2019-10-04
上次同完中學同學去完旺角既Go Dutch Cafe, 有D野食想叫但因為個陣食到太飽試唔到其他。所以今次我特登約其他fd試埋剩返其他我想試既野食XD餐廳裝修好靚我同fds 加埋4個人, total 叫左兩個小食, 4個Mains 同4個甜品 share 大家一齊食。小食我地叫左摩天輪 (裹面有芝士豚肉釀雞翼+日式吉列炸蠔+脆炸薯角+咖哩角+薯仔炸蝦卷)。餐廳係用薯仔絲包住蝦卷一齊炸, 幾得意。另外芝士豚肉釀雞翼真係幾好食, 不過我地食完主食之後, 發覺份量真係好多, 唯有下次再黎叫多次芝士豚肉釀雞翼 XD我地額外再叫多個日式吉列炸蠔, 因為真係幾好食下XD我平時好少配醬食, 但呢個日式炸蠔配埋沙津醬真係好食D。推介!! Mains 我地叫左特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉,黑松露軟殼蟹意粉,德國咸豬手配薯角同埋金沙大蝦咸蛋意粉。特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉真係大推~ 龍蝦汁非常濃但又唔會太膩。同埋帶子份量好多好多料!! 必叫!! 黑松露軟殼蟹意粉軟殼蟹真係成隻黎, 真係見到都好興奮 XD而且黑松露同雜菌份量都好多, 所以呢個都好值得叫!! 咸豬手同出面既好唔同, 佢個皮唔係脆個隻。所以感覺無甘熱氣。
餐廳裝修好靚
餐廳係用薯仔絲包住蝦卷一齊炸, 幾得意。
我地額外再叫多個日式吉列炸蠔, 因為真係幾好食下XD
同埋帶子份量好多好多料!! 必叫!!
黑松露軟殼蟹意粉
軟殼蟹真係成隻黎, 真係見到都好興奮 XD
而且黑松露同雜菌份量都好多, 所以呢個都好值得叫!!
咸豬手同出面既好唔同, 佢個皮唔係脆個隻。
所以感覺無甘熱氣。
金沙大蝦咸蛋意粉
咸蛋份量好多味道好濃,鍾意食咸蛋既朋友應該會鍾意食呢個, 而且大蝦份量都唔少。
最後甜品 - 我地點左提拉米蘇,朱古力曲奇芝士餅, 榛子朱古力比利時窩夫同埋士多啤梨比利時窩夫。
佢D窩夫既口感同出面既好唔同, 係比較硬身D, 我食個陣覺得係好特別~ 因為我比較少食呢種口感既窩夫
同埋有D餐廳可能比好多醬 - 甘就會遮蓋左窩夫既味道, 但呢間餐廳比既醬岩岩好, 所以可以同時食到窩夫同醬既味道。 XD
野飲方面, 我點左薄荷碎碎朱古力 (另外再加曲奇+棉花糖+雪糕球)
我本身勁鍾意薄荷味, 所以我覺得薄荷味可以再濃D, 但我朋友話岩岩好。
餐廳所用既棉花糖係我鍾意既比較有嚼勁既棉花糖, 即係唔係軟棉棉個隻。
另外曲奇碎配埋雪糕球食真係非常match!! 大家不妨可以點呢杯野飲個陣再加曲奇+雪糕球)
我朋友點左草莓奶昔
佢話好好飲wo