2019-10-17 94 浏览
如果平時兩個人想靜靜地傾吓計我哋都會選擇去Cafe,旺角嘅Cafe其實都已經去過唔少,今日就選擇在依一間試下喇地方唔算大但係裝修得幾精緻,一入到門口就已經比盞燈吸引住,係幾靚嘅我哋今次就選擇咗個二人套餐,但其實都已經好豐富一大壺茶可以俾你慢慢飲,亦都可以無限加水,茶味亦都夠香,不錯藍妹紅茶穩穩陣陣,唔太甜都幾好飲蘑菇上面嘅芝士飽滿豐富,再加埋啲煙肉一啖一啖咁樣食,非常之滿足依個意粉醬汁夠濃味,每啖意粉都掛滿住醬汁,雖然係咁都唔會太漏,兩個人食啱啱好鹹豬手外皮煎到脆卜卜,每啖肉都充滿鹹香,肉質都幾嫩滑,比想像之中好食喎去到甜品我哋每人各叫左一款,士多啤梨窩夫上枱時仲熱嘅,襯埋啲cream|一涷一熱,好味,另外提拉米蘇唔算太甜,都不錯最後想講依間cafe有好多boardgame玩,一大班朋友嚟坐足成晚絕對冇問題
茉莉花茶

我哋今次就選擇咗個二人套餐,但其實都已經好豐富
茉莉花茶
藍莓紅茶

藍妹紅茶穩穩陣陣,唔太甜都幾好飲
芝士煙肉黑松露焗大蘑菇

卡邦尼意粉

提拉米蘇  &  士多啤梨比利時窩夫

2019-10-16 62 浏览
出開來旺角做嘢,梗係食埋飯先至返屋企。係呢幢大廈有好多食肆,晚上基本上都要排隊先至上到樓,一出電梯見到我中間個吊燈,睇落好似好高級同埋好有格調。兩人晚餐有一款小食、兩個主菜、甜品同埋飲品,$400樓下,價錢唔算貴。佢哋嘅小食款式都幾多元化,有西式、港式到日式都有,真係好佩服呢啲廚師嘅手藝。小食點左我最鍾意嘅日式吉列炸蠔,炸得有水準。黑松露軟殼蟹意粉係冇㗎炸粉,原隻軟殼蟹炸完後上碟,更加食到蟹嘅原汁原味,黑松露唔算好濃但都足夠,意粉嘅汁好 creamy,份量好大。德國鹹豬手配薯角係呢度嘅受歡迎嘅菜之一,薯角好甜亦都炸得好脆,鹹豬手好淋好野味,加咗少少糖喺面,增加味覺層次,起了豬骨食嘅時候更加方便。佢哋嘅飲品選擇亦都超過幾十款,樣樣都好似好吸引,唔知點樣揀,最後叫咗一個薄荷朱古力同焦糖拿鐵,兩杯造型睇落都相似,兩款飲品都有水準。呢度最好嘅地方都算坐得闊落,有副大玻璃感覺開楊,坐低食飯慢慢吹水真係唔錯。

