突然好想同朋友去食下野又有得飲番杯🍹放鬆下喺中西區就揀咗呢一間試下😋餐廳環境又幾唔錯 昏暗嘅燈光 顯得格外浪漫☺️餐廳一邊係bar枱 一邊係普通餐桌 🍴可以一邊食嘢一邊睇住bartender 調酒😜我哋兩個人叫咗兩個set 一個set包左一個前菜 有餐湯有麵包🥯再有一個主食 如果想食埋甜品可以額外再加🍮我哋既前菜分別叫咗煙三文魚配流心蛋同一個芒果蟹肉脆莎莎❤️餐湯係南瓜忌廉湯 配鬆軟法包🥖主菜分別係北海道鮮帶子配特級初榨橄欖油自家製手造幼蛋麵 另一個係沙巴龍躉魚柳配番茄貝殼粉❤️(佢嘅餐牌周不時都會唔同㗎 所以款式會有意外驚喜)首先介紹下個法包 同南瓜忌廉湯🥣 法包好鬆軟 再配上少少橄欖油 感覺好Fresh 👍南瓜湯好濃郁 忌廉都好滑☺️到前菜啦 真係超好食❤️煙三文魚好新鮮 係靚嘅 煙熏味啱啱好 𠝹開粒蛋 蛋黃即刻流出 好流心🥚芒果蟹肉脆莎莎 下面係切左細粒嘅芒果 上面係炸咗嘅蟹肉脆餅 外脆內軟🥰賣相又高貴又好食!好喜歡依兩個前菜主食都唔錯喎 沙巴龍躉魚煎得好金香 完全冇骨 又大條又啖啖肉🐟蕃茄貝殼粉好入味 又有啲橄欖油 食落更香濃👍貝殼粉又唔會太硬又唔會太淋 程度啱啱好 北海道帶子好大粒😯外
突然好想同朋友去食下野又有得飲番杯🍹放鬆下
喺中西區就揀咗呢一間試下😋

(佢嘅餐牌周不時都會唔同㗎 所以款式會有意外驚喜)

主食都唔錯喎 沙巴龍躉魚煎得好金香 完全冇骨 又大條又啖啖肉🐟蕃茄貝殼粉好入味 又有啲橄欖油 食落更香濃👍貝殼粉又唔會太硬又唔會太淋 程度啱啱好 北海道帶子好大粒😯外面煎得金黃 裏面咬落有啲刺身feel 好新鮮!個自家製手造幼蛋麵 係黑色嘅😯麵條幼又滑 有小小檸檬汁嘅味道 有橄欖油真係特別香☺️

臨近八點仲有live band🎼🎹正呀😎同朋友有一邊傾計一邊享受下音樂🎼係真係正嘅🥰
2020-01-15
2020-01-23 54 浏览
Dinner Set😋🍴Appetizer 👉🏻脆炸蝦餅 配芒果莎莎 deep fried crab cake with mango salsa👉🏻澳洲藍青口 配乾番茄、白酒忌廉汁 sautéed Australian blue mussel with sun-dried tomato and white wine cream sauce通常餐廳上餐包同湯先 呢到上咗頭盤先😹脆炸蝦餅好食 入面好多蟹肉絲 不過芒果莎莎芒果味唔夠青口個汁幾creamy 但青口唔夠新鮮 番茄好食啲〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍴Daily Soup with toast加錢可以飲到龍蝦湯!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍴Main course👉🏻海膽、三文魚籽、法國雞油菌、檸檬忌廉汁自家製手造幼蛋麵 sea urchin, salmon roe, chanterelle mushroom, lemon cream sauce hand-curved tagliolini 💲258👉🏻烤羊扒 配普羅旺斯燴雜菜 grilled lamp chop served with ratatouille 💲198個羊扒好肥所以肉質冧啲 但個汁麻

