今日約左朋友係銅鑼灣行街,佢突然興起話想食韓式炸雞,上網查查下見到呢間Dodam Chicken 好似幾有人氣,就一於去試下餐廳位置好方便,位於利舞臺廣場18樓,店面裝修乾淨企理,座位夠晒闊落,就算成班朋友一齊黎食炸雞飲啤酒,都坐得舒適睇翻個menu,食物種類都好多,淨係唔同整法既雞都佔左4頁😱😱,如果怕熱氣唔想食炸雞都有烤焗既整法。另外仲有pizza、年糕、煎餅……等等,一定有款岩心水。 咁我地因為得兩個人,所以就叫左個原味炸雞加款年糕試下。 個人食炸雞比較鐘意食原味,最巧功力,又唔會因為d醬汁太多搞到好滯。呢度d 炸雞外層炸得夠香脆,點一點跟埋既辣醬同芥辣,一啖咬落去,超juicy ❤️❤️滿足感超大😆 而且份量岩岩好,唔會話飽到食唔到其他野,超讚! 另外,我地叫左個韓式粉絲配年糕粉絲,聽完個名好似都飽左一半😂但等等先,佢呢個湯年糕湯底夠過癮,辣度十足。D 年糕浸住係湯入面,夠入味但不失煙韌,唔錯👍🏻👍🏻但重點都係個韓式粉絲卷😯外面紫菜炸得金黃香脆,但一口咬落去,係熱辣辣又煙煙韌韌既粉絲,呢種外脆內軟既感覺,真係好幸福❤️❤️

2022-06-27 172 浏览
每一次食韓國菜都好鍾意食佢哋芝士麵包🍞🧀今次就嗌咗個芝士麵包薯條🍟平時多數都係芝士點炸雞 今次就有齊番薯條🍠薯條同薯角🥔全部都炸得好脆 點埋軟綿綿嘅芝士一齊食 真係超級正!!
2022-06-25 181 浏览
呢間韓式餐廳身處旺帶,銅鑼灣大商場兼高餐廳樓層,裝修乾淨企理,環境開揚一班朋友一路食住炸雞、飲下啤酒坐得舒適,傾得都開心d 炸雞,個人比較鐘意食原味。最考功力,又唔會因為d 醬汁搞到好滯,可以食多D。呢度D炸雞份量岩岩好,外表炸得夠脆、內裏仍然保持鮮嫩多汁我會比7.5/10分。附送埋辣醬同芥辣,夠惹味另外叫左個韓式粉絲卷配年糕粉絲,係咪聽到都覺得飽😂的確我地最尾都食唔晒,但真心值得一試湯底夠辣夠濃,年糕浸住辣湯依然煙韌,好入味個人比較欣賞佢既韓式粉絲卷,外面紫菜炸得香脆,一口咬落去係煙煙韌韌既粉絲卷,外脆內軟,讚

一班朋友一路食住炸雞、飲下啤酒
坐得舒適,傾得都開心d

炸雞,個人比較鐘意食原味
。最考功力,又唔會因為d 醬汁搞到好滯
,可以食多D。
呢度D炸雞份量岩岩好,外表炸得夠脆、內裏仍然保持鮮嫩多汁
我會比7.5/10分。附送埋辣醬同芥辣,夠惹味

湯底夠辣夠濃,年糕浸住辣湯依然煙韌,好入味

2022-06-24 128 浏览
同媽咪行街買完野就去搵食,去咗呢間朋友介紹,係銅鑼灣利舞臺18樓嘅Dodam Chicken好耐冇食韓國嘢lu, 媽咪話想試d濕嘅,所以就揀左傳統d嘅蔘雞湯俾佢仲要係鮑魚人蔘雞湯tim! 一個湯都可以分到4碗嘅。人蔘味道唔算超重,但都飲得岀,同時又冇遮掩到d雞味。調味唔錯、幾清香👍,入面仲有2隻雞髀🍗、鮮冬菇同一隻鮑魚,難得煲湯嘅鮑魚唔韌👍另外我飲左杯橙汁,試得岀係鮮榨橙汁嚟,都算幾有誠意,上到枱我好快就飲晒都唔記得點影相🤣係幾大杯嘅食食吓有啲意猶未盡,就揀咗個松露薯條,份量都幾大嘅,有兩種薯,係薯仔同埋番薯,炸番薯條配上松露味係幾特別嘅,俾個like佢👍🏻

