兩個女仔朋友出尖沙咀行街,想搵個正整地嘅地方坐低可以傾計又可以打卡。呢間dazzling cafe啱啱開業嘅時候曾經嚟過,今次再嚟發現佢裝修同設計都唔一樣,連餐牌同埋嘢食都唔同晒!唯一不變嘅係佢依然都會用國語同客人溝通,正宗嘅台灣腔。今次嚟到最大嘅改變係點餐轉左用手機,掃一掃QR code,就會出咗個網址,國內好多都用呢個方法點餐,方唔方便客人就見仁見智,覺得咁樣嘅話人與人之間嘅溝通就會少咗。或者佢哋方便改餐單吧。講返嘢食,佢哋嘅規則係每人都一定要點一杯飲品,本身鍾意飲得健康嘅我就點左即炸嘅奇異果汁,唔算好滿好大杯,似係俾人偷飲咗幾啖咁,朋友嘅玫瑰荔枝氣泡飲就不過不失,有少少過甜。另外我哋都點左一個主菜同一個甜品,佢哋嘅樣就真係好靚呀,打卡唔錯。太妃糖香蕉布里歐,一上枱我哋Wawa 聲,外表夠晒sweet,食落真係同個樣一樣咁甜呀。主菜: 青醬奶油雞腿麵,呢個好味,奶油青醬好香,全餐覺得最好食的一味。
青醬奶油雞腿麵
太妃糖香蕉布里歐
玫瑰荔枝氣沒飲
玫瑰荔枝氣泡飲
現榨奇異果汁
题外话/补充资料: 真心自費!
2019-08-03
青醬奶油雞腿麵