2019-08-25 50 浏览
澳門的朋友來了香港,於是香朋友就介紹來Tsim sha tsui Dazzling試試為怕撞正晚餐時段等位太耐,我地6 點幾左右就來到。來到唔駛好耐就有大台比我地坐低後當然第一時間就打開餐牌,haha, 餐牌上的甜品最吸精。。。其實每次食飯我最愛食的就係甜品因為今次有小朋友的關係,所以我地都order左兩個甜品。。 。雪糕窩夫and雪糕麵包磚另外咸的就叫了意粉﹑薯條﹑雞翼等。。。食物總括味道都唔錯可以再encode

為怕撞正晚餐時段等位太耐,我地6 點幾左右就來到。
來到唔駛好耐就有大台比我地

其實每次食飯我最愛食的就係甜品

雪糕窩夫
and
雪糕麵包磚

另外咸的就叫了意粉﹑薯條﹑雞翼等。。。

食物總括味道都唔錯
可以再encode

2019-08-25 36 浏览
放假遇著下雨天,只好乖乖地逛商場,在the one 途經發現了一間接近以全粉紅色裝飾的餐廳十分吸睛,就忍唔住入左去。整體環境十分舒服,座位空間亦都合理,餐廳外仲有一個好靚打卡位,全粉色的花牆。食物上就選擇了明太子意大利面、巧克力鬆餅。🔸明太子意大利面 $98質素比預期高出很多,明太子包滿整份意大利面,每一口都好多明太子在口中,十分滿足,面質亦都很彈牙。🔸巧克力鬆餅 $95原先打算點士多啤梨鬆餅,上菜後就發現自己點錯單選了巧克力鬆餅,有點失落。味道上鬆餅做得出色,很鬆脆,是即點即做的,配上糖漿和奶油,味道不錯。而飲品基於餐廳規定每位客人最低消費一杯飲品,選子焦糖芒果沙冰和pop pop。🔸Pop pop $58原先不知道Pop pop是什麼,見賣相不錯便選了,原來是爆谷口味加上一些餅乾。爆谷的味道還原度很高,個人覺得比較偏甜,喜歡食爆谷的朋友值得一試。🔸焦糖芒果沙冰 $50沒有什麼太特別,同平時的沙冰出入不太大,但加了焦糖令沙冰多了一種甜香味。整體十分不錯,原先是最吸引我的是環境,但最大驚喜係明太子意大利面。而且餐廳以QR Code落單,操作亦都簡單易明,方便了很多。