2022-06-23 125 浏览
My friend is a fan of Korean pop culture and food. As suggested by her, we had dinner at Dodam Chicken on 18/F, Lee Theatre Plaza tonight.This is my first visit. After a quick look of the menu, I noted that there were many attractive dishes and drinks to choose. As the portion is generous, my friend suggested ordering a signature chicken dish, a pizza and two drinks to share. As I do not prefer spicy food, my friend ordered Dodam original baked chicken. The chicken was cut in big pieces to

As I do not prefer spicy food, my friend ordered Dodam original baked chicken. The chicken was cut in big pieces to facilitate you. The portion is big and there are around 10 pieces. The chicken was well seasoned and well baked. This premium chicken was full of flavour and smelled good. The meat was of good texture and juicy. I found it so delicious that I could not resist the temptation to eat altogether four pieces, including chicken breast, chicken leg, chicken wing, etc. Highly recommended.

Margarita pizza was freshly baked upon order. It was super delicious despite the simple ingredients, mainly flour, cheese, onion and tomato. I liked the crispy and cheesy thin pizza crust.

The choice of drinks is wide. I enjoyed my mango yogurt smoothie very much. It was creamy, smooth and not too sweet. My friend liked her strawberry milkshake, too.

The ambience of the restaurant is lively and youthful. Service is efficient and customer-friendly. It is an ideal place to chill out with friends.

When we left at 7:30 pm, there were many customers waiting outside. It is advisable to make advanced booking.
6月19號星期日下午三點,想試下這間出名嘅炸雞餐廳。由於已過午餐時間,店內客人唔多,環境舒服。叫咗原味炸雞,多汁鬆軟,食物唔錯。但係服務態度真係差到爆,尤其係門口收銀嗰位男士。由埋單至俾錢,問咗佢幾個問題,例如利園app coupon 是否可以使用,接唔接受八達通付款。佢全程一句聲都唔出,用極唔耐煩嘅態度指住我部電話,再指向檯面部八達通機叫我俾錢,最後將張單丟俾我之後走人。請問我得罪咗你乜嘢?如果餐廳有監視器,歡迎調出畫面。嗰個員工根本不配做服務行業!
請問我得罪咗你乜嘢?
呢間長期都好多人推介嘅韓國餐廳,佢最出名係芝士麵包炸雞,份量多仲好邪惡好好味Tim😋今次order左三重芝士脆雞 & 芝士年糕拉麵。三重芝士脆雞:有三款芝士係入面,炸雞炸得非常脆香,配上濃濃嘅芝士,啲芝士仲要拉絲,真係巧巧味。中間有個麵包,麵包入面充滿流心芝士,每食一嚿炸雞點一下芝士真係好正,炸雞份量都好多👍🏽芝士年糕拉麵:韓式辣醬嘅味道好惹味,辣辣地酸酸甜甜,每一啖拉麵都吸晒啲汁嘅精華,好入味,份量都好多,食完好飽🤣

