2017-11-13 137 浏览
今日同朋友行街 ,仲要落雨勁失望, 所以我哋行咗一陣買咗嘢之後就想搵個地方坐, 就去到登打士街 ,搵咗一間cafe坐一坐 。去都見到裝修唔錯,都坐得幾舒服,燈光都幾好 。之後我哋因為會再食晚餐,所以就嗌咗一杯飲品再加一個小食。朋友飲嘅係焦糖咖啡而我飲栗子咖啡再加一個蜜糖雞翼,最後每人75蚊, 其實都幾失望。 而且坐到中間時間, 隔離枱仲有人喺度食煙添 。講番嘢飲方面 ,其實係最失望,首先 冇拉花同埋 睇嚟嗰啲都唔靚, 但係依個都唔係最重點 ,咖啡首先好凍, 只係放咗好耐嘅感覺 ,味道好淡而且冇焦糖或者係栗子味, 我朋友覺得麥當勞嘅咖啡仲好飲過佢,但係這裏的咖啡收45蚊就真係幾貴。 最後我哋兩個只係飲咗兩啖就放棄咗 。蜜糖雞翼係幾好食, 看得都幾脆同埋肉都幾嫩,因為仲有唔少蜜糖汁喺度所以甜甜地都唔錯 。但只會再嚟一次就唔會再嚟喇。

2017-11-01 77 浏览
放工約左人嚟到mk食夜晚,見冇乜特別想食就揾左間朋友食過覺得幾好嘅go dutch cafe坐下食下野啦⭐️ 首先同朋友嗌左個蒜蓉汁雞扒飯($88)🥘🥘 份量都幾多其實,雞扒煎得幾香胸,蒜蓉汁夠惹味,撈埋都配合得幾好☺️ 仲有小小豆苗個配菜,好fresh🥗飲品嗌左熱朱古力,都幾大杯🤗🤗 可可味濃,又唔太甜👍🏻👍🏻之後小食嗌左個靚靚摩天輪❤️❤️ 有好幾款小食,最出色係芝士釀雞翼💁🏻 一啖咬落去芝士咇哂出嚟好正,而且外皮燒得香噴噴,好惹味😍薯角同薯條蝦都炸得剛好,點茄醬好好食🔥

飲品嗌左熱朱古力,都幾大杯🤗🤗 可可味濃,又唔太甜👍🏻👍🏻

之後小食嗌左個靚靚摩天輪❤️❤️

薯角同薯條蝦都炸得剛好,點茄醬好好食🔥
2017-11-01 62 浏览
脫完毛就同朋友仔揾間樓上cafe hea hea. 所以嚟到最多cafe geh 登打士廣場,今次就嚟到10樓嘅Go dutch cafe🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️ 入面唔會好逼,有幾個卡位,算幾好坐嘅cafe😄仲有d board game 比人玩添😽😽 同fd share 一個set因爲唔太餓,揀左自家製芝士釀雞肉pasta($92)❤️ 雞扒整得幾香脆,芝士好夠多,好邪惡好彩2個人share haha👅👅 pasta都落左幾多cream sauce,所以食完有d滯🤦🏻‍♀️ 另外跟餐加左8蚊要Spanish coffee😻好驚喜因爲咖啡底偏酸好正,溝左雪糕入口更順滑😉 好飲比想再encore 👀小食要左個芝士火腿西蘭花,都幾清新,芝士份量剛好唔會好膩🤤

小食要左個芝士火腿西蘭花,都幾清新,芝士份量剛好唔會好膩🤤
2017-10-26 73 浏览
<Go dutch cafe與別不同既荷蘭小食>🤓🇱🇺油麻地登打士廣場有好多樓上食店同cafe , 喺附近見完客 諗上求其揀間食個tea. 飲杯野休息下 揀左10 樓既go dutch環境唔錯 以木枱 白sofa為主 加上木板做成既假牆 別具風格 🤓 食物除左有一般既cafe食物 好似意粉 薯條 飲品外 仲有好多特色咖啡 小食 窩夫等甜品😋🍽傳統荷蘭小食拼盤 82 蚊有炸肉丸 🐷荷蘭熱狗腸🐖 芝士包 🧀🍞每樣有三粒 , 芝士包話係包其實係炸過既芝士 出面既茨粉炸得好香脆 入面既芝士好香濃而且落足料 食落好有層次感🧀😃 荷蘭熱狗腸 既肉密度好高 好有口感 咸道適中 味道幾濃 🐖 最後既肉丸最特別 出面香脆 入面係將肉打溶 食落去好林 好似薯蓉甘🐽但又帶點肉味🐖 點以通行稅茉醬更正!加8 蚊椰香咖啡☕咖啡細杯size都唔細 用精美既movenpick白杯放住 , 咖啡好香濃椰子味 甜度適中 . 😃可以慢慢加另上既奶🥛 一路增加唔同level既香滑口感 👍🏻😃🍽提拉米蘇 tiramisu 38 蚊 🍰以朱古力醬同白色cream做伴碟 tiramisu外表幾靚 上面落左d朱古
<Go dutch cafe與別不同既荷蘭小食>🤓🇱🇺