日式吉列炸蠔

小食點左我最鍾意嘅日式吉列炸蠔,炸得有水準。
軟殼蟹意粉

德國鹹豬手

薄荷朱古力

2019-10-15
軟殼蟹意粉
德國鹹豬手
薄荷朱古力
2019-10-15 310 浏览
最近鍾意探索樓上cafe 好多時都有驚喜就好似今日呢間(題外話:原來go Dutch嘅意思即係各有各俾錢 朋友唔講我都唔知🙈)位於登打士街廣場 位置方便裝修幾靚 有盞吊燈仲有好多board games任你玩 朋友聚會就啱晒收工鬼咁肚餓 同朋友叫咗個二人餐 $368包一個小食兩個主菜兩個甜品兩杯飲品食到捧住個肚返屋企🤓P.S. 唔好意思啲相影得有啲衰 電話壞咗🤫-🐔黃金雞翼一見到有鹹蛋黃 我就即刻叫🤫應該係即叫即炸嘅 上枱熱辣辣雞翼都幾大隻下 整得入味-🐷德國鹹豬手配薯角呢個超級推介!係我成餐飯最鍾意嘅😼個豬手皮香脆 仲要搽咗少少蜜糖薯角大大舊 好飽滿 炸到金黃色 唔會淋晒-🍝黑松露軟殼蟹意粉估唔到軟殼蟹成隻上 份量都幾大意粉有咬口 醬汁嘅份量適中一路食一路聞到好香嘅黑松露味-🍰榛子朱古力比利時窩夫朱古力同榛子不嬲都係不死組合朱古力醬嘅甜度啱啱好窩夫鬆脆得黎唔會太厚實-🍰提拉米蘇一上枱忍唔住講咗句好可愛🙈 隻兔仔畫得好可愛!味道都唔錯 朱古力味幾濃細細件 做黎做飯後甜品啱啱好-☕️香芋咖啡朋友鍾意飲咖啡 又鍾意芋頭 呢個就啱晒佢咖啡夠熱 隱隱約約有芋頭嘅清香-🥤青蘋果星鑽玉露加椰果見佢個名
最近鍾意探索樓上cafe 好多時都有驚喜

朱古力同榛子不嬲都係不死組合
朱古力醬嘅甜度啱啱好
窩夫鬆脆得黎唔會太厚實
🍰提拉米蘇

一上枱忍唔住講咗句好可愛🙈 隻兔仔畫得好可愛!
味道都唔錯 朱古力味幾濃
細細件 做黎做飯後甜品啱啱好
☕️香芋咖啡

朋友鍾意飲咖啡 又鍾意芋頭 呢個就啱晒佢
咖啡夠熱 隱隱約約有芋頭嘅清香
🥤青蘋果星鑽玉露加椰果

見佢個名幾特別就叫左 原來即係星星椰果咁解
等我仲加$8加咗椰果🙈
杯野味道啱啱好 最怕就係一味死甜 或者甜得好假 好彩佢冇呢個問題🤓
  • 黑松露軟殼蟹意粉
好耐都冇約朋友出嚟啦!今日好難得,想同朋友靜靜地搵個舒服嘅地方坐低慢慢傾計,喺旺角區,又比我搵到一間唔錯嘅鋪頭😍旺角登打士街廣場應該冇咩人唔識,呢度嘅10樓有間好舒服嘅Cafe,一入餐廳就見到好浪漫嘅氣氛,水晶吊燈、皮梳化、英倫風嘅裝飾,好有情調。餐廳仲有好多棋同埋卡嘅遊戲,另外有啲雜誌同旅遊書,而且啲旅遊書都幾齊,下次去旅行之前上嚟食飯再睇書幾好!我同朋友兩個就點咗呢個二人套餐$368未加一。有一款小食、兩樣主食同兩個甜品、兩杯飲品😍價錢就非常之抵啦!等我試試佢嘅嘢食先!德國鹹豬手配薯角,鹹豬手係用蜜糖整,再配傳統嘅德國鹹豬醬料,好正。自家製黑松露燒香雞配薯蓉,點左呢個燒春雞之後,店員即刻提醒要等九個字!反正我哋慢慢坐住傾計,時間上就冇問題!你都先知道原來燒春雞真係非常之大隻!即焗即燒唔怪得知要咁耐時間。切開先覺得,等待係值得嘅!燒雞出面嘅皮好脆,入面仲有好豐富嘅肉汁!一啲都唔會乾唔柴!而且後面嗰兩個大嘅薯蓉好足料!我哋兩個有啲食唔晒啦😂甜品方面,點了榛子朱古力比利時窩夫,好重嘅榛子味!呢個係即叫即整,熱辣辣好正\(≧▽≦)/,而提拉米蘇就不過不失。呢度最正嘅地方就係有Wi-Fi,而

價錢就非常之抵啦!等我試試佢嘅嘢食先!