Dinner Set😋
🍴Appetizer

青口個汁幾creamy 但青口唔夠新鮮 番茄好食啲
🍴Daily Soup with toast

加錢可以飲到龍蝦湯!
🍴Main course

個羊扒好肥所以肉質冧啲 但個汁麻麻(係點嘅汁 羊扒本身冇淋汁)普羅旺斯燴雜菜係番茄醬炒雜瓜
自家製手造幼蛋麵食得出係真材實料但煮得太冧 海鮮唔夠多 整體唔太重口味清淡啲
🍸Cocktail/Mock tail

👉🏻Nutea Punch - Japanese Green Tea, chestnut syrup, green tea jelly, soda water
👉🏻Side car
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
呢間係半bar半餐廳 所以有好多酒飲!仲有bartender即場調酒🤵🏻🍸雖然嘢食麻麻 但餐廳好有feel!裝修真係好有格調 格仔牆嘅燈真係好靚🤩仲有户外位、酒吧位👍🏻雖然冇話咩靚景但望餐廳入面咁靚嘅裝修都夠啦haha 最特別嘅係有live band!仲要係唱得好聽 又可以點歌🎤男女唱都有👍🏻有人生日仲會唱生日歌 好有氣氛🥳佢上菜速度比較慢 但有live music聽下歌都enjoy嘅!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Ember (銅鑼灣)
📍銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖
🔗#7eating銅鑼灣#7eating西式
夜晚去開銅鑼灣,想搵間西餐食,於是行到鵝頸橋果邊,搵到呢間叫ember嘅西餐廳,感覺幾特別,就入去試吓!入到去就有侍應招呼,全程都好殷勤好有禮貌!我哋叫咗2個set,首先佢送嚟一個蘿蔔湯同龍蝦湯,個蘿蔔湯非常入味,雖然只係是日餐湯但一啲唔馬虎!朋友嘅龍蝦湯仲正,足料龍蝦肉又香噴噴,加錢都值得飲!然後送嚟兩個前菜,首先係煙三文魚流心蛋,個三文魚鹹鹹地而且肉質鮮嫩,半熟流心蛋火喉剛好!不過都唔及之後喺嘅青口,每隻都飽滿多汁,仲好入味,非常非常好食!正餐終於嚟啦!先係「烤150天穀飼澳洲黑安格斯肉眼牛扒」五成熟令肉質保持新鮮,而且一啲都唔靭,靚牛先有呢種效果!另外估配咗少少靈芝菇同荷蘭豆,令成碟牛扒美感同口感十足!之後嚟個「燒美國雞胸。烤海虎大蝦」難得個雞胸雖然肉厚但一啲都唔硬唔鞋,大蝦名副其實真係好大隻,好有份量好令人滿足嘅正餐!最後要介紹嘅係兩杯飲品,一杯係Nutea Punch 係以栗子味為主打嘅飲品,好特別!連侍應都話唔係個個鍾意,但我覺得好好飲!另一杯明顯係打卡用啦!Flower Fizz最特別就係有朵好靚嘅花喺杯飲品度,清清地好好飲!

上次去觀塘嘅登堂Downtown食飯,佢送咗張coupon俾我哋,睇背面先見到原來佢同The Right Place等等都係飲食集團M1 Group旗下嘅餐廳,The Right Place同Downtown都好有水準,我都好鍾意❤️銅鑼灣嘅《Ember》亦都係M1 Group嘅餐廳,呢晚就嚟睇下佢係咪都一樣咁正😆M1 Group好似好多餐廳都係注重音樂元素嘅bar & restaurant,好似登堂就有live band唱歌;The Right Place又有好大個screen播MV。呢間Ember都一樣,有live band,佢哋休息嘅時候就會播返歌🎶睇下呢個小朋友聽得幾投入?Ember位於銅鑼灣告士打道。餐廳面積不大不小,不過枱同枱之間空間就唔係好遠,所以都可以聽到隔離枱傾計🙉除咗室內位置之外,仲有室外嘅一排凳,鍾意坐室外或者食煙嘅朋友都啱晒,而且都係可以聽到入面嘅歌聲架🎤我哋叫咗一個晚餐、散嗌一個main。因為晚餐冇跟嘢飲,再加上聽歌點可以唔飲吓嘢呢,所以我哋都叫咗兩杯mocktail。Nutea Punch ($68/HH; $88/NH)- Japanese green te

睇下呢個小朋友聽得幾投入?