🍽傳統荷蘭小食拼盤 82 蚊

加8 蚊椰香咖啡☕

🍽提拉米蘇 tiramisu 38 蚊 🍰
以朱古力醬同白色cream做伴碟 tiramisu外表幾靚 上面落左d朱古力粉 🍫中間既奶油cream同 朱古力mousse層次分明 甜度夠!食落亦好有口感 整體中上😃

Score 平均分 <7.7/10>
Taste 味道:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#godutchcafe
旺角登打士街43h號登打士廣場10 樓全層
~~~~~~~~~~~~~
2017-10-26
2017-10-24 63 浏览
平時好少嚟樓上cafe,朋友介紹先知呢間。好多卡位,幾寛敞。中間有燈泡擺設,感覺好休閒。飲品好多款,有沙冰、花茶,諗唔到既都有,最後叫左玫瑰花茶,好多玫瑰花,好濃郁,再加蜜糖,幾舒服,陣陣花香。加$48有一個主食,白汁芝士蟹柳意粉,抵食。小食,叫左黑松露芝士焗大啡菇,剛焗好熱辣辣,睇到都正,好多黑松露,白汁芝士內仲有bacon, 好香,重係多重多味口感,推介!呢度野食唔錯,又坐得舒服,同friend 吹左成晚水。

加$48有一個主食,白汁芝士蟹柳意粉,抵食。

呢度野食唔錯,又坐得舒服,同friend 吹左成晚水。
2017-10-07 105 浏览
有時去旺角唔知食咩,又想同朋友傾耐d計,都會搵d cafe坐下。今次揀左登打士廣場呢間,一入到店員問我地食唔食煙,然後帶左我地去非吸煙區。食物選擇都算多,但都係意粉同三文治為主。我地揀左2個set dinner,其中一個芝心煙肉雞柳長通粉。下面既長通粉係好普通既白汁,長面既雞柳反而有驚喜。鹹鹹地,又脆脆地,幾好食。但另一個白汁香草煙三文魚意粉就有d失望,白汁意粉同上面個碟一樣味,上面既煙三文魚雖然分量多,但鹹到唔想食。跟餐飲品就普通既果茶,但呢度既board game 選擇算少,大型少少既仲要比按金。而且某女店員態度好差,上菜又慢,食物咁普通黎講唔會再黎。

2017-10-02 108 浏览
放工後要到旺角做Treatment。做完後看到時間尚早,和大頭仔經過登打士廣場便看看有沒有什麼可吃。這間cafe食物樣子不錯喔!而且食物是出奇地好吃呢!點了個白汁吞拿魚長通粉餐 $72吞拿魚份量很多,上面還鋪了厚厚的芝士,烤過後是特別好吃的呢!吞拿魚配芝士的鹹香是最夾的!意粉可能會讓人覺得偏稔身,但我卻是十分喜歡的。而且份量亦算多,兩個人分來吃也足夠的。加$20要了一杯薄荷碎碎朱古力。大大的一杯!上面還加了些早餐吃的朱古力粒粒,的確是可以增加口感的。而朱古力和薄荷餅碎已經置底,喝的時候很有口感呢!Go Dutch Sandwich $58荷蘭特色三文治,有蛋、煙肉和芝士。這個多士也是出乎我我意料。多士不會太薄也不會太厚,上面有兩隻半熟的煎蛋,加了切成條狀的火腿煙肉,最後再鋪上芝士,蛋一切就流心,口感不會太乾。整個配搭都很好,我和大頭仔都很讚。如果經過絕對可以一試呢!

這間cafe食物樣子不錯喔!而且食物是出奇地好吃呢!

點了個白汁吞拿魚長通粉餐 $72
而且份量亦算多,兩個人分來吃也足夠的。

加$20要了一杯薄荷碎碎朱古力。
而朱古力和薄荷餅碎已經置底,喝的時候很有口感呢!

Go Dutch Sandwich $58
荷蘭特色三文治,有蛋、煙肉和芝士。
這個多士也是出乎我我意料。
整個配搭都很好,我和大頭仔都很讚。

如果經過絕對可以一試呢!
2017-09-27
2017-10-01 84 浏览
登打士廣場好多樓上cafe, 今次去左呢間go dutch cafe,坐位都寛敞,好多卡位,唔迫。價錢都幾經濟,飲品加$38,可有焗薯蓉,toppings 好多款,簡左芝士吞拿魚白汁薯蓉。以為$38係小食,但薯蓉份量係平時見到既double, 係可以當正餐,而且剛焗起,熱辣辣,又多芝士,好香。小食,蜜糖雞翼,$48,有6隻,都係剛炸起,上面加左蜜糖,脆脆地,甜甜地,幾正!蜜桃沙冰,5十幾,個杯已經高,佢仲加建高冰柱,抵飲,蜜桃味都強。整體係唔錯既晚餐gathering 之選,沒有限時,坐得唔迫,價錢合宜,唔駛同人喺商場迫。

