2021-11-16 27 浏览
晚餐來了這間好出名嘅粉紅色打卡cafe!餐廳叫得#Error19 , 緊係要播住error mirror 嘅歌啦!Cafe  每個角落都是打卡位, 環境舒適又靚靚🌺  仲有個開放式廚房,可以即時睇到整蛋糕! 鮮蝦魷魚蕃茄汁意粉 🍝鮮蝦🍤及魷魚分量都好足夠,蝦有比較強烈的黑椒味!醬汁是淡淡的番茄味及小小微辣,配意粉粉非常惹味 😋 Pink lady souffle🥞紅粉梳乎厘甜品要等20至30分鐘,因為是即時做! 原來紅粉係指士多啤梨味🍓! 賣相吸引😍 梳乎厘有兩件,souffle 蓬鬆輕盈, 口感綿密,入口即溶! 黑芝麻蛋糕🍰蛋糕非常大件抵食,而且是自家製的! 未食落口已經聞到香濃嘅黑芝麻味 😍  蛋糕鬆軟,中間夾有麻糬,cream都充滿芝麻味😋😋😋 讚不絕口 👍🏻

鮮蝦魷魚蕃茄汁意粉 🍝

Pink lady souffle🥞
紅粉梳乎厘

黑芝麻蛋糕🍰

2021-11-15 17 浏览
餐廳環境好大,裝修得好粉紅色,少女感十足, 打卡位有好多, 外面仲掛咗個靚靚鞦韆。餐廳位於旺角726大廈,樓上有好多唔同嘅餐廳,競爭都幾大,我哋當日平日晚餐上嚟食就唔算多人,walk in都入到👍 可能因為新開唔耐,未做宣傳啦🤔 如果想要個靜靜地嘅地方同閨蜜食餐飯嘅話,呢度都ok上嚟之前有睇過openrice嘅人大讚佢嘅黑松露野菌飯同Error 19 Burger,同埋唔可以少嘅甜品 - 梳乎厘!先講黑松露野菌飯,飯粒嘅硬度適中,有咬口偏硬,係有食緊意大利飯嘅感覺,份量正常, 唯一美中不足係黑松露味可以在香啲🤤 咁就更加正喇!Error 19 Burger係夾有牛肉、生菜、芝士同蕃茄,重點係牛肉都幾好食! 呢個有令我驚喜到!肉汁都多,唔係乾真真,而且牛肉味都好濃,可以一試!份量都唔細,仲有薯條side dish😄反而最有驚喜係甜品嘅宇治抹茶紅豆梳乎厘!係即叫即整,新鮮熱辣辣!梳乎厘入口即溶好綿滑,抹茶味好濃非常好食,配埋紅豆就最夾,記得留肚食呢個甜品啦!

2021-11-15 18 浏览
朋友知我喜歡食甜品,推介我呢間位於彌敦道726號19樓嘅餐廳。一出𨋢口,粉紅色嘅花花世界展現眼前,餐廳內每一處都係打卡位,加上聖誕節裝飾,感覺好少女味!簡簡單單嘅餐牌,有沙律小食、套餐、飲品同甜品。🌺芒果洛神花套餐以優惠價加$28,點咗杯芒果洛神花特飲!枣紅色嘅洛神花茶下面係芒果汁,入口帶天然微酸而順喉,味道清新特別!🌺餐湯及沙律粟米忌廉湯啖啖都係鮮甜香濃粟米蓉味道!配上香口多士,豐富味蕾。而沙律菜就新鮮爽口!🌺黑松露什菌意大利飯黑松露什菌意大利飯,表面鋪滿什菌,米飯外腍軟內較硬,口感creamy有咬口,黑松露味突出,但又唔會搶走什菌香味!🌺404肥仔重朱古力窩夫無論有幾飽,一定有位置放得落甜品。呢個窩夫份量感十足,外脆內軟嘅窩夫配上香濃朱古力、新鮮士多啤梨同美味香蕉,賣相吸引,邪惡又美味!喺一個舒適嘅環境享受著美食甜品,又有好嘅服務,人生一樂也。呢度仲有多款甜品,等緊我嚟品嚐!

