2018-02-27
今晚搵食搵到黎長沙灣,全因朋友話呢間隱世西餐廳好好食,果然不負眾望。一入到餐廳男友已經話好鍾意呢度裝修,令人覺得好悠閒,明明係星期一晚都覺得好有holidays mood我同男友都係食肉獸,點咗兩個dinner set一齊食,試下佢地既雞同埋牛。先黎餐湯,是晚餐湯係牛肝菌忌廉湯。係一個偏creamy 既湯,菌味好濃郁,飲完即刻想食主菜燒春雞配巴黎牛油汁:雞肉好嫩滑,外皮燒到有小小脆,非常香口。雞肉好滑唔會燒到乾身晒鞋晒,火喉掌握得好好!薯菜有薯仔、青紅椒同埋瓜,好豐富。薯仔一粒粒好易入口,瓜係有烘過既,我食埋薯菜真係飽到上心口美國極級安格斯肉眼:我地叫咗7成熟,一黎到已經覺得塊扒燒得好靚,未食之前聞到好香😙厚薄適中,咬入去第一口已經覺得好有驚喜,男友同我都一致讚同超香牛味!無後悔試到呢個肉眼,加埋小小牛既脂肪溶係口入面,真係好想encore 多一份最後,佢地既熱飲杯花紋好得意,連飲品都咁有心思,呢一餐好滿意
燒春雞配巴黎牛油汁: