2019-08-13 60 浏览
食店多的是, 這間一定不會回頭吧話晒都係一間cafe, 但質數真係好吾掂叫了二人餐, 再加一客小食煙三文魚沙律, 正常貨式, 可接受蜜糖雞亦。 即炸, 但好瘦, 無特別無蜜糖龍蝦汁蟹肉意粉, 竟然係蟹柳意粉, 接受吾到囉龍蝦汁超喊軟殼蟹黑松露意粉, 蟹好梅, 意粉漿糊咁甜品最正常.當然無驚喜飲品加$10加大了, size 同正常差不多我自己都是信錯了食評一向都叫自己過百食評吾好信, 但貪佢限時2.5 hr又上檔了...都係吾信自己
食店多的是, 這間一定不會回頭吧
話晒都係一間cafe, 但質數真係好吾掂
叫了二人餐, 再加一客小食
煙三文魚沙律, 正常貨式, 可接受
蜜糖雞亦。 即炸, 但好瘦, 無特別無蜜糖
龍蝦汁蟹肉意粉, 竟然係蟹柳意粉, 接受吾到囉
龍蝦汁超喊
軟殼蟹黑松露意粉, 蟹好梅, 意粉漿糊咁
甜品最正常.當然無驚喜
飲品加$10加大了, size 同正常差不多

我自己都是信錯了食評
一向都叫自己過百食評吾好信, 但貪佢限時2.5 hr
又上檔了...都係吾信自己
蟹肉意粉
2019-08-12 86 浏览
差到不得了,一定唔會再幫趁!1. 味道好普通點熱狗冇熱狗,點蒜蓉汁冇蒜蓉汁。幫你換左個咖哩汁雞柳意粉之後發現咖哩都可以完全冇味!唔知自己食緊咩…… 你諗住食All Day Breakfast實冇死啦,蛋就咸!菇仲要冇味!其他加工食工算係最正常😅2. 份量少、唔抵食88蚊嘅All Day Breakfast 只係得3粒茄、1塊菇、1條腸、1塊蛋、2塊煙肉咁大把……少得可憐😵野食好麻麻都算,職員嘅服務態度差先係重點!點差法?3. 誤導消費者!!!佢同你講每人最低消費係一杯飲品或一份套餐。我地就計過兩個野食加埋係一定過最低消費每人一杯野飲嘅價值,就冇再理會。之後有分別有兩個職員同我地講話仲差一杯野飲,我地就好好奇點會仲差一杯飲品。到埋單走時候,再有另一個職員話係差兩杯野飲!😑 佢地解釋話係最低消費係指單叫「一杯飲品」而唔係一杯飲品嘅價錢。絕對係誤導消費者!前言亦不對後語!😤😤😤結論係如果大家想用$40叫一杯普通再普通不過嘅熱檸水去乎合最低消費嘅「一杯飲品」,歡迎大家中伏……
差到不得了,一定唔會再幫趁!

1. 味道好普通

2. 份量少、唔抵食

野食好麻麻都算,職員嘅服務態度差先係重點!點差法?

3. 誤導消費者!!!

2019-08-12
又來到登士廣場,今次又試下另一間cafe,夜晚8點上來,第一眼是微黑中有帶著浪漫的燈飾,有人在玩桌遊,有人在談天,令人放鬆的cafe。芝士豚肉釀雞翼簡單的雞翼釀上芝士豚肉,外層的雞肉煎得帶點香脆,一咬開就是豚肉的肉汁湧出,芝士味少少不搶雞翼的風頭。特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉帶子雖然細細粒,但勝在有很多,不停食不停都見到有,而主角果然是龍蝦汁,特濃的沒有騙你,已經有點接近忌廉的口感,每一啖意粉都可以感到龍蝦的陪襯。自家製黑松露燒春雞配薯蓉等得比較耐,但上枱時就覺得值得,估不到是原隻送上,香香的燒雞味道湧入鼻腔,當切開時肉汁湧現,白滑的雞肉隨著煙香噴噴出配,肉仍然嫩滑,肉味唔太多變化,但雞香味很足。朱古力曲奇芝士餅+士多啤梨比利時窩夫套餐仲有兩個甜點,芝士餅味道唔錯,淡淡的朱古力香,而窩夫即叫即整,所以熱辣辣上枱,十分香脆阿華田沙冰問店員有什麼好介紹,他就講沙冰,生果系沙冰常常飲,阿華田都是第一次,沙冰的口感,配濃濃的阿華田味,幾有新鮮感。

