2018-12-05 26 浏览
如果提起石門你會諗到咩? 踩單車經過?定係好多工廠既一個地方? 今日帶大家黎到石門,可能大家唔知,但呢度開左個好多新野,仲開左個新既商場叫京端廣場,佢一、二期有D食肆,今日見到地下Golem Craft Beer幾闊落,就決定係到食野。唔好誤會呀,呢度唔係只係飲酒,仲有晚飯食!好啦一齊睇相先!臨近聖誕果然好有氣氛呀,水吧嘅擺設都好吸睛。酒精飲料係好多,但我地揀左非酒精。小食方面係香脆魷魚圈同唐揚雞塊,好脆好啱送酒。小食都比較大份哦!抵!肉菜係豬仔骨,香得黎又入味,逐條逐條切見到d肉汁流出黎,正!有6條骨,好開胃。值得一讚係薯條!可以將咁平常嘅薯條整到咁好味係勁嘅!
如果提起石門你會諗到咩?

好啦一齊睇相先!

小食方面係香脆魷魚圈同唐揚雞塊,好脆好啱送酒。

2018-12-05 78 浏览
石門這幾年變化很大,已經由以前的工業區變成了現在的商住區,附近的甲級商廈,樓盤都相繼落成。 座落在石門站旁邊的京瑞廣場,人流高峯期更可媲美旺角銅鑼灣。工作日午飯時間很多餐廳都要等15分鐘以上。 說起餐廳,這裏真是食肆林立,中港日韓星馬泰歐美美食,應有盡有。而這間Golem是近幾個月新開的,裝修格調定位都似足蘇豪區的酒吧,老闆應是看中附近商廈相繼落成,白領上班族happy hour消遣的潛力,率先在這裡插旗。 今天星期六,約了久沒回港的舊同學晚上在這裡聚舊。舊同學在經營紅酒生意,對酒還是有點研究的。首先我們各點一杯手工啤,舊同學點了Chunk Sir,而我點了HK Yau。Chunk Sir是淡黑啤,適合想試黑啤但未能接受黑啤那種濃厚味道的朋友。而我杯HK Yau,是麥啤,但比一般啤酒更具啤酒味,而且非常甘,喝完一口後,甘苦味在口中還能久久停留。另外點的兩個小食:黑松露薯條和唐揚雞塊。粗薯條炸得剛剛好十分新鮮,配黑松露醬簡直完美。但我最想讚美的是炸雞塊,廚師掌握得十分完美,雞塊只是表層薄薄炸到金黃色,但內裡肉質依然保持鮮嫩,十分好吃。 最後我們點了一客美式燒烤豬仔骨。份量十足,看表面似是

Hong Kong Yau

黑松露薯條

美式燒烤豬仔骨

最後我們點了一客美式燒烤豬仔骨。份量十足,看表面似是燒得過火(也可能是醬的顏色),但切開裡面肉色依然白嫩,口感十分Juicy。

星期六晚若有英超早場,這酒吧應該會十分熱鬧,因為這裡確實是個不錯的地方和一班朋友觀賞賽事。但沒球賽看的時候,這裡也不失是一個摸著酒杯底聚舊聊天的好地方。
2018-12-01
Hong Kong Yau
2018-12-04 239 浏览
一陣子沒有去石門,發現不少新的餐廳進駐入內,當中一間新開的餐廳酒吧就吸引到我們的注意。偌大的落地玻璃,放了一輛單車,旁邊還放有不少啤酒罐。從外面看入去,看見一個酒吧,放滿各式各樣的酒類,並有十多款 Beer On Tap 手工啤酒,用餐區寬敞開揚,座位舒適。再看門外餐牌,午市套餐價錢由$72-$118, 包括餐湯/沙律,並附送咖啡/花茶/汽水,價錢合理。牛油果軟殻蟹漢堡($118/Lunch Set)👍👍👍👍👍竹炭漢堡飽內層夾著軟殻蟹、芝士、生菜、番茄和牛油果,伴以千島醬汁。先從漢堡飽說起,竹炭飽烘至外脆內軟,還是暖暖的;軟殻蟹顆著薄薄的炸漿,炸至金黃鬆脆,伴以新鮮生菜、蕃茄和牛油果,令整個漢堡味道更加清新亦可以令炸軟殻蟹減輕油炸的飽膩。另外伴碟的薯條,份量也不少,薯條炸至剛剛好,外脆內軟,放久了也不會過乾過硬。海膽汁帶子海鮮意大利飯($108/Lunch set)👍👍👍👍金黃色的意大利飯上面放了兩大粒帶子,帶子的面層煎至微微焦黃,入口嫩滑;意大利飯混入了海膽汁,所以顏色顯得金黃,味道亦帶有淡淡的海膽味道。撥開面層的意大利飯,原來下面還藏有兩隻帶殻青口,青口味道鮮甜,最重點是不靭。是日