食物上就選擇了明太子意大利面、巧克力鬆餅。

🔸明太子意大利面 $98

🔸巧克力鬆餅 $95

🔸Pop pop $58

🔸焦糖芒果沙冰 $50

2019-08-23 38 浏览
依家同一班女仔食飯,除左食物質素之外,有得打卡影相都好重要😂😂呢一間位於尖沙咀The One嘅Cafe,未裝修之前已經試過一次,覺得都唔錯,冇諗過幾年之後佢翻身,成為咗打卡嘅Cafe,於是就決定同幾個閨蜜去試吓啦由於冇得訂座,所以我哋只可以walk in,好彩我哋琴日去都係等左一陣,入到去安排左一個好靚嘅花花牆下坐,個環境都幾舒服,好適合影相同傾計我哋叫咗一個明太子意粉、墨西哥薄餅,同埋士多啤梨窩夫,個意粉好濃味,而且軟硬度適中,又多明太子醬,真係唔錯,個薄餅就正常,啲餡料都豐富既,個窩夫就不過不失,唔太特別不過佢就指定要每人叫一杯飲品,我覺得全部都係一般,可以更有特色同味道可以再好d,而且佢有限時,始終都唔係一個可以坐得來的地方,如果女仔雞啄唔斷要傾計既嘅就未必適合啦
兩個女仔朋友出尖沙咀行街,想搵個正整地嘅地方坐低可以傾計又可以打卡。呢間dazzling cafe啱啱開業嘅時候曾經嚟過,今次再嚟發現佢裝修同設計都唔一樣,連餐牌同埋嘢食都唔同晒!唯一不變嘅係佢依然都會用國語同客人溝通,正宗嘅台灣腔。今次嚟到最大嘅改變係點餐轉左用手機,掃一掃QR code,就會出咗個網址,國內好多都用呢個方法點餐,方唔方便客人就見仁見智,覺得咁樣嘅話人與人之間嘅溝通就會少咗。或者佢哋方便改餐單吧。講返嘢食,佢哋嘅規則係每人都一定要點一杯飲品,本身鍾意飲得健康嘅我就點左即炸嘅奇異果汁,唔算好滿好大杯,似係俾人偷飲咗幾啖咁,朋友嘅玫瑰荔枝氣泡飲就不過不失,有少少過甜。另外我哋都點左一個主菜同一個甜品,佢哋嘅樣就真係好靚呀,打卡唔錯。太妃糖香蕉布里歐,一上枱我哋Wawa 聲,外表夠晒sweet,食落真係同個樣一樣咁甜呀。主菜: 青醬奶油雞腿麵,呢個好味,奶油青醬好香,全餐覺得最好食的一味。
青醬奶油雞腿麵
太妃糖香蕉布里歐
玫瑰荔枝氣沒飲
玫瑰荔枝氣泡飲
現榨奇異果汁
题外话/补充资料: 真心自費!
2019-08-03
青醬奶油雞腿麵
太妃糖香蕉布里歐
2019-08-22 38 浏览
因為有朋友喺韓國返嚟 所以帶埋小b 一齊喺尖沙咀相聚 竟然十二點半lunch time時間都唔需要等位 但係用餐時間只有90分鐘 今次食啲乜由阿妹發板 但係令我最深刻 就係嗰個 明太子意粉 呢個真係好好食 如果鍾意食明太子嘅朋友一定唔可以錯過 另外我哋仲叫咗個水果茶 味道都唔差 由於小b喺度嘅關係做媽媽嘅我叫左杯橙汁菠蘿汁, 小b當然開心到癲咗喇 仲食咗好多薯條 黑松露薯條 佢哋話係必叫之選 但係我又覺得一般般 另外佢啲甜品都唔差 人都可以叫一份甜品 裏面有麻薯配雪糕味道都唔差
裏面有麻薯配雪糕味道都唔差

2019-08-21 80 浏览
這間餐廳剛剛到香港的時候,深受很多少女歡迎,每天都很多客人排隊等候,那時已兔仔坐椅為賣點,很可愛。餐廳早前裝修,現在換上了一個更粉色更少女的cafe,也是那麼多客人來光顧。有餐廳內和外的位置可以坐,餐廳外有一粉色的花牆,是一個影相打卡熱點。內裡裝修粉色得黎也很摩登,還有一些霓虹燈作佈置。餐牌比從前也多了很多不同的款式可供選擇,另外現在餐廳也電子化,自行上網落單便可以了,方便又環保!Dazzling鹽酥雞拼盤($93),這款拼盤見有很多枱都點了,拼盤有鹽酥雞、花枝丸和甜不辣,份量都幾多!全部都係炸物,好香口,花枝丸好彈牙而且夠大粒,甜不辣好煙韌。Dazzling和牛堡($120),這份漢堡麵包並不是平時吃到的芝麻包,而是牛角包,牛角包烤得鬆脆。而餡料有澳洲和牛漢堡扒、芝士、太陽蛋、羅馬生菜同埋蕃茄,和牛肉質鬆軟,牛肉味幾濃,配上他們秘製的辣味噌醬,刺激味蕾也很惹味!養生麻油雞麵線($98),估唔到係呢間咁西式的cafe,也可以食到咁台灣味道的食物。湯底有好滋潤的感覺,有少少藥材的味道,湯裡面有紅棗、杞子和薑。雞件肉質都幾嫩滑,還有冬菇。麵線吸收了湯的味道十分惹味!隨麵線還附上陳醋木耳,酸
Dazzling  鹽酥雞拼盤
甜不辣
Dazzling  和牛堡