我哋叫咗一個晚餐、散嗌一個main。

Nutea Punch
Nutea Punch ($68/HH; $88/NH)
- Japanese green tea, chestnut syrup, green tea jelly, soda water
唔食栗子🌰嘅關係,我走咗chestnut syrup。侍應話會無咁甜,我都okay嘅~
嚟到就係淡淡嘅綠茶味;底下嘅綠茶啫喱超級得意,Q彈有咬口
Bloody Pitaya
Bloody Pitaya ($68/HH; $88/NH)
- Fruit pitaya, raspberry syrup, lemon juice, cranberry juice
飲得出係用新鮮火龍果整成嘅,因為無嗰啲果汁假味死甜味,加上仲飲到火龍果肉添!
火龍果味濃郁,加上其他果汁,酸酸味味,食飯配嚟飲啱晒

Dinner Menu
#1 - Appetizer #
Sauteed Australian blue mussel
w/ sun-dried tomato, white wine cream sauce
澳洲藍青口 配 乾番茄、白酒忌廉汁
青口幾大隻同厚肉,白酒忌廉汁配搭得宜👍

#2 - Soup #
Lobster bisque
Lobster bisque
Lobster bisque (+$48)
法式龍蝦湯
龍蝦味有啲奇怪,唔算濃味,同埋唔知點解會加咗隻大蝦🍤🤣

#3 - Main course #
Giant grouper fillet hand-curved tagliolini
Giant grouper fillet, Chanterelle mushroom, garlic bacon hand-curved tagliolini
w/ snow pea, chives, extra virgin olive oil
龍躉魚柳、法國雞油菌、蒜香煙肉自家製手造幼蛋麵 ($278)
配 荷蘭豆、法蔥、特級初榨橄欖油
呢個幼蛋麵係佢哋自家製嘅,幼幼地,口感唔錯。
不個成個粉嘅配搭好似有啲奇怪🙈:
龍躉通常喺中餐會見到,同意粉食好似唔係好夾;
意粉唔係配汁,而係湯上🤔;
最後仲要加入荷蘭豆,陣味真係唔夾意粉😂😂

Grilled Spanish pork belly
w/ caramelized apple, chilled apple dilute sauce
烤西班牙黑毛豬腩肉 ($158)
配 焦糖蘋果、凍蘋果淺汁
呢個推薦呀!!
豬腩肉啖啖肉,肉質軟腍,肥嘅位置油香好重😍,唔會話有好多多餘嘅肥膏👍👍
好入味,同下面嘅焦糖蘋果一齊食好夾。綠色嘅蘋果淺汁係凍嘅,第一次食,估唔到同啲豬腩肉一齊食又相當夾😍

服務嚟講就麻麻,有兩位侍應病咗都照招呼客人,但始終係處理食物嘅,影響整體印象🙈
最後走嘅時候冇侍應同我哋道別都算,出到門口有個侍應竟然係望住個地下講byebye lol