牛油果軟殻蟹漢堡($118/Lunch Set)
👍👍👍👍👍

牛油果軟殻蟹漢堡

海膽汁帶子海鮮意大利飯($108/Lunch set)

是日餐湯

是日餐湯是野菌湯,入口幼滑,野菌香氣濃郁,餐湯還附有蒜蓉飽。如果不喜歡餐湯,亦可以選擇沙律。

咖啡

午餐還包括餐飲,我們選了Mocha 和 Cappuccino, 估唔到午市套餐的咖啡餐飲也甚有水準,咖啡口感濃香幼滑,Mocha 要另加$5。

門面

內在環境

餐牌
2018-12-03 68 浏览
因為馬鞍山好少有酒吧,平日要飲野都要去到好遠。難得係石門開左一間以Beer主打既酒吧,絕對係對沙田人的一大褔音!呢間酒吧主打手工beer,平日係市面少見的都有,更加有本地香港beer選擇,絕對係beer迷的天堂! 場內更設有睇波既電視,岩哂一班fd來睇波時beer beer佢!一般bar food都好普通,無咩驚喜。但呢到既食物絕對無揸流灘!全部都有極高既水準!✅美式燒烤豬仔骨 $198⭐️⭐️⭐️⭐️肉汁香濃,醬汁出色,唯一少少扣分係乾左dd,但整體絕對值4星!✅炸辣味雞搥$88⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸得好出色,外皮炸得十分香脆,但仍然可以鎖住肉汁係入邊,好考功夫!✅Fish & Chips $84⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5/5 Stars!自問係英國生存過一段時間,食盡天下既Fish & Chips!我從來都未食過咁出眾既Fish & Chips!就好似好似漆黑中嘅螢火蟲一樣,咁鮮明,咁出眾!滑滑的肉汁,濃濃的魚味,神乎奇技嘅炸法,同埋嗰杯Local craft bee,都徹底咁嘅將Fish & Chips 的Standard 推上高峰!

✅美式燒烤豬仔骨 $198
⭐️⭐️⭐️⭐️

炸辣味雞搥

✅炸辣味雞搥$88
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fish  and  Chips

✅Fish & Chips $84
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5/5 Stars!

我從來都未食過咁出眾既Fish & Chips!

手工啤

2018-11-30
炸辣味雞搥
Fish  and  Chips
手工啤
  • 炸魚薯條
1K
2018-12-03 24 浏览
有時候晚上跟朋友來個簡單約會 的確不錯只是想找個地方輕鬆一下大家也是沙田友,來石門也是不二之選餐廳選擇多平日晚來,生意也不錯餐廳環境不錯,服務生青春夠活力不同啤酒先點了杯Hk YAU PALE ALE帶點百香果味,容易入口黑松露薯條黑松露醬調味得不錯薯條新鮮炸起,沒有不好食的可能唐揚炸魷魚圈份量十足,很久沒有食魷魚圈炸得香脆,沒有炸得乾身配啤酒一流美式烤豬仔骨肉質軟腍且夠滑嫩,脂肪位不多也夠入味,不錯沙田石門京端廣場二期地下G07號舖
有時候晚上跟朋友來個簡單約會
的確不錯
只是想找個地方輕鬆一下
大家也是沙田友,來石門也是不二之選
餐廳選擇多
平日晚來,生意也不錯
餐廳環境不錯,服務生青春夠活力
不同啤酒
先點了杯
Hk YAU PALE ALE
帶點百香果味,容易入口
黑松露薯條
黑松露醬調味得不錯
薯條新鮮炸起,沒有不好食的可能
唐揚炸魷魚圈
份量十足,很久沒有食魷魚圈
炸得香脆,沒有炸得乾身
配啤酒一流
美式烤豬仔骨
肉質軟腍且夠滑嫩,脂肪位不多
也夠入味,不錯
沙田石門京端廣場二期地下G07號舖
2018-12-03
  • 美式烤豬仔骨
2018-12-03 31 浏览
香港既酒吧餐廳近年開始引入手工/精釀啤酒,唔洗下下飲全部味道、顏色、香味一式一樣既商業品牌,對作為啤友既我黎講當然係一大喜訊。呢間位於沙田石門馬鐵站附近既bar & restaurant 有16 個 tap 頭,仲有自己既 lager 可以飲,手工啤酒全部都係本地品牌,實行撐本土既精神。先黎杯鬼佬既signature 之作,美式IPA,望落係混濁既橙黃色,聞落有微微既熱帶果香味。飲落頭段淡淡既麥味,收尾有 IPA 既 特色 - 淡淡既啤酒花甘苦味但收結較短,輕鬆飲黎講都幾適合。野食就叫左d大路野,豬仔骨,煙肉芝士薯條,同埋泡菜豬肉雞翼,係雞翼入面釀左韓式泡菜豬肉,辣辣地好開胃。唔飲酒既都可以叫杯伯爵茶飲下chill 一 chill.有左呢個落腳地,可以算係沙田手工啤友既好去處。