呢度最正嘅地方就係有Wi-Fi,而且成晚都唔會有人趕你走,係hea精聚腳地呀😍
2019-10-10
  • 松露燒春雞配薯蓉
一出𨋢門就見到非常精緻吊燈🤓餐廳入面燈光浪漫,加埋皮梳化,感覺幾Elegant同舒服!摩天輪 💓有芝士豚肉釀雞翼+吉列炸蠔+炸薯角+咖哩角+薯仔炸蝦卷my favourite:薯仔炸蝦卷:用薯仔絲包住蝦卷,  幾FUNNY。另外芝士豚肉釀雞翼真係幾好食德國咸豬手豬手皮有少量蜜糖,配黃芥末醬更香!配薯角,薯角好大塊,炸得脆卜卜,香噴噴~香脆好好味,仲有要讚吓呢到嘅茄汁好好食,應該係餐廳調過味👍🏻黑松露軟殼蟹意粉軟殼蟹真係成隻黎,🦀🦀都幾大隻🤤真係好有驚喜😻黑松露意粉充滿香濃黑松露味,意粉好煙韌,真係勁正😻👍🏻特濃龍蝦🦞汁帶子蟹肉意粉:龍蝦汁芳香四溢,味道夠濃香而且多汁,伴有蟹柳同帶子, 口感豐厚每一啖意粉都可以有龍蝦味。金沙大蝦咸蛋意粉鍾意食咸蛋既朋友應該會鍾意!! 左:草莓朱古力奶昔口感好滑,每啖都充滿朱古力味🍫曲奇碎+雪糕球食真係超級好食😋右:薄荷碎碎朱古力好靚😻有得睇又得飲仲有得食最後 我DESSERT TIME!!!!!我最仲意................榛子朱古力比利時窩夫朱古力味道純厚🍫突出,加上榛子醬,甜度剛好朱古力曲奇芝士餅質感較軟滑,朱古力味濃🍫。
一出𨋢門就見到非常精緻吊燈🤓

餐廳入面燈光浪漫,加埋皮梳化,感覺幾Elegant同舒服!
摩天輪 💓

有芝士豚肉釀雞翼+吉列炸蠔+炸薯角+咖哩角+薯仔炸蝦卷

my favourite

薯仔炸蝦卷:

用薯仔絲包住蝦卷,  幾FUNNY。

另外

芝士豚肉釀雞翼真係幾好食

德國咸豬手

豬手皮有少量蜜糖,配黃芥末醬更香!

黑松露軟殼蟹意粉

軟殼蟹真係成隻黎,🦀

特濃龍蝦🦞汁帶子蟹肉意粉:

每一啖意粉都可以有龍蝦味。

金沙大蝦咸蛋意粉

鍾意食咸蛋既朋友應該會鍾意!!

左:草莓朱古力奶昔

右:薄荷碎碎朱古力

好靚😻有得睇又得飲仲有得食

最後
我DESSERT TIME!!!!!

我最仲意................
榛子朱古力比利時窩夫
朱古力味道純厚🍫突出,加上榛子醬,甜度剛好

朱古力曲奇芝士餅
質感較軟滑,朱古力味濃🍫。
  • 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉
  • 金沙大蝦咸蛋意粉
  • 草莓朱古力奶昔
2019-10-07 34 浏览
下午見完客去開附件搵食,當然係睇下有咩好食啦見到依間Café 唔錯就試下啦同朋友叫左個2人餐特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉帶子都很多,特濃龍蝦汁有點接近忌廉的口感,每一啖意粉都可以感到龍蝦的陪襯。卡邦尼意粉忌廉芝士味超濃郁,醬汁厚厚包裹意粉,炸煙肉粒粒狀口感豐厚青蘋果沙冰沙冰成高樓般,非常吸睛,青蘋果味濃餐廳可以Hea好耐又有Board game玩,當然岩一大班人—————#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #Go Dutch Cafe

