過江龍文化,近年百花齊放早幾年既名店之一 dazzling cafe 尖沙咀分店今年中翻新過,色調都轉成為粉紅色清一色既客人都係女生同情侶為主環境舒適,甜品為主,甜蜜迷人提供台式特飲,咖啡,可可,水果茶,冰沙,果汁小吃類,沙律,湯品,水牛城雞翼,柚子雞翼松露薯條,炒菌菇,鹽酥小吃拚盤,意粉漢堡扒飯,三文治,和牛漢堡另有台式牛肉麵,麻油雞麵線招牌甜品有布里歐Brioche,法式高級甜品味道細緻,香味濃郁,外酥內軟,牛油味濃再黎就係鬆餅系列不過我個人就只愛蜜糖吐司系列有三款,朱古力香蕉,經典蜜糖款,草莓味本身想食經典蜜糖口味,沒貨,唯轉戰朱古力另外每人最低消費係一杯飲品,大約$40起其實又無想像中咁貴呢~(我只食過台灣分店)KLOOK仲有推出套餐優惠,$179 多士2杯飲品另外,睇見店家訪問,最賺錢就係香港分店所以就係過江龍最想黎香港既原因 先來一客小吃柚子雞翼單骨炸香,食起來方便,夠脆口,柚子蜜汁甜香食起來味道清新易入口 百香果鮮柚茶,有柚子既清香,百香果既甜味$45一杯,相當好喝另外一杯係凍紅茶,同樣放上水果切片飲起來有水果香氣,茶味濃郁 朱古力香蕉蜜糖吐司呢隻吐司我係台灣食過幾間的
 過江龍文化,近年百花齊放
早幾年既名店之一 dazzling cafe

尖沙咀分店今年中翻新過,色調都轉成為粉紅色
清一色既客人都係女生同情侶為主
環境舒適,甜品為主,甜蜜迷人
提供台式特飲,咖啡,可可,水果茶,冰沙,果汁
小吃類,沙律,湯品,水牛城雞翼,柚子雞翼
松露薯條,炒菌菇,鹽酥小吃拚盤,意粉
漢堡扒飯,三文治,和牛漢堡
另有台式牛肉麵,麻油雞麵線
招牌甜品有布里歐Brioche,法式高級甜品
味道細緻,香味濃郁,外酥內軟,牛油味濃
再黎就係鬆餅系列
不過我個人就只愛蜜糖吐司系列
有三款,朱古力香蕉,經典蜜糖款,草莓味
本身想食經典蜜糖口味,沒貨,唯轉戰朱古力
另外每人最低消費係一杯飲品,大約$40起
其實又無想像中咁貴呢~(我只食過台灣分店)
KLOOK仲有推出套餐優惠,$179 多士2杯飲品
另外,睇見店家訪問,最賺錢就係香港分店
所以就係過江龍最想黎香港既原因
 先來一客小吃
柚子雞翼
單骨炸香,食起來方便,夠脆口,柚子蜜汁甜香
食起來味道清新易入口
 百香果鮮柚茶,有柚子既清香,百香果既甜味
$45一杯,相當好喝
另外一杯係凍紅茶,同樣放上水果切片
飲起來有水果香氣,茶味濃郁
 朱古力香蕉蜜糖吐司
呢隻吐司我係台灣食過幾間

的確幾吸引既做法,吃起來又甜蜜

多士切條焗脆,頂層放上了卡士達醬同奶油雪糕
朱古力味濃郁食完都唔覺膩!

和牛漢堡 $120
用牛角包做漢堡層,放滿了芝士,生菜,番茄
仲有辣肉醬,澳洲和牛漢堡扒
配上一隻太陽蛋,食時特別嫩滑多汁
仲有配上一份薯條,份量十足

厚切漢堡扒,一口有蛋汁,番茄片,漢堡肉
口感豐富,肉質嫩香,味道香濃肉汁多

尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖

Shop 22, L3, The ONE, 100 Nathan Road, Tsim Sha Tsui

2019-09-29 78 浏览
大約三點幾,見到唔係好多人排隊~所以就黎試吓dazzling cafe!覺得佢個吉列豬扒三文治做得幾好,個吉列豬扒麵包入邊都仲係脆㗎!另外我一定要讚嘅就係呢杯水果茶😎平時凍水果茶只係會有一杯水果茶入邊有啲冰啦,但係佢好好啊!用平時熱水果茶的茶壺,嚟裝凍水果茶!仲有個杯俾你飲😍第一次飲水果茶有呢一個飲法😂好開心!另外,我今次坐喺佢商場出面位置,唔係鋪頭入邊,都幾舒服,唔會侷促的感覺,同埋都唔會太嘈,幾適合傾計!
另外我一定要讚嘅就係呢杯水果茶😎