唔飲酒既都可以叫杯伯爵茶飲下chill 一 chill.

有左呢個落腳地,可以算係沙田手工啤友既好去處。
沙田石門站越來越熱鬧,沒來一段時間,又發現開了不少新食肆,上個週末的下午茶時段我就來到這間Golem Craft Beer鬆一鬆。內裡裝修得頗有格調,氣氛悠閒,坐得寬敞舒服,毫不侷促。店內瀰漫著一片隨意自在的氣氛,讓客人放鬆心情把酒言歡。餐牌亦有供應多款菜式,選擇繁多。炸魚薯條 $84一上枱仍是熱辣辣,炸魚十分大條又厚肉,份量足夠兩個人share。金黃的外皮咬下去口感特別酥脆,裡面包著嫩滑雪白而又相當豐厚的魚肉,吃完也不覺得特別膩口。薯條炸得脆卜卜,厚切肉心軟綿細密得似薯蓉,口感外脆內軟,呈現豐滿薯仔的原汁原味。唐揚魷魚圈 $72我每次在餐牌上見到炸魷魚都會必點,如此脆卜卜的香口炸物真是令我無法抗拒啊!外皮鹹酥香脆,粉漿上得不過厚,魷魚肉質彈牙爽口不會太韌。美式燒烤豬仔骨 $198豬肋骨看起來份量十足,酸甜的燒烤醬沾滿肉身而不會亂滴,令人胃口大開,也可中和豬肉的滯膩感,叫人輕易而舉把一整排肉,吃剩一堆白骨。整體肉質軟腍嫩滑,但近骨的部份較多筋,咬開時會覺得有點黏,要用點牙力,脂肪不多,所以也不會感到過於肥膩。Ice Chocolate $42朱古力沖得香滑,不過奶味較重,朱古力味不太濃

內裡裝修得頗有格調,氣氛悠閒,坐得寬敞舒服,毫不侷促。

店內瀰漫著一片隨意自在的氣氛,讓客人放鬆心情把酒言歡。

餐牌亦有供應多款菜式,選擇繁多。

炸魚薯條 $84

唐揚魷魚圈 $72
唐揚魷魚圈

外皮鹹酥香脆,粉漿上得不過厚,魷魚肉質彈牙爽口不會太韌。

美式燒烤豬仔骨 $198

Ice Chocolate $42
朱古力沖得香滑,不過奶味較重,朱古力味不太濃。
Ice Chocolate

Hot Chocolate $40
相對凍飲,熱朱古力的可可味就較突出,為冬日帶來陣陣暖意。
Hot Chocolate
2018-12-01
2018-11-30 27 浏览
估唔到沙田石門都有好多餐廳選擇,今次嚟到京瑞商場行完街之後,經過一間酒吧餐廳,見到幾有情調,就入去試吓。一坐低就叫咗兩杯飲品先,包括Dragon King 500ML 同埋Orange Juice 🥤 。橙汁啖啖肉,而且好鮮甜。芝士豬肉雞翼炸得外皮香脆,食落去肉質新鮮美味,入面嘅芝士同埋豬肉餡料都頗多,非常足料。主菜安格斯肉眼扒伴薯菜跟時令湯同埋西班牙海鮮飯同樣地賣相吸引。肉眼扒叫咗七成熟,食落去中間呈現粉紅色的,而且肉質軟綿綿,非常濃郁嘅牛肉味道。最後我哋兩個人消費都只係$600左右,就已經食到好滿足,相對來說價錢合理、食物質素高,必定會再試。

