2018-10-31 99 浏览
Happy Hour 跟同事在附近飲酒作樂, 石門近來變化都真的很大多了很多餐廳, 而更幸運是多了一間很型格的酒吧, 今日放工跟同事來暢飲餐廳樓底很高, 中間有一組型格吊燈及大大個吧枱一系列的手工啤及 beer on tap 陳列在吧枱, 入來都是為了這杯中物吧Beers on tap Hunk Sir – coffee porter Alc 5.8%, 350ml 這款酒很特別, 強烈的咖啡香, 以傳統英式黑啤Porter為本, 帶黑朱古力香氣,兩者互相襯托, 味道很特別! 而且黑啤酒比我想像的更順滑而帶微甜,整體味道很平衡, 意外發現此 crossoverHK Yau Pale Ale – Alc 5%, 350ml  之前有飲過 “香港友”, 見到哩到有此麥啤, 一定要叫啦, 香港製造哦! 此酒清新的麥芽味把啤酒花的微苦平衡得恰到好處,散發出一陣陣揉合柑橘和熱帶水果的香氣 , 個人覺得此酒真的很易入口,而且泡沫很滑, 不知不覺飲得最快就是此酒了 Dragon King, Alc 3.5% 500ml 我見到鄰枱用的啤酒杯真的很特別, 是胡爐形, 忍不住前去吧枱去問原來餐廳是有用中

餐廳樓底很高, 中間有一組型格吊燈及大大個吧枱

Beers on tap

此酒清新的麥芽味把啤酒花的微苦平衡得恰到好處,
而且泡沫很滑, 不知不覺飲得最快就是此酒了

Dragon King, Alc 3.5% 500ml

原來餐廳是有用中國風 crossover, 其中兩款beer on tap 的出酒位更用中國的建築做手杖拉啤酒!

Dragon King 是其中一款帶栗子味, 清甜微酸, 又帶有少少柚子香, 如果是啤酒樽身, 是用龍王做 label, 很有氣勢哦

酒吧的 bar tender 跟我說, 這個酒廠仲有一系列的酒, 每個味道都很獨特, label 也是帶有中國神話風格, 很有趣

黑啤 : 嫦娥, 閻王, 灶神
玉皇大帝 – IPA, 有很濃花香, 酒精偏高, Alc 7%
孫怡空 – Ale , 有麥芽味及果香味
南雲普洱 – 茶香啤酒
印象最深刻應是閻王 YAMA, 帶有雞煲及四川花椒味!
酒精濃度又比較高, 達 Alc 8%, 今日飲太多, 下次要試哩款先得!

他們在做 Happy Hour Beer Buffet, $300 任飲3 小時, 四款手工啤

下次可以來試這個buffet!

飲啤酒, 怎少得惹味的小食呢, 我們叫了幾樣小食, 一邊吹水, 一邊食

唐揚魷魚圈 ($72)
魷魚圈一大碟, 絕不欺場, 酥炸出來, 真的很香口, 味道很適易配濃味的黑啤
唐揚魷魚圈

秘製青口 ($138)
配上香口的蒜蓉包
青口的汁帶點酸辣, 比忌廉汁更適宜配啤酒
秘製青口

脆皮豬手 ($169)
這個豬手的性價比最高, 一大隻的豬手, 外皮很脆, 餐廳幫我們把大大隻的豬手切開, 肉質不會很肥膩
脆皮豬手
脆皮豬手

2018-10-22
  • Hunk Sir
  • HK Yau Pale Ale
  • Dragon King
  • 閻王 YAMA
2018-10-31 189 浏览
上完課程,與住沙田區的朋友到石門區晚膳。石門是沙田區較新開發的區分,雖然有很多店舖仍未開張,但已經開業的大大小小食店也著實不少,有時花多眼亂,都不知從何入手。反正時間尚早,所以我們先繞場一周,看看有甚麼新意,卻發現京瑞廣場二期竟然有一間中型的酒吧西餐廳。不知是我們到得早還是酒吧開業不久,客人不多,我們就隨便找位置坐下。酒吧的座位也算寬敞,除了播放著輕音樂外,可能臨近萬聖節的關係,店內在正正大廳的位置還佈置了一些仿似蠄蟧絲網的東西來營造氣氛。打開餐牌,以酒吧來說,選擇算是多,但可能是新張關係,有些菜色仍未有供應。我們點了主菜的芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉($198)、另外小食就要了唐揚雞塊($72)及黑松露薯條($70),飲品方面,朋友要了一杯Dragon King($70),我就要招牌的Golem Lagar($85)。朋友的Dragon King略帶橙紅色,酒精含量只有3.5%,有些花香味。我的Golem Lagar顏色淡黃,與一般啤酒差不多,很香麥味,入口清純。黑松露薯條伴以黑松露醬及茄汁,前者的味道也不十分濃郁,但薯條炸得十分香脆鬆軟,雖然是熱呼呼的,不消一會我們全都吃光了。唐揚雞塊

