2018-02-20
又黎到二、三月充滿愛的季節喇❤️ 其實有冇伴侶既朋友都應該值得慶祝下,冇伴既我哩日就同左個朋友黎到一齊感受下哩份甜蜜滋味!Cotton Candy Fondue for two...鍋底揀左伯爵茶味,底下有個蠟蠟仔heat住,不過就要俾多少少時間佢熱喇😂我地影下相..再影下相..大約半個鐘終於滾到見泡泡喇!帶稠既鍋底伯爵茶味濃郁,又唔會太過甜,可以話男女老少都唔會抗拒呀!咸點...忌廉粟米Tacos、fish n chips cone、炸雞格仔餅、八爪魚芒果莎莎,每個配搭都幾新穎,亦係方間少見既組合。當中最鐘意fish n chips cone,即炸即魚柳有熱度,由頭到尾都咁香口!甜點...有煙煙韌韌既三色粉圓、馬卡龍、窩夫、藍白雲朵棉花糖、英式鬆餅、新鮮雜果,當然唔少得勁吸睛既粉紅色棉花糖啦!每款配上伯爵茶鍋底都各有特色,當中配粉圓同埋粉紅色棉花糖都好好味!斑蘭紅絲絨熱朱古力...最鐘意DIY!將粉紅色既紅絲絨牛奶倒入斑蘭朱古力,表面既奶泡就會慢慢升起,主要飲到斑蘭味同奶香味。炙燒棉花糖伯爵茶...淨睇個樣已經覺得好幸福,伯爵茶味亦飲得到,加埋棉花糖同奶泡都幾好飲嫁。
Cotton Cotton Candy Fondue for two
伯爵茶鍋底
咸點