特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉

自家製黑松露燒春雞配薯蓉

朱古力曲奇芝士餅+士多啤梨比利時窩夫

2019-08-03 38 浏览
今日去了油麻地Co Dutch Cafe 同家人食飯。 我哋叫咗個set for two,有雞串,主食有金沙大蝦鹹蛋意粉,及蒜蓉汁雞扒飯 。甜品有藍莓芝士蛋糕! 首先說過鹹蛋意粉, 這個是很特別的配合,用中式鹹蛋放入西式嘅意粉,再說就係個蒜蓉雞汁雞扒飯,雞扒一點雪藏味都沒有,雞很嫩滑 !還有就是芝士蛋糕,囡囡簡直對他愛不釋手, 回味無窮 這裏環境氣氛非常舒服!能夠在這裏放鬆一個晚上絕對是很好的選擇!

呢間cafe算是我去過的cafe中,服務最差的一間!我跟朋友7半上去,見客人不是太多,大約只有6枱有人。整個場應該只有2個員工在外場服務,其他人在廚房。我跟朋友坐的位置是正對著廚房的最遠距離,我們先跟外場說想要2杯熱水。但過了數分鐘也沒有到,見著2個外場員工一直站在廚房前面,我們也懶得等他們,自己走到他們面前要水,不夠一分鐘就有水到,我不明白2杯熱水這麼難出嗎?之後我們叫了飯跟意粉,先到了一個飯,但她只給我一個餐匙,但明明2個人,佢預是各吃各的嗎?正常cafe即使就算不給碟也會給多一個餐匙吧。。。想叫他們給多套餐具,舉手沒人理,有趣的是經常見2個外場站在廚房出菜口不知在幹什麼,餐具也是我們過去要他們俾。。。。感覺她們很hea,完全不想sevre客人。之後吃完我們舉手埋單,終於有員工見到,但為何要就這樣將單放在我旁邊沒人的位置,正常不是放在客人面前的嗎?最後我舉手想俾錢,又發現人不見了,我都懶得等,直接交給廚房算了。其實人客已經不多,服務還這樣差,還要收加一服務費,真的要檢討一下(雖然旁邊有另一間房,但經過看到人客不算很多)食物方面是正常,普通,倒是朱古力摩卡咖啡挺好飲
呢間cafe算是我去過的cafe中,服務最差的一間!

食物方面是正常,普通,倒是朱古力摩卡咖啡挺好飲

2019-07-31 170 浏览
👍🏻環境:環境空曠寜靜,梳化座位坐得舒服。加上有很多紙卡遊戲、旅遊書、A4紙等,黎討論旅行行程同聚會一流,加上無時間限制,可以慢慢傾。👌🏻服務:侍應態度親切,但食物等候時間較長,去洗手間需要問侍應拎鎖匙。[👍🏻芝士豚肉釀雞翼]雞翼肉質嫩滑,肉汁多到一咬就瀉出黎,加上雞翼去骨,吃得更方便,食到淡淡肉。[👌🏻卡邦尼意粉$118]係白汁煙肉意大利粉,配料十分多,又磨茹火腿煙肉脆,好飽肚。[👌🏻自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉$108]雞柳炸完再焗脆卜卜,再釀左加芝士煙肉,味道濃郁。[👌🏻提拉米蘇$38/$28]海綿蛋糕佔一大半,這樣反而不會太滯太甜,整體似朱古力蛋糕多過提拉米蘇。[👌🏻朱古力曲奇芝士餅$38/$28]朱古力味十分突出,但甜而不膩,入口細緻滑溜。
👍🏻環境:

👌🏻服務:

自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉

提拉米蘇

[👌🏻提拉米蘇$38/$28]
朱古力曲奇芝士餅

[👌🏻朱古力曲奇芝士餅$38/$28]
朱古力味十分突出,但甜而不膩,入口細緻滑溜。

花釀桂花蜂蜜
2019-07-29 36 浏览
樓上cafe☕️環境優美 燈光柔和 適合小聚浪漫氣氛 有情調 適合與情人一起共進晚餐場內有近窗位供食客觀賞窗外嘅風景場內更設置遊戲供食客遊玩🎮🎯🎲~Set For Two ($365)~飲品(2杯):- 花釀桂花蜂蜜(熱)🍯一大杯甜甜的桂花蜂蜜 甜得黎又有花香- 阿華田沙冰🍨阿華田沙冰上面有一層層嘅creamCream上面灑上了一些朱古力粉既柔軟又甜嘅cream 再加上無俾水沖淡嘅阿華田沙冰簡直係Perfect match小食:-芝士豚肉釀雞翼🍗除咗雞翼尖之外完全冇骨🦴適合好似我咁嘅懶惰人士食用🤪主食:- 自家釀芝心煙肉雞柳長通粉炸過嘅雞柳包住一些芝士同煙肉唔知點解我食到有濃濃嘅Pizza味🍕- 卡邦尼意粉🍝醬汁濃郁 意粉軟硬適中 超多配料甜品:- 提拉米蘇🍰有層次感 都算係正宗- 朱古力曲奇芝士餅🍰香滑 甜而不膩 上面還鋪想一層柔軟嘅cream 餐牌:
樓上cafe☕️
環境優美 燈光柔和 適合小聚
浪漫氣氛 有情調 適合與情人一起共進晚餐
場內有近窗位供食客觀賞窗外嘅風景
場內更設置遊戲供食客遊玩🎮🎯🎲
~Set For Two ($365)~
飲品(2杯):

