2024-06-03
放假特別安排來了位於筲箕灣 𝐷𝑖𝑟𝑡𝑦 𝑆𝑘𝑖𝑙𝑒𝑡吃𝑏𝑟𝑢𝑛𝑐ℎ感覺好像進了童話小鎮最搶眼一定是旋轉木馬風格卡座田園風插畫帶出柔和氣氛星期六日來最好先訂座我就喜歡坐窗口位見到電車路街景特別有香港特色手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥 超鍾意食!用上有質素靚牛和濃濃的蕃茄湯好夾,平時好少食到「米通粉」質地比較滑好好食,仲有煎蛋和牛角酥,成個套餐好滿足Burrata pizza 🍕 意大利布袋芝士嘅特色係奶味比較香濃,其外層煙韌,而內層則軟滑細膩,口味清新。 而且薄Pizza相對輕盈,服務員好Nice會等我哋影埋相再幫我哋切開布袋芝士,適合意至三人分享𝖥𝗅𝗎𝖿𝖿𝗒 𝖲𝗈𝗎𝖿𝖿𝗅𝖾 𝖮𝗆𝖾𝗅𝖾𝗍𝗍𝖾平時大愛「疏乎厘班戟」,軟綿綿的口感和蛋味好正,比想像中好食10倍,除咗好食之外仲好啱影相,個碟好似音樂盒咁樣仲識轉連隔籬位都行過影相⸜(* ॑꒳ ॑* )⸝如果想食一定早啲去!因為每日限量供應飲品方面揀咗杯大熱飲品𝖯𝗂𝗇𝖾𝖺𝗉𝗉𝗅𝖾 𝗁𝖺𝗍清新菠蘿味甜度適中賣相10/10另外一杯Dirty Coffee ☕️ 咖啡味會太濃少甜好啱我口味—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:US Blade To
感覺好像進了童話小鎮
最搶眼一定是旋轉木馬風格卡座
田園風插畫帶出柔和氣氛
星期六日來最好先訂座
我就喜歡坐窗口位見到電車路
街景特別有香港特色
手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥
Burrata pizza 🍕
𝖥𝗅𝗎𝖿𝖿𝗒 𝖲𝗈𝗎𝖿𝖿𝗅𝖾 𝖮𝗆𝖾𝗅𝖾𝗍𝗍𝖾
連隔籬位都行過影相⸜(* ॑꒳ ॑* )⸝
如果想食一定早啲去!
因為每日限量供應
Pineapple Hat
Dirty coffee
Fluffy SOUFFLÉ Omelette
—————————————————
Dirty Skillet (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
—————————————————