2018-03-04
難得放假,約埋三五知己去嘆一嘆high tea . 朋友帶咗我哋去一間叫espuma既 西式餐廳,呢度環境非常清幽,餐廳位置係高層,景觀非常之開陽,坐得非常之舒服。食物方面,因為見到有個冬日棉花糖火鍋都幾特別,我以叫咗,唔係叫咗個Pizza,意粉enjoy下星期日嘅聚餐。棉花糖擺設有驚喜,軟綿綿嘅棉花糖,漂亮到爆曬分。最特別佢係好似甜品火鍋咁,有唔同嘅dipping 可以揀,有伯爵茶,紫米露。除咗甜點方面,鹹嘅食物都有好多,炸魚薯條cone 😍,炸雞waffle .... 都係非常好味。喜歡食台灣芋圓嘅,喺呢度都可以滿足到。 點一點伯爵茶嘅Source , 更加好味,又有口感。小朋友最愛嘅棉花糖,仲有藍天白雲自製嘅棉花糖,又食得又玩得。因為我哋人多嘅關係,叫咗個Parma ham pizza,呢個Pizza材料分量十足,味道亦都保持水準,不會太鹹好好味。😍😍👍🏻👍🏻蘑菇意粉,香濃嘅蘑菇味,配上自家調製嘅白汁,不會將普通的白汁油膩,一啖一啖嘅蘑菇味,保留在口中正,😘😘😍😍飲品方面叫咗杯蘋果果汁茶,粒粒果肉,飲落去好有新鮮嘅生果味道,而且亦都非常之潤喉。真係冇揀錯,🙏🏻