2016-06-16 435 浏览
本身約了行山,但因為落大雨,只好轉到cafe。雖然是中午的十二時半,但只有我們一台客。點一個lunch set可以hea一個下午,真的不錯。*白汁吞拿魚長通粉($56)長通粉煮得太淋,少了意粉應有的彈性和口感,而且吞拿魚份量很少。白汁太稠,不過還可以接受,因為味道不會太咸。*熱情果綠茶不太飲到熱情果味,只有茶味和甜味,比較似糖水。放下$100按金,就盡情玩我們的monopoly。sofa很大,坐得舒適。

點一個lunch set可以hea一個下午,真的不錯。

*白汁吞拿魚長通粉($56)

*熱情果綠茶

不太飲到熱情果味,只有茶味和甜味,比較似糖水
2016-06-12
2016-04-11 605 浏览
旺角而家有好多樓上CAFE, 咁岩同朋友行街行到有D疲累, 就隨便搵間CAFE 抖抖. 呢間CAFE, 一打開LIFT門就係大門, 有感似樓上BAR, 燈光昏暗, 亦有陣陣...煙味...芝士火腿西蘭花 - 完全冇芝士味, 西蘭花應該只係用水烚過, 如果用焗爐焗返一陣, 應該會好D 因為係微暖唔熱. 而家成個配搭係沒有味道的. 瑞士雞亦 - MENU 上已注明需時, 都等了近半個中, 只可以講熱既, 雖然雞亦表皮有深深瑞士汁既顏色, 但雞亦入面完全冇味, 表皮亦唔香亦唔甜, 亦有雪味.玫瑰果茶 - 冇茶味冇玫瑰味得陣酸味

玫瑰果茶 - 冇茶味冇玫瑰味得陣酸味
2016-02-23 487 浏览
小新同愛麗絲又去Cafe邊食Tea邊玩波子棋喇😂👫 今次我地去既係Go Dutch Cafe,佢比其他Cafe唔同既係佢以荷蘭為主題,餐牌上會有荷蘭同當地特色食品既簡介,而環境都唔錯。透明既玻璃枱可以見到一束束既乾花裝飾💐我地分別叫左兩個Tea Set。首先,愛麗絲叫左個朱古力多士,配熱情果梳打。個多士真心出奇地好食😲👍🏻 厚厚既朱古力醬蓋係多士上一齊焗,所以十分香,當中亦有榛子,令口感更豐富😋而杯熱情果梳打都好Tropical好Fresh😀之後就係小新叫既洋蔥鴨胸焗多士配榛子朱古力。今次呢個多士都好足料,如圖所見,有好多洋蔥同鴨胸,洋蔥令個味道更加豐富,成個菜幾飽肚,可見呢到既焗多士鹹同甜味都咁好食😛 至於杯榛子朱古力都正呀,唔會太甜,好有榛子香Tim🍫

而杯熱情果梳打都好Tropical好Fresh😀

2015-08-31 412 浏览
今天與友人迋完街以後找東西吃,有人派傳單推廣說68元包餐飲和甜點,就上去試試看。打開餐牌68元的只有肉醬意粉、呑拿魚長通粉,只包飲品沒包甜品,問不是有包甜品的嗎,答說只有set(不是dinner set,是三人餐那些)才會包甜品。好吧,就當樓下的人講不清楚,看到餐牌中的玫瑰沙冰很吸引,就留下來了。我們點了肉醬意粉(68)+玫瑰冰沙(+20)和煙三文魚意粉(95)+熱草莓巧克力(+5)第一樣到的是玫瑰冰沙,和照片完全不一樣,一小杯粉紅色覆蓋著cream,還以為是給錯了,問待應說是大杯才長照片中的樣子。(餐牌上寫着圖片只供參考,吹脹)味道太甜了,冰沙太溶,基本上只是玫瑰糖水。等了一小時食物還沒到,竟然告訴我説煙三文魚已經全沒了。就改了要三文魚腩意粉。熱巧克力同樣很細杯(看過最細的熱飲杯)份量比平時茶餐廳的熱檸茶更少。意粉終於到了,味道方面意粉沒囗感(泡太久了),肉碎只有一丁點,三文魚腩得個咸字,兩個意粉的質素比以前中學canteen的還要差。最後看看餐牌發現。。還有加一服務費!20塊錢的質素,盛惠206.8
最後看看餐牌發現。。
還有加一服務費!
20塊錢的質素,盛惠206.8
2015-08-13 582 浏览
呢間野都幾過份,我地6X人包場食野,佢收我地7X人錢。但之後數返杯碟,都係得6X人,D staff仲要格硬收貴我地每人幾十蚊。仲有,本身間野已經極度唔抵食。$140未計加一,一枱20人都得7盤野食,人地話食七分飽健康,我地就每人七分一飽都冇。至於味道,除咗雞翼OK,D肉醬意粉,肉醬飯真心難食到WTF,不如你出埋肉醬米粉。難食之餘,諗住坐得開開心心咁玩啦,但你收貴人錢又唔肯check cctv,話麻煩,咁你裝部cctv用黎托咩。(我們是學校團體,所以不便報警,以免學校介入搞大件事)想挑戰地獄劣食,唔使去明將,呢間啱哂。可以玩懲罰遊戲,仲可以受一肚氣,一次過滿足哂所有抖M欲望。現在6X人食完都好唔開心,好掃興。你地仲想食呢間嘅,都係自己諗清楚啦 )