2019-09-29 50 浏览
黑松露薯條即炸好脆,黑松露味好濃,薯條mix黑松露,份量都幾多。佢個黑松露醬更優秀,每條都要有醬😎。士多啤梨窩夫加麻糬窩夫熱辣辣又脆,跟3個汁,有蜜糖、練奶、草莓醬。食落煙韌,麻糬加強口感,配上草莓雪糕,吾錯👍🏻明太子意粉意粉硬度岩岩好,明太子醬好creamy,好好食,而且個汁好濃厚😍。
黑松露薯條

2019-09-19
  • 松露薯條
2019-09-28 136 浏览
和朋友到尖沙咀血拼,想後曾經風頭無兩的Dazzling Café。到的比較早,不用等位就可以直接入座。入座前要特別留意,每人一杯飲品是不算作最低消費的。本來想吃這裡的大熱蜜糖吐司的,但同行的朋友身體不適,改點比較百搭的義大利麵。青醬奶油雞腿麵和明太子義大利麵,義大利麵的份量適中,兩個女生剛好可以吃完,醬汁配料沒有突出的地方。仲夏熱帶水果茶,甜得不得了,沒幾口就膩了。整體食物和服務質素也很一般,餐廳內打卡的位置也不是很特別。

2019-09-27 785 浏览
一班七個女仔聚會梗係搵番d 打卡cafe之前經過dazzling 有重新裝修,更加少女心左,所以決定試試依間,而且weekend 夜晚經過都唔算爆,所以希望博無甘多客,可以坐耐d 傾耐d我地早到左,本身佢安排左將d四張二人台拍埋一齊比我地坐但我地想坐close d , 所以想坐半圓sofa 位。。我地都知有d 逼,但都唔想好似隔太遠甘傾計落單前見到房間d 客走,問下可唔可以坐房,佢話ok 但入面係無冷氣。。得部風扇。。。友人入去試試,果然好焗,所以我地都係七個女仔決定逼係半圓台,但侍應係甘話我地好逼d 野無位擺etc. 想我地搬番d 二人台。。。侍應依方面可以做得好少少,調節上菜速度已經可以解決問題,唔駛好似強逼d 客甘調位軟殼蟹沙律,軟殼蟹都熱,但唔算脆,菜都甜同爽口幼身薯條,夠熱,但無咩特別炸野拼盤,花枝丸夠彈牙,好食鹽酥雞唔似台灣個種。。,一般甜不辣都彈牙,其實有d 似韓式魚糕黑松露野菌意粉,黑松露味較淡,而且汁都比較稀,一般般雞扒青汁意粉反而個味濃d, 蒜香d,雞扒不過不失,比上面個意粉好食之後開始食甜品啦~~先黎朱古力麻糬窩夫窩夫外脆內Q 彈, 多左層口感,朱古力雪糕沾黎食,
一班七個女仔聚會梗係搵番d 打卡cafe

我地早到左,本身佢安排左將d四張二人台拍埋一齊比我地坐

友人入去試試,果然好焗

軟殼蟹沙律

軟殼蟹沙律,軟殼蟹都熱,但唔算脆,菜都甜同爽口

薯條

幼身薯條,夠熱,但無咩特別

鹽酥雞,花枝丸,甜不辣

炸野拼盤,花枝丸夠彈牙,好食

鹽酥雞唔似台灣個種。。,一般

甜不辣都彈牙,其實有d 似韓式魚糕

黑松露野菌意粉

黑松露野菌意粉,黑松露味較淡,而且汁都比較稀,一般般

雞扒青草意粉

朱古力麻糬窩夫

之後開始食甜品啦~~先黎朱古力麻糬窩夫

窩夫外脆內Q 彈, 多左層口感,朱古力雪糕沾黎食,多種甜味~~好食

士多啤梨吐司

跟住就有瘋魔一時既吐司磚

我地點左士多啤梨味,上面仲有舊細小真蜂蜜,可惜吐司本體唔太得,好硬,係硬唔係脆,磚入面已經有一條條切好既吐司條,但都唔脆。。。同埋唔夠味。。。好似就甘焗下就算,相反第二間大型連鎖店個吐司磚做得好好多