• 提拉米蘇
  • 芝士豚肉釀雞翼
  • 阿華田沙冰
  • 花釀桂花蜂蜜
店內播着Big Bang 的歌曲,有一整個櫃子的board game。桌子上亦放上不同地方的旅遊書,但千萬不能在很肚餓時光顧🤣。【環境】地點方便,室內裝修稍舊,但環境清幽,與旺角鬧市形成強烈對比。座位亦見寬敞及舒適。適合大伙兒聚會及消磨時間。【食物】食物質素高,份量大,兩個人吃也吃不完。我們叫了「自家釀製芝心煙肉雞柳長通粉」和「德國鹹豬手配薯角」兩個Set Dinner。豬手以黑椒和蜜糖調味,外皮脆和煙韌,不油膩,好吃!長通粉軟硬適中,調味佳👍🏿。雞柳的做法創新,好不好吃見人見智。【服務】店員親切有善,但人手不足。當晚約只有8成客人,但食物在坐下1小時後才出現。樓面和廚房約只有5人,故不能餓著肚子光顧啊。🙊*只收現金

【環境】

【食物】
豬手以黑椒和蜜糖調味,外皮脆和煙韌,不油膩,好吃!

【服務】

*只收現金
夏威夷果仁朱古力
荔枝紅茶
自家釀製芝心煙肉雞柳長通粉
夏威夷果仁朱古力
自家釀製芝心煙肉雞柳長通粉
2019-07-28 20 浏览
一大班人食飯去Cafe最好,唔限時可以慢慢傾 ,又有game玩。所以揀左位於登打士廣場go dutch cafe 7點鬆d到,好多人排隊等lift,等左3,4個字先上到去。cafe門口有一盞好有藝術感既燈,燈光較暗,好有feel! 我地人數較多,座位真係迫左小小。食物方面有多人套餐同埋個人套餐選舉,飲品既選擇十分多👍🏻我地每人都叫左一份個人餐,我叫左龍蝦汁海鮮意粉,套餐包一杯$40既熱飲,加$10可以加大。意粉入面有小墨魚,蝦,魷魚,而且份量都不少,面上有小小日本豆苗,龍蝦汁足夠,每條意粉都可以均衡沾到龍蝦汁! 如果味道可以再濃d就好了。

2019-07-26 47 浏览
做完facial 距離下一個活動仲有時間,就去咗附近一間Cafe到坐下hea下💻💻.剛好黎既時候人不太多,我又可以扮吓文青喇😎點左香蒜焗西蘭花配榛子咖啡🥦🥤香香嘅蒜蓉非常多配上分量十足嘅西蘭花夠晒足料👍🏻下午茶來講算唔錯了,呢度有Wi-Fi提供同埋大量旅遊書籍仲有部份玩具供客人閱讀玩樂📚🧸我都坐左兩個鐘左右,店主仲好好俾咗佢個95折我☺️💕.
香蒜焗西蘭花
香蒜焗西蘭花
2019-07-25 36 浏览
中學時代起就成日去登打士街廣場,當年好流行食樓上Cafe,可以Hea好耐又有Board game玩,當然人大左已經好耐冇再特登去樓上Cafe,不過最近同朋友去咗一間Go Dutch Cafe都可以分享一下。.叫咗個二人餐,有一款小食,兩款煮食,兩款甜品同兩款飲品。.晚市二人餐($368)Set for 2.📍煙三文魚凱撒沙律沙律新鮮爽脆🥗,加上微酸的沙律汁和4大片疊成玫瑰狀🌹的煙三文魚,份量慷慨,不錯吃。.📍特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉龍蝦汁味道非常突出😋👍🏻,味道濃郁,真的吃到有龍蝦味🦞。意粉沒有煮得過腍,醬汁牢牢的包住意粉🍝,味道非常好吃,麵量多,配料有嫰滑的小帶子及三條蟹柳,值得推薦❤️。.📍德國鹹豬手配薯角豬手份量剛好充足🐷,外皮焗得未算乾身,有點少失分,但豬手肉質還算不錯👍🏻,調味剛好,彈牙有口感,配上芥茉同吃有助解膩。旁邊還不少薯角🥔,略欠調味,但十分飽肚。.📍紐約芝士餅📍藍莓芝士餅芝士蛋糕味道一般🍰,質感較硬,沒有吃到芝士香,兩款芝士蛋糕基本上沒有分別,藍莓芝士蛋糕只是在表面加了一層膠感很重的藍莓果醬😂。.📍天蠍座餐廳有12款以十二星座作為主題的飲品,草根選的這款天蠍座以橙汁、雜