橙汁啖啖肉,而且好鮮甜。

2018-11-29 16 浏览
朋友介紹石門多左好多野食,所以今晚同佢過左去兜個圈,估唔到沙田都有高質的酒吧餐廳。星期日至四的3至9點仲有Happy Hour。環境都幾舒服,仲有生啤供應。生啤一共有16款,各有特色,而且價錢合理。左邊係3號Tap既Classic Pale Ale,只有一個size,飲落有好清香既橙味。右邊係2號Tap既Gwei.Lo American IPA,有大細兩個size選擇,呢杯係細,啖啖酒香混入陣陣既蜜瓜同柑橘味。有酒當然唔少得小食,餐廳亦有好多佐酒小食可以揀。呢份係脆炸芝士粒,炸得出面脆入面creamy。另外我地揀多左份fish & chips炸魚薯條。炸魚粉唔厚,肉質超嫩滑。有啤酒又點可以無德國豬手?!隻豬手份量超大,個皮唔算炸得太脆,不過啲肉香而且又好嫩。餐廳亦好貼心準備左「剪刀」,方便客人可以自行切開,避免一開始由餐廳剪開晒,肉就好快凍。

星期日至四的3至9點仲有Happy Hour。

環境都幾舒服,仲有生啤供應。

生啤一共有16款,各有特色,而且價錢合理。

另外我地揀多左份fish & chips炸魚薯條。

炸魚粉唔厚,肉質超嫩滑。

有啤酒又點可以無德國豬手?!
隻豬手份量超大,個皮唔算炸得太脆,不過啲肉香而且又好嫩。

2018-11-22
知道沙田石門有兩個新嘅商場,入面都有好多特色嘅美食,今次就去到揀選位於馬路旁邊嘅地舖西餐廳Golem Craft Beer,試吓佢嘅晚餐。今日有好多人出去睇波,呢間酒吧餐廳唔少得有一班客人,係落地玻璃外面已經望到近門口一張長枱,坐滿一班球迷,氣氛緊張,正在激烈歡呼。餐廳裝修環境好有格調,門口位置仲有一張露天嘅枱椅可以坐,不過我哋最後都揀選左室內嘅梳化位置。首先叫咗兩杯飲品,分別係Dragon King 500ML 同埋Orange Juice。Dragon King 嘅味道好易入口,就連我唔係好鍾意飲酒都覺得味道新奇特別,最重要係夠氣。小食炸辣味雞鎚一份有六件,而且賣相非常吸引,雞鎚炸成金黃色外皮,食落去香脆可口之餘,而且非常夠味,雞肉肉質滑嫩,所以我一口氣食咗三隻。主菜叫咗啤酒雞同埋芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉。啤酒雞烹調過程需時大約20分鐘先有得食,所以滿心歡喜期待。估唔到隻雞非常大隻,遠處已經聞到好香嘅啤酒味道,食落去外皮好薄之餘,仲好脆口,撕開雞肉,肉汁即刻滲晒出來,食落去好Juicy,所以我個人應為係必食推介!最後兩個人消費左六百幾蚊,就已經食到捧住個肚出門口了,我們兩人認為價

主菜叫咗啤酒雞同埋芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉。
啤酒雞烹調過程需時大約20分鐘先有得食,所以滿心歡喜期待。

最後兩個人消費左六百幾蚊,就已經食到捧住個肚出門口了,我們兩人認為價錢超值,食物質素高,必定會再試!
2018-11-26 40 浏览
石門真係越開越多間高質餐廳唔再係美食沙漠如果想同朋友飲番杯吹下水呢間golem craft beer真係岩晒主打西餐仲有好多啤酒俾你揀絕對值得番兜👍🏻先介紹番今次我食左啲咩先—炸辣味雞鎚 $88呢個做飯前小食幾好個皮炸得好脆唔厚粉裡面肉質都好嫩加埋個泰式辣醬熱辣辣正👍🏻👍🏻—炸魚薯條 $84又係炸粉唔厚食到啖啖既魚味大大條幾抵食加埋兜薯條配啤酒一流😍—啤酒雞$189呢隻雞製作需時但值得等既未上枱已經聞到好香大大隻皮脆加埋底果啲香料同醬汁真係超級好食👍🏻👍🏻而啲肉唔鞋整既時間岩岩好番兜之選—另外仲叫左兩杯手工啤machine man $70pineapple sour milk ipa $88兩杯都易入口有啲果香pineapple果杯真係有少少酸酸地幾特別👍🏻下次再試其他