下午見完客去開附件搵食,當然係睇下有咩好食啦
見到依間Café 唔錯就試下啦
同朋友叫左個2人餐

特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉

卡邦尼意粉
忌廉芝士味超濃郁,醬汁厚厚包裹意粉,炸煙肉粒粒狀口感豐厚

青蘋果沙冰
沙冰成高樓般,非常吸睛,青蘋果味濃

——

———

其實樓上cafe呢家野令我又愛又恨... 因為成日易中伏😭但樓上cafe就真係環境坐得舒服啲 仲可以玩下board game咁😂今日黎到旺角嘅Go Dutch cafe, 好開心 終於不是伏!而且野食幾好食 會想再回頭嘅餐廳!今晚就叫左個dinner set for 2, 其實menu裡面選擇好多!可以揀一樣小食, 兩款主食 加兩款甜品!野飲選擇都極多!😂加錢就可以啦薰衣草花茶好抵飲!好大杯 而且好香😜我個人幾鐘意,相比之下杯花邊教主就一般啦講返野食 個焗大蘑菇我好鐘意!焗得好香之余 層次好豐富 整體好juicy 加上煙肉嘅咸香 好好味而意粉都出色 現場其實都好多人揀左意粉 我地都跟風嗌左個軟殼蟹意粉haha! 個汁好好味 意粉方面係整得幾好食,推介推介!而個咸豬手都唔錯,幾入味最後甜品 每隻碟都畫左隻兔仔 hehe好得意 不過就比起咸食相對遜色 但以呢個價錢包埋甜品 okay啦! 環境幾舒服 service都好好 會想再上黎食架!

2019-10-06 27 浏览
中午同朋友去左旺角呢間樓上cafe食午餐,呢度環境唔錯,仲有啲旅遊書比人睇,好chill!呢度有二人套餐,$368有一份小食,兩個主菜再加兩個甜品。小菜方面,我地點左日式吉列炸蝦,蝦炸到好脆,而且又新鮮,好味道!主菜方面,我地點左金沙大蝦咸蛋意粉。呢碟意粉真係岩哂咸蛋黃既粉絲,意粉上面鋪滿新鮮既大蝦同埋濃濃既咸蛋黃醬,仲有一粒粒既咸蛋啊!仲有呢個黑松露軟殼蟹意粉,同樣好高水準!飲品方面,芋頭加鮮奶呢個配搭真係冇得輸,好creamy,有香濃既牛奶味又唔會太甜。仲有甜品作一個完美既句號。
呢度有二人套餐,$368有一份小食,兩個主菜再加兩個甜品
仲有呢個黑松露軟殼蟹意粉,同樣好高水準!
仲有甜品作一個完美既句號。
上次同完中學同學去完旺角既Go Dutch Cafe, 有D野食想叫但因為個陣食到太飽試唔到其他。所以今次我特登約其他fd試埋剩返其他我想試既野食XD餐廳裝修好靚我同fds 加埋4個人, total 叫左兩個小食, 4個Mains 同4個甜品 share 大家一齊食。小食我地叫左摩天輪 (裹面有芝士豚肉釀雞翼+日式吉列炸蠔+脆炸薯角+咖哩角+薯仔炸蝦卷)。餐廳係用薯仔絲包住蝦卷一齊炸, 幾得意。另外芝士豚肉釀雞翼真係幾好食, 不過我地食完主食之後, 發覺份量真係好多, 唯有下次再黎叫多次芝士豚肉釀雞翼 XD我地額外再叫多個日式吉列炸蠔, 因為真係幾好食下XD我平時好少配醬食, 但呢個日式炸蠔配埋沙津醬真係好食D。推介!! Mains 我地叫左特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉,黑松露軟殼蟹意粉,德國咸豬手配薯角同埋金沙大蝦咸蛋意粉。特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉真係大推~ 龍蝦汁非常濃但又唔會太膩。同埋帶子份量好多好多料!! 必叫!! 黑松露軟殼蟹意粉軟殼蟹真係成隻黎, 真係見到都好興奮 XD而且黑松露同雜菌份量都好多, 所以呢個都好值得叫!! 咸豬手同出面既好唔同, 佢個皮唔係脆個隻。所以感覺無甘熱氣。

餐廳裝修好靚

餐廳係用薯仔絲包住蝦卷一齊炸, 幾得意。

我地額外再叫多個日式吉列炸蠔, 因為真係幾好食下XD

同埋帶子份量好多好多料!! 必叫!!