叫咗個二人餐,有一款小食,兩款煮食,兩款甜品同兩款飲品。
晚市二人餐($368)
Set for 2
📍煙三文魚凱撒沙律

📍特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉

📍德國鹹豬手配薯角

📍紐約芝士餅
📍藍莓芝士餅

📍天蠍座
餐廳有12款以十二星座作為主題的飲品,草根選的這款天蠍座以橙汁、雜果和紅茶製成,味道就是一杯果汁🍹,老少咸宜。

📍水仙玫瑰花茶
水仙茶底加上玫瑰花乾🌹大大的一壺,份量十足,味道不算濃,但旁邊會有一小瓶蜜糖可自行添加🍯,茶味清新。
1K
2019-07-25 31 浏览
已經好耐無上過登打士街D樓上CAFÉ啦! 今晚同個FRIEND有D野傾, 佢話有間CAFÉ環境幾好又坐得舒服, 就帶左我黎~因為成幢大廈都係餐廳, 所以PEAKHOUR等LIFT都有D耐, 不過上到去即刻覺得又OK WO, 環境真係唔錯WO! 餐廳燈光昏暗得黎舒適, 坐位十分之闊落, 整體感覺真係好舒服! 餐廳仲放左d boardgame同旅遊書比客人添~我地叫左二人SET, 然後打開DRINK MENU, 發覺超級之多野揀, 而且有D幾特別, 我足足揀左5分鐘先決定到飲咩。薄荷朱古力脆脆面頭鋪左滿滿既朱古力脆脆, 唔好浸咁耐如果唔係淋左無咁好食架啦~杯朱古力真係好濃郁, 撈均哂再溶左少少冰都係咁濃芒果綠茶good! 淡淡既芒果味, 茶既味道就出d但係好清香~煙鴨胸凱撒沙律煙鴨胸微微煎過幾香,有5大塊沙律加左煙肉碎粒, 不錯~白汁吞拿魚長通粉即叫即焗, 因為店員拎過黎既時候仲叫我地唔好掂到隻碟, 因為勁熱🔥岩岩係焗爐拎出黎咋!自家製黑松露燒春雞配薯蓉wow隻燒雞好有睇頭, 好大隻之餘又焗得好靚, 切開入面焗得岩岩好, 唔會乾而且入面仲有d汁隻雞勁厚肉!! 至於個薯蓉就加左芝士落去, 好

薄荷朱古力脆脆

芒果綠茶
good! 淡淡既芒果味, 茶既味道就出d但係好清香~

煙鴨胸凱撒沙律
煙鴨胸微微煎過幾香,有5大塊
沙律加左煙肉碎粒, 不錯~

白汁吞拿魚長通粉

自家製黑松露燒春雞配薯蓉
隻雞勁厚肉!! 至於個薯蓉就加左芝士落去, 好味仲係有兩大球咁多
差d食唔哂!

藍莓芝士蛋糕
紐約芝士蛋糕
最後仲有甜品! 依個餐真係抵食, 頭盤至甜品都有之餘仲有好多款式揀!

依度既環境真係幾好, 裝修比人有種舒服既感覺, 而且坐好耐傾計都無店員有趕客既意思, 無論情侶定朋友黎傾下心事都係一個好好既地方
2019-07-23
2019-07-25 22 浏览
想搵間靜靜地嘅cafe,呢到燈光暗暗地,環境座位舒服 ,地方大,亦好獨立既位置,傾計都好方便,門口擺左好多旅遊書,亦有board game玩。平日既夜晚人流都幾多,基乎都係滿座,但隔離應該仲有位置。呢度嘅野食、飲品、甜品都好多款,特別係飲品,真系花多眼亂。👍🏻👍🏻👍🏻蜜糖雞翼雞翼咸左少少,碟上會有蜜糖,點黎食會咸咸甜甜既味道。6/10芝心煙肉雞柳長通粉味道有D似MAC&CHEESE,通粉份量都好多,雞柳外皮用脆粉炸過,入面就滿滿既芝士,通粉仲有胡椒味。8/10卡邦尼意粉比起長通粉會有更多汁好CREAMY,味道唔錯只係配料少左D。8/10煉奶朱古力好好飲,好濃好甜既煉奶味道。10/10阿華田脆脆朱古力相比之下呢杯朱古力味較濃,仲有脆脆同杯茅,多左口感都正。10/10