養生麻油雞麵線
養生麻油雞麵線($98),估唔到係呢間咁西式的cafe,也可以食到咁台灣味道的食物。湯底有好滋潤的感覺,有少少藥材的味道,湯裡面有紅棗、杞子和薑。雞件肉質都幾嫩滑,還有冬菇。麵線吸收了湯的味道十分惹味!隨麵線還附上陳醋木耳,酸酸地,幾開胃!
草莓繽紛冰淇淋鬆餅
草莓繽紛冰淇淋鬆餅($95),呢款甜品基本上枱枱都會點,鬆餅好脆口,配上士多啤梨雪糕食,冷熱的感覺非常刺激口感,除了有雪糕,還有蜜糖、煉奶、草莓醬,能夠試試不同的味道!
2019-08-13
Dazzling  鹽酥雞拼盤
Dazzling  和牛堡
養生麻油雞麵線
草莓繽紛冰淇淋鬆餅
  • Dazzling和牛堡
2019-08-20 45 浏览
其實Dazzling已經喺台灣好出名㗎啦,之前其實都嚟過,覺得呢度啲食物唔錯,而且環境靚食物都ok。叫咗小食拼盤:有甜不辣,炸得幾脆,入面煙煙韌韌,好食;另外,仲有鹽酥雞粒,都幾香脆,不過有多啲鹽就更加好。花枝丸係我最鍾意食嘅、因為咬落好彈牙,好香花枝味。飲品叫咗水果茶,水果茶好濃味,有好多生果,覺得幾好飲。另外當然一定要必叫呢度嘅吐司。叫做香蕉朱古力味,入面啲蜜糖吐司焗得好脆,最鍾意食呢個,而且雪糕仲係知名品牌,所以幾好食。呢度傾下計、打卡、影相一流!

飲品叫咗水果茶,水果茶好濃味,有好多生果,覺得幾好飲。

呢度傾下計、打卡、影相一流!
2019-08-20 55 浏览
呢間dazzling cafe,無論環境定食物都好適合打卡😆非常igable!今日就約埋幾個朋友黎試下😋因為假日,所以都多人,等左一陣先入到去食-🥢明太子意大利麵明太子忌廉汁好creamy😁而且咸味適中,配意粉食一流👍🏻加上加左大量蟹子,增加左口感😁🥢鬆餅熱辣辣咁上枱😆鬆餅焗得好好,外脆內軟🤤配埋雪糕食一冷一熱咁好正☺️🥢honey toastToast都一樣好脆身👍🏻但我嫌球雪糕唔夠大🤣🥢飲品不過不失,唔算十分特別
今日就約埋幾個朋友黎試下😋
因為假日,所以都多人,等左一陣先入到去食
🥢明太子意大利麵
明太子忌廉汁好creamy😁而且咸味適中,配意粉食一流👍🏻
加上加左大量蟹子,增加左口感😁

🥢鬆餅
熱辣辣咁上枱😆
鬆餅焗得好好,外脆內軟🤤
配埋雪糕食一冷一熱咁好正☺️

🥢honey toast
Toast都一樣好脆身👍🏻
但我嫌球雪糕唔夠大🤣

🥢飲品
不過不失,唔算十分特別

2019-08-19 43 浏览
今晚好開心 老公難得又放假 可以去尖沙咀行街買下野 行到the one個陣突然諗起之前食過一間台式吐司嘅網紅店幾好味 所以就想去食番 去到門口發現原來裝修左 好似冇咗以前嘅兔仔椅子 但變得好pinkpink -我地叫咗兩個主食 分別係滷肉飯同辣味雞肉意大利麵 滷肉飯係一個set 非常香味濃郁 滿滿都係滷肉 仲有一隻糖心蛋同木耳做伴菜 飲埋碗蛋花湯真係好滿足 -至於個意大利麵就有少少微辣 唔係好似平時卡邦尼咁有醬 而係乾身 雞肉軟稔 之後再叫多咗個酥脆嘅地瓜薯條 -不得不讚係杯凍hazelnut cocoa 朱古力味好濃郁 雖然係甜但完全唔膩 係必叫野飲 想飲熱飲嘅朋友可以試下仲夏熱帶水果茶
難得今次齊人Girls Gathering👧🏻👧🏻👧🏻緊係要去番d環境好可以傾計嘅餐廳食飯啦😂 我地3個女仔都非常肚餓所以一坐底就係咁睇餐牌🙈 我地叫左一個沙律, 一個小食, 兩個主食, 一個甜品同3杯野飲😋酥脆軟殼蟹凱撒沙律🦀🥗, 軟殼蟹🦀炸得ok, 幾熱幾香口, 沙律菜🥬都新鮮嘅明太子意大利麵🍝, 明太子都ok多, 上面鋪滿紫菜碎, 加埋濃濃嘅醬汁, 好味😊柚子蜜雞翅🍯🐔, 柚子蜜香, 甜甜酸酸, 加埋雞翅煎得好香口, 幾開胃, 好好味😋夏威夷熔岩漢堡扒飯🍛, 漢堡扒都厚身, 多汁, 另有蛋🍳, 磨菇🍄同芝士🧀做配料, 芝士溶溶地加埋蛋汁, 撈埋本身嘅醬汁, 唔錯😊經典巧克力鬆餅🍫, 朱古力雪糕ok🍦, 鬆餅厚身而且烤得岩岩好, 好鬆軟又唔焦, 加埋朱古力醬, cream同糖漿🍯, 好幸福嘅感覺🥰🥰 鬆餅上面每塊都有粒藍莓係到, 酸酸地平衡番其他配料嘅甜味👍🏻熱金莎榛果可可☕, 有塊餅乾配埋嘅, 好香濃嘅金莎朱古力味, 不過個人覺得有少少甜。兩位朋友分別叫左凍薄荷朱古力🌱🍫同仲夏熱帶水果茶🍵, 兩個味道都ok。薄荷朱古力嘅薄荷味都重嘅, 但唔會蓋過左朱古力嘅味道, 水果茶味道酸酸甜