百香果水果茶

百香果茶,酸酸甜甜好飲

奶蓋桂花烏龍

奶蓋芝士味唔算出,但奶蓋份量足夠,茶底ok

熱水果茶

熱水果茶好香,而且有粒粒果肉可以食,仲有一壺茶跟,所以都可以飲好耐

凍mocha

凍mocha~~~咖啡味唔算濃,但同朱古力夾得幾好,面頭奶泡夠挺身,依杯好飲,係最後d 冰溶就會變淡

2019-09-22
鹽酥雞,花枝丸,甜不辣
雞扒青草意粉
朱古力麻糬窩夫
百香果水果茶
凍mocha
2019-09-25 137 浏览
Dazzling cafe之前係台灣有食過幾次 我都好鐘意食 有時番工飛去台北都會好想去食 但留係當地時間太短 所以唔能夠去嘆於是 男朋友今日放假 我要佢陪我去食港女cafe所以揀左呢間 有咸點有甜點 首先 明太子意粉呢個係我同男朋友都必點既原因係d明太子醬汁超多 同意粉拌勻一齊食 好好味 意粉唔會太硬 味道適中 唔怕會太咸定係點🤤總之就下次黎到都一定要再食 經典蜜糖吐司😍呢個又係必食就唔甩之一雖然我想食士多啤梨果個 但男朋友唔太好 所以都係叫番經典影完相打完卡 店員會幫我地切開個吐司好多我好鐘意既蜜糖 甜度適中而d吐司脆卜卜 嗯 好味!下次要試下佢呢度既冰沙 見好多客人都有點 用黎影相都好靚 我諗咁多人點 味道都唔會差要快d再黎先得🥰
於是 男朋友今日放假 我要佢陪我去食港女cafe

呢個又係必食就唔甩之一
雖然我想食士多啤梨果個 但男朋友唔太好 所以都係叫番經典
影完相打完卡 店員會幫我地切開個吐司
好多我好鐘意既蜜糖 甜度適中
而d吐司脆卜卜 嗯 好味!

下次要試下佢呢度既冰沙
見好多客人都有點
用黎影相都好靚 我諗咁多人點 味道都唔會差
要快d再黎先得🥰
經典蜜糖吐司
經典蜜糖吐司
2019-09-24 40 浏览
珍珠奶茶飲得多,珍珠奶茶窩夫又食過未?聽朋友講Dazzling cafe窩夫出名好食,就襯有機會去試下。身為珍珠奶茶粉絲絕對要試下珍珠奶茶窩夫。窩夫外脆內軟,仲有粒粒珍珠好有咬口,加埋棉花糖。雪糕是伯爵茶口味,唔太甜,有茶味同個窩夫好配合。而忌廉都一樣係茶味架!
珍珠奶茶飲得多,珍珠奶茶窩夫又食過未?
身為珍珠奶茶粉絲絕對要試下珍珠奶茶窩夫。

