2018-10-21 83 浏览
今日約左個好耐冇見既朋友,佢竟然約左我喺石門食飯。石門一向比我既印象只係馬鐵既其中一個站名,冇諗過原來呢度都有好多非連鎖特色餐廳。今次朋友帶左我嚟呢間集合酒吧同西餐既新餐廳。入到去個黑色為主既格調都好有尖沙咀,中環個種高級酒吧既感覺,而且樓底夠高加上燈光都好適合飲酒談心。食物方面,朋友急不及待要試下呢度既啤酒。女仔始終都係中意甜d既酒,所以揀左店員介紹既Machine Man。呢種啤酒聞落已經好香水果味,初入口都係好甜,但之後啤酒既少少苦味就開始出黎,好岩女仔飲。而我就唔太鍾意飲酒,所以要左杯茶。見到南非博士茶呢個名咁特別就叫左,估唔到味道都好特別。有一陣木香味,而且店員話冇咖啡因亦無糖,所以都好健康。小食方面,要左紫心香芋圓。同平時既芋圓唔同,呢個成粒魚蛋咁大,而且經過油炸,但仍然都保持到芋圓個種煙煙unun,外脆內軟又甜甜地,幾特別幾好味。主食方面,先要左個黑松露和牛漢堡。和牛漢堡牛肉味濃,而且夠哂juicy完全唔乾,再加上半溶既芝士同黑松露醬同芥末子,點會唔正!另外都要左個鮮茄大蝦意粉,呢個意粉相對冇咁大驚喜,但都好好味,個汁好濃而且仲有蟹肉,大蝦亦煎得剛剛好。以後有理由黎石門了

食物方面,朋友急不及待要試下呢度既啤酒。

而我就唔太鍾意飲酒,所以要左杯茶。

小食方面,要左紫心香芋圓。

主食方面,先要左個黑松露和牛漢堡。

以後有理由黎石門了!