• Nothing
同朋友黎cafe坐下傾下計。嗌左個芝士肉醬薯條,再加兩杯野飲!意外既係好大碟,兩個人一路傾計,一路食下薯條,都已經飽哂!佢既肉醬同芝士分量岩岩好!下次會試埋其他野!
同朋友黎cafe坐下傾下計。

嗌左個芝士肉醬薯條,再加兩杯野飲!

2015-07-13
2015-06-06 562 浏览
因為登打士街廣場有大量樓上cafe,所以相信都會有不少朋友會到登打士街廣場。今次我去左10樓ge cafe,一上到去,見到裝修不錯,所以就選擇左依間。不過總括而言,我不太滿意依間cafe ge 服務。首先,因為我地被安排到另一間房間,即使按了鐘也要好些時間才會有人到。結果我地足足等左個半鐘才有食物到。另外,價錢頗貴。我地係5個人去,職員不斷推薦5-6人套餐,不過依然要~$140,比其他cafe貴。再者,該cafe提供ge桌不太足夠,而且也有缺漏,結果我地只好用自備ge啤牌。至於味道方面,小食的味道倒不錯,不過主食就一般,只有中間偏下ge水準。而飲品出乎意料ge好,我飲ge士多啤梨梳打唔錯,偏甜更加係合我口味。
不過總括而言,我不太滿意依間cafe ge 服務。
2015-05-31 363 浏览
一班同學gather,殘廁之外最好地方就係cafe!登打士廣場10樓既呢間上次已經去過,覺得ok就再黎一次今次有小小中伏感覺一入到去發現好大煙味,即刻入都唔想入上次可能坐房無煙,今次坐出面真係頂唔順但係好在職員都好好,肯換間房比我地坐,咁就無事野食黎講算ok,我地今次叫一set 7-8人野食一班餓狼野食一各黎就食,相都影唔切叫左幾個飯同意粉,味道唔會太濃或者太淡係好似太少餸,有時唔可以個個都分得到不過份量都夠,一set都食到我地飽哂小食方面都可以,唯獨滷水雞翼既滷水唔夠味,同埋浸得唔夠入味其他夠如春卷薯蓉都唔錯飲品推介係 焦糖朱古力,上面有我最中意既cream,味道好好,有焦糖同朱古力both既味道缺點係如果坐好耐,冰一溶就淡哂唔好飲呢到其中一個好處就係遊戲多同齊,真係岩哂一大班人開開心心過一晚
一班同學gather,殘廁之外最好地方就係cafe!
登打士廣場10樓既呢間上次已經去過,覺得ok就再黎一次