Dragon King

Golem Lagar

黑松露薯條

唐揚雞塊伴以蛋黃醬,熱騰騰的端上來,外皮酥脆而裡面的雞肉仍然嫩滑多汁,而且醃得很好味。雞塊是起了骨的,可以食得方便。雞塊下還墊了些沙律菜以減輕油膩的感覺,兩個小食都是佐酒佳品。
唐揚雞塊

主菜的芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉有半邊龍蝦,新鮮而肉質爽實,意大利粉煙韌有嚼口,海鮮汁也味道不錯,意大利粉還加了些露筍苗及香草。
芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉

酒吧坐得舒適,氣氛很好,輕音樂可以令人輕鬆,適合不喜歡嘈雜的人。平均消費每人$273。
黑松露薯條
唐揚雞塊
芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉
2018-10-29 370 浏览
呢日男朋友話想放工一齊食晚飯,我去完石門開會見到有間餐廳幾唔錯所以就一齊試吓。餐廳位於石門站C出口商廈既地舖,行2分鐘就到啦。裡面好大,有bar 枱又有室外位,乎合唔同人需要,座位坐得鬆動。菜式以西式為主,選擇幾多。呢度主打係手工啤酒,尤其係本地品牌出產既特別多。雖然Drink list 冇形容各款酒係咩味,但一問waiter 佢都全部答到你,所以我地就試吓佢推介比我地既酒啦。門神就係呢間香港酒廠既品牌,設計比較有中國風,傳奇色彩重。我呢個唔記得叫咩名,淨係記得好香既柚子味,酒杯仲係以葫蘆形狀設計出尼,乎合返品牌既風格。南雲係相對比較淡口,麥味唔重,易入口。帶子蟹肉南瓜risotto, Risotto 硬度岩岩好,南瓜味頗重,同risotto 好夾,帶子輕輕燒過表面,建議將佢切細,撈埋蟹肉同risotto 一齊食,有幾重口感。fish n chips, 即炸熱辣辣既,不過魚本身冇醃過,單靠點sauce 味道有少少單一,薯條如果有皮仲正。和牛burger, 份量非常大,女仔正常食唔晒,和牛有質感,中間有少少軟骨。啤酒雞製作需時,趕時間就免得叫喇。底層有啖啖啤酒味,同雞肉又幾夾。
呢日男朋友話想放工一齊食晚飯,
我去完石門開會見到有間餐廳幾唔錯所以就一齊試吓。

餐廳位於石門站C出口商廈既地舖,行2分鐘就到啦。

裡面好大,有bar 枱又有室外位,
乎合唔同人需要,座位坐得鬆動。
菜式以西式為主,選擇幾多。
呢度主打係手工啤酒,尤其係本地品牌出產既特別多。
雖然Drink list 冇形容各款酒係咩味,
但一問waiter 佢都全部答到你,
所以我地就試吓佢推介比我地既酒啦。

門神就係呢間香港酒廠既品牌,
設計比較有中國風,傳奇色彩重。
我呢個唔記得叫咩名,淨係記得好香既柚子味,
酒杯仲係以葫蘆形狀設計出尼,乎合返品牌既風格。
南雲係相對比較淡口,
麥味唔重,易入口。