今次order左三重芝士脆雞 & 芝士年糕拉麵。

三重芝士脆雞
芝士年糕拉麵
三重芝士脆雞
芝士年糕拉麵
2022-06-21 136 浏览
去銅鑼灣想食炸雞,見到呢間喺利舞臺廣場嘅韓式炸雞店工業風裝修好靚,而且未算好多人等位,就Walk-in去試試~2個人坐卡位空間闊落,餐廳勁播K-pop,店主亦係韓國人,瞬間好似去咗旅行咁,推介俾熱愛韓式炸雞嘅朋友!無骨黃金鹹蛋脆雞(半份)份量非常充足,兩個人都食唔晒,雞肉尚算嫩滑,炸粉唔會太多,黃金鹹蛋均勻地包裹住每件炸雞,無骨脆雞唔使吐骨咁麻煩,又正又邪惡!部隊鍋湯底唔算好濃,如果可以辣啲就更滋味,加入火腿、泡菜、青葱同香腸等,所有食材都散發出淡淡嘅韓式辣醬味,配搭麵條非常豐富~

無骨黃金鹹蛋脆雞(半份)

部隊鍋
2022-06-20 143 浏览
今日黎開銅鑼灣,朋友仔話想食炸雞,就openrice 下,最後選左呢間dodam chicken,位於利舞臺廣場18a,位置方便極方便在時間廣場出口側,上到去都好爆下,,好彩有一早訂位,唔洗等坐位空間比較寬敞,同朋友傾計食飯一流,如果對kpop有興趣可能都會喜歡這裡,因為呢度整晚都會播放。menu除咗有炸雞之外,也有很多pizza 可以選擇,,飲品選擇都不小,,,炸雞既味道都有好幾種,,,對於我呢d選擇困難証既人真係唔知食邊種好,最後選左triple cheese chicken 同 gorgonzola black truffle pizza。上個刻香味四散,而賣相都好靚,中間係個包放滿好香既cheese,而旁邊全是炸雞。點知我多手食左包蓋先,,竟然還脆口,,而個cheese 汁,好香濃,,正雞既份量都相當足夠,之後要上埋個pizza,嘩,,咩事呀呢餐,全部都甘香既黑松露味好勁,,真係好香好好味,,雖然好似唔係叫左好多樣野,,,但2個人甘樣食,,,真係要捧住個肚返屋企,而真係好好食,,,下次一定要再黎試其他雞同pizza
雞既份量都相當足夠,
之後要上埋個pizza,嘩,,咩事呀呢餐,全部都甘香既

2022-06-16 269 浏览
朋友慶生揀咗食呢間韓國菜,我地自己準備咗個迷你手掌型蛋糕打卡,估唔到職員默默放上三份新碟和餐具俾我地切蛋糕,勁感動!雞蛋卷超好食!佢入面既拉芝同個醬勁夾,係會令人想encore!仲有d蝦籽係上面,好夾呀成件事。叫咗個牛肉炒粉絲就比較唔吸引,都好食既,但比較濃味,而且有d fushion既感覺,好似食緊乾炒牛河咁,好搞笑。仲有一個芝士烤雞,感覺食佢既炸雞會更吸引,因為冇咩特別,中規中矩。Apple cider 係普普通通,咁一jar就方便大家分著飲。

2022-06-12
庆祝纪念
生日
  • 芝士雞蛋卷
2022-06-14 25 浏览
早前同事同我食完韓國炸雞意猶未盡,今日又話去食韓國烤雞,佢話銅鑼灣利舞臺的Dodam chicken,韓國炸雞及烤雞都好出名,想我陪佢去食,我也知呢間餐廳係韓國都好受歡迎,當然樂意奉陪!餐廳燈光柔和,座位寬敞舒適。蜂蜜牛油香蒜焗烤雞,餐廳係用披薩烤箱烤雞,烤雞皮脆肉嫩,烹調不加油兼將雞油逼出,感覺健康,加埋蜜糖的甜味、牛油和蒜的香味,令人食個不停!芝士雞蛋卷,呢個真係好受歡迎,幾乎每枱客人都會叫,蛋做得非常嫩滑,中間嘅芝士軟至流心,配埋惹味嘅醬汁,芝味無窮!
餐廳燈光柔和,座位寬敞舒適。