黑松露軟殼蟹意粉

軟殼蟹真係成隻黎, 真係見到都好興奮 XD
而且黑松露同雜菌份量都好多, 所以呢個都好值得叫!!

咸豬手同出面既好唔同, 佢個皮唔係脆個隻。
所以感覺無甘熱氣。

金沙大蝦咸蛋意粉

咸蛋份量好多味道好濃,鍾意食咸蛋既朋友應該會鍾意食呢個, 而且大蝦份量都唔少。

最後甜品 - 我地點左提拉米蘇,朱古力曲奇芝士餅, 榛子朱古力比利時窩夫同埋士多啤梨比利時窩夫。

佢D窩夫既口感同出面既好唔同, 係比較硬身D, 我食個陣覺得係好特別~ 因為我比較少食呢種口感既窩夫

同埋有D餐廳可能比好多醬 - 甘就會遮蓋左窩夫既味道, 但呢間餐廳比既醬岩岩好, 所以可以同時食到窩夫同醬既味道。 XD

野飲方面, 我點左薄荷碎碎朱古力 (另外再加曲奇+棉花糖+雪糕球)

我本身勁鍾意薄荷味, 所以我覺得薄荷味可以再濃D, 但我朋友話岩岩好。

餐廳所用既棉花糖係我鍾意既比較有嚼勁既棉花糖, 即係唔係軟棉棉個隻。

另外曲奇碎配埋雪糕球食真係非常match!! 大家不妨可以點呢杯野飲個陣再加曲奇+雪糕球)

我朋友點左草莓奶昔
佢話好好飲wo

2019-10-03
  • 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉
  • 日式吉列炸蠔
  • 摩天輪
  • 芝士豚肉釀雞翼
2019-09-30 54 浏览
一心諗住坐底食個tea飲杯野 傾下計d野食上得慢都算 唔重要😊起碼上左野飲俾我地飲住先!😊哇!但個壺桂圓紅棗茶真係....完全無味 好似清水咁 個d桂圓紅棗好似沖左幾次咁 好肉酸🤮🤮但野食野飲難食都唔係最大問題!最大問題係 侍應無禮貌!dum餐具係枱係我爆發點!即刻埋單唔洗講 淨低既薯條整好我都唔要!仲要大大聲話無dum餐具 ok!當係我地專登屈你啦😊😊其實都有好員工 識明辨是非!但有得揀 都唔會再去附近好多好餐廳好cafe好玩好食 真係唔洗去呢到買難受😊😊😊
一心諗住坐底食個tea飲杯野 傾下計
d野食上得慢都算 唔重要😊
起碼上左野飲俾我地飲住先!😊
哇!但個壺桂圓紅棗茶真係....
但野食野飲難食都唔係最大問題!
最大問題係 侍應無禮貌!
dum餐具係枱係我爆發點!
即刻埋單唔洗講 淨低既薯條整好我都唔要!
仲要大大聲話無dum餐具 ok!當係我地專登屈你啦😊😊
其實都有好員工 識明辨是非!
但有得揀 都唔會再去
一行五個朋友諗住去cafe食個晚餐,玩下boardgame過一個開心既晚上,點知肚餓都變到飽哂,因為食到成肚氣🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Book左六點半,一入到去係靚同有氣氛既~Menu~有另一本menu專講野飲,可以係果本嗌再加返相應既價錢。1️⃣笑料第一則開始😂- 意大利飯 vs 意大利飯style 話說我個朋友嗌左D9-黑松露白汁雜菌意粉/炒椰菜花(意大利飯style),要飯,然後侍應姐姐就話飯要加$10。冇問題!然後當個餐黎左之後,我地呆左😱😱😱😱😱朋友同我地一樣,心諗:「呢個係risotto?????」然後我地就發現,我地每個人都睇漏左style呢個字— 係意大利飯style!!!!!! 係意大利飯style!!!!!係意大利飯style!!!!!即係唔係意大利飯,結果只有一碗飯加黑松露菌汁😂😂😂😂😂😂😂之後有朋友嗌左自家釀制芝士煙肉雞柳長通粉,得舊雞好食,啲通粉加埋啲醬有陣‘up’味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️2️⃣笑料第二則😂😂— 幫你減肥既豬手話說我想嗌D13既黑松露燒春雞,點知話釀等起碼45分鐘或以上😂咁我就轉嗌鹹豬手,點知都等左大概半個鐘,心諗早知就試下燒雞啦🤥🤥
Book左六點半,一入到去係靚同有氣氛既~

