左一份薯條。其實真係一句講晒:會唔會太好食!首先,Hotel Icon嘅service一向都唔錯,,,到上牛扒嘅時候,waiter先生會問要唔要黑椒、鹽同芥末醬,要先會喺碟邊幫你加,加完之後會放中間等你自然添,真係好細心。另外waiter同waitress嘅態度同笑容都好好,抵讚
其實真係一句講晒:會唔會太好食!

另外waiterwaitress嘅態度同笑容都好好,抵讚

2017-09-08
  • Bread Basket
2017-08-30 491 浏览
想同朋友食三層teaset 鍾意green 嘅環境 weekday 人唔會多 而且食物質素唔差ga可惜嘅係行左一日都ng 覺得肚餓 倆個人叫個一人teaset 算 所以無三層lu本來重想叫cupcake green嘅cupcake 好好味!好可惜今日居然一個cupcake 都無 黎遲一步買曬其實我地無做research 唔知道有同澳洲有機護膚品crossover 做teaset食完有handcream 送哦 當然只係跟teaset 我地叫得一個teaset 所以都係得一支哈哈不過green teaset 幾時都係gum 有水準就算無胃口都覺得好味
可惜嘅係行左一日都ng 覺得肚餓
倆個人叫個一人teaset 算 所以無三層lu

好可惜今日居然一個cupcake 都無 黎遲一步買曬
不過green teaset 幾時都係gum 有水準
就算無胃口都覺得好味
2017-08-25 730 浏览
已經係第n次黎食afternoon tea, 百食不厭因為佢地menu成日轉,會同唔同品牌合作 又食又拎,最重要係食物質素同價錢唔成正比,超抵食是日menu天氣太熱 叫左杯凍mocha最鍾意既scone 黎喇,依舊係熱辣辣又鬆化主角上場喇最吸睛係d 甜品,超靚啊由最底層開始食中間果層 最估唔到係泡芙釀鵝肝醬 裏面好足料 絕對唔係空心泡芙到甜品 每一款都係好好味 當中中間果個朱古力最正今次酒店同Appelles 合作 一人有一支hand cream, 又食又拎都只係約$230 一個人,以呢個水準黎講係超值,一定會再食!

是日menu

天氣太熱 叫左杯凍mocha

最鍾意既scone 黎喇,依舊係熱辣辣又鬆化

主角上場喇
最吸睛係d 甜品,超靚啊

由最底層開始食

甜品 每一款都係好好味 當中中間果個朱古力最正

2017-08-16 559 浏览
係尖東行街shopping攰攰地 就緊係要買件cake坐下休息陣.hotel icon 係 理工大學嘅酒店 餐飲水平一向唔錯 今日就揀左黎呢度嘅咖啡室Green.Green 成個餐廳設計令人感覺好放鬆 樓底高 落地玻璃令光線充足 享受悠閒嘅下午茶最啱.香蕉百爵茶蛋糕嘅外表最吸引 所以我毫不猶疑就揀左 外層有豹紋 好仔細啊 上面仲有條啡金雙間嘅朱古力 好似絲帶咁綁係蛋糕上面裝飾 聖經大都好似禮物一樣 食嘅人賞心悅目.味道方面 捲蛋蛋糕鬆軟 中間夾住嘅moose好滑 earl grey嘅香味同香蕉幾搭配 仲有D脆脆增加口感 可惜比較甜 蛋糕份量算大 一個人食曬會好膩

香蕉百爵茶蛋糕
下午茶