薄荷朱古力嘅薄荷味都重嘅, 但唔會蓋過左朱古力嘅味道, 水果茶味道酸酸甜甜咁, 幾醒胃😊😊👍🏻👍🏻
  • 柚子蜜雞翅
  • 明太子意大利麵
  • 經典巧克力鬆餅
2019-08-16 43 浏览
Dazzling Cafe 最近重新裝修,以粉紅、花花為主題,我又要來打卡呃like先~室外的座位是心型椅子,又有梳化位,感覺很不錯。還有粉紅花花裝飾牆、獨角馬,超可愛,令人很心動。是scan QR code自行點餐,這間餐廳跟台灣餐廳一樣,規定每人要點一款飲品。仲夏熱帶水果茶 $52水果的鮮艷,果茶甜度剛好。百香果鮮柚茶 $45賣相好色彩夏日,看到心情很好,紅茶底,百香果同鮮柚開胃解渴。Dazzling 之前只提供西餐,現在還有台式食物。養生。麻油雞麵線 $98是濃郁而香醇的養生藥材雞湯,雞肉相當嫩滑入味。Dazzling 和牛堡 $120薯條幾香脆,漢堡是牛角包幾特別,厚厚的和牛漢堡juicy多汁,再加煎蛋好豐富。

室外的座位是心型椅子,又有梳化位,感覺很不錯。

還有粉紅花花裝飾牆、獨角馬,超可愛,令人很心動。

仲夏熱帶水果茶 $52
水果的鮮艷,果茶甜度剛好。

百香果鮮柚茶 $45

Dazzling 之前只提供西餐,現在還有台式食物。
養生。麻油雞麵線 $98
是濃郁而香醇的養生藥材雞湯,雞肉相當嫩滑入味。

Dazzling 和牛堡 $120

這天發完夢來到尖沙咀,食啲什麼呢?不如就食下來至台灣的。。Dazzling cafe 啦!環境優美,粉紅色的,少女心爆發!「佛羅倫斯花枝幹貝面」煮得好香口,海鮮啖啖肉,一直食也不覺得膩!金莎飲品真的每啖也是金莎的味道!變成 latte 真不錯!綠茶冰淇淋松餅,好漂亮的心心形狀,上面放上了綠茶雪糕,忌廉,糖霜~再淋上蜜糖,真是最高的享受!水果茶加入新鮮水果,健康又清新呀!完成這一餐,全天的疲勞都忘記了啦!可以繼續努力呀!香港人加油呀!
這天發完夢來到尖沙咀,
食啲什麼呢?
不如就食下來至台灣的。。
Dazzling cafe 啦!

環境優美,粉紅色的,少女心爆發!

「佛羅倫斯花枝幹貝面」煮得好香口,
海鮮啖啖肉,一直食也不覺得膩!

金莎飲品真的每啖也是金莎的味道!
變成 latte 真不錯!

綠茶冰淇淋松餅,
好漂亮的心心形狀,
上面放上了綠茶雪糕,忌廉,糖霜~

再淋上蜜糖,
真是最高的享受!
水果茶加入新鮮水果,
健康又清新呀!

完成這一餐,
全天的疲勞都忘記了啦!
可以繼續努力呀!
香港人加油呀!