石門真係越開越多間高質餐廳

pineapple果杯真係有少少酸酸地
幾特別👍🏻
下次再試其他
2018-11-25 38 浏览
石門最近又開左好多餐廳 行過見到哩間餐廳幾有氣氛我又幾鐘意食西餐 所以就入左去試下佢個吧位 整得好靚 我地叫左一個豬手 一個炸魚薯條同烤魷魚先講豬手成隻上好靚呀 個皮炸得好正 好脆 而且佢個肉質又唔un 幾好食同去德國做野個陣食果個豬手個味一樣 比起出面一般食開個啲豬手 哩間做得好好多 真係值得一試之後到炸薯條佢個炸魚炸粉好好 唔會太厚 個魚肉好滑 整得都唔錯 有兩條 另外薯條都幾好食 唔係普通係茶記食個啲炸薯條 最後到炸魷魚魷魚味唔錯 如果配酒食應該都幾好~石門有哩啲西餐廳 夜晚食野多左個選擇 下次可以試下佢個啲飯同意粉 野食都算多

佢個吧位 整得好靚

我地叫左一個豬手 一個炸魚薯條同烤魷魚

先講豬手

之後到炸薯條

最後到炸魷魚

魷魚味唔錯 如果配酒食應該都幾好~

第一次搭馬鐵去石門搵friend食飯,原來石門環境都唔錯,周圍都幾多食市,連酒吧都有,住呢度都幾方便朋友帶左我去一間佢好鐘意嘅酒吧,就係呢間Golem Craft Beer喇!一去到門口,係落地玻璃望入去已經好心心眼喇!好大間呀!一入到去,晚市時段都幾多人,酒吧內除左有bar枱之外,仲有坐得舒服嘅卡位俾客人選擇。我地除左飲酒傾計之外,都想食埋晚餐,所以就揀左坐卡位喇每枱都會有一個小蠟燭🕯️好浪漫呀而且地方闊落的關係,就算好多客人都唔會坐得好逼,傾計又唔會好嘈,真係好舒服酒吧內仲有大電視,下次可約埋一大班朋友黎睇波添呢間酒吧的酒類非常多,draft beer的種類都好多,真係花多眼亂呀最後我地揀左2號同8號No.2 Gwei.lo american ipa入口有果香味的啤酒完全沒有苦味易入口好快就飲完一杯要加碼No.8 Pineapple sour milk ipa入口即有菠蘿的果香比起之前果杯更易入口尾段會飲到帶微酸的口感好有層次食物的種類都好多,我地點左主菜同小食,飲啤酒配小食簡直係絕配美式燒烤豬仔骨份量超大豬仔骨比起平時出去食的長1倍燒完後肉質仍非常嫩滑BBQ醬份量恰到好處唔會搶走豬

一去到門口,係落地玻璃望入去已經好心心眼喇!好大間呀!

每枱都會有一個小蠟燭🕯️
好浪漫呀

酒吧內仲有大電視,下次可約埋一大班朋友黎睇波添

最後我地揀左2號同8號

燒完後肉質仍非常嫩滑
BBQ醬份量恰到好處
唔會搶走豬仔骨本身的味道

而且仲配上薯條
性價比真的好高啊!

