2019-07-26 162 浏览
星期六忙到下午3:00幾才可以午餐,好多餐廳午市已是last order。好彩這間仍有午餐供應,再次惠顧。2人簡單午餐ordered了2味:Mussels in Cream Sau 及Triple Shrimp Linguine。Mussels in Cream Sau是青口和cream 相夾後,味道很特別,配上脆口蒜香麵包條,非常開胃👍Triple Shrimp Linguine即是蝦醬煮扁意粉,很有特色的中西味道結合

蝦醬蝦乾鮮蝦扁意大利麵

2019-07-20
  • 蝦醬蝦乾鮮蝦扁意大利麵
2019-07-25 130 浏览
嗌左兩個set一個係籠裡雞作飯個飯一般般無乜特別D雞有小小un 同埋好乾而且份量同味道黎講都好普通性價比不高而個長通粉就比較硬,再軟身小小煮耐小小就會好味好多個醬汁都比較普通唔覺得太有特色小食方面嗌左呢個牛,口感都幾軟熟但係中間有d肥肉如果鐘意一半肥一半瘦既你就會覺得好好味個醬汁都幾惹味甜品方面嗌左個pancake一個幾滿意既甜品一用刀切開入面d醬爆哂出黎而且擺入口個陣仲係暖既入口即溶既感覺而且奶味都好濃唔錯既甜品值得一試!最後同朋友嗌左兩杯水果茶一杯凍一杯熱兩杯水果味都不是太濃郁但很清新熱的比較好喝因為水果味更重
嗌左兩個set
一個係籠裡雞作飯
個飯一般般
無乜特別
D雞有小小un 同埋好乾
而且份量同味道黎講都好普通
性價比不高

而個長通粉就比較硬,再軟身小小煮耐小小就會好味好多
個醬汁都比較普通
唔覺得太有特色

小食方面嗌左呢個牛,
口感都幾軟熟

熱的比較好喝
因為水果味更重
2019-07-12
2019-07-22 126 浏览
首先到reception,態度十分無禮貌已經自動自覺出示訂座資料,還很沒禮貌叫我講:電話?!食物真的很一般其他staffs也不見得有服務,講左又唔聽,聽到又唔做唔會再去
首先到reception,態度十分無禮貌
已經自動自覺出示訂座資料,還很沒禮貌叫我講:電話?!

食物真的很一般

其他staffs也不見得有服務,講左又唔聽,聽到又唔做

唔會再去
呢日同男朋友去灣仔嗰邊做完嘢,見已經差唔多下午茶時間,知道Espuma最近新出咗個afternoon tea set,身為忠實fans嘅我梗係拉埋男朋友上去試吓啦!Tea set內容好豐富,好有夏日海洋風!不過我覺得個木盒太高身擋住左啲光,浪費左佢咁特別佢裝飾。其實喺tea set黎之前,會先送上scone俾我地。scone有微微青檸香味,夠熱又夠濕潤,我勁想encore多個!飲品我地2個都各自加左$15叫特飲,我冇飲到男朋友杯flat white,而我果杯西柚冰茶就唔太夠西柚味。講返個tea set,由於太多款式我就揀幾樣黎點評啦!呢個burger我好鍾意,因為佢入面係有肉絲,又多汁,唔係用碎碎果種肉整出黎,所以好有肉味同好香。呢個外皮可能放得太耐,淋哂咬唔開,不過入面嘅火腿味道都正常。上面粒雞肉好脆好好食!但下面嘅汁就淡左啲。呢個小蛋糕底部有果醬,好香口又唔會太甜,睇黎佢地啲焗嘅甜品味道都好好。另外呢個係橙皮jelly,我一開頭真係俾佢呃左以為係真橙!不過味道冇咩特別。總括黎講,呢個tea set味道都唔差,以我所知espume係會定時定候轉tea set款,下次一定要再黎試下新野

上面粒雞肉好脆好好食!但下面嘅汁就淡左啲。

總括黎講,呢個tea set味道都唔差,以我所知espume係會定時定候轉tea set款,下次一定要再黎試下新野!
2019-07-21 157 浏览
星期六呢 就一早plan左同男朋友行書展😚之後就黎呢個食個high tea set🥰☕️其實之前我都見過d fd子黎食覺得個盒幾大幾fansy🤔事實上係真fansy既 個盒打開仲會有d海浪聲咁 (不過男朋友覺得嘈就熄鬼左)成set野 最特別係個青檸味既scone 不過如果有埋Jam就更好🤔🤔🤔野飲都係typical果d 我就叫左杯novell咖啡不過比想像中苦😖總括嚟講就都幾抵食 per head 計埋加一唔洗$150一個不過high tea呢家野 男仔唔夠飽男朋友叫多左個紅菜頭牛筋意大利飯$138 正常價啦不過又幾好食!出乎意料嘅係啲牛都幾甜😂有時平平地想食d意大利野/hightea 黎呢到都唔錯
其實之前我都見過d fd子黎食
有時平平地想食d意大利野/hightea 黎呢到都唔錯