2019-09-24 57 浏览
Dazzling Cafe h.k最喜歡粉紅色間條十足少女甜蜜融合少少復古風格裝修好pinky 熱拿鐵咖啡☕️再配上兩塊曲奇味道剛剛好凡爾賽紅茶加上熱帶水果,味道飲極水果茶,可自行放方糖,因此不會過甜「香料雞腿凱撒沙拉🥗」 新鮮蔬菜搭配經典秘製凱撒醬汁,配上鮮嫩雞肉,清新健康松露薯條薯條香味好吸引💯炸得不油膩「明太子意大利麵」吃下每一口意大利麵也充滿明太子獨有的咸香味,惹味滿分😋草莓繽紛冰淇淋鬆餅+QQ麻糬有一種甜甜燒過既味道,粉漿不會過厚不膩,超鬆軟,充滿草莓🍓香味
Dazzling Cafe h.k
熱拿鐵咖啡☕️再配上兩塊曲奇味道剛剛好
「香料雞腿凱撒沙拉🥗」
新鮮蔬菜搭配經典秘製凱撒醬汁,配上鮮嫩雞肉,清新健康
松露薯條薯條香味好吸引💯炸得不油膩
2019-09-15
午餐
2019-09-23 27 浏览
記得呢間台式餐廳一進駐香港時風頭一時無兩,經常排長龍,最誇張聽過要排個幾兩個鐘先有得入座🤨 一直都唔敢去挑戰😂 見依家靜咗同難得係尖沙咀附近就試試啦😂 意料之外係星期六人流都唔多同唔爆🤣 所以唔洗等已經可以即入座 幾爽😆 鋪內人手係好足夠嘅,所以效率都高👍🏻——————————————————🍝🦀明太子意大利麵 $98我係明太子fans 所以好鍾意周圍試明太子嘅菜式❤ 佢地不外乎都意粉通粉,好少會夾飯🤣 今次呢間明太子醬係超好食😭 個醬好濃加埋好多蟹籽,基本上食一啖粉一定會充滿蟹籽😍 食完好幸福🥰-🥗🐤香料雞腿凱撒沙律 $68個雞腿肉係煎過嘅,但唔算油同唔算乾🤗 有少少失望係因為得一款沙律菜😕 不過佢份量都幾多同埋新鮮嘅,所以pass喇🤪 -🍵🧁京都宇治抹茶紅豆鬆餅 $85好濃嘅抹茶雪糕同埋醬好正😚 鬆餅好鬆軟,熱辣辣,加埋啲吉士呀、紅豆呀、忌廉同糖漿好夾🥰 會encore ga😘——————————————————💰設加一服務費🕰星期一至日 12:00 - 23:00🔄Encore 指數 7/10 (扣分位: 客人最低消費一杯飲品,逼人飲嘢嘅🙄)
——————————————————
🍝🦀明太子意大利麵 $98
🥗🐤香料雞腿凱撒沙律 $68
🍵🧁京都宇治抹茶紅豆鬆餅 $85
——————————————————
💰設加一服務費
🕰星期一至日 12:00 - 23:00
2019-08-24
上星期去左The One 既 Dazzling Cafe Honey🍯,佢哋全新裝修,超級多打卡位,全部粉粉的,又有花牆同心型椅,月亮系列,靚到我唔捨得走💕🌸..一直想黎影相同食飯,我最鍾意佢既和牛堡,和牛配上風辣味噌醬、番茄、香濃起司、生菜、我個人覺得超正。食完一個仲想食多個😎..不得不提玫瑰芝士奶蓋,大家去到一定要試下。仲有肉桂味,我個人認為佢地既飲料同食物都不會太甜。好適合喜歡食同時注重健康既女生。👍🏻👍🏻👍🏻 ..
用餐优惠
試食活動
2019-09-23 50 浏览
尖沙咀 Dazzling Cafe一如既往,餐廳外有一條人龍裝修後換左用QR code 落單,而且好多粉紅色已經心心眼,充滿少女味。香辣雞肉意大利粉雞肉份量超多,食極都有,另外辣味岩岩好,配意大利粉一流。士多啤梨窩夫加麻糬跟3個汁,有蜜糖、練奶、草莓醬必點既係加錢要升級做麻薯窩夫,麻薯都十分煙韌彈加強口感窩夫外脆內軟, 加埋冰凍香甜嘅雪糕, 冷熱交錯簡直係美妙西柚梳打梳打都幾好飲,個tea 好清新同埋少甜,最夾味道百香果鮮柚茶甜度剛剛好,百香果的香甜和柚的酸味突出加粒粒果肉 ,超級清新果茶之選出面仲有個獨個馬可以影相,岩曬姐姐們影相打卡推介⭐️⭐⭐️⭐⭐ ——📧 Email: liukahin@gmail.com———#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amw
尖沙咀 Dazzling Cafe

一如既往,餐廳外有一條人龍

香辣雞肉意大利粉
雞肉份量超多,食極都有,另外辣味岩岩好,配意大利粉一流。

跟3個汁,有蜜糖、練奶、草莓醬
必點既係加錢要升級做麻薯窩夫,麻薯都十分煙韌彈加強口感
窩夫外脆內軟, 加埋冰凍香甜嘅雪糕, 冷熱交錯簡直係美妙

西柚梳打
梳打都幾好飲,個tea 好清新同埋少甜,最夾味道

百香果鮮柚茶

出面仲有個獨個馬可以影相,岩曬姐姐們影相打卡

推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
——
📧 Email: liukahin@gmail.com
———
#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #Dazzling Cafe
2019-09-21 65 浏览
台灣少女風cafe , 越開越多, 但如果想試下台式配西式的餐廳, 但可以試下Dazzling cafe . 本人覺得佢地既制服, 有D似牛奶妹。 🤣我同友人, 因為都有點飽, 所以兩人share 一個牛肉麫,一份地瓜著條及兩杯野飲。 讚:1. 出餐出得好快。 2. 薯仔份量都 算大份。3. 會係你面前倒茶及茶壺中都有水果, 令水果味更濃。 可改善:1. 主動加水比客人。2. 笑多一點點。 😀3. 薯條無主動跟汁醬。 4. 水果茶個茶唔夠熱。