今次有小小中伏感覺
一入到去發現好大煙味,即刻入都唔想入

上次可能坐房無煙,今次坐出面真係頂唔順

但係好在職員都好好,肯換間房比我地坐,咁就無事

野食黎講算ok,我地今次叫一set 7-8人野食
一班餓狼野食一各黎就食,相都影唔切

叫左幾個飯同意粉,味道唔會太濃或者太淡
係好似太少餸,有時唔可以個個都分得到
不過份量都夠,一set都食到我地飽哂

小食方面都可以,唯獨滷水雞翼既滷水唔夠味,同埋浸得唔夠入味
其他夠如春卷薯蓉都唔錯

缺點係如果坐好耐,冰一溶就淡哂唔好飲

2015-05-30
2015-04-03 342 浏览
芝士肉醬意。我未食過苦既芝士 肉醬意,你話係杯茶既有回甘都合理, 肉醬意都回甘?!全程我基本上你食緊一碟好色既意粉,芝士味呢? 肉醬味呢?簡直世界級。大家樂一定完勝佢。全晚我覺得最滿意既有一樣野就係佢係熱既......
2015-03-11 276 浏览
服務態度其實不錯 但係...野食真係好吾掂 個黑椒雞扒意粉 簡直...d汁得個辣字無黑椒味 汁仲又勁稀 食茶記無咁嬲 仲有係dinner set加多十蚊嗌個個咩蜜糖紅茶 難飲到....................最不滿既係...原來間cafe係「不禁煙」仲有埋煙灰缸比人用比錢食個dinner姐 無話係食二手煙我覺得應該要考慮埋其他客人一句講曬完全失望 吾會再去
服務態度其實不錯
但係...
最不滿既係...
原來間cafe係「不禁煙」仲有埋煙灰缸比人用
比錢食個dinner姐 無話係食二手煙
我覺得應該要考慮埋其他客人
一句講曬
完全失望 吾會再去
2014-09-14 811 浏览
話說登打士街成棟樓都係Cafe 咁濟,一到等lift個位,就有個女人係咁sell 十樓間cafe,於是就上去試下啦一入去,唔駛講,嗌咗野食先啦,咁我就叫咗個法式鴨胸長通粉加柚子茶,再同frd夾咗個草莓多士盒。點知柚子茶就等咗大概四個字,多士盒就成五十分鐘(甜品仲早上過主菜)),之後再等多十幾分鐘啲長通粉先到。柚子茶,一個字,淡。支飲管要直接隊住啲柚子先FEEL到啲柚子味。多士盒除咗啲多士有啲太林之外都唔錯。法式鴨胸長通粉個汁有啲似卡邦尼嗰種,驚喜既係鴨胸比想像中多,有八片(雖然同taste啲味差唔多lol)環境方面,啲燈飾幾古典優雅,不過可惜張枱同地下都有黏黏既感覺,唔多舒服。啲card game就亂到痴線,大部份都唔齊

)),之後再等多十幾分鐘啲長通粉先到。

多士盒除咗啲多士有啲太林之外都唔錯。

题外话/补充资料: 有時會轉做吸煙區
2014-09-13
杯熱飲仲熱過個焗長通粉, 咩料呀 ?!待應還要拿隔熱手套拿這碟焗長通粉過來明明隻碟係凍既... 而且長通粉係生生地架LO 難食到爆只感到有心呃食客我去過咁多間CAFE都, 呢間係最差既一間!
杯熱飲仲熱過個焗長通粉, 咩料呀 ?!

待應還要拿隔熱手套拿這碟焗長通粉過來

明明隻碟係凍既...

而且長通粉係生生地架LO

難食到爆

只感到有心呃食客

我去過咁多間CAFE都, 呢間係最差既一間!

2013-09-08
2013-09-15 732 浏览
一不小心錯信了樓下的妹妹花言巧語,就中伏了!首先,Cafe環境極差,破舊的插座,鋪滿灰塵的窗台,讓人看見都心驚膽跳!甫坐下,要求notebook工作,給來的竟是殘舊不堪連插座也不對的notebook! 然後MK妹妹侍應竟跟我說是壞的!簡直匪夷所思!然後,等了三十分鐘,菜終於上了!芝士白汁吞拿魚意粉,白汁不是白的,吞拿魚是硬的,通粉是乾的!然後,侍應把高達200度的碟亂放在我桌上,隨便一踫都足以燒傷!這是什麼服務?還有娃娃菜,菜是發霉的,乾乾的,就像是變壞了!這樣的餐廳中一次伏都嫌多吧!
一不小心錯信了樓下的妹妹花言巧語,就中伏了!

還有娃娃菜,菜是發霉的,乾乾的,就像是變壞了!

這樣的餐廳中一次伏都嫌多吧!