整體嚟講性價比唔算話好高,但live music加分👍👍

Menu:
2020-01-19 55 浏览
朋友生日,相約左喺銅鑼灣食個lunch慶祝,見到OpenRice 都幾多人推薦,所以決定試試!環境裝修風格好grand,坐位又舒服,唔錯自助飲品區,有果汁咖啡仲要有埋Twinings任飲飲。麵包幾鬆軟,似handmade .餐湯係南瓜湯,濃濃南瓜加上滑滑忌廉,一飲而盡再飲頭盤翡翠螺,仲要有三粒大大粒,好有誠意,鮮甜無沙,配合埋酸酸辣辣汁,好開胃主菜我要左牛扒,五成熟剛剛好,大廚好有水準,加上牛扒質素高,值得推薦朋友都好滿意,我哋就係到渡過左愉快又relax 既午餐
自助飲品區,有果汁咖啡仲要有埋Twinings任飲飲。
麵包幾鬆軟,似handmade .
餐湯係南瓜湯,濃濃南瓜加上滑滑忌廉,一飲而盡再飲
朋友都好滿意,我哋就係到渡過左愉快又relax 既午餐
庆祝纪念
生日
2020-01-19 473 浏览
今晚來到呢間位於銅鑼灣嘅酒吧餐廳,環境昏暗有情調,幾適合談下心☺️我跟朋友揀左兩個 dinner set,有前菜、餐包餐湯、主菜~脆炸蟹餅 · 芒果莎莎呢個蟹餅外脆內軟,味道唔錯有蟹香,幾足料~ 芒果莎莎酸甜可口,味道清新醒胃~澳洲藍青口 · 乾番茄 · 白酒忌廉汁份量比我想像中多,醬汁creamy得來偏thick,忌廉濃郁,配藍青口效果唔錯,乾番茄酸酸甜甜幾特別~餐包口感軟熟,配上橄欖油和黑醋~ 餐湯係蘑菇湯,味道正常~烤羊扒 (套餐價 $198)✨羊扒冇咩羶味,肉味香濃有油香,配上薄荷醬/黃芥辣味道都唔錯,我尤其中意薄荷醬,清新酸甜~✨烤羊扒配上普羅旺斯燴雜菜,醬汁味道類似茄膏,蔬菜口感清爽,唔會煮得過淋~北海道鮮帶子 · 帕馬火腿 · 自家製手造墨汁幼蛋麵 (套餐價 $248)✨帶子鮮嫩可口,切粒嘅帕馬火腿味道濃香,連帶幼蛋麵都充滿住帕馬火腿嘅香味~✨幼蛋麵麵條軟身但又唔會過淋,蛋味濃,口感頗為別緻~Whisky sour ($98)呢杯 cocktail 味道微酸清新,頂層嘅cream口感綿滑~ 建議唔好隔太耐先飲,因為個口感會改變~Bloody pitaya ($88)呢杯 m

脆炸薯餅  ·  芒果莎莎
脆炸蟹餅 · 芒果莎莎

澳洲藍青口  ·  乾番茄  ·  白酒忌廉汁

澳洲藍青口 · 乾番茄 · 白酒忌廉汁

蘑菇湯

餐包口感軟熟,配上橄欖油和黑醋~ 餐湯係蘑菇湯,味道正常~

烤羊扒

烤羊扒 (套餐價 $198)

北海道鮮帶子  ·  帕馬火腿  ·  自家製手造墨汁幼蛋麵

✨幼蛋麵麵條軟身但又唔會過淋,蛋味濃,口感頗為別緻~

Whisky  Sour

Whisky sour ($98)

Bloody  Pitaya
Bloody pitaya ($88)
呢杯 mocktail 味道酸甜可口,明顯有落鮮果汁,仲食到生果嘅籽😂

整體來講環境氣氛和食物質素都唔錯,上菜速度偏慢,所以有好多時間俾我地同朋友傾下偈慢活下~
2020-01-13
脆炸薯餅  ·  芒果莎莎
澳洲藍青口  ·  乾番茄  ·  白酒忌廉汁
  • 澳洲藍青口  ·  乾蕃茄  ·  白酒忌廉汁
2020-01-19 54 浏览
西式餐點品種多係人都知不論(小食/主菜/酒品)等美食非常適合三五知已朋友一聚,優雅細緻環境格調不僅賣相和視野夠創意,讓你充分享受有別於一般酒吧的作風食物方面種類繁多,各人在餐牌上各自點上一份主菜,「烤德國鹹豬手 $238」軟腍脆味突出烤出入味可口非常,撲香金黄外層加上內裏的肉汁鹹香超越口感惹味,美美的色澤內外兼備令人食慾大增「烤香腸拼盤 $188」五款不同款式長短腸味道都不錯,口感平滑從味蕾中直接感受得到,而且裡面的肉汁不斷傾洩,拼出的組合一次過大滿足吃起又豪邁最合我心水