帶子蟹肉南瓜risotto,
Risotto 硬度岩岩好,南瓜味頗重,
同risotto 好夾,帶子輕輕燒過表面,
fish n chips, 即炸熱辣辣既,
不過魚本身冇醃過,單靠點sauce 味道有少少單一,
薯條如果有皮仲正。
和牛burger, 份量非常大,
女仔正常食唔晒,
和牛有質感,中間有少少軟骨。
啤酒雞製作需時,趕時間就免得叫喇。
底層有啖啖啤酒味,同雞肉又幾夾。
2018-10-23
2018-10-28 97 浏览
自從「石門站」對出開了間京端商場1,2 期後就開始人流多了。 飯後仍不想回家於是找一間特別D 既餐廳飲下啤酒再繼續! 附近有間手工啤好出名只須要步行2-3分鐘的 《Golem craft beer》 而已! 小朋友都可以入,只是年滿18才可叫酒~ 配合「萬聖節 」所以佈置 得很有氣氛, 還有電視播放著足球賽事芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉 HKD 198 又是龍蝦! 難道是最好既月份? 早排吃得多肉類那我們再點啦😂 龍蝦有半隻,多肉鮮甜還感到有海水味(蝦腳都係!!)😱牛肉粒串燒HKD 48 職員介紹之一,一口牛肉粒 是牛仔骨味道,棯,冇渣 炸辣咪雞鎚 HKD 88 另一介紹,辣度是微微的,不好辣的都可接受。 雞肉juicy 又 脆卜卜,有泰式辣醬配。 Early grey 伯爵茶 HKD 34 有花茶、咖啡而介紹之三就係伯爵茶! 晤係用茶包泡出來,有味道不是談某某的! Gweilo IPA 4.8% HKD 70 介紹之四,黑啤從德國時飲過後都沒再飲了! 朋友說呢個味道好易入口,苦味不太重!

小朋友都可以入,只是年滿18才可叫酒~

芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉 HKD 198

牛肉粒串燒HKD 48
職員介紹之一,一口牛肉粒 是牛仔骨味道,棯,冇渣

炸辣咪雞鎚 HKD 88

Early grey 伯爵茶 HKD 34

Gweilo IPA 4.8% HKD 70
2018-10-23 84 浏览
呢排知道石門開左唔少餐廳, 二話不說就過黎食。平日餐廳唔算爆棚, 唔駛等, 非常好!裝修非常漂亮, 睇下個酒櫃十分華麗。而睇睇餐牌有唔少選擇~為左送啤酒, 第一樣叫既當然係小食啦~先黎芝士豬肉雞翼!雞翼釀左超濃芝士既豬肉, 而且去左骨, 咬落去芝士係口中爆出黎, 好邪惡!講起送啤酒, 我地嗌左兩款啤。呢一款係比較濃味既classic pale ale, 味道甘一啲。而呢一款係festbier, 帶有蜂蜜味易d入口!食完小食要黎主菜啦~龍蝦海鮮意粉!當中龍蝦湯既味道之香 味道之濃 係不得了。我認為呢味係必嗌既!正!而最後一味上既係美式豬仔骨, 豬仔骨燒得岩岩好, 肉質夠冧, 少少燶令到外脆內軟!肉從骨滑出黎~好好食啊~~~~
呢排知道石門開左唔少餐廳, 二話不說就過黎食。
平日餐廳唔算爆棚, 唔駛等, 非常好!

裝修非常漂亮, 睇下個酒櫃十分華麗。

而睇睇餐牌有唔少選擇~

為左送啤酒, 第一樣叫既當然係小食啦~
先黎芝士豬肉雞翼!

講起送啤酒, 我地嗌左兩款啤。

而呢一款係festbier, 帶有蜂蜜味易d入口!

食完小食要黎主菜啦~

龍蝦海鮮意粉!
正!

好好食啊~~~~

今晚約左朋友I食飯,因為今個月月尾係佢嘅大囍日子,今日主要目的係黎派紅色炸彈炸我XD我同I屋企嘅中間點係沙田,但沙田市中心嘅餐廳食到有d厭,所以我地黎左石門呢間Golem Craft Beer~I叫嘅係南瓜帶子蟹肉意大利飯($118)佢話食落鮮味十足,而且個飯好creamy!而我就叫左意大利羅勒醬雜菜意大利粉($98)淡淡清新嘅羅勒醬配上雜菜,感覺好fresh,就算冇肉都好吸引唔會口寡寡!除左主菜,我地仲叫左兩個小食,唐揚魷魚圈($72)朋友I特別鍾情呢個小食,食落外酥脆內柔軟!而我就鐘意芝麻雞翼($58)多d,貪佢夠香口!飲品方面,我叫左七喜($28)而I就叫左熱洋甘菊茶($32)呢到都幾好feel,平時去開沙田食飯,又怕沙田市中心人山人海嘅話,可以黎石門呢間Golem Craft Beer~

