2019-01-21 202 浏览
放假同朋友黎到tst 又想食waffle 就諗到dazzling其實唔係成日食,因為佢要每人至少一杯野飲,有時唔想飲野,就會令我選擇左其他今日要黎放鬆下,所以決定入去慢慢食。不過佢係有限時90分鐘的♦️熱朱古力必叫大大杯,唔甜唔苦,岩岩好係我必叫之選再配個焦糖餅點黎食 一流♦️綠茶紅豆waffle 綠茶雪糕 茶味濃waffle 香脆再加楓糖一齊食 岩岩好 perfect match可以加錢配麻薯涵 但我又想試下無ge 所以就決定試呢個

♦️熱朱古力
必叫
大大杯,唔甜唔苦,岩岩好
係我必叫之選

可以加錢配麻薯涵 但我又想試下無ge 所以就決定試呢個

2019-01-21
下午茶
2019-01-18 236 浏览
與舊同事聚舊,想吃台式餐廳,又要尖沙咀,就想起dazzling cafe, 真的好耐無食,原來宜家有得book枱,仲要係星期五都有得book!叫了蒜香意粉,好重蒜味青醬雞肉意粉唔錯,濃濃波菜味小食拼盤有炸魚條,厚切薯條和雞軟骨漢堡米扒上面加隻蛋,好中式,蘑菇汁不錯每人一定要一杯飲品,我叫了奇異果汁,好似加了水,幸好不甜要注意原來食係食1個半鐘,好唔喉呢

叫了蒜香意粉,好重蒜味

青醬雞肉意粉唔錯,濃濃波菜味

小食拼盤有炸魚條,厚切薯條和雞軟骨

漢堡米扒上面加隻蛋,好中式,蘑菇汁不錯

每人一定要一杯飲品,我叫了奇異果汁,好似加了水,幸好不甜

要注意原來食係食1個半鐘,好唔喉呢
2019-01-18
2019-01-15 197 浏览
同朋友係尖沙咀食完飯,行完街打算落低食dessert,見到呢間係The one既餐廳仍然有唔少人坐係入面。裡面設計好有少女心,好夢幻💓🍓Strawberry Waffle $95👍🏻waffle 好軟熟 每一格都可以食到🍓同cream👍🏻賣相好靚 我地影左一陣相先開動👍🏻可以mix唔同既醬同配雪糕😋✨士多啤梨唔算好甜🍓( 至少每人需要order一杯飲品🍹食物甜品唔計 )下次會再黎試正餐同其他小食

裡面設計好有少女心,好夢幻💓

🍓
Strawberry Waffle $95
👍🏻waffle 好軟熟 每一格都可以食到🍓同cream
👍🏻賣相好靚 我地影左一陣相先開動
👍🏻可以mix唔同既醬同配雪糕😋
✨士多啤梨唔算好甜🍓

( 至少每人需要order一杯飲品🍹食物甜品唔計 )

下次會再黎試正餐同其他小食

2019-01-14 255 浏览
補祝弟婦生日🎂🎊,揀左我帮襯過幾次嘅Dazzling cafe。三個大人加一個二歲幾小朋友, 叫左都吾少食物,而且食物質素同我之前食過一樣咁好味。很滿足,很開心媽媽及弟婦滿意👍🏻😋,尤其是媽媽及姪女勁愛個杯金莎榛果朱古力。另外姪女見到甜品上枱時都曄曄声😆。唯一美中不足得90分鐘用餐時間😟。 不過以我所知如果平日唔多客是可以坐耐啲。
2019-01-13
庆祝纪念
生日
2019-01-11 147 浏览
在附近晚飯,逛至九時半,附近商場食肆已相繼關門,以前在這餐廳開業初期來過,要排一個多小時,恰巧路過發現不用排隊便來吃個甜品,紅茶雪糕配窩夫不錯,配西米珍珠太甜,配藍苺應好一點,選了朱古力飲品不太合適,甜上加甜,選咖啡或茶會好一點。
2019-01-11 130 浏览
經典巧克力鬆餅 $98🌕🌕🌕🌕🌕好似花咁散開8舊,一定要加麻糬,配埋上面啲cream,好正呀。外脆內軟,食落仲有陣陣蛋香味,唔會好甜。我就唔鍾意加蜜糖,配搭上雪糕,一凍一熱,確係回味無窮!-仲夏熱帶水果茶(熱)$42🌕🌕🌕🌗🌑一壺茶送上,自己再倒落杯。幾清新,唔錯!*每人必需嗌一杯野飲。
經典巧克力鬆餅 $98
🌕🌕🌕🌕🌕
仲夏熱帶水果茶(熱)$42
🌕🌕🌕🌗🌑
一壺茶送上,自己再倒落杯。幾清新,唔錯!
*每人必需嗌一杯野飲。

