2016-12-30 152 浏览
近排聖誕節, 有喺外國讀書嘅朋友噃咗嚟香港, 就想一齊食吓飯, 傾吓計咁, 咁就諗住揾一間樓上cafe可以坐埋一齊吹成晚水 haha其中一個朋友就提議嚟呢間cafe, 話啲嘢食ok, 坐成晚都唔會趕人走, 咁就拍版book呢間食飯啦, 一開頭喺openrice見到呢間嘅評價麻麻地都有啲擔心㗎, 點知啲嘢食唔差喎!好彩冇改去第二間姐佢喺登打士廣場入面, 成棟嘢都有好多餐廳, 所以我地排隊搭lift上去都等咗有啲耐haha坐底就睇吓叫啲咩嘢食啦, 見到有set dinner, 百幾蚊就有齊頭盤, 主菜, 甜品同嘢飲, 聖誕旺季嚟講唔算貴啦, 咁就叫咗呢set頭盤揀咗黑松露蟹肉呑拿魚法包, 黑松露醬落咗唔少, 吞鴿魚唔腥, 法包夠脆, 整體好夾, 好食!嘢飲要咗荔枝梳打, 正正常常唔太甜, 唔係啲好假嘅荔枝味主菜叫咗煙三文魚雜錦海鮮長通粉, 煙三文魚卷到成個玫瑰花咁上好靚, 海鮮唔腥, 個汁都幾夠味同夠多, 唔錯最後甜品係藍莓芝士蛋糕, 藍莓醬冇藥水味, 芝士味濃, 蛋糕咁結實, 係一個完美嘅ending!整體而言, 呢餐飯好滿足, 坐成晚都冇俾人趕走, 仲可以借board game玩添!

嘢飲要咗荔枝梳打, 正正常常唔太甜, 唔係啲好假嘅荔枝味