2019-07-20
  • 二人下午茶
2019-07-09 149 浏览
20/4/2019 @灣仔 Espuma之前食過呢間餐廳喺尖沙咀嘅分店, 今日就嚟試下灣仔呢一間感覺同尖沙咀嗰間好唔同呢間餐廳嘅佈置同氣氛都有格調有情調好多,而且位於高處,窗外嘅景色到令人覺得高級一點我哋先叫咗個黑松露薯條, 老實講其實冇諗過小食會咁大盆……我哋兩個人完全食唔曬 薯條熱辣辣係好食嘅,黑松露醬有黑松露嘅香味但係食落就冇乜黑松露味。水果茶係一大壺的, 仲可以叫店員俾多一隻杯, 入面睇到有好多生果,甜酸味剛好二人份量的西班牙海鮮炒飯, 這個叫做二人份量……其實我覺得四個人都夠食,因為真係很大盤, 不過海鮮就每樣得兩隻。西班牙海鮮炒飯,炒飯底有少少蕃茄味帶少少辣,幾開胃又惹味。 海鮮有好多帶子大蝦青口帆立貝等等, 食落都非常新鮮爽口! 但係可能因為太多啦 食落有啲濟同悶… 不過西班牙海鮮炒飯只有二人份量選擇 ,想試嘅朋友記得搵多幾個朋友一齊嚟食
20/4/2019 @灣仔 Espuma
之前食過呢間餐廳喺尖沙咀嘅分店, 今日就嚟試下灣仔呢一間

2019-07-08 158 浏览
星期六左放工同男友去食完牛角包後再行埋電腦廣場,又開始覺得肚餓,上網search 見到灣仔原來都有Espuma,仲要最近做緊secret beach afternoon tea set,賣相好吸引,同埋我之前食過夜晚都覺得好食,我想帶男友黎食好耐架喇,但平時夜晚勁full 要早半個月book位先食到晚餐,所以今次行開附近可以睇下有無位,順便帶佢黎e 間食佢個tea set。今次一去到就有位好好彩,仲可以坐卡位,望出去係合和中心同山景,餐廳環境夠靜,同朋友黎嘆個下午茶傾下計真係一流。餐廳裝修都好有心思,bar枱用烏絲燈泡營造復古氣氛,隔離仲有幅牆好似舊時學校既黑板寫上好多formula,打卡一流。一坐低,侍應好細心提供兩杯暖水比我地飲同慢慢揀食咩。最後我地叫左二人套餐Secret beach afternoon tea包兩杯飲品 ($258),我地揀左試下佢杯Novell咖啡。先黎杯Novell咖啡,杯上印有餐廳名,一個用橙色杯,一個用粉紅色杯,好colorful,我都幾鍾意杯咖啡,飲落杯咖啡好有果香味,帶微酸岩晒我。再黎係一碟兩件小鬆餅配蜜糖同忌廉,鬆餅味道都唔錯,加埋蜜糖一齊食味道都

一坐低,侍應好細心提供兩杯暖水比我地飲同慢慢揀食咩。

再黎係一碟兩件小鬆餅配蜜糖同忌廉,鬆餅味道都唔錯,加埋蜜糖一齊食味道都幾夾,如果配埋果醬會更加好。

之後侍應搬左一個木箱過黎,個木箱都幾大個,侍應一打開,原來啲食物就係放晒係木箱裡面,比起平時食開既三層英式甜品架,今次餐廳用木箱裝住啲食物會特別好多,用黎打卡一流。個木箱入面仲會播放海浪聲,店員話如果我地唔鍾意海浪聲可以熄左佢。

