2019-08-31
每逢到週末,香港就會有遊行,示威,集會。今日到灣仔區,但也不損我的雅致,我今日堅持去灣仔,去食一間西班牙餐廳,其實我主要目的係,想試吓個海洋甜品,因為我係港女,我想呃like🤣由於灣仔區好多地方都有集會遊行,所以超靜!急不及待,一坐低,我哋就叫咗啲小食,然後,甜品再加兩杯飲品!馬介休炸薯波味道方面,唔算太鹹,一路以為,有馬介休即係等於鹹,裏面溝左薯蓉,食落去有另一番風味!廚師推介 - 蟹味兩食一食係蟹膏牛油果沙律,另一食釀蟹蓋配脆多士。牛油果撈起蟹膏,牛油果的香味,並沒有比蟹膏蓋過。相反地,味道變得特別!蟹蓋內釀咗d磨菇,食落帶點菇嘅味道。鍾意嘅,可以好似我咁,兩種唔同嘅味道都放喺麵包上面。一齊食,有別一種風味!我嘅海洋呀🥰我等咗你好耐😂賣相唔使講,我俾100分😂有得食,有得睇!海星,貝殼,係伯爵茶mousse,伯爵茶嘅味好香,好濃!沙,係木糠布甸嘅木糠石頭,小海星, 比堅尼,係朱古力原來個藍色海洋,係啫喱呢個甜品實在太吸引!我比咗101分🥰😍最後叫咗杯生果茶,同埋手搖咖啡!香濃嘅咖啡,飲完可以令到你忘記今日嘅煩憂!生果茶嘅香味,清新嘅感覺,飲咗一啖,內心不禁舒緩一口氣!最後,都介紹返
由於灣仔區好多地方都有集會遊行,所以超靜!
馬介休炸薯波
廚師推介 - 蟹味兩食
一食係蟹膏牛油果沙律,另一食釀蟹蓋配脆多士。
蟹蓋內釀咗d磨菇,食落帶點菇嘅味道。
我嘅海洋呀🥰我等咗你好耐😂
賣相唔使講,我俾100分😂
有得食,有得睇!
海星,貝殼,係伯爵茶mousse,伯爵茶嘅味好香,好濃!
沙,係木糠布甸嘅木糠
石頭,小海星, 比堅尼,係朱古力
原來個藍色海洋,係啫喱
呢個甜品實在太吸引!我比咗101分🥰😍
最後叫咗杯生果茶,同埋手搖咖啡!
香濃嘅咖啡,飲完可以令到你忘記今日嘅煩憂!
生果茶嘅香味,清新嘅感覺,飲咗一啖,內心不禁舒緩一口氣!
最後,都介紹返,佢個女廁,係幾米嘅向左走,向右走呀!本人勁鍾意幾米,所以V完都忍唔住要影返張相先🤣