2018-09-13
2019-01-11 117 浏览
夜晚嚟食都要排隊。不過排一陣就得啦 15分鐘左右。 兩個人食咗$300到 最好食就係個窩夫 同杯野飲 已粉都唔錯尤其是係黑松露意粉 當晚餐食都可以嘅Cafe 以後會多多過來幫襯
2018-12-05
  • 黑松露意大利麵
  • 明太子意大利麵
  • 仲夏熱帶水果茶
2019-01-10 97 浏览
放假同朋友去尖沙咀食下TEA,首選就係Dazzling Cafe,坐得舒服之餘野食又好味。可能我地晏左,唔洗等位就入得,仲可以坐係窗口位附近,望住清真寺附近成群白鴿好好FEEL。朋友話黎到一定要食Waffle仲一定要加麻糬,唔洗諗。我地驚唔夠就叫多左個意粉啦。黑松露意大利麵($118)賣相實在麻麻,唔知係咪侍應傳菜時太心急D意粉側埋左去一邊,汁好夠多,底下果到浸住晒。黑松露味非常濃,意粉軟度適中,正正常常啦,太難有伏。不過黑松露多得濟,食完D黑色痴晒係牙到士多啤梨麻糬Waffle ($95+$15)個Waffle好靚好Fancy,影左一輪相先捨得食,搞到個士多啤梨味雪糕都融融地。Waffle個Size幾大,兩人SHARE就岩岩好,佢配有Honey、士多啤梨醬同煉奶。我就最鐘意士多啤梨醬,其他太甜。Waffle真係好好食,焗得岩岩好,出面脆脆地,最主要係我地加左麻糬,咬落去煙煙UN UN咁,正!Hot Latte - Single($45)每天一杯咖啡是必要的,可能叫左SINGLE既關係,咖啡味好淡。不過側邊塊餅幾好食。水果茶壺水果茶都幾足料,幾多生果,酸酸甜甜咁,中和返意粉既膩。

黑松露意大利麵($118)

士多啤梨麻糬Waffle ($95+$15)
Hot Latte - Single($45)
水果茶
壺水果茶都幾足料,幾多生果,酸酸甜甜咁,中和返意粉既膩。
2019-01-08 102 浏览
今日去咗尖沙咀行街,突然間想搵間西餐廳食吓野坐得舒服的聽朋友介紹the one有間台灣餐廳味道唔錯幾好食我就一個人去食下野hea 下呢間餐廳環境都幾大感覺好舒服而且靠近窗邊是落地玻璃可以望到外面的風景我坐低時服務員給我兩個餐牌我點了黑松露意大利麵賣相味道都唔錯但係份量太少對一個大男人來說不太夠另外還加了一個仲夏熱帶水果茶呢個水果茶不會太甜而且用新鮮生果飲落唔錯最後因為這間餐廳是有時間限制只給客人一個半小時吃午餐所以沒有在這個地方逗留太久

2019-01-07
✴️ Dazzling Cafe | #尖沙咀 .星期日訓得晏晏 最岩就係食個靚Brunch🌞 .佛羅倫斯干貝花枝意粉 🦑 意粉做到al dente 入口爽滑帶微辣 ✨干貝煎得剛剛好 內面保持半熟嫩滑 花枝也彈牙👍🏻 到底佛羅倫斯是咩汁🤔🤔後勁帶點香草味道 會令人食不停口 ..Scallop and cuttlefish spaghetti with herb olive oil, spaghetti well cooked! I love their seafood, scallop grilled well each side and soft & juicy inside😋 Lovely Sunday seating outside enjoying the sunshine🌞來個完美的總結 一定要叫甜品 😋🍴賣相很不錯呢 鬆餅配上抹茶雪糕 紅豆蓉 忌廉和吉士 🥞 鬆餅外層烤得超脆 內層札實鬆軟 好足料 ✨抹茶雪糕用#haagendazs gandaz 甜度適中 茶味濃郁 份量都幾大 另外配的杏仁馬卡龍做得不錯 唔知係咪自家製❣️.Green tea Red bean Waffle,
✴️ Dazzling Cafe | #尖沙咀 .

Green tea Red bean Waffle, crunchy outside and soft inside🍵 green tea ice cream used haagan daz, very rich mocha ❣️
🔹京都宇治抹茶紅豆鬆餅 $86