木箱入面一共有八款點心及甜點,每款兩件,份量都幾多。

我比較鍾意先食咸點再食甜點,先講個牛油果蝦多士卷,新鮮製造,食果陣仲熱,用麵包包住炸蝦同牛油果再攞去焗,外脆內軟,衣個幾特別幾好食。
再食釀蟹蓋,裡面有洋蒽粒同甘荀粒,好香口,味道調得唔錯👍🏻,連我男友唔鍾意食洋蒽既人都食晒成個,可想而知幾好味😋。
再食巴馬火腿撻,巴馬火腿下面係蜜瓜球,配埋火腿一齊食最夾,但個撻係紅菜頭汁製造,我唔太喜歡紅菜頭既味道,所以無食到個撻。
之後再食牛肉芝士漢堡,成個包都幾大個,塊牛肉好厚身,但如果可以加埋洋蒽粒落牛肉度一齊煎會更加完美。

再試埋個菠菜忌廉伴烤雞柳,衣個出奇地好好食,菠菜蓉加埋忌廉一齊食好滑,加埋粒雞柳一齊食超夾,淡淡既菠菜味好突顯到烤雞柳既味道👍🏻。好味道 !
仲有個柚子吉士撻,除左賣相都好吸引,食落個撻夠脆身,柚子粒都新鮮,撻入面係甜甜地既吉士醬,好味,略嫌佢太細件,好食到唔多夠喉。
再食個車厘子帽子蛋糕,車厘子好甜好多汁,蛋糕都夠鬆軟,食落有蛋味又唔會太甜。
再食個香橙果凍,個樣好得意,我估餐廳將橙肉攞出黎做橙汁再加啫喱粉放返入橙皮度做啫喱😊 啲啫喱好似橙汁先生味咁,好味。
個紅莓慕絲甜筒,慕絲好滑,紅莓味都唔錯,唔係藥水味,但太遲食個甜筒,令到個甜筒淋左喇,下次要一上枱就食左先。
仲有個鮮果布甸,都算多生果,有好耐無食過既龍珠果,有士多啤梨,哈密瓜,同奇異果,全部生果都好新鮮,布甸裡面有少少蘭香子,食落好清新,唔會好甜。
兩個人食晒咁多件點心夠晒飽,好滿足。下次行開附近可以再encore😋。
2019-07-06
2019-07-08 125 浏览
夏日炎炎又是時候去high tea 喇!Espuma 新推出的渡「夏」秘境下午茶光聽名字已被吸引來到QRE 了。青檸英式鬆餅配鮮忌廉和蜜糖果醬 鬆餅幾鬆軟、帶微微橙香、完全沒有膩感。蜜桃柚子茶裡有好多果肉、清甜順喉。友人的水果茶也是有滿滿的果肉在裡面。打開木盒、又太陽椅、太陽傘、椰林樹影、色彩繽紛的、好有夏日氣氛!迷你牛肉芝士漢堡烘得脆口、的的骰骰。鹹點方面、牛油果蝦多士卷和釀蟹蓋也十分美味👍🏻甜點方面也有五款、當中最喜歡是車厘子帽子蛋糕、軟熟的蛋糕裡夾著果醬、酸酸甜甜😋還有那塊橙子裡不是橙肉、是鮮橙果凍、像真度超高、好有趣!這個high tea set 是我吃過最厲害的、除了鹹甜點比例較好、一邊吃可以一邊聽海浪聲😇🏖心好像已飛到海灘去~

青檸英式鬆餅配鮮忌廉和蜜糖果醬
鬆餅幾鬆軟、帶微微橙香、完全沒有膩感。
蜜桃柚子茶裡有好多果肉、清甜順喉。

友人的水果茶也是有滿滿的果肉在裡面。

迷你牛肉芝士漢堡烘得脆口、的的骰骰。

鹹點方面、牛油果蝦多士卷和釀蟹蓋也十分美味👍🏻

2019-07-08 152 浏览
夏天到,熱辣辣,不想在街上到處逛。每逢週六都喜歡約三五好友去茶聚。今次揀選了灣仔的一間餐廳,位於商厦內,可瞭望遠景,坐位寛敞,舒服!今期下午茶主題是渡(夏)秘境,非常配合夏天季節。用了一個木箱盛戴食物,七彩繽紛紙傘,沙灘椅作為裝飾,加上有海浪的聲音,貼切得還以為自己身在沙灘上。整個賣相己贏得人心,拍照扼like少不免。青檸英式鬆餅意外的鬆軟,輕微的青檸香另人為之一振,清新。迷你芝士漢堡樣子嬌巧。牛油果蝦多士卷,材料豐富,複雜的口感。菠菜忌廉伴烤雞柳有創意。菠菜忌廉有濃濃的蔬菜香。巴馬火腿伴蜜瓜紅菜頭撻比較麻麻,因紅菜頭撻皮己變腍了。惹味釀蟹蓋充滿著海鮮鮮味,紅莓慕絲甜筒好的骰可愛,紅莓慕絲味道是ok的,甜筒皮又是變腍了。蘭香子雜果布甸是我最喜歡的,清新甜美。香橙果凍夠特別。柚子吉士撻有點苦澀。車厘子帽子蛋糕也不錯!蛋糕鬆軟好味。有美食,當然要配搭一壷水果茶,淡淡的茶香,份外心曠神怡。