西式餐點品種多係人都知

「烤香腸拼盤 $188」

2020-01-16
Wonderful Ember Moment💫 Lets chill✨..銅鑼灣告士打道,沿海旁地段既餐廳 一向都甚具質素。而呢間M1 Group旗下餐廳🍽,食晚飯氣氛好好,又有駐場live brand music🎶🎵🎤🎼🥁🎸 感覺真係好chill。咁岩呢日途經呢邊,見午餐時段都有lunch set🍴三文魚🐟`安格斯牛扒🐮`黑毛豬🐽`羊扒🐏`海虎大蝦🦐`盲鰽魚柳🐟`北海道鮮帶子🐚,款款都好似好吸引。。而且套餐仲包括:餐湯`頭盤`主菜`餐飲,價位都係$200內,餐飲☕️🍹🍵 仲係無限添加架。黎食個lunch🍽 之餘,聊個天 飲個tea☕️,再看看街邊人與車,呢刻放慢生活節奏,又真係好舒服。ll田園沙律🥗-Garden Green Salad雜錦凍肉🍖 -Assorted Cold Cut頭盤各選一款,2個餐就最好可以試晒2款。沙律菜🥗 夠fresh 而且菜既種類夠多元化不錯。雜錦凍肉🍖 有3款,辣唔辣都有,可以一次過試晒3款。ll精選餐湯:南瓜湯 -Pumpkin南瓜湯🎃 濃濃南瓜蓉 好rich,好飲呢。鐘意呢種又香又甜又健康既蓉湯感覺 夠晒rich。ll北海道鮮帶子`巴馬火腿`自家製手造墨

l[Appetizer]l

田園沙律🥗-Garden Green Salad

雜錦凍肉🍖 -Assorted Cold Cut

l[Soup of the Day]l

精選餐湯:南瓜湯 -Pumpkin

l[Main Course]l

北海道鮮帶子`巴馬火腿`自家製手造墨汁幼蛋麵 $168
Hokkaido Scallop, Parma Ham, Home-Curved Black Ink Tagliolini
材料豐富:荷蘭豆`黃車厘茄`巴馬臣芝士`檸檬皮`特級初榨橄欖油。仲有最重要主角 又新鮮既北海道帶子🇯🇵🐚,大大粒 微微煎香 食得出既鮮味。仲有手造烏卒卒蛋麵,墨汁已預先融入麵條中,唔驚食到嘴仔烏卒卒。

烤150天穀飼澳洲黑安格斯西冷牛扒 $168
Grilled 150 Days Grain Fed Australian Black Angus Beef Sirloin Steak
伴碟材料:烤粟米`荷蘭豆`黑胡椒燒汁,蔬菜夠健康。7成熟既安格斯牛扒🐮,下次可以試5成呢,感覺會加倍juicy💦。

自助形式 (Self Service Style): 咖啡☕️`香茶🍵`果汁🍹,無限添加呢。食飽飽 唔想咁快走❓慢慢飲住野 慢慢傾住計 慢慢打發時間,都唔會比人趕走👻。而且餐廳服務💁🏻‍♂️ 好殷勤好貼心,真係唔錯既地方喔。