平日既夜晚人流都幾多,基乎都係滿座,但隔離應該仲有位置。

蜜糖雞翼

芝心煙肉雞柳長通粉

煉奶朱古力
好好飲,好濃好甜既煉奶味道。10/10

阿華田脆脆朱古力
2019-07-25 21 浏览
因為突然好想去cafe食野,就黎左呢棟好多cafe既building 簡左呢間試試!見到menu有set for two就簡左呢個set!我地簡左黃金雞翼,芝心煙肉雞柳長通粉,德國鹹豬手薯角,仲有朱古力waffle同newyork cheese cake!個set既分量真係好多,雞翼好香,有鹹蛋黃既醬,仲有成6隻,好抵食😍跟住到2個main,估唔到意粉咁大碟,剩係share食呢個已經飽飽地,好cheesy,鐘意芝士既一定好鐘意,雞柳炸得勁香🤤到鹹豬手同薯角,見到真係呆左,分量好多,薯角都係😂😂😂完全食唔哂,但好開心佢既豬手好多肉,多數出面得皮多肉少,但呢到2樣都咁多,真係好抵食!甜品方面我覺得不過不失都ok但野飲就好surprise ,叫左兩杯沙冰都勁大杯!特別推介好立克沙冰!唔太甜好味!Overall cp值好高,分量多味道好唔錯☺️
見到menu有set for two就簡左呢個set!

甜品方面我覺得不過不失都ok

但野飲就好surprise ,叫左兩杯沙冰都勁大杯!
特別推介好立克沙冰!唔太甜好味!

Overall cp值好高,分量多味道好唔錯☺️
2019-07-24
2019-07-24 925 浏览
原來Go Dutch有費用各自負擔的意思,所以同友人們和男女朋友來這裡☕️👫,🙊最後可以跟他們說LET’S GO DUTCH✨!! .餐廳氛圍浪漫🌌💡,剛進門眼睛就被有一盞華麗的燈飾吸引👀,旁邊還放上不少旅游書📖,大家可以借來參考一下,計劃下一個旅程👣。.🍴Go Dutch Cafe Set For Two ($368).📍薯仔炸蝦卷6PCS薯絲炸脆🥔,中間包着豬肉和蝦肉,點上沙律醬同吃味道頗佳。.📍自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉長通粉的醬汁與卡邦尼意粉相似,味道不算太特別,但又不會差。加上幾片白蘑菇,再放上炸過的芝士雞扒,賣相吸引😋。雞扒中間加有芝士🧀,雞扒惹味,但有點乾🐓,味道還好。.📍卡邦尼意粉醬汁味道與一般白汁意粉無異,味濃但不會𠎀身,加上煙肉粒🥓和火腿絲🐖做配料,充斥典型港式白汁意粉的感覺,意粉份量很多,滿滿一大碟,雖然未算突出,但還不錯。.📍薄荷梳打有薄荷味的有氣梳打,以清涼涼快為主。.📍椰子朱古力脆脆朱古力味道純厚🍫,椰子味尤其突出🥥,飲品上面加上少許早餐片朱古力味脆脆,甜度剛好。.📍藍莓芝士餅📍朱古力曲奇芝士餅朱古力曲奇芝士蛋糕味道較好,蛋糕質感較軟滑,朱古力味濃🍫,比藍莓芝
薯仔炸蝦卷6PCS
📍薯仔炸蝦卷6PCS
薯絲炸脆🥔,中間包着豬肉和蝦肉,點上沙律醬同吃味道頗佳。
自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉
📍自家釀制芝心煙肉雞柳長通粉
📍卡邦尼意粉
椰子朱古力脆脆、薄荷梳打
📍薄荷梳打
有薄荷味的有氣梳打,以清涼涼快為主。
椰子朱古力脆脆、薄荷梳打
📍椰子朱古力脆脆
藍莓芝士餅
朱古力曲奇芝士餅
📍藍莓芝士餅
📍朱古力曲奇芝士餅
朱古力曲奇芝士蛋糕味道較好,蛋糕質感較軟滑,朱古力味濃🍫,比藍莓芝士蛋糕優勝點。
餐牌如下