讚:

1. 出餐出得好快。

2. 薯仔份量都 算大份。

3. 會係你面前倒茶及茶壺中都有水果, 令水果味更濃。

可改善:

1. 主動加水比客人。
2. 笑多一點點。 😀
3. 薯條無主動跟汁醬。
4. 水果茶個茶唔夠熱。

地瓜薯條
牛肉麫
地瓜薯條
牛肉麫
  • 仲夏熱帶水果茶
最令人深刻應該係啲甜品+每人低消一杯飲品嘅rule😇😇題外話: 換咗好粉紅少女嘅裝修👄👄.🍌新品 太妃糖香蕉布里歐$118🍌Size比平日有皮方包再大少少 但好厚身🍞超級鐘意表面係少少厚嘅拖肥脆面好脆又甜 好好食😋配上鬆軟麵包 牛奶忌廉 焦糖爆谷🍼口感同味道都好豐富👏 個人覺得比普通多士盒更好食😙😙.🍮焦糖爆谷milkshake$58🍮邪惡到爆 一個人一定飲唔曬😈milkshake個味偏爆谷嘅玉米味🌽個人喜歡重啲焦糖嘅甜香🙊第一眼見到面頭嘅梳打餅同芝士餅有啲怪但其實甜中帶咸下 夾過配焦糖爆谷😂😂.🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵$118🍝無疑好香同好蒜 非常適合重口味人士但略嫌太乾 假如多啲汁會更好🙊同埋意粉份量偏少 男仔一定唔夠飽低Cp😢.🍄義式牛肝菌香菇意大利麵$98🍄牛肝菌香菇份量算慷慨醬汁都夠濃同滑 但略為太多 (朋友話要同烏魚子意粉一齊食 中和喎😂同埋意粉嘅份量同樣太少😪
最令人深刻應該係啲甜品+每人低消一杯飲品嘅rule😇😇
同埋意粉嘅份量同樣太少😪

用餐优惠
試食活動
2019-09-18 64 浏览
是日黎靚靚cafe打卡,黎到冇咩人,所以一野入得,一入到去見到以粉紅色為主調,有唔少打卡位都鋪滿花花。入到去店員話最低消費係每人一杯野飲,就算點左野食都要叫野飲。我點左辣味雞肉義大利麵同埋凡爾賽荔枝茶。先講杯野飲,一個字 - 甜,真係好甜,建議想叫要叫少甜,太甜既關係,飲落唔解渴,同埋真係冇荔枝味,杯野飲都幾差。至於野食其實有驚喜,本來以為一般cafe話辣味都應該冇辣味,點知唔係喎,真係食得出辣味,雞肉夠嫩,意粉軟硬度同粗幼度岩岩好,成個意粉唔會太乾太濕,真係所有野都岩岩好,香味夠,好食。同行朋友們都各自一人點左一杯野飲同一個主食,普遍評價都係野食唔錯,野飲差啲。整體黎講,服務還好,因為入座後人開始多,但店員得3個,仲要假日黎,所以感覺到人手好唔夠,想叫店員落單都叫左幾耐先有人應。食物唔錯,就係野飲差啲。

凡爾賽荔枝茶+百香果鮮柚茶

辣味雞肉義大利麵

草莓奶茶

青醬辣油雞腿義大利麵+玫瑰蜜香奶茶

2019-09-08
辣味雞肉義大利麵
2019-09-18 37 浏览
Dazzling cafe今日同朋友收早,為左慶祝我地完成左一日既工作,我地選擇食個靚tea,安慰下上班族既心靈😘,近近地係尖沙咀食🍴用餐時間90分鐘,新裝修之後她少女心,好靚,成間都係粉紅色主題,低消係每人一杯野飲。黑松露薯條$58即炸好脆,writer拎緊過黎已經成陣黑松露味 薯條mix左黑松露,份量都幾多,好好食食吾停,佢個黑松露醬更優秀,每條都要有醬🥰🥰士多啤梨窩夫加麻糬窩夫熱辣辣好脆,跟3個汁,有蜜糖、練奶、草莓醬,賣相好靚,打卡款之一,煙韌麻糬加強口感,配上草莓雪糕,冷熱交錯👍🏻明太子意粉意粉硬度岩岩好,明太子醬好creamy,好好食,個汁好濃厚,愈食愈開胃😍
Dazzling cafe

黑松露薯條$58
好好食食吾停,佢個黑松露醬更優秀,每條都要有醬🥰🥰

2019-09-15
  • 松露薯條