Menu~

有另一本menu專講野飲,可以係果本嗌再加返相應既價錢。

黑松露白汁雜菌意大利飯style

朋友同我地一樣,心諗:「呢個係risotto?????」
係意大利飯style!!!!!
係意大利飯style!!!!!

即係唔係意大利飯,結果只有一碗飯加黑松露菌汁😂😂😂😂😂😂😂

之後有朋友嗌左自家釀制芝士煙肉
自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉

2️⃣笑料第二則😂😂— 幫你減肥既豬手

話說我想嗌D13既黑松露燒春雞,點知話釀等起碼45分鐘或以上😂咁我就轉嗌鹹豬手,點知都等左大概半個鐘,心諗早知就試下燒雞啦🤥🤥🤥
德國鹹豬手配薯角

豬手比起頭先兩款正常,但最搞笑係食豬手可以減到拜拜肉同埋瘦面!因為係chewy到切唔開咬唔斷😂😂😂😂我每啖起碼咬左兩三分鐘先吞到😂😂😂

3️⃣笑料第三則😂😂😂- 大頭蝦

有位朋友遲放工,係佢到之前諗住幫佢order, 點知到佢黎到坐係度傾左陣計,個餐都未到!問完staff先發現,冇!落!單!🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️所以拿拿臨叫左個burger.

Btw, 我地想攞多隻杯,問左三次先有人記得我地🤥🤥🤥
雞扒漢堡包配蜜糖芥茉醬

Burger得塊雞扒好食。完。

4️⃣笑料第四則😂😂😂😂 — 最低消費係咩黎?

承返上面既burger, 由六點半等到八點半遲黎既朋友終於有得食,點知呢個時候被催話有一位冇達到最低消費— 要一個set或一杯野飲。

We: 我地呢位朋友咪嗌左burger?
Staff: 唔係set, 唔係野飲,所以冇最低消費。

其實個burger都接近$80,貴過杯野飲,我都唔係好明點解唔當最低消費。 Anyway, 最後佢幫我地tick走我地set既其中一杯野飲當係佢既。

呢杯就係被tick既野飲— 朱古力好好好甜!

香芋朱古力

5️⃣笑料最後一則😂😂😂😂😂 — 玩左五分鐘既boardgame

終於食好哂野,可以玩boardgame!!!!! 開緊掘金排好哂啲牌之際,staff姐姐話:「唔好意思請你地埋一埋張單,繁忙時間既用餐時間係兩個半鐘,你地淨返十分鐘。」

係十分鐘,都冇!冇錯,等野食黎,食完野,計埋錢,時間岩岩好,走得!

雖然佢地有同我地講唔好意思,但我地食到成肚氣,又冇得玩,中既係伏中之伏!

希望大家唔好有我地呢五則笑料既體驗😭😭😭😭😩😩😩😩
2019-08-30
2019-08-27 81 浏览
在訂座平台 book台有7折但唔包set lunch 同drink menu但每人最低消費一份 set 或一杯野飲變相即係無折女侍應態度極差問佢野唔答仲要黑口黑面已經成間cafe得我地一台都可以服務得咁差Lunch時間得我地一台但叫左半個鐘都只係黎左野飲最後要叫外賣走仲要個外賣出左佢無叫我去攞我自己呆等食物質素方便份量很細咖啡不用說的質素差基本上無飲過薯蓉係乾的環境方面居然有人係另一張台食煙我食完成陣煙味唔知點解會咁多好評但親身黎食過就會知道係伏
在訂座平台 book台有7折

