2020-01-23
突然好想同朋友去食下野又有得飲番杯🍹放鬆下喺中西區就揀咗呢一間試下😋餐廳環境又幾唔錯 昏暗嘅燈光 顯得格外浪漫☺️餐廳一邊係bar枱 一邊係普通餐桌 🍴可以一邊食嘢一邊睇住bartender 調酒😜我哋兩個人叫咗兩個set 一個set包左一個前菜 有餐湯有麵包🥯再有一個主食 如果想食埋甜品可以額外再加🍮我哋既前菜分別叫咗煙三文魚配流心蛋同一個芒果蟹肉脆莎莎❤️餐湯係南瓜忌廉湯 配鬆軟法包🥖主菜分別係北海道鮮帶子配特級初榨橄欖油自家製手造幼蛋麵 另一個係沙巴龍躉魚柳配番茄貝殼粉❤️(佢嘅餐牌周不時都會唔同㗎 所以款式會有意外驚喜)首先介紹下個法包 同南瓜忌廉湯🥣 法包好鬆軟 再配上少少橄欖油 感覺好Fresh 👍南瓜湯好濃郁 忌廉都好滑☺️到前菜啦 真係超好食❤️煙三文魚好新鮮 係靚嘅 煙熏味啱啱好 𠝹開粒蛋 蛋黃即刻流出 好流心🥚芒果蟹肉脆莎莎 下面係切左細粒嘅芒果 上面係炸咗嘅蟹肉脆餅 外脆內軟🥰賣相又高貴又好食!好喜歡依兩個前菜主食都唔錯喎 沙巴龍躉魚煎得好金香 完全冇骨 又大條又啖啖肉🐟蕃茄貝殼粉好入味 又有啲橄欖油 食落更香濃👍貝殼粉又唔會太硬又唔會太淋 程度啱啱好 北海道帶子好大粒😯外
喺中西區就揀咗呢一間試下😋
(佢嘅餐牌周不時都會唔同㗎 所以款式會有意外驚喜)
主食都唔錯喎 沙巴龍躉魚煎得好金香 完全冇骨 又大條又啖啖肉🐟蕃茄貝殼粉好入味 又有啲橄欖油 食落更香濃👍貝殼粉又唔會太硬又唔會太淋 程度啱啱好 北海道帶子好大粒😯外面煎得金黃 裏面咬落有啲刺身feel 好新鮮!個自家製手造幼蛋麵 係黑色嘅😯麵條幼又滑 有小小檸檬汁嘅味道 有橄欖油真係特別香☺️
臨近八點仲有live band🎼🎹正呀😎同朋友有一邊傾計一邊享受下音樂🎼係真係正嘅🥰