日☀️與夜🌠 2種唔同既感受💫。
收工之後,同朋友黎到呢間餐廳,氣氛唔錯,環境幽靜,昏昏暗暗,適合同朋友傾密計,或者同伴侶約會。呢杯Bloody Pitaya 酸酸甜甜,幾好飲。羊扒叫左7成熟,唔會太韌,唔會臊,下次可以試下5成,應該會仲好食。白酒青口就正正常常,青口幾嫩口,不過我覺得有點生。薯餅都炸得幾脆,下面的配菜,有芒果,洋蔥粒咁,都幾開胃

Bloody  Pitaya
白酒青口
薯餅
2020-01-16 38 浏览
Let’s Chill搵間Bar chill 下,裝修有特色,氣氛又好,食物質素亦相當唔錯,仲有埋live band,一個價錢幾種享受!值得一去。鵝肝牛肉迷你漢堡竹炭包入面夾住厚厚嘅牛肉漢堡扒,仲有有芝士同埋一小塊鵝肝,好夠分量又juicy!白松露薯條白松露香配上芝士好match! 如果薯條再炸得脆D就更加perfect!低溫慢煮烤西班牙黑毛豬鞍店員建議7成熟,因為肉質會嫩D同多汁D,果然又真係夠嫩又唔會韌,欣賞!Coctail印象深刻嘅係杯grasshopper, 上面嘅拉花好靚, 飲落係嘅薄荷朱古力味,非常易入口,而且個杯出面佈滿朱古力粉,開頭唔小心就整污糟左隻手!如果飲呢杯要小心!
Let’s Chill

鵝肝牛肉迷你漢堡

白松露薯條

低溫慢煮烤西班牙黑毛豬鞍

Coctail
2020-01-16 23 浏览
今日約左個女仔朋友食晚飯,兩個女仔好耐無見,預左好多野傾,要搵間環境舒適又靚嘅餐廳😊餐廳燈光昏暗有氣氛,好適合情侶或幾個朋友傾計食飯。服務非常殷勤,我同朋友都有選擇困難,經理沒有不耐煩,好熱情介紹食物。餐廳有晚餐,包湯,前菜,主菜,另加錢可加甜品,幾抵食。我地食唔多,所以就叫了兩個主餐牌的前菜,加一個餐share 食。散叫的凱撒沙拉,沙律新鮮,芝士同菜的份量不少。食完非常開胃。晩餐包的前菜:香煎蟹餅🙂因為跟餐,份量係一人份。蟹餅煎得香脆,入面蟹肉好足料,加埋底下的芒果莎莎,減少油膩感晩餐包的Daily Soup, 今日係南瓜湯。反而餐包有驚喜,微暖又焗得脆😉散叫的牙買加烤雞腿配葡萄沙律。雞腿好大隻,可以當主菜,牙買加醃料好好味,雞腿入味,烤得juicy 肉質仲係好滑。晚餐的主菜,北海道帶子.帕馬火腿.手造墨汁幼蛋麵😋帶子大粒又彈牙,火腿粒增加鹹香味,少少可惜麵的墨汁味不夠。食完已經好飽,所以就無加到精選甜品😌我去果日係朱古力蛋糕。下次有機會再試。

2020-01-15 37 浏览
Ember地址:銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖$228 german pork knuckle 鹹鹹香香夠濃味,惹味配酒精飲品好夾架 雖然脆不過皮焗得略乾身,有些位置很難咬開!伴以deep fried potato $128 salad ,羅馬生菜,bacon crunchy bread 同芝士碎,經典好食不必花巧,同埋有些菜就中和到豬手的鹹味$78 cream cheese spinach,creamy 因為我愛芝士同奶製品,熟到好腍軟身😋唔鐘意門口客食煙 煙味吹返曬入餐廳內, 二手煙送食物,完全唔享受成個過程!
Ember

