2022-08-11
位於依利近街既西班牙餐廳,一入門比豬豬🐽壁畫吸引左 !西班牙菜味道傾向酸味,其實好適合夏天食,加杯Mocktail就更chill。我地由頭盤開始介紹吧~🍴秘製雜錦橄欖:西班牙盛產橄欖🫒,頭盤當然係醒胃既黑橄欖同青橄欖啦!辛辣既醃蒜片同甜紅椒🌶,增添味蕾刺激。🍴鮮蕃茄蓉焗法式多士:蕃茄蓉🍅以蒜蓉同黑椒調味,多士好薄好香脆,開始踏入西班牙既國度。🍴西班牙奄列:傳統西班牙家常菜,洋蔥🧅、薯仔🥔、雞蛋🥚,已經造出蛋香鬆軟既厚奄列,好味!🍴脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬:蜂蜜🍯同蛋黃醬味道好夾!豬腩肉塊皮好脆😋,腩肉有薄薄脂肪同軟骨,口感豐富。🍴檸檬汁醃白海鯷魚:魚味重似沙甸魚,加埋檸檬汁較易入口。🍸薑味汽水+黑糖+青檸=可樂!係熟悉既味道又有粒粒黑糖咬下,幾得意!🍸芒果🥭+熱情果+青檸,好啱夏日炎炎飲。味道 : 🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)
🍴檸檬汁醃白海鯷魚:魚味重似沙甸魚,加埋檸檬汁較易入口。
🍸芒果🥭+熱情果+青檸,好啱夏日炎炎飲。
味道 : 🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