2012-03-21 29 浏览
與朋友聚會, 正在苦惱去邊食既時候有一位朋友就介紹我地去Factory99, 佢食開晏晝的, 不過佢都話果度既環境同價錢斬ok!而且我上openrice見到好多網友都大讚 咁我地就決定去試下~早一日book左位(book左好似穩陣d~) 一行5人就去到 巧明街99號 , 其實呢度又唔係好難搵, 響apm近元氣果個位置有一條電梯, 落左去之後, 沿路向前行, 就會見到一黑色既大閘。大閘有一個99既字樣, 果度就係喇!入到去, 環境幾有格調, 好試合一大班人一邊食野一邊傾計!!我地5個人, 每人叫左一個set dinner, 因為 set dinner好似抵d 有一個沙律, 餐湯, 有一個排, 甜品, 餐飲, 仲有一個大大地既麵包比你地share!之後我地再叫左一個芝士焗薯條我就叫左一個介未汁牛仔排, 其實都幾大份!!! 食完上面果d野之後, 已經有飽既感覺跟住呢個set入面又有薯條...mami呀@@豬肋骨。哈哈, 呢個我地食左一半先記得影。呢份野都唔少野, 有一隻前臂咁大@@食完所有野, 我地都已經好飽好飽。所以我覺得如果幾個女仔去食, 可以叫一至兩個set, 再叫d小食 or 意粉
與朋友聚會, 正在苦惱去邊食既時候
而且我上openrice見到好多網友都大讚
咁我地就決定去試下~

早一日book左位(book左好似穩陣d~)
大閘有一個99既字樣, 果度就係喇!
之後我地再叫左一個芝士焗薯條

跟住呢個set入面又有薯條...mami呀@@
食完所有野, 我地都已經好飽好飽。
所以我覺得如果幾個女仔去食, 可以叫一至兩個set, 再叫d小食 or 意粉, 已經ok!!

2012-03-20