我食完成陣煙味

唔知點解會咁多好評
但親身黎食過就會知道係伏
2019-08-27 41 浏览
星期日 同友人行旺角 上網搵到呢間cafe 好似不俗 一於試下食返個早晚餐 所以6點就黎到一入門就有盞 藝術感既燈 吸睛店舖整體装潢 整潔 舒服 少少暗 有幾分情調同友人選左個二人餐 set for two有一份小食 二份主食 同二杯飲品二款甜品我叫左薄荷朱古力 輕輕有薄荷味點綴一下味道不錯友人叫左玫瑰果茶 幾特別平時飲既都係玫瑰花茶 呢個係果實份量超大一壼 可以二人共享都無問題等野食既時候 有一堆遊戲可以玩我地玩層層疊 同波子棋童年回憶返曬黎都唔知有幾多年無捉過波子棋仲要友人 講返遊戲玩法我知最終都俾佢取得勝利😅小食 先上 豚肉餃子雞翼外皮咸香 少少脆 中間啖啖肉主食 德國豬手 仲有薯角配埋 皮厚厚一層 豐富骨膠原略嫌皮燒得唔夠脆 有別於一般街外食到既德國豬手另一番風味另一主食 黑松露軟殼蟹意粉意粉份量超多 係平時既雙倍超飽肚 滿足曬最後選左二款芝士蛋糕作結藍莓同紐約二款 一人一件 滿足曬 棒住個肚咁走今次二人行 未玩得曬所有game下次約多幾個三伍知己黎 熱鬧d更好玩期待下次再黎
星期日 同友人行旺角

棒住個肚咁走

今次二人行 未玩得曬所有game
下次約多幾個三伍知己黎 熱鬧d更好玩
期待下次再黎
😻今日同老公去旺角做Facial,做完Facial梗係去食好嘢啦,之前朋友介紹登打士廣場有間好高質素嘅餐廳,今晚就同老公去試吓先😻估唔到7點幾上到去已經全場爆滿,感恩有人走我哋就有位啦👍🏻我哋叫咗Set for Two,小食我哋揀咗芝士黑松露焗大蘑菇,主菜我哋揀咗德國咸豬手🍖配薯角同埋黑松露軟殼蟹意粉🦀🍝我好鐘意食德國咸豬手,通常餐廳有我都會必點,呢間餐廳嘅德國咸豬手係切好曬,唔使自己切非常細心,外層的皮炸到好脆,肉質好嫩口,味道唔會好咸,超好食啊😋德國咸豬手係配薯角,薯角好大塊,炸到金黃香脆好好味,仲有要讚吓呢到嘅茄汁好好食,應該係餐廳調過味👍🏻黑松露軟殼蟹意粉🦀🍝軟殼蟹🦀都幾大隻,仲要有膏🤤真係好有驚喜😻黑松露意粉充滿香濃黑松露味,意粉好煙韌,真心推介呢個意粉,真係勁正😻👍🏻小食我哋叫咗芝士黑松露焗大蘑菇🍄蘑菇真係幾大隻,有火腿,芝士和黑松露一齊焗,一切個蘑菇已經爆曬啲汁出嚟,勁Juice🤤甜品我哋揀咗 Tiramisu和朱古力曲奇芝士餅🍰朱古力曲奇芝士餅真係第一次食,口感好滑,每啖都充滿朱古力味🍫超級好食😋飲品我哋叫咗阿華田碎碎朱古力和水蜜桃梳打🍹阿華田碎碎朱古力好靚😻有得睇又得