簡簡單單嘅餐牌,有沙律小食、套餐、飲品同甜品
🌺芒果洛神花

🌺餐湯及沙律
🌺黑松露什菌意大利飯
🌺404肥仔重朱古力窩夫
  • 404肥仔重朱古力窩夫
2021-11-15 34 浏览
最近訂購了tapnow獨家的優惠套票,但餐廳有嚴重的誤導資訊,餐廳聲稱下午茶原價$498,透過tapnow優惠可享六折($298),但到訪餐廳當日發現下午茶原價本來就是$298。更嚴重的是,透過tapnow預訂,現場會收取原價10%服務費(即$50)。但在餐廳即場order只需$298加一服務費(即$30)。總括而言,即場order比網上訂購更便宜,更不是網上所指的六折優惠!
發現下午茶原價本來就是$298。
2021-11-12
2021-11-14 32 浏览
今晚一個人食飯,黎到呢間非常少女非常pinky嘅餐廳。門口有花花牆同圓形椅嘅靚靚打卡位。店員安排左我坐係角落位,牆上有好多心心,亦有霓紅燈,白色雲石餐枱同絲絨椅,成個感覺都好少女,餐廳處處都好arm打卡。dinner set有6個選擇,包餐湯同沙律。香煎比目魚配椰香咖哩汁$168落左單之後好快就送上餐湯,餐包同沙律。忌廉湯creamy, 沙律菜新鮮,蒜蓉包亦焗得香脆。比目魚擺盤好靚,魚皮亦煎得夠香脆。配菜亦有好多,有紅蘿蔔,車厘茄,粟米筍,薯仔,青瓜,所以就算無飯面,食完都夠飽。熱情果烏龍(dinner set 加$28)叫餐可以加$28加野飲,少少酸酸地ge熱情果搭清新ge烏龍茶好refreshing

dinner set有6個選擇,包餐湯同沙律。

香煎比目魚配椰香咖哩汁$168

熱情果烏龍(dinner set 加$28)
2021-11-09 52 浏览
網上見到error19餐廳有打卡位,所以同朋友book定位,順便試下佢地既菜式岩吾岩我口味。前菜有羅宋湯、沙律菜、蒜蓉包。燒春雞伴紅酒汁:春燒吾會燒過龍,肉質吾算鞋口,當中滲有少少肉汁,感覺吾會油膩!另外紅酒汁令雞肉可達到調味效果。另有燒過既蔬菜食用,中意食雞既朋友可以一試。黑松露芝士薯條:薯條份量好多,上面有少許芝士造成拉司效果。再配合黑松露醬一齊食,味道幾香口。404肥仔重朱古力窩夫:最最最值得推介既莫過於甜品!窩夫即叫即整,上枱後仲keep到脆脆地。朱古力愛好者就岩晒,因為窩夫上佈滿左朱古力碎、朱古力醬、更配有朱古力雪糕。三者味道既甜度岩岩好,另有士多啤梨,可以有酸酸地既味道,食落無甘罪惡感。凍朱古力:甜度充滿甜味,味道濃厚。

前菜有羅宋湯、沙律菜、蒜蓉包。

凍朱古力:甜度充滿甜味,味道濃厚。
2021-11-09 69 浏览
放工陪女兒去旺角做美容修甲,之後佢帶咗我去彌敦道726號19樓嘅Error 19食晚飯,餐廳係以粉紅色做主色,設計高雅,門口還設有打卡點花牆秋千。晚餐包沙律和餐湯。蘑菇湯:味道香濃,配香脆多士更添美味!沙律:沙律菜新鮮爽口。意式海鮮什燴:海鮮好新鮮,有蜆、帶子、魚、蝦和魷魚,用意式烹製,將濃郁的番茄醬汁放入白葡萄酒和香草煮出香味,根據易熟程度依次序放入各種海鮮烹煮,令海鮮熟度剛剛好,食落入味又鮮甜。最後可將多士上美味的醬汁食,又是另一番風味!
晚餐包沙律和餐湯。