今期下午茶主題是渡(夏)秘境,非常配合夏天季節。

整個賣相己贏得人心,拍照扼like少不免。

青檸英式鬆餅意外的鬆軟,輕微的青檸香另人為之一振,清新。

迷你芝士漢堡樣子嬌巧。

牛油果蝦多士卷,材料豐富,複雜的口感。

菠菜忌廉伴烤雞柳有創意。菠菜忌廉有濃濃的蔬菜香。

巴馬火腿伴蜜瓜紅菜頭撻比較麻麻,因紅菜頭撻皮己變腍了。

惹味釀蟹蓋充滿著海鮮鮮味,

蘭香子雜果布甸是我最喜歡的,清新甜美。

香橙果凍夠特別。

柚子吉士撻有點苦澀。

車厘子帽子蛋糕也不錯!蛋糕鬆軟好味。

有美食,當然要配搭一壷水果茶,淡淡的茶香,份外心曠神怡。
2019-07-07
2019-07-07 102 浏览
星期六同朋友仔嚟試最新嘅下午茶夏日主題 成個設計都好靚木盒打開入邊有好多精緻點心仲有發聲音樂 啱晒打卡-青檸鬆餅配忌廉及蜜糖果醬黑洞覺得鬆餅淨食都唔錯入口有淡淡青檸香 加忌廉/蜜糖就會再甜啲-咸點:🔸迷你牛肉芝士漢堡包身烘過有牛油香 加埋芝士幾惹味🔸牛油果蝦多士卷蝦多士脆口 牛油果配蝦都幾夾🔸菠菜忌廉伙烤雞柳忌廉狀嘅菠菜口感好滑望落似甜品 但其實係咸嘅🔸Parma Ham蜜瓜紅菜頭撻紅菜頭撻顏色夠吸晴Parma Ham蜜瓜絕對係不敗組合🔸釀蟹蓋幾香口但有小許油膩-甜點:🔺紅莓慕絲甜筒估吾到紅莓慕絲又唔算喎加落甜筒好靚 啱打卡🔺蘭香子鮮雜果布甸呢個好fresh 而且加咗蘭香子口感十足🔺香橙果凍超可愛 果凍放喺真橙皮上以假亂真🔺柚子吉士撻柚子酸味中和吉士甜味比淨吉士撻冇咁甜膩🔺車厘子帽子蛋糕鮮車厘子加牛油蛋糕味道中規中矩 冇太大驚喜-跟餐配兩杯餐飲黑洞同朋友仔揀咗烏龍茶同綠茶無糖茶夠晒解膩埋單每人$150都唔使 幾抵食
星期六同朋友仔嚟試最新嘅下午茶

黑洞同朋友仔揀咗烏龍茶同綠茶
無糖茶夠晒解膩

埋單每人$150都唔使 幾抵食
2019-07-06 111 浏览
Tea Set充滿夏日風情,打開木盒子,像迷你沙灘,有音樂裝置傳出沙沙的海浪聲,沙灘椅旁放滿色彩繽紛的美點,設計精緻,吸引眼球。鹹點有五款:迷你牛肉芝士漢堡、牛油果蝦多士卷、菠菜忌廉烤雞柳、風乾火腿蜜瓜紅菜頭撻、惹味釀蟹蓋⋯⋯牛肉漢堡厚實,肉汁啖啖Juicy;釀蟹蓋綿密,入口有香濃的洋蔥、忌廉香味。最喜歡多士卷炸至脆卜卜,彈牙蝦肉,配上牛油果解去油膩感。青檸鬆餅可口,塗上滑溜忌廉及蜜糖果醬,濃甜蜜意,啖啖散發青檸香。甜點吸引,有紅莓慕絲甜筒、蘭香子雜果布甸、香橙果凍、柚子吉士撻和車厘子帽子蛋糕⋯⋯車厘子蛋糕,塗滿吉士醬的外層,咬下去是濕潤的果醬餡,入口細滑。香脆的吉士撻填滿一絲絲的柚子,啖啖滋味。香橙果凍酸而解膩,平衡味蕾甜味。雜果布甸包滿豐富雜果,加入蘭香子,提升口感。