2022-06-14 67 浏览
約咗朋友去銅鑼灣時代廣場行吓,提起好耐冇去韓國旅行,突然好想食韓國烤雞,附近利舞台Dodam chicken係韓國過江龍,食物質素同味道都好好,咁啱嚟到梗係要食返餐!招牌甜辣芝士無骨烤雞,烤雞是以Pizza爐烤製雞塊,400度的高溫迫出多餘油份,烤雞冇骨啖啖肉,外皮脆香,肉質鮮嫰,加上甜辣醬汁,甜中帶辣十分惹味,醬汁上鋪滿厚厚的芝士,芝士還可以拉絲!芝士雞蛋卷,嫩滑的雞蛋卷包住流心芝士,芝士亦可以拉絲,再加上茄汁、沙律醬、芥末醬更加惹味!

2022-06-13 311 浏览
今次終於約到朋友一齊食呢間韓國還廳, 由於太耐冇出國旅行, 都幾掛住去外國食當地既食物。 講起去食韓國野, 一定係諗起食韓國辣醬, 泡菜, 炸雞同埋人參雞湯。 今次我叫左個雙拼既炸雞(香辣脆雞+韓式甜豉油脆雞), 味道:我比4.5/5分, 佢唔會好似芝士味咁溜, 一咬落去有好香既醬油味係口入面散發出黎。辣醬都ok 唔會太多/太甜。質感:可能因為我係叫雞髀既部份, 雞肉非常嫩滑多肉汁, 餐廳控制到崎岩好煮熟, 因為雞肉煮過龍會開始變老。另外仲有叫左芝士辣醬炒飯, 味道不錯, 但我覺得不夠辣。仲有個黑松露薯條/蕃薯

今次我叫左個雙拼既炸雞(香辣脆雞+韓式甜豉油脆雞),

另外仲有叫左芝士辣醬炒飯, 味道不錯, 但我覺得不夠辣。

仲有個黑松露薯條/蕃薯

2022-06-11 335 浏览
今日同家人黎食飯,佢話想食韓國嘢就揀咗呢間就腳嘅Dodam Chicken ❤️飲品方面揀咗yuzu yogurt smoothie ,岀面好似少見啲,杯smoothie 都好大杯,岩哂襯熱氣野食。飲得岀有少少柚子顆粒,柚子味都幾岀,幾特別吓。主食揀左芝士年糕拉麵,真係冇揀錯,好好食!個汁調味調得好好,夠哂香辣,年糕好Q彈,而且就算放耐左未食都冇變硬依然好食。拉麵都幾煙韌,而且夠哂多芝士,有拉絲效果啊❤️雖然碟野都唔細碟,但總想食多d,如果份量再多啲就更好。我地好彩有book 位,約左6點食,坐坐下越嚟越多人,入座率有成8-9成,估唔到都幾多人呢。

2022-06-09
2022-06-11 271 浏览
韓式炸雞又一好選擇🌟鮑魚人蔘雞湯 ($168)本身對於人蔘雞湯真係一般,因為覺得味道好甘,但呢個湯令我不停飲!材料好足,鮑魚、雞髀仲有冬菇,各樣2件,個底仲有韓式粉絲,非常多。食呢個都覺得有3成飽。而且雞肉滑溜,唔鞋,加分。🌟海鮮泡菜餅 ($148)海鮮泡菜餅好脆口,味道本身都夠,仲要好多塊,件件都長方形party size🌟三重芝士脆雞 ($205)芝士控必點,每舊烤雞都有焗芝士包圍。另外仲有麵包入面裝住勁多芝士,切開之後,D芝士會流曬出黎,同D雞一齊食,好滋味。雞塊仲要冇骨,唔會炸到好老,同埋細細件但又多件,食極都有,都抵食嘅!
韓式炸雞又一好選擇

🌟鮑魚人蔘雞湯 ($168)

🌟海鮮泡菜餅 ($148)

🌟三重芝士脆雞 ($205)