蘑菇湯:味道香濃,配香脆多士更添美味!
沙律:沙律菜新鮮爽口。

2021-11-02
2021-11-06 65 浏览
旺角新開嘅打卡餐廳啱晒同閨蜜一齊談心最主要係因為餐廳以粉紅色為主調充滿少女風味 亦都啱晒鍾意打卡嘅女孩-萬聖節之夜梗係揀返萬聖節套餐由於唔係太肚餓嘅關係兩個女仔揀咗鮮茄肉丸意粉套餐($188)同埋意式海鮮雜燴 ($328)-餐係跟湯同埋沙律湯係蕃茄湯 平時出去食西餐比較少見不過呢度嘅蕃茄湯比較酸 可能要落返啲黑椒鹽中和返口味沙律就係麻醬沙律 菜都新鮮-鮮茄肉丸意粉都係比較酸啱晒鍾意食酸嘅朋友仔肉丸好味 意粉都吸晒啲蕃茄汁兩個女仔分黎食啱啱好-意式海鮮雜燴唔錯最重要係海鮮係夠新鮮平時食海鮮好驚唔新鮮會腥但呢度嘅海鮮係唔錯分別有蜆 蝦 墨魚 同白魚但因為係雜燴 唔會有飯又或者意粉跟所以留意番份量 但係識嘅人就未必啱啦-揀得萬聖節套餐最期待嘅就係個甜品餐廳特登整咗同萬聖節主題有關嘅甜品其實食落去係朱古力蛋糕同埋士多啤梨慕絲但勝在打卡一流-平時同三兩個朋友仔上嚟傾心事都係一個幾唔錯嘅地方下次都可以再嚟呢度試吓其他食物
旺角新開嘅打卡餐廳

但勝在打卡一流

平時同三兩個朋友仔上嚟傾心事都係一個幾唔錯嘅地方
下次都可以再嚟呢度試吓其他食物
2021-11-05 42 浏览
今天是萬聖節, 我到了這間粉紅迷人的cafe,食萬聖節大餐,佢有呢個萬聖節套餐,套餐包括餐湯,沙律,嘢飲,仲有萬聖節甜品,好配合呢個萬聖節嘅主題。萬聖節套餐選擇好多, 價錢由二百幾蚊到三百幾蚊都有 ,呢個價錢食聖誕主題大餐好抵食。小食都有好多選擇,有雞翼,黑松露薯條,沙律等等。甜品都係好選擇,好吸引 ,好多唔同嘅梳乎厘班戟, 非常之吸引。餐廳環境都好靚 ,全部都係粉紅色主題,有花花墻,好適合打卡。套餐包括南瓜餐湯同埋沙律, 湯有好香濃嘅南瓜味。 沙律好清新。益力多梳打都好好味, 好特別,值得一試。墨魚麵好彈牙,有八爪魚喺側邊伴碟,八爪魚都好爽脆。halloween甜品朱古力cupcake非常之特別。打卡位

小食都有好多選擇,有雞翼,黑松露薯條,沙律等等。

益力多梳打都好好味, 好特別,值得一試。

墨魚麵好彈牙,有八爪魚喺側邊伴碟,八爪魚都好爽脆。

halloween甜品朱古力cupcake非常之特別。

打卡位

2021-11-05 46 浏览
What a surprisingly girlish restaurant in Mong Kok😍the pink decoration is so attractive 👍🏻The lighting decoration is beautiful and stunning 🤩 it is also very eye-catching too We ordered this pork with bbq sauce full of protein. And the meat is thick ! We love the taste so much ❤️💖 Of coz it is very yummy ~ must give it a try as the meat is so fresh and the sauce is the perfect match with the pork.Finally, you can also take some beautiful photos in the site with ur beloved ones. It is quite full 👍

It is quite full 👍🏻 the environment is suitable for dating and girls-talk also 😊

呢排行平實路線都一排冇特登搵啲打卡Cafe 去xd但係今次見到呢間咁少女心嘅Pink Pink Cafe 真係忍唔住啦🤣要出動去睇睇佢咩料先👻一上到去𨋢口位置已經見到佢哋第一個打卡位花花牆加月亮燈都幾有feel不過如果個打卡位可以光少少就更加好xd行到入去成間餐廳既裝潢佈置真係好少女心有少少覺得自己係咪行咗入Barbie 既世界🤣粉白色嘅配搭加少少金色嘅點綴令成件事望落去更elegant😌餐廳最入面嘅位置仲有一幅心心牆💖嗰度應該係打卡必勝既坐位😎但係位置得一個想坐果個位打卡既朋友仔記得早啲預約定xd我去果日係萬聖節前夕所以已經有halloween 套餐食🎃跟餐除咗餐湯同沙律之外仲有一款萬聖節主題嘅甜品🧁細細份食咗都唔驚太有罪惡咁造型超級可愛😆味道都ok👉🏻鮮茄肉丸意粉set🍝💰HKD 1️⃣8️⃣8️⃣呢個肉丸意粉味道酸酸甜甜感覺幾開胃👉🏻意式海鮮雜燴set🍲💰HKD 3️⃣2️⃣8️⃣原來呢個海鮮雜燴都係蕃茄味xd變左成餐都係食緊同一隻味🤣🤣但係都幾好食海鮮味道幾鮮甜👍🏻

