2012-06-22
每隔一段日子都會去Factory食...因為地方算寬敞...工廠區夜晚會少d人...但係近期兩次經歷令我同朋友都決定不再到了.二月中老婆生日, 一星期前電話訂位, 因為15-16人希望有間房啦!! (老婆大肚中), 有人回應最低消費200/位, 我確定無問題啦!! 當日下午已經心血來潮打去COMFIRM過, 因為要接老婆先, 所以朋友先上去坐下...我到場後, 朋友說"本來餐廳說沒有BOOKING", 好彩最後有位, 如果唔係十幾人浩浩蕩蕩企係門口就唔好啦....昨日朋友生日, 以為上次一時錯誤算啦!! 再訂!! 本人再5日前電話訂位, 因為有12-13人同三個BB(要放BB車)希望有間細房坐, 有人回應最低消費200/位喎, 確定無問題啦!! 之後打去COMFIRM佢啦, 突然話坐房要加價(最低消費合共$3200左右)..坐地起價咁樣做生意...好了...咁OK啦!! 又有人話要轉頭再覆實(當日係晚飯前一天), 可惜沒有人回覆!! 當日下午本人再打去查詢, 到最後答案是"沒有房, FULL左了" 嘿! FULL 左5日天訂枱你唔講, 我們一行十幾人被該餐廳的突然決定, 無辦法再訂其他
但係近期兩次經歷令我同朋友都決定不再到了.
當日下午本人再打去查詢, 到最後答案是"沒有房, FULL左了" 嘿! FULL 左5日天訂枱你唔講, 我們一行十幾人被該餐廳的突然決定, 無辦法再訂其他地方, 有大有細難改地點唯有坐出面大廳啦! 但已再叮囑有3個小孩要坐BB車, 要有一定空間!! 最後本人到達後發現, 該餐廳求其比排長枱, 塞唔到BB車!! 仲要話我地無講要放BB車!! 另外!! 間細房係點呢... 做多一轉半轉2-4位散客囉!! 為多左一枱半枱生意, 得失其他客囉!!
食物評價如下:
自焙面包:不俗
什錦併盤:一般
BBQ醬燒豬肋骨:不俗
安格斯牛肉眼扒:一般
小麥啤酒:良好
题外话/补充资料:
小弟未寫過食評... 餐廳食品質素當然重要, 但待客態度為服務行業悌要一環, 但是兩次經歷真係好嬲:huffy:, 覺得好唔尊重客人!! 希望大家訂位前諗清楚, 同自己跟進一下。