2017-01-09
有時男女朋友係咖啡店搵個位一齊做下工作上嘅嘢,其實都係唔錯嘅選擇,亦唔需要為咗搵位置而煩惱,順便可以食啲嘢,而且價錢同出面亦差唔多。晚餐選擇有$68至$100左右,包一杯飲品,如果超出所包飲品價錢就需要另外加錢。芝士肉醬意粉$68因為要放入焗爐焗,所以就等耐少少,飲住飲品先。芝士肉醬意粉肉醬的份量比較多,只是的份量也適中,水準跟出門的差唔多,口味比較淡,唔似美心或者大家樂嗰啲咁重口味。而且意粉亦能保持應有水份,唔錯唔錯!黑椒汁脆香雞扒意粉$75雞扒份量都幾多,所以就同女友一齊分享,黑椒汁味道好香,質感好似芡汁,水潤之餘黏身,不過雞扒就偏硬,所以外皮都會有啲脆,不過我就唔食皮。熱朱古力+5表面有一層泡沫,幾香滑,不過裏面就同平時自己沖嘅相差不遠。凍杏仁奶茶+5杏仁奶茶大大杯,杏仁味好香,鍾意飲杏仁味嘅人不妨選擇此奶茶。雖然有加一服務費,不過用幾十蚊換來幾個鐘嘅玩樂或者工作休閑時間,亦非常值得。
表面有一層泡沫,幾香滑,不過裏面就同平時自己沖嘅相差不遠。