2019-06-14
收工無嘢做,約友人落銅鑼灣鑼灣飲下野。第二日放假,梗係飲杯酒開心下。我點咗杯Red Sangria,酒入面加咗幾種生果,入口味道甜甜地,酒味唔算好重好易入口。而友人點咗Margarita,酒味夠辛辣,酒杯邊嘅岩鹽同杯中嘅檸檬相映成趣,三種味於口中混和簡直一流。印式烤餅卷嘅餅皮外脆內軟,中間夾著滿滯嘅配料,入面有辣椒蛋、嫩菠菜同蘑菇,點少少馬莎拉乳酪更滋味。伴碟嘅沙律菜味道酸酸甜甜,加埋鮮甜嘅提子好開胃。白松露菌油巴馬臣芝士薯條散發著陣陣嘅香味,表面灑上大量芝士絲,薯條新鮮即炸,香脆又好味!烤西班牙黑毛豬扒好有份量,入口味道唔膻,肉汁豐富肉味濃。七成熟剛剛好。配菜有荷蘭豆同手指薯,另外仲有酸甜嘅菠蘿莎莎同豬扒味道好夾。餐廳燈光柔和好好feel。高質西餐,唔貴份量多,重點係好多cocktail揀!
伴碟嘅沙律菜味道酸酸甜甜,加埋鮮甜嘅提子好開胃。