冬天來一杯熱可可🍫☕️ 好幸福☺️Dazzling Cafe 限定每位必需點一杯飲品 個人覺得熱可可又抵又好味 每杯配上比利時焦糖餅乾 #lotus 熱朱古力加入牛奶 香滑又有濃濃朱古力味 🍫
🔹熱可可 Hot Choco with Lotus Caramel Biscuit $45
2019-01-05
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
2019-01-06 90 浏览
每次經過都會大排長龍🤦‍♀️所以一直都好想去試,喺出面等左30分鐘左右終於可以入座,因為聽講分量會比較少所以叫咗6樣野食,我覺得明太子意粉好好食👍呢個一定必點,黑松露薯條外脆內軟,另外都會再有一個黑松露醬俾你點,所以黑松露味好濃👍
每次經過都會大排長龍🤦‍♀️所以一直都好想去試,
喺出面等左30分鐘左右終於可以入座,
因為聽講分量會比較少所以叫咗6樣野食,
我覺得明太子意粉好好食👍呢個一定必點,
  • 明太子意大利麵
  • 松露薯條
2019-01-03 124 浏览
今次同朋友去左Dazzling Café食飯,喺尖沙咀The One入面, 食完仲可以行下街, 係非常唔錯嘅聚餐地方!兩個女仔食唔到太多, 可以叫一個小食+主食。小食方面我地叫左柚子蜜雞翅, 食落係好濃嘅蜜糖味,加上少少柚子味, 酸酸甜甜好開胃, 雞翼係單骨嘅,食落就唔怕麻煩, 一碟有十隻份量幾多, 食到停唔到口~青醬奶油雞腿意大利麵- 主食叫左個意粉, 因為係奶油意粉嘅關係, 睇落的確幾油XD 不過配合蔬菜青醬,食落其實都幾fresh, 要讚一讚係意粉上面嘅雞腿, 燒得岩岩好, 食落仲好嫩同埋幾入味(而唔係淨係層皮有味)甜品方面, 叫左草莓繽紛冰淇淋鬆餅, 即係士多啤梨窩夫。賣相好少女好靚, 窩夫係花形狀分成8舊, 細細舊好好入口, 唔洗自己再細分, 每舊上面都有cream 同士多啤梨, 窩夫食落就普通, 不過有士多啤梨雪糕, 士多啤梨醬, 煉奶同焦糖醬可以配窩夫食, 可以揀自己鐘意嘅醬,岩哂鐘意唔同口味嘅人一齊食!  飲品方面我地叫左熱水果茶, 水果味好濃好入味(幾驚喜~), 茶就略嫌甜左少少, 溝D水飲就岩岩好, 而且一壺茶份量都幾多,唔似有D餐廳飲兩啖就冇哂XD朋友叫左玫瑰荔枝
今次同朋友去左Dazzling Café食飯,

兩個女仔食唔到太多, 可以叫一個小食+主食。

小食方面我地叫左柚子蜜雞翅, 食落係好濃嘅蜜糖味,
加上少少柚子味, 酸酸甜甜好開胃, 雞翼係單骨嘅,
食落就唔怕麻煩, 一碟有十隻份量幾多, 食到停唔到口~

甜品方面, 叫左草莓繽紛冰淇淋鬆餅, 即係士多啤梨窩夫。

唔似有D餐廳飲兩啖就冇哂XD

朋友叫左玫瑰荔枝氣泡飲, 賣相好夢幻, 上面係奶白色下面係粉紅色, 上面仲有花點綴, 飲落好有荔枝味又有啖啖嘅玫瑰味,
好清新~
2019-01-01
2019-01-02 141 浏览
姊妹生日飯💕為窩夫以來!平日唔係好需要排隊,太好了黑松露意大利麵姊妹大讚凍薄荷朱古力大愛水果茶,清甜,真材實料兩個都要叫一淨個窩夫!仲要加麻糬,超好味因為人唔多,所以我地坐左超過限制嘅90分鐘。
姊妹生日飯💕為窩夫以來!
平日唔係好需要排隊,太好了

薄荷朱古力

姊妹大讚凍薄荷朱古力

水果茶

大愛水果茶,清甜,真材實料
冰淇淋窩夫加麻糬

兩個都要叫一淨個窩夫!仲要加麻糬,超好味

因為人唔多,所以我地坐左超過限制嘅90分鐘。

薄荷朱古力
冰淇淋窩夫加麻糬
  • Waffle
2018-12-22 236 浏览
上星期同老婆行行下街少少俄,老婆又話想high 下tea, 就上左黎呢間到tea 一tea, 之前到search 過呢間野好似靚靚地,又high class, 就不如試一試入到去環境確實幾好,唔駛睇景都唔錯就嗌左呢個士多啤梨方塊磚,同埋呢杯芒果冰飲品。呢個士多啤梨方塊磚 就正正常常啦,都冇乜太大驚喜,味道ok, 而杯芒果冰都幾好飲,又夠晒大杯,唔錯。在香港人咁忙碌既工作中,有咁悠閒既地方,又唔會趕你走,確實不錯,hea 一hea 就一個下午,又有力再去shopping!應該下次都會再黎試其他飲品同美食!
入到去環境確實幾好,唔駛睇景都唔錯

就嗌左呢個士多啤梨方塊磚,同埋呢杯芒果冰飲品。
應該下次都會再黎試其他飲品同美食!
📍尖沙咀📍少女至愛👧🏻台式夢幻cafe🐰☕️啲人成日話食甜嘢會令個人開心啲🤭係咪真㗎呢😌所以我每次嚟都要叫呢個strawberry waffle🍓🍰我都係鐘意呢啲實心waffle多過空心💗啲🍓又夠曬甜唔酸💕💕當然佢哋個吐司box都係招牌菜🍞唔可以唔叫😎同埋呢度個炒菌菇其實好少人會叫,但真係一絕❤️❗️❗️超級入味🤩🤩我次次嚟食都必叫🤤係勁鬼好食‼️有啲洋蔥、蒜味、同香草去炒,令到個啲菇嘅層次更加升華😈食過就知道無介紹錯🤫
📍尖沙咀📍少女至愛👧🏻台式夢幻cafe🐰☕️
  • 地中海炒菌菇