• 沒有
2013-08-14 65 浏览
特別為這餐廳寫上人生的第一個食評, 因為真的太差了! 我與幾位友人想找一間cafe相聚, 在登打士廣場門外排隊等升降機期間, 有一位宣傳這間餐廳的小姐宣傳得特別落力, 說'本餐廳有最新最多的棋盤, 如果您發現不完整可找我們同事為您拿新棋盤'. 聽到她的介紹, 我們便決定留座.cafe有兩間房, 吸煙房及非吸煙房. 我們坐非吸煙房, 叫了5-6人套餐, 問侍應甜品是甚麼, 她卻鬼馬地說"到時你咪知囉!"環境 - 還算可以, 坐sofa, 冷氣充足, 不過有點兒迫棋盤 - 數量不多, 不少都唔齊, 問侍應有冇新的, 他們都說沒有, 叫我們自己搵, 服務態度一般飲品 - 還算可以, 朱古力系列有很多cream, 比較甜套餐 - 等了15min., 不過整體份量少 - 份量太少, 味道幾好 - 芝士太少, 下面薯蓉完全冇芝士味, 彷彿吃薯仔一樣 - 味道頗好 - 味道欠佳, 雞肉只有十塊, 唔夠汁, 意粉完全冇味, 出水!! - 三文魚很多骨, 白汁唔夠, 飯冇味還有, 最憤怒的是到埋單後還沒有甜品!!! 我們好像被騙了!!!!
特別為這餐廳寫上人生的第一個食評, 因為真的太了!

飲品 - 還算可以, 朱古力系列有很多cream, 比較甜

套餐 - 等了15min., 不過整體份量少
[芝士肉醬薯條] - 份量太少, 味道幾好
[芝士煙肉薯蓉] - 芝士太少, 下面薯蓉完全冇芝士味, 彷彿吃薯仔一樣
[瑞士雞翼] - 味道頗好
[黑椒雞肉意粉] - 味道欠佳, 雞肉只有十塊, 唔夠汁, 意粉完全冇味, 出水!!
[白汁三文魚飯] - 三文魚很多骨, 白汁唔夠, 飯冇味

题外话/补充资料: 其實在街上宣傳這間餐廳的小姐說的話跟現實不符; 餐單上列明'附送甜品' 但最後我們沒有給予任何甜品, 這些算是違法? 我可到消委會告這餐廳?
2013-08-11
用餐优惠
試食活動
2013-04-20 544 浏览
原本想同男朋友去樓上CAFE做PROJECT,咁入去呢座大廈裡面,有個人比張傳單,睇見呢間既傳單介紹果度幾好幾靚,咁就上去睇下環境啦,望入門面都唔差,環境OK,又見冇咩人(因為見其他CAFE都FULL 晒位),咁就入去啦。入到去個女侍應招呼都無,正係見佢呆呆滯滯咁企左係度。咁都無違意,咁入去坐啦,一坐下,身邊果台係度食煙,空氣差,D煙味吹晒過黎,個抽氣又差,又多塵,咁都算啦。咁食煙果台走左,個女侍應只係執走D餐用具,台上有D果汁的東西都無抹,之後就比下一對情侶坐下,個餐牌仲要放係個果D汁上,十分污糟。之後叫野食,點完野食個女侍應又唔覆單.叫左個兩杯飲品分別係菠羅沙冰和草莓沙冰,另外一個香煎雞扒包和朱古力香蕉薄餅。咁D野食都好快黎,先係兩杯飲品,菠羅沙冰飲飲落既感覺似水,而草莓沙冰飲落就似瑞士糖溶左再開水咁甜,食物方面,香煎雞扒包普通都唔再講,朱古力香蕉薄餅先O咀,所謂既朱古力香蕉薄餅原來是個麵包加香蕉片再淋D朱古力係上面,完全無晒幻想,講真。。。自己都可以係屋企整><“。。。。。 後來又有人食煙,好污煙障氣,咩心情都沒有,摸到張台“痴淋淋”咁,都廢事拿電腦出黎,食完拿拿林走。。><。。

之後叫野食,點完野食個女侍應又唔覆單.

後來又有人食煙,好污煙障氣,咩心情都沒有
,摸到張台“痴淋淋”咁,都廢事拿電腦出黎,食完拿拿林走。。><。。。。勸大家唔好去。。不然會後悔的。。。。

2013-04-20