2019-07-06
2019-06-20 188 浏览
女仔食嘢除咗係搵好食,最重要係可以打卡!喺facebook見到佢嘅宣傳,覺得呢個真係超級靚!所以就約埋啲friend一齊嚟食。完全係一上枱就已經驚艷大家嘅感覺!好Fancy又好elegant。真心被佢深深吸引住!盒子分三層。三層都有唔同嘅嘢食!最上呢一層有蛋糕,mousse, 同埋一個好似漢堡包嘅小甜點。中間開始有少少咸點,菠菜Pie,忌廉蘑菇撻,仲有八爪魚包仔,呢啲都好好食。最後去返啲甜點,繼續係有啲蛋糕同埋撻。其中最impressive嘅係嗰個檸檬芝士撻,好清新。四個人叫咗兩個set,放到成枱都係,每樣都係細件細件,而且仲有好多唔同嘅種類,真係令人心情好愉快!雖然佢啲茶杯好靚,不過個碟好大,有少少阻住haha特别要點讚呢個波仔菠菜薯仔批,咸點嚟講去算做得幾出色!好creamy,又唔會太膩。另外仲有呢個忌廉蘑菇撻,無諗過一個粉紅色嘅撻皮入面包住嘅係鹹點,但係又幾夾。不過準備呢一個應該製作需時,啲鹹點上到嚟已經有少少凍。但係因為靚係可以遮蓋一切,所以唔緊要啦。

雖然佢啲茶杯好靚,不過個碟好大,有少少阻住haha

2019-06-01 337 浏览
收工同同事食飯, 唔想去咁遠就食好野灣仔係一個好選擇, 而QRE廣場係我地既新歡,同事之前食過D間ESPUMA唔錯, 一於就陪佢食多次啦門面好靚, 好有外國風情入面環境都幾乾淨, 令人感覺幾舒服, 適合傾計兩個人最好都係叫SET, 又抵又好味用恆生卡仲有折, 抵呀藜麥牛油果雞胸沙律藜麥D幾年被稱為SUPER FOOD, 好健康呀, 而且有牛油果, 雞胸夾住D沙律菜食, 開胃之餘又好味八爪魚配欖油及柚子醋另一個前菜, 八爪魚幾嫩口, 加埋欖油及柚子醋好開胃, 幾好味南瓜湯南瓜味幾濃, 好香, 好飲, 而麵包好脆, 配湯吃更能提升一層次粟米釀燒烤配發達芝士羅馬蕃茄汁意粉第一個感覺係菇好大粒呀, 而且放左好多粟米粒係上面, 好特別, 又比想像中夾, 而發達芝士口感又係好特別, 有少少凍, 但都幾香, 夾埋好香既羅馬茄汁意粉, 成件事特別得黎又好味至尊海鮮西班牙炒飯D個飯第一個感覺就係好大碟呀, 我地兩個人邊食得晒呀? 但食下食下, 越食越好味, 我地係食得晒的! 入面有既海鮮真係超多, 有大蝦, 青口, 魷魚, 帆立貝等等, 海鮮都好新鮮, 海鮮既味道完全滲入飯度, 唔會好似分開整咁, 係能
收工同同事食飯, 唔想去咁遠就食好野
灣仔係一個好選擇, 而QRE廣場係我地既新歡,
同事之前食過D間ESPUMA唔錯, 一於就陪佢食多次啦

門面好靚, 好有外國風情

入面環境都幾乾淨, 令人感覺幾舒服, 適合傾計

兩個人最好都係叫SET, 又抵又好味

用恆生卡仲有折, 抵呀

南瓜湯

粟米釀燒烤配發達芝士羅馬蕃茄汁意粉

至尊海鮮西班牙炒飯
D個飯第一個感覺就係好大碟呀, 我地兩個人邊食得晒呀? 但食下食下, 越食越好味, 我地係食得晒的! 入面有既海鮮真係超多, 有大蝦, 青口, 魷魚, 帆立貝等等, 海鮮都好新鮮, 海鮮既味道完全滲入飯度, 唔會好似分開整咁, 係能夠完全融合的!