地址:銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖

2020-01-13 39 浏览
銅鑼灣呢間餐廳情調都唔錯,無論食嘢定係happyhour黎飲番幾杯都好適合。今晚我哋就嚟食佢嘅晚飯,分別係一人叫咗一個set dinner,包左前菜、餐湯同主食。前菜分別揀左藍青口同吞拿魚他他。個青口煮得幾滑,亦都好新鮮,而且佢嘅size都唔細,作為一個set嘅前菜份量好合理!而個吞拿魚他他就比較簡單,係吞拿魚碎加青瓜,我覺得係OK嘅,因為吞拿魚嘅味道都好rich.不過如果口感再豐富啲就更好🥰至於兩個煮食分別就揀咗黑毛豬同埋羊架先講個羊架,完全冇羶味!!因為我係好唔食得羊但佢呢到我都可以食晒個羊架所以我都幾Appreciate 👍🏻👍🏻而個黑毛豬佢就整左7成熟、口感岩岩好~肥瘦比例亦都唔錯,令到個豬扒唔會太乾身。最後我哋叫咗兩杯cocktail. 我第一次試white lady, 本身諗住有個lady嘅字杯酒唔會太濃,點知我原來估錯左😂 但我都幾鍾意❤️
前菜分別揀左藍青口同吞拿魚他他。
至於兩個煮食分別就揀咗黑毛豬同埋羊架
  • 龍蝦湯
  • 烤羊扒
2020-01-13 56 浏览
今日約左屋企人一齊食lunch🍽設有set lunch menu📜包括前菜、餐湯、主菜、任飲飲品🤗而飲品有果汁、咖啡、茶等等...☕️🧃🍵都只係百幾蚊🤑前菜叫左黑毛豬火腿蜜瓜+$20🍈🐷是日餐湯係甘筍湯配香草包🥕🥖甘筍湯口感幼滑😌而包包香噴噴且鬆軟無比😚鮮蝦檸檬忌廉汁自家製手造墨汁幼蛋麵🍝鮮蝦爽脆可口🦐意粉醬汁比平日食嘅多一份清新☺️因加左檸檬🍋食完都唔覺油膩墨汁麵每條長短粗幼不一😉睇得出係人手製造所以食落口感豐富😋
今日約左屋企人一齊食lunch🍽
設有set lunch menu📜
包括前菜、餐湯、主菜、任飲飲品🤗
而飲品有果汁、咖啡、茶等等...☕️🧃🍵
都只係百幾蚊🤑

因加左檸檬🍋食完都唔覺油膩
墨汁麵每條長短粗幼不一😉睇得出係人手製造
所以食落口感豐富😋
2020-01-10 1217 浏览
同朋友去銅鑼灣行街,偶然發現呢間極高質的餐廳,唔單止環境好,坐得舒服,而且野食都好味,充滿驚喜!前菜叫左北海道鮮帶子·柚子汁,帶子意外地同柚子汁夾,入面淡淡的柚子香,食落別有一番風味!另一個前菜叫左澳洲藍青口·乾蕃茄·白酒忌廉汁,呢個好值得一試。青口好新鮮又大粒,加埋白酒汁,吊起鮮味,好快就清哂!洋蔥湯都好夠味!主菜叫左海蝦·西班牙辣肉腸·羅勒蕃茄忌廉汁自家製手造扭紋粉配菠菜·半乾車厘茄。呢個超級推薦大家,因為個手製扭紋粉勁高質,唔會好冧,有咬口但又唔會太硬。個粉又吸到成個汁,好入味。海蝦鮮甜彈牙,所有野配搭都好好,必食推介!另一個主菜叫左威靈頓牛柳,非常ok。佢地好貼心,驚個酥皮會好快冧,所以係包底,令到唔會變一pat野。個酥皮超級香,牛柳肉質都好ok,唔會overcook。個酥皮都無碎哂,非常好!我叫左杯cocktail-Grasshopper,真係好適合女仔飲,薄荷朱古力加酒香,正!環境好好,仲有liveband睇,不過我太早左d,未開始,但我一定會再黎,下次聽番!

洋蔥湯都好夠味!