2019-07-29
喺尖沙咀行到攰攰地😵就週圍搵個地方休息吓啦,見到the one 3樓有間cafe好eye catching😳主要係粉紅為主,望吓餐牌都有唔少選擇,而最令興奮就係啲甜品外型好正,見到就想食🤤😆其實我食既時候都係六丶七點到,但都已經有唔少客人,睇嚟都幾受人歡迎🤓由於我地都唔係好肚餓,所以都係每人叫咗一杯飲品,share一個pasta同埋最緊要既甜品- 蜜糖吐司🍞啦🥳,而呢度係手機落單,有好多個人偏好都可以選擇番😝草莓🍓奶茶($55)呢杯望落都唔似奶茶,因為佢白色奶既部分佔大多數,底下有少量茶😆再加有唔少toppings,成杯無論外型同味道都好啱少女👩🏼👩🏻飲芝士奶蓋桂花烏龍茶($50)毫不吝嗇既芝士奶蓋😍飲到底都感受芝士奶蓋醇厚味道,而且佢個茶又夠凍,茶味好香而帶啲甘味🥴一啖奶蓋,一啖真係配合得非常夾👍🏻👍🏻佛羅倫斯花枝干貝麵($98)呢個真係完全估唔到佢,佢係我食過既意粉當中既top 3 😍炒得非常香同有蒜味,花枝丶干貝固然冇得嘆🤤而且啲西蘭花🥦入哂啲香味入去,佢又整得唔硬喎,一咬就咇哂啲蒜汁出嚟😍食得非常滿意🤘🏻🤘🏻苺好時光蜜糖吐司($118)最後甜品壓軸登場🎉🎊🎊🎉,一出就已經😮😮,
草莓🍓奶茶($55)
芝士奶蓋桂花烏龍茶($50)
佛羅倫斯花枝干貝麵($98)
苺好時光蜜糖吐司($118)
最後甜品壓軸登場🎉🎊🎊🎉,一出就已經😮😮,外表實在漂亮,而表面已經有好多cream同士多啤梨😍😍再加埋有雪糕,淨係外形都已經非常滿意,而啲蜜糖吐司就喺佢哋下面,已經分好一條條,烘得非常crunchy ,蜂蜜味入哂去,再搽啲cream上去,加埋🍓,啖啖都充滿幸福感覺😘😘
呢間裝修都好kawaii,好適合拎埋相機📷一路影,一路食🥳🥳