2017-08-14 245 浏览
明明卜左枱3位,但成晚幫我地轉枱,轉第一次都算喇,因為係6人枱,之後又將我地4人枱轉得2人枱,咩事呀!人地冇卜枱黎唔可以同佢講已經冇晒位架咩,點解要轉坐係度既客不斷轉細枱。2人枱點玩呀,如果我淨食飯唔洗黎cafe玩啦!blacklist左依間野..
2017-07-11 359 浏览
其實一個月點都會黎幾次衣到,因為都係朋友帶上黎,不過今日開始唔會,今日有個女職員態度差到不得了我黎食野休息下,唔係比錢受你氣,本身呢到既食物質素其實已經唔係好好,叫左杯紅棗桂圓茶,無乜特別,唔係太過靚既茶俱,仲有點舊舊地,好似唔太清潔感覺,同長通粉味道一般,而且份量少,等左30分鐘先有得食,如果真係好餓,真係已經餓屎左,價錢仲偏貴,裝修超級之一般,只係成日黎開就黎呢間,經歴今日,員工無禮貌,真係唔會再有一下次!無下次88
2017-07-11
2017-07-04 307 浏览
1. 食物等候時間太久原來落單嗰陣,一行五人每人一個餐。但落完單嗰陣個侍應指跟set叫,五至六人餐有兩個主食三個小食,而主食份量大份,價格優惠但實際上,五人餐價格650,我哋五個人叫完都係550左右。惟侍應跟住補充,叫set會比較快啲到,叫散叫可能等得耐啲我哋8點15落單,到9點15都重未有一個嘢食到,跟住問侍應啲嘢食等幾耐,個侍應重要態度有啲串,指一早提醒咗叫散叫會耐啲2. 卡牌唔多嗰度嘅卡game好少,唔好有太過大期望
1. 食物等候時間太久

2. 卡牌唔多
嗰度嘅卡game好少,唔好有太過大期望
黑松露雜菌意粉
2017-06-09 217 浏览
考試又到了,想搵一個地方溫書。2個人,Random揀左一間,夜晚9點出面又熱辣辣,咁岩有位就揀左呢間。Dinner set 野食普通,選擇大眾,無咩特別。叫左鴨胸長通粉,野食好淡唔好食,另跟餐加$20要左杯拖肥沙冰咖啡,幾ok. 男友叫左個黑椒炸蝦意粉,生粉汁真係唔太ok,另加$15要左杯星座特飲,好難飲,檸水咁味。地方好嘈,而且好open area,私隱度低,唔岩(偽)文青,還是適宜一大堆人黎嘻嘻哈哈玩遊戲。

2017-03-23 520 浏览
同朋友去左間旺角既樓上Café傾下計,食下野。餐廳燈光比較暗,應該都幾適合情侶談心。今次食左個Deli Breakfast同白汁煙火腿長通粉。Deli Breakfast有吐司,雞塊同薯角,吐司切成細細塊,淋左好多朱古力醬,甜甜地,但又唔太膩,感覺唔錯。雞塊有D似M記既麥樂雞,佢一炸完就上碟,所件雞仲好熱,而且外面好脆,好好味。而薯角既味比較淡,所以我就點左D茄汁,味道即時變得好正。而白汁煙肉長通粉既白汁同火腿都好多,味道岩岩好,撈埋D長通粉一齊食都好入味。食到飽飽再坐下傾下計,真心正。
2017-03-14 343 浏览
與朋友到了觀塘聚餐,過了一個悠閒時光。我們點了一個煙三文魚配烤雞凱撒沙律,可是服務員給了三文魚跟鴨胸我們,於是我們就問了一下,然後他們很好地補了一份三文魚給我們,也沒有拿走我們的鴨胸肉,這就可以多試不同的東西。沙律菜很清爽,很新鮮,份量很足夠。不過我覺得烤雞的肉有點乾,應該過了一點火喉,不過加上沙拉醬就剛剛好。我們還點了一個香蒜白汁焗西蘭花 ,上面的炸蒜鋪得滿滿的,聞起身跟吃起來很香。白汁也鋪滿了碟子,配上西蘭花一起吃,不太膩,味道剛好。最後,點了一壺檸檬草花茶,服務員說可以加點蜂蜜,令茶更加香甜,可我們覺得不加蜂蜜也不錯,有淡淡的茶香,又可以消脂,真棒。
2017-03-12 290 浏览
Price is good Wifi Electricity for the pc Food is alright There is a girl at ground floor to promote the place that's why we came here and overall is pretty good