2018-10-18
2018-10-22 63 浏览
第一次去沙田石門,食肆集中地鐵站兩個商場。今晚有波睇,行過見Golem Craft Cafe有直播英超,就響呢度晚餐。入座時間尚早,我地係第一枱客人,之後陸陸續續有好多客人,都係入黎踢波。店員們都好有禮貌。餐廳主打食西餐,主菜主要係意粉/Risotto/burger,另外有小食選擇,呢度亦有手工啤酒,但今次未帶機會試。是日晚餐:南瓜帶子意大利飯黑松露和肉漢堡唐揚魷魚圈博士茶最欣賞意大利飯,南瓜打到好綿,飯煮到粒粒有咬口,飯入面仲加左生洋蔥粒,更添胃口。Burger有塊厚厚的牛扒, 蕃茄&生菜,塊好juicy,生菜淋上少少酸醬汁,開胃又好味。魷魚圈分量多,又炸夠乾身,幾乎沒炸粉。博士茶第一次飲,係非洲品種,味道幾特別。

是日晚餐:

非洲博士茶

博士茶

魷魚圈分量多,又炸夠乾身,幾乎沒炸粉。

博士茶第一次飲,係非洲品種,味道幾特別。
非洲博士茶
2018-10-21 79 浏览
今天難得不用OT,就係屋企近附尋覓有什麼好吃。 發現一間類似中環格局的餐廳,有一排滿滿的酒架,睇上嚟好relax, 居然在沙田石門都有個咁既地方。🔍Dragon King $70 350ml當然來到必試手工啤酒,我地試下左鬼佬IPA & Dragon King ,本人鐘意Dragon King多D, 因為飲完有清清地既感覺🔍紫心香芋圓 $48估唔到熱辣辣又唔會太甜都幾好味!!!!不過得5粒,當晚我自己食左4粒,男朋友都得1粒XDDD🔍秘制青口$138通常青口都係白酒煮,睇到個餐牌係寫秘制青口,就即刻點黎下, 又估唔到又幾特別,同埋佢酸酸甜甜咁襯落個青口都好特別! 同埋呢到既青口隻隻都大大粒好飽滿。食出黎真係以為自己係尖沙咀。🔍啤酒雞 $189.99 呢個係門內既招牌, 當然係必點啦。同埋佢手工啤酒做得唔錯,隻啤酒雞都一定會幾好。當然啤酒雞係好大隻, 皮都係脆卜卜, 當晚D Waiter 都好好人咁我地切,咁樣都好方便我地食. 因為我地都好怕我地手殘會切到核核突突。最後, 今晚去食既時間格離桌係外國人, 我真係有一刻以為自己係中上環區,真係估唔到沙田石門都
今天難得不用OT,就係屋企近附尋覓有什麼好吃。

🔍Dragon King $70 350ml

🔍紫心香芋圓 $48

🔍秘制青口$138
好飽滿。食出黎真係以為自己係尖沙咀。

🔍啤酒雞 $189.99

最後, 今晚去食既時間格離桌係外國人, 我真係有一刻以為自己係中上環區,真係估唔到沙田石門都有會咁既地方,真係下次可以近近地約沙田友再黎呢到飲野加吹水!!!!

🍽8/10
🔎Golem Craft Beer
沙田石門京端廣場二期地下G07號舖
2018-10-21 61 浏览
覺得同朋友悶悶地去咗石門食嘢得知佢原來最近開咗一間有酒飲嘅餐廳而且仲裝修得好靚所以吸引左同朋友入去食可以睇到佢哋嘅裝飾都有情調而且仲有蠟燭所以呢餐飯都食得好舒服牛油果蟹肉他他沙律 $$128先叫咗一個出名嘅沙律入邊有我最鍾意食嘅牛油果仲有蟹肉添蟹肉個味好出完全係好似食緊新鮮嘅蟹一樣而且仲好香慢慢食夠差唔多啦南瓜帶子蟹肉意大利飯 $$118第一啖都食到濃濃嘅南瓜味仲有兩粒帶子都係勁大粒勁鮮甜而且淡淡飯都有南瓜味覺得好香好容易入口流心芝士雞球 $$58入面就有好多雞肉而且係熱辣炸出嚟我都係第一次食呢一類嘅食物紫心香芋圓 $$48超級好味嘅香芋入面就好似有糯米同埋香芋勁好味安格斯肉眼伴薯菜跟時令菜 $$198呢個就不得不提呢個肉係好鮮甜而且係超大片仲會幫我地切好晒加上有紅酒汁同片牛肉超配搭