估唔到7點幾上到去已經全場爆滿,感恩有人走我哋就有位啦👍🏻

飲品我哋叫咗阿華田碎碎朱古力和水蜜桃梳打🍹阿華田碎碎朱古力好靚😻有得睇又得飲仲有得食😆2杯飲品都幾好飲👍🏻

老公要玩層層疊,點知我輸咗,層層疊跌落枱時,全部人都望住我🤣🤣

餐廳提供好多遊戲比客人玩,真心讚👍🏻

環境好浪漫,座位都幾舒服,食物真係好好食仲有驚喜👍🏻下次約埋班姐妹上嚟玩Games,飲嘢食嘢😻😋

飲品都有好多選擇😻👍🏻

2019-08-10
  • 朱古力曲奇芝士餅
呢間餐廳極差,難食到要寫食評!收工已經肚餓,喺登打士街廣場等搭𨋢例牌耐,增加餓感。理應咩食物都放到入囗,但相反,情願食麵包都唔會食。一份小食+兩碟菜式都算大碟。擺碟正常,鹹蛋粒更加係唔洗錢、大把貨,但味道令人超倒胃囗。先講精髓金沙大蝦鹹蛋意粉 $118 鹹蛋黃碎乾濕軟硬地包住每條意粉,已經覺得有尐濟同伏。朋友一放落囗,即刻皺哂眉,大聲嗌:咩嚟o架。意粉好似畀鹹蛋黃,抽乾曬意粉嘅濕度。鹹蛋黃粒似溶未溶嘅膠著狀態好核突,增加口感唔係多料就得,完全弄巧反拙。味道名副其實地夠哂鹹。好想知有冇用過鹹蛋黃汁煮,抑或純粹成粒鹹蛋黃打碎整? 支叉放入意粉拎上嚟,可以成舊拎得到,唔會跌翻落嚟。最後,食咗幾啖全枱放棄,淨係食蝦算。龍蝦汁大蝦海鮮意粉$138 龍蝦汁好濃,亦好鹹。 相比下,呢碟已經算正常,可以放入囗。凍荔枝洛神花茶正常味道,杯底係熱,冰未發揮作用,攪吓唔似水,飲得落。不過,都偏甜。因為兩碟菜式都超鹹,一杯飲品唔夠。叫waitress畀人頭數嘅水,等住救命。 十五分鐘後先催,但佢個樣好疑惑,以為畀咗都算。佢最後竟然只係拎咗一杯,仲要得半滿嘅水走前約半小時,見到waitress走咗去一張客枱嘅附
呢間餐廳極差,難食到要寫食評!

一份小食+兩碟菜式都算大碟。
擺碟正常,鹹蛋粒更加係唔洗錢、大把貨,但味道令人超倒胃囗。

先講精髓
大蝦鹹蛋黃意粉

金沙大蝦鹹蛋意粉 $118

龍蝦汁大蝦海鮮意粉$138
龍蝦汁好濃,亦好鹹。 相比下,呢碟已經算正常,可以放入囗。

凍荔枝洛神花茶
正常味道,杯底係熱,冰未發揮作用,攪吓唔似水,飲得落。
不過,都偏甜。

走前約半小時,見到waitress走咗去一張客枱嘅附近開冷氣。其實環境一直焗,仲有尐熱,又多人,煙味濃,原來一直未開哂冷氣?

嬲到即係想走,竟然先傳上一早嗌嘅小食…完全忘記仲有呢碟,因為第一碟菜式已經望到飽咗…唯有死死氣食埋呢碟。正常薯條,無特别,但有芝士,不過呢刻已經無法哽得下。

食物差,服務同樣差。

雖然waiter一開始都記得按人頭派餐具,但落單時,waiter對我哋嘅order唔清晰,叫我哋講多次。 佢又好似唔想再聽,堅持要跟menu上面嘅food code no讀。然後行開咗,以為佢係自己搵code no。點知當我哋叫翻佢過嚟,佢問 no.係咩?原來佢行開係等我哋搵no.?

其實佢直接寫低個食物名,一定快過來來回回擾攘成兩分鐘都未落到單……

雖然人流多,但發覺淨嗌飲品嘅人最多,唔明點解尐人要嚟呢間。

食物飲品、環境(順帶一提:廁所唔急到死都唔好去:污糟) 、態度,無樣可以接受。

呢間主題係荷蘭,堅係嚇怕我去荷蘭。