塘揚炸雞

炸魚和薯條份量各佔一半
炸魚的粉漿很薄很薄
炸後很脆
每口都食到魚肉

整體來說,這間酒吧真的又大又舒服,食物同啤酒的質素都很高,真的要多些來探朋友囉

2018-11-24
Gwei.lo  american  ipa
Pineapple  sour  milk  ipa
2018-11-24 116 浏览
Golem Craft 在沙田石門, 那天與住在第一城的朋友短聚, 不想去太遠,就在附近找一間酒吧談談心。 餐廳地方寬敞坐得舒服。 是日叫了一杯啤酒和小小食物。泡菜豬肉雞翼我最欣賞這道菜是雞翼是烤的不是炸的, 感覺會健康一點 。雞翼烤得金黃皮脆,泡菜 帶少少辣 ,豬肉嫩滑, 卻不會搶過風頭。 是一道不錯的 starter, 夠飽之餘也不會過膩。芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉龍蝦肉質爽滑, 而且睇得出肉質非常新鮮, 汁多鮮甜, 非常好吃,雖然不算十分大隻,但蝦身卻肥厚多肉, 非常有誠意。海鮮汁非常濃郁, 有點像杰身板的龍蝦湯, 濃厚的海鮮味, 與彈牙爽口的龍蝦非常夾。再者, 意粉煮得剛剛好不會太淋也不會太硬, 有嚼勁之餘 也不會太單調 與價錢相稱。 反而覺得鋪咗龍蝦身上的芝士有點搶風頭, 其實我覺得單配海鮮汁就已經非常足夠了。Dragon King是一道水果啤酒帶點柚子香氣, 口感清爽。洋甘菊估唔到酒吧都提供花茶, 為不便喝酒的朋友帶點另類選擇。

泡菜豬肉雞翼

我最欣賞這道菜是雞翼是烤的不是炸的, 感覺會健康一點 。

泡菜豬肉雞翼

是一道不錯的 starter, 夠飽之餘也不會過膩。

芝士燒龍蝦海鮮汁意大利粉

龍蝦肉質爽滑, 而且睇得出肉質非常新鮮, 汁多鮮甜,

Dragon King

是一道水果啤酒帶點柚子香氣, 口感清爽。

洋甘菊

估唔到酒吧都提供花茶, 為不便喝酒的朋友帶點另類選擇。
2018-11-23 54 浏览
與同事星期六放工後啤兩啤, 近近地就去左京瑞廣場的pub,餐廳有落地大玻璃, 雖然只係望對面工廈的外牆, 但環境舒適, 坐位寬敞, 最緊要啤啤時坐得舒服。叫左小小食物。Fish and Chips當然要叫, chips 無論幾時都係我的comfort food~炸魚即叫即炸, 粉漿調得香濃, 入口鬆化又香脆 而且又唔會唔會太厚身,熱辣辣上檯, 十分鮮美粗身薯條外脆內軟, 不會感到油膩, 炸得剛剛好, 食落好滿足~~啤酒雞啤酒雞即叫即烤焗, 需時比較耐,但係得出以啤酒醃製雞肉的甘甜層次,一切開時香氣十足, 帶有一點淡淡的啤酒香氣而且雞身入面亦加入其他醃料, 洋蔥、蒜、黑椒等,切開時皮脆肉嫩, 而D雞肉仍然非常juicy,比中式炸子雞更顯層次同深度。叫的果杯啤酒叫Chunk Sir, 飲落去甜甜的,有櫻桃和可可的味道, 再喝多兩口更嚐到以橡木片釀製的風味, 讓人驚豔。
Chunk Sir

與同事星期六放工後啤兩啤, 近近地就去左京瑞廣場的pub,

餐廳有落地大玻璃, 雖然只係望對面工廈的外牆,
但環境舒適, 坐位寬敞, 最緊要啤啤時坐得舒服。

叫左小小食物。
Fish and Chips

炸魚即叫即炸, 粉漿調得香濃, 入口鬆化又香脆

而且又唔會唔會太厚身,
Fish and Chips

熱辣辣上檯, 十分鮮美
Fish and Chips

粗身薯條外脆內軟, 不會感到油膩,
Fish and Chips

炸得剛剛好, 食落好滿足~~

啤酒雞

啤酒雞即叫即烤焗, 需時比較耐,
啤酒雞

但係得出以啤酒醃製雞肉的甘甜層次,
啤酒雞

一切開時香氣十足, 帶有一點淡淡的啤酒香氣
啤酒雞

而且雞身入面亦加入其他醃料, 洋蔥、蒜、黑椒等,
啤酒雞

切開時皮脆肉嫩, 而D雞肉仍然非常juicy,
啤酒雞

比中式炸子雞更顯層次同深度。

Chunk Sir

再喝多兩口更嚐到以橡木片釀製的風味,

讓人驚豔。