覺得同朋友悶悶地去咗石門食嘢

仲會幫我地切好晒
加上有紅酒汁
同片牛肉超配搭
2018-10-21 83 浏览
今日約左個好耐冇見既朋友,佢竟然約左我喺石門食飯。石門一向比我既印象只係馬鐵既其中一個站名,冇諗過原來呢度都有好多非連鎖特色餐廳。今次朋友帶左我嚟呢間集合酒吧同西餐既新餐廳。入到去個黑色為主既格調都好有尖沙咀,中環個種高級酒吧既感覺,而且樓底夠高加上燈光都好適合飲酒談心。食物方面,朋友急不及待要試下呢度既啤酒。女仔始終都係中意甜d既酒,所以揀左店員介紹既Machine Man。呢種啤酒聞落已經好香水果味,初入口都係好甜,但之後啤酒既少少苦味就開始出黎,好岩女仔飲。而我就唔太鍾意飲酒,所以要左杯茶。見到南非博士茶呢個名咁特別就叫左,估唔到味道都好特別。有一陣木香味,而且店員話冇咖啡因亦無糖,所以都好健康。小食方面,要左紫心香芋圓。同平時既芋圓唔同,呢個成粒魚蛋咁大,而且經過油炸,但仍然都保持到芋圓個種煙煙unun,外脆內軟又甜甜地,幾特別幾好味。主食方面,先要左個黑松露和牛漢堡。和牛漢堡牛肉味濃,而且夠哂juicy完全唔乾,再加上半溶既芝士同黑松露醬同芥末子,點會唔正!另外都要左個鮮茄大蝦意粉,呢個意粉相對冇咁大驚喜,但都好好味,個汁好濃而且仲有蟹肉,大蝦亦煎得剛剛好。以後有理由黎石門了

食物方面,朋友急不及待要試下呢度既啤酒。

而我就唔太鍾意飲酒,所以要左杯茶。

小食方面,要左紫心香芋圓。

主食方面,先要左個黑松露和牛漢堡。

以後有理由黎石門了!

2018-10-20 60 浏览
呢間西餐廳既係食西餐嘅好地方亦係同朋友飲酒相聚嘅好地方🍻今次首先試左黑松露和牛漢堡🍔漢堡包預先烘烤過所以特別香口 和牛漢堡扒入口即溶 超級juicy 上面嘅黑松露醬可以提升成個漢堡包嘅味 漢堡包嘅配料亦都好足令成個漢堡包口感豐富 最欣賞嘅係漢堡包底層加咗蜜糖芥未醬 可以減少整個漢堡包嘅油膩感 所以令人食唔停口!配菜薯條香脆可口夠鹹味海膽汁帶子海鮮意大利飯🍛有豐富嘅忌廉汁海膽汁包圍住每一粒飯 飯粒有咬口 輕輕香煎面頭既兩粒帶子 擺盤好吸睛 完全係成碟意大利飯嘅焦點 另外叫左一杯叫Dragon King嘅啤酒🍻一開始已經比好靚嘅金黃色吸引 呢杯啤酒好易入口好啱女仔飲 淡淡既柚子香味 而且酒精濃度低只有3.5%酒精
呢間西餐廳既係食西餐嘅好地方亦係同朋友飲酒相聚嘅好地方🍻
今次首先試左黑松露和牛漢堡🍔

海膽汁帶子海鮮意大利飯🍛

另外叫左一杯叫Dragon King嘅啤酒🍻
2018-10-20 67 浏览
石門新廣場開了後,引入了很多食肆,Golem Craft Beer是唯一一間Bar & Restaurant Happy Friday想輕鬆一下不妨來這裡享受一下美食及氣氛南瓜帶子蟹肉意大利飯 $118Riscotto 飯帶點硬,南瓜味濃,每口都能品嚐到南瓜的味道有兩粒大帶子,帶子旁邊的就是一大堆蟹肉!法式馬賽魚湯 $198湯聚集海鮮精華,帶鮮味而湯中可以吃到不同的海鮮但以差不多200元的價格品嚐又有一點點高炸辣味雞搥 $88 雞搥炸得剛剛好,外脆得很份量有6件,配上酸辣醬,我們額外問店員領取了黑松露醬雞搥有點像家鄉雞,但沒那麼油膩,比較喜歡這裡的雞搥💕不過可能我可以吃好辣的關係,吃不出雞搥有辣味Hot chocolate $40Hot mocha $40本身以為是基本咖啡拉花圖案🌿,想不到是小男孩圖案,不捨得喝掉喝下去不太苦

石門新廣場開了後,引入了很多食肆,

南瓜帶子蟹肉意大利飯 $118
有兩粒大帶子,帶子旁邊的就是一大堆蟹肉!