• 佛羅倫斯花枝干貝麵
  • 京都宇治抹茶紅豆鬆餅
  • 特調冰茶
2019-08-15 29 浏览
太好了!今日終於同家姐食左好耐好耐之前已經好想食但直到而家都好多人排隊既DAZZLING CAFE!先說環境吧~整個環境氣氛都充滿少女情懷室外你就係會見到一個好令既花花牆, 吸引好多少女影相打卡~~雖然我同家姐食左正餐~不過女仔永遠對呢D都唔會抗拒HAHA黎到每人都要叫一杯飲品~我地就點了:-大馬士革玫瑰茶: 茶具就好似宮廷式STYLE~好華麗!聞落去好濃郁既玫瑰香味,之後會有回甘的味道!-現榨奇異果汁: 超!級!FRESH! 即叫即榨!而且唔會落糖水~酸酸甜甜~味道天然~而且有口感~主角終於來臨!-太妃糖香蕉布里歐: 配料十足!而且最底的布里歐麵包口感就好似DANISH TOAST, 煙煙UNUN, 加埋有太妃糖味既CREAM, 正正子~香蕉都有略略焗過燒過既香脆口感!-巧克力蕉響曲蜜糖吐司:外貌已經無得輸!CHOCOLATE & BANANA永遠都係天下間最夾的!!!而且下面的吐司,脆脆的, 甜甜的, 所有野夾埋已經係絕配!!

先說環境吧~整個環境氣氛都充滿少女情懷

雖然我同家姐食左正餐~不過女仔永遠對呢D都唔會抗拒HAHA

黎到每人都要叫一杯飲品~我地就點了:

主角終於來臨!

2019-08-07
$150 (其他)
  • 巧克力蕉響曲蜜糖吐司
  • 太妃糖香蕉布里歐
2019-08-15 25 浏览
期待已久去這一間粉紅色美美的咖啡店💗💗📍地點在尖沙咀我尖沙咀地鐵站B出口步行5分鐘便到位於The One 商場裏面主打台式風味但甜品選擇很多即使不吃東西只喝飲品也是可以的😀😀店裏最低消費每人一杯飲品另加10%服務費食物方面吃了個芝士薄餅配了呑拿魚醬和蕃茄🥳🥳薄餅很脆 芝士內也夾了洋蔥😃因為是平常時間去所以店內也沒有很多人建議坐在店外沙發位置因為拍照一流😋另外下單也是用自己手機下單非常方便可以隨時加添食物/飲品
期待已久去這一間粉紅色美美的咖啡店💗💗
另外下單也是用自己手機下單
非常方便可以隨時加添食物/飲品
2019-08-12
下午茶
說了好幾年要來dazzling cafe, 終於在它改了粉色少女味的裝修後過黎食下午茶。尖沙咀分店係theone 商場入面,店內外均設有座位。我們還是選擇坐店內,設有半圓梳化座位。餐廳戶外位置仲有好大幅粉色花花牆,岩晒過黎影相打卡。用QR code 手機下單。荔枝玫瑰氣泡飲 $45粉粉嫩嫩、荔枝玫瑰就係最夾味道。藍莓盛宴 $50 (期間限定)底層有似薄薄質地忌廉、中間係非常濃郁果味野莓沙冰、最頂仲有食落唔膩口ge忌廉!搞拌前後各有不同味道。養生·麻油雞麵線 $98 附涼拌木耳估唔到呢間甘少女cafe 竟然有甘台式古早味Ge 麻油雞食! 麻油香氣濃郁,麵線滑溜幼身。碗湯喝光,成身暖晒。太妃糖香蕉布里歐 $118焗得像西多士般的丹麥麵包閃亮亮!整條香蕉開邊,吱上焦糖topping,加上細滑忌廉及有超香焦糖味香蕉蓉,真係意想不到的搭。麵包就算只沾上忌廉都巳經好好味。

尖沙咀分店係theone 商場入面,店內外均設有座位。

我們還是選擇坐店內,設有半圓梳化座位。

餐廳戶外位置仲有好大幅粉色花花牆,岩晒過黎影相打卡。

用QR code 手機下單。

荔枝玫瑰氣泡飲 $45
粉粉嫩嫩、荔枝玫瑰就係最夾味道。

藍莓盛宴 $50 (期間限定)
搞拌前後各有不同味道。

養生·麻油雞麵線 $98
附涼拌木耳

太妃糖香蕉布里歐 $118

焗得像西多士般的丹麥麵包閃亮亮!

麵包就算只沾上忌廉都巳經好好味。
2019-08-04