2021-08-04
今日終於去到dazzling cafe,由開張一直都好想去試,但一時又唔經開,一想食又見排哂隊,所以還是選擇中午早少少來食。配合返餐廳的風格,粉紅色的裝潢令人好想打卡,加上位置寛闊坐得舒服,同朋友慢慢食慢慢傾吓偈影下相。我哋分別叫左兩杯可可,一杯係冰薄荷可可,一嚟到已經係相機食先,由 cream,可可加薄荷分別三個層次,薄荷味輕輕唔算好濃唔會蓋過個可可。另一杯係榛子金莎可可,第一啖一飲就飲左底的榛子醬,好好飲,如果怕太甜就可以先攪拌再飲。我偏好榛子醬的味,完全唔怕所謂的甜,我反而覺得好香。另外主食叫左份青醬奶油雞腿義大利麵,三件燒雞腿,入味同外面雞皮燒得好脆。青醬的奶油味重又好香,好濃多汁但又唔會好稀。而黑松露義大利麵可能無肉的關係,黑松露同雜菌份量好多,附離桌都一定嗅到好香嘅黑松露味。。好足料。食完呢餐終於明白點解成日門口都咁多人排隊,除咗餐廳靚,侍應靚,野食又好食。😊😊