法式馬賽魚湯 $198
湯聚集海鮮精華,帶鮮味
而湯中可以吃到不同的海鮮
但以差不多200元的價格品嚐又有一點點高

炸辣味雞搥 $88
雞搥炸得剛剛好,外脆得很
份量有6件,配上酸辣醬,我們額外問店員領取了黑松露醬
雞搥有點像家鄉雞,但沒那麼油膩,比較喜歡這裡的雞搥💕
不過可能我可以吃好辣的關係,吃不出雞搥有辣味

Hot chocolate $40

Hot mocha $40
本身以為是基本咖啡拉花圖案🌿,
想不到是小男孩圖案,不捨得喝掉
喝下去不太苦
2018-10-19
2018-10-19 71 浏览
「石門」,位於沙田馬鐵線既一個小車站,聽落呢個名好似好偏僻,卻係飲食界一個卧虎藏龍既好地方!㨂左 Glorm Craft Beer 🍻 啤啤佢! 小食泡菜豬肉雞翼都係驚喜之作,平時雞翼釀xx就聽到多,但呢個組合夾埋又相當地夾,無骨雞翼煎得香脆嫩口,內裡味道有泡菜果種酸辣味,加上豬肉細細粒,好足料,小食必食推介!大少致愛,當然係啤酒雞!一拎出去既時候已經聞到佢既香味,曾經煮過啤酒雞既我,就算點整都唔夠酒味,如果焗得耐,雞又會「鞋」口。但golem craft beer既啤酒雞,雞充滿啤酒既甘香,帶有啤酒本身「kan」的特質,而雞又好嫩滑,唔似平時春雞既「鞋」口,令特我地都不停諗呢隻係咩雞。

㨂左 Glorm Craft Beer 🍻 啤啤佢!

2018-10-19 68 浏览
難得今日早放,就做好老公車老婆放工,順便接埋呀爸呀媽去石門食野先!點指兵兵點著誰人做大兵,終於比我搵到佢,位於京瑞二期廣場既golem craft beer!Golem craft beer,呢到環境舒服 setting唔會好似其他餐廳既咁密集,係屬於比人傾計睇波relax既地方,唔會趕人走,大家可以自成一角圍圍圍。4個人4個小食4個主菜4杯野飲,估唔到可以咁快食曬haha!小食打頭陣既首先係黑松露薯條,薯條真係個個人都岩既小食哈哈,加上佢炸得內脆外軟,唔會淋係最關鍵,加上充滿黑松露既醬料比你點,十分開胃!黎到主菜部分,老婆就最鍾意食意大利羅勒醬雜菜意大利粉,因為佢係香料界既super fans! 羅勒醬青醬,可以比人清新既感覺,同充滿忌廉同芝士味既carbonara好唔同,就算點食都唔會覺得膩,佢額外用左忌廉同羅勒醬煮埋黎食,令整個醬汁好滑身,唔會「張」口。而我就中意佢既意粉夠曬al dente!最後更order左一杯薰衣草菜令夜晚可以訓好啲安神啲。

4個人4個小食4個主菜4杯野飲,
估唔到可以咁快食曬haha!

最後更order左一杯薰衣草菜令夜晚可以訓好啲安神啲。
2018-10-18 67 浏览
今日同老公黎到石門探朋友,探完朋友去附近兜左個圈見到有間環境唔錯既西餐廳酒吧!見餐牌都好吸引,二話不說就食呢間啦有老公最鍾意食既魷魚圈$72炸物黎講佢炸得岩岩金金黃黃,炸粉唔會太厚,亦唔會炸過火,唔會太鹹!牛肉粒串燒$48牛肉大大粒,肉質入味有口感又多汁,價錢合理。主菜我叫左「香濃鮮茄大蝦意粉」$118鮮茄超香濃,唔會帶酸更帶點蒜香味,份量剛剛好,大蝦新鮮爽口彈牙!「啤酒雞」$189.99原隻雞上,肉質嫩滑帶點啤酒味,雞皮脆脆的帶點喊喊的,連埋雞肉一起食,十分香口!

有老公最鍾意食既魷魚圈$72

牛肉粒串燒$48
牛肉大大粒,肉質入味有口感又多汁,價錢合理。

主菜我叫左「香濃鮮茄大蝦意粉」$118

「啤酒雞」$189.99