每人有一杯飲品的, 我地都選左有汽酒, 味道唔錯

總結食物唔錯, 環境服務都幾好, 適合傾計, 唔錯唔錯
2019-05-29
2019-05-31 313 浏览
鍾情西班牙野食ge我 Espuma 係我常去ge食店之一 冇他 就係好食 近排佢推出左新二人餐 我當然要去食啦黎到ge時候仲未天黑 望住窗口食真開心心情都好d目標好清晰就係要食呢個2人餐 $588/2 好抵食個main 我地揀左烤安格斯肉眼伴焗薯配焦糖咖啡汁Appetizers藜物牛油果雞胸沙律店員唔小心跌左一粒面包落地下 跟住佢補番一碗俾我 (申利我冇要求ga)好fresh 好健康 面包又脆卜卜 好正八爪魚配欖油及柚子醋好爽口 又唔um 夠晒開胃餐湯忌廉蘑菇湯好creamy 好好飲Main安格斯肉眼扒5成熟岩岩好 好有牛味 又厚肉 加98係抵食至尊西班牙海鮮炒飯好大分量 好足料 勁多海鮮 勁好食 d飯煮到岩岩好 仲好有咬口 正正子Flat white 同Matcha latte 水準都好高 不妨試試
鍾情西班牙野食ge我

5成熟岩岩好 好有牛味 又厚肉 加98係抵食

至尊西班牙海鮮炒飯

Flat white 同Matcha latte
水準都好高 不妨試試
之前都已經去過Espuma數次歎afternoon tea,今次就來到灣仔分店吃晚餐。餐廳環境雅致,氣氛安靜閒適,最適合兩口子撐枱腳又或是與閏密敍舊談心。店內空間寬敞,昏黃燈光使整體室內風格和諧溫暖。最近換了全新Menu,為食客帶來更多美食驚喜。懶得想就選了這個$588二人晚餐,比每項單點更抵食。八爪魚配欖油及柚子醋八爪魚肉質爽口彈牙,一點也不會過韌。佐以酸甜醒胃的柚子醋,將鮮美慢慢帶出。藜麥牛油果雞胸沙律賣相色彩奪目提起食慾,混合了含有高膳食纖維的藜麥,吃起來更有咬口。即叫即製的沙律才可令菜葉不會發黃 ,配合麻醬尤其清爽開胃,加上牛油果及雞胸配料,健康又輕怡。是日餐湯為忌廉雜菌湯,伴上烘焗後微溫的蒜蓉餐包,蒜蓉味不算過份濃烈,食完不會引致大口氣。忌廉湯一喝菌香滿溢,湯頭濃濃滑滑的,散發濃郁菇菌味。籠裡雞作飯 (半隻)自選主菜就選了這款菜名趣怪的籠裡雞作飯,上菜時以巨型藤罩蓋住,不禁引起全場投以注目禮。揭開一看原來就是燒雞,之後店員會幫忙切件,雞皮呈現誘人焦糖色,而且雞皮夠薄,脂肪不多。雖然只是半隻,但相當大件頭,伴以炒飯,份量十足,雞件夠厚肉,點上柚子醬汁口味更清新。至尊海鮮西班牙炒

店內空間寬敞,昏黃燈光使整體室內風格和諧溫暖。

最近換了全新Menu,為食客帶來更多美食驚喜。

懶得想就選了這個$588二人晚餐,比每項單點更抵食。

八爪魚配欖油及柚子醋
八爪魚肉質爽口彈牙,一點也不會過韌。
八爪魚配欖油及柚子醋

佐以酸甜醒胃的柚子醋,將鮮美慢慢帶出。

忌廉雜菌湯

忌廉湯一喝菌香滿溢,湯頭濃濃滑滑的,散發濃郁菇菌味。
忌廉雜菌湯

籠裡雞作飯 (半隻)

至尊海鮮西班牙炒飯
連巨型鍋上枱的西班牙海鮮炒飯,份量澎湃,而且表面鋪滿海鮮,材料非常豐富。
至尊海鮮西班牙炒飯

海鮮吸收了濃郁香料味道,我自己就尤其喜歡大大粒的爽彈帶子。
至尊海鮮西班牙炒飯

米飯粒粒分明,煮至軟硬適中,入口煙韌有咬口。
至尊海鮮西班牙炒飯

餐飲就選了熱檸水。
熱檸水

另一杯則選了凍奶茶。
凍奶茶

可以自行加糖加奶,甜度茶味都可由自己決定。
凍奶茶
2019-05-25