呢排行平實路線

變左成餐都係食緊同一隻味🤣🤣
但係都幾好食
海鮮味道幾鮮甜👍🏻
2021-11-02 68 浏览
呢間餐廳最大嘅賣點之一緊係呢度少女風既裝修擺設啦!充滿花花世界嘅特色風格!香煎大蝦配西冷扒紅酒汁呢個大蝦勁大隻,燒烤過仍然保留到肉汁。西冷扒揀咗三成熟,非常Juice而且超級大塊,可以話係性價比好高!再配合埋呢個紅酒汁,食落去啖啖肉好過癮好滋味!Error 19 Salad沙律份量超級大份,沙律菜非常新鮮爽脆。火腿有濃郁的煙熏香氣,不會過鹹,味道很不錯。而且好多無花果,超級fresh, 中和到咸味,又甜甜地另外叫左兩杯飲品 彩虹梳打 同埋熱情果烏龍你係完全唔覺得會有咁好飲 又有好好賣相既飲品!個餐湯係勁濃味既西湯 配埋沙律同面包 未食主菜已經好吸引!最後都建議大家早啲去 個到全橦大廈都好多野食 搭電梯要等 分分鐘冇位!

香煎大蝦配西冷扒紅酒汁

Error 19 Salad

另外叫左兩杯飲品 彩虹梳打 同埋熱情果烏龍
你係完全唔覺得會有咁好飲 又有好好賣相既飲品!

個餐湯係勁濃味既西湯 配埋沙律同面包
未食主菜已經好吸引!

2021-10-28 110 浏览
進入咗一個少女心爆發💥既粉紅cafe,享受同朋友過一個好chill既下午茶☺️,仲有花花🌸🌸同心心❤️❤️牆比大家打卡📸,咸點同甜品份量、甜度適中,款式多,職員態度親切,佢哋用心堆砌三層架,當中最深刻既有......法式鵝肝多士:味道濃郁,唔油膩~和牛漢堡:肉質嫩滑~法式馬卡龍:口感香脆~希望下次可以試食晚餐!😊座位有限,記得要訂位!
法式鵝肝多士:味道濃郁,唔油膩~
和牛漢堡:肉質嫩滑~
法式馬卡龍:口感香脆~

希望下次可以試食晚餐!😊座位有限,記得要訂位!
2021-10-16
用餐优惠
團購
2021-10-27 89 浏览
食物水準差,亦都好細件,甜品較,為難食!薯條好似已經整定未見過芝士黐埋一舊舊散叫雞翼話冇雞翼但係叫tea set 就有,有位高級侍應冇乜禮貌,問多句都黑面,冷氣不足,以後不會再光顧!其他tea set 居然飛碟+2杯嘢飲賣$188,太貴!最後唔提也不給雪糕,仲要雪糕不能揀味道,其實揀味道不是太難,話一定要指定!初初以為這環境會靚,但上到去一般!臨走前侍應重很大力閂門,似乎想話阻佢收工,但明明說可坐到17:00
2021-10-22
726 不嬲都好多野食,見到哩間有花花主題就忍吾住要去打卡啦!門口已經有張搖搖椅比人玩同打卡,岩哂我💓😍成間鋪既裝修全部都好ig able 😚入面用粉紅同花花做主題,食物以西餐為主,但選擇吾多太多,我地想食得簡單小小,吾食澱粉,就叫左個西冷配大蝦,error 沙律🥗!西冷可以簡幾成熟,套餐會跟湯同沙律,小多士,大蝦同小小露筍,粟米仔同焗薯條🍟西冷好香牛味,吾會好肥吾會好瘦,配埋沙律一齊食可以解膩,大蝦🍤好甜,而且好爽飲品方面叫左彩虹梳打及熱情果烏龍茶,兩杯賣相都好靚,彩虹梳打應是紅石榴+梳打調劑而成,酸酸地好易入口。熱情果烏龍茶,原來熱情果配烏龍茶係咁夾,非常適合唔想飲太甜既朋友,有啖啖茶香😜😜

成間鋪既裝修全部都好ig able 😚

2021-10-22