2021-04-27 332 浏览
之前都見到好多人喺呢間餐廳度打卡因為貪佢少女心又粉紅色,而且佢哋點喺The One其實都算方便嘅行開尖沙咀食完野再行下街都唔錯~但係下午去到呢都要排隊呀排咗好耐先至到我~如果夜晚去食嘅話呢就好少少,好建議大家食佢個草莓冰淇淋🍦鬆餅🧇$98因為佢味道真係唔錯 ,而且打卡好靚,點咗佢比嘅糖漿蜜糖同埋雪糕之後趁熱食真係幾好食嘅我就叫咗個奶蓋 味道都算OK朋友就叫咗呢個水果茶,佢一壺咁,😆 份量都算多嘅,味道都OK,叫咗個黑松露菇意粉🍝 我覺得正正常常啦唔係話特別好食,仲有我叫咗個雞翼個雞翼都正正常常,唔係話特別好食,朋友叫咗個台式滷肉飯,我自己就覺得麻麻地啦始終呢啲少女心嘅地方可能都係食西餐多,無端端叫呢啲日式嘅食物硬係覺得格格不入同埋呢個地方望真啲打卡都冇咩好特別,如果你係為咗影相而嚟嘅話 你會好失望因為周圍都係人,好難影到一張靚嘅相,而且價錢都比較貴呀我咁樣食一食已經600 幾$700啦
之前都見到好多人喺呢間餐廳度打卡
因為貪佢少女心又粉紅色,

但係下午去到呢都要排隊呀排咗好耐先至到我~

如果夜晚去食嘅話呢就好少少,

好建議大家食佢個草莓冰淇淋🍦鬆餅🧇

因為佢味道真係唔錯 ,而且打卡好靚,
點咗佢比嘅糖漿蜜糖同埋雪糕之後
趁熱食真係幾好食嘅

我就叫咗個奶蓋 味道都算OK

叫咗個黑松露菇意粉🍝 我覺得正正常常啦唔係話特別好食,

仲有我叫咗個雞翼個雞翼都正正常常,
唔係話特別好食,

同埋呢個地方望真啲打卡都冇咩好特別,

如果你係為咗影相而嚟嘅話 你會好失望
因為周圍都係人,好難影到一張靚嘅相,
而且價錢都比較貴呀我咁樣食一食已經600 幾$700啦
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
同朋友慶生book 左呢間粉紅為主色嘅cafe💕 真係冇揀錯 一來到已經覺得好靚好少女😍 餐牌除左有正常cafe 食嘅西式野之外 原來呢到仲有台式野食😆叫左三個台式lunch set 個名都好得意叫 就愛台妹午市套餐 ($98) 😙 岩岩好三款一人一款🤤第一個Taiwanese sesame oil chicken soup vermicelli跟餐飲iced fresh tropical fruit tea另一個classic taiwanese braised beef noodle soup跟餐飲iced pomelo tea with peach仲有一個braised pork on rice with stewed soy sauce egg跟餐飲hot dazzline black coffee最後再叫左個慶生用甜品chocolate banana toast ($98) (+10% charge)台式野食來講都唔錯👍🏻 麻油雞麵線一來未食都已經聞到好香😍 食落都好食 雞唔太滑但都夠味😋 牛肉麵味道就正常發揮😆 滷肉飯食落都幾夠飽😂 個溏心蛋好食🤤飲品來講其實都冇特別 係要

第一個
另一個
跟餐飲iced pomelo tea with peach
仲有一個
跟餐飲hot dazzline black coffee
最後再叫左個慶生用甜品

飲品來講其實都冇特別 係要講一下個水果茶😳 估唔到佢係一個壺裝住 之後有隻杯仔俾你倒出來飲😙 都幾得意🤣 隻杯入面仲有水果 有一片橙🍊 一片士多啤梨🍓 幾片提子🍇 幾片蘋果🍎 好飲又好食😋

最後食完先叫甜品就可以慢慢影相慶生😆 個香蕉朱古力多士好睇都好食🤤 可惜影相影得太耐雪糕就溶溶地😂 上面有香蕉🍌 朱古力cream🍫 切開來 入面仲有一塊塊多士😋

整體來講好滿意💕 真係慶生好地方😆 不論環境食物都唔差👍🏻 而且價值都唔算要太貴😙 可以打卡好岩幾個女仔來影下相😍
chocolate banana toast
2021-04-13
chocolate banana toast
2021-04-16 270 浏览
呢間Cafe我又係去過幾次點解會發現呢 就係因為佢成日做優惠有時唔知身分證中咗幾個Number就會有全單折扣優惠😘😘所以我就認識咗呢間Cafe今日係我朋友生日所以我就同去佢係度食個下午茶😏😏由於我哋兩個都唔係好肚餓所以嗌左好少嘢食我覺得一定要嗌就係明太子意粉佢嘅明太子意粉食落去唔會好溜 明太子同啲忌廉好配合 唔會太多搶咗啲明太子味道你唔好睇佢一碟咁細碟 我哋兩個人食都差啲食唔晒 之後佢仲有個沙律送 另外我仲嗌左個黑松露薯條 呢個薯條啲黑松露落的偏多 好符合我嘅口味 最後我嗌左杯咖啡一餐生日飯就咁就完咗呢度嘅環境係好夢幻 以粉紅色為主影相都好靚㗎 而且佢座位都好闊落坐得真係好舒服
呢間Cafe我又係去過幾次
坐得真係好舒服
2020-08-19
  • 明太子意大利麵
2021-04-10 266 浏览
🧇又一間再訪嘅cafe,專登為左佢個窩夫而番黎。今次黎到試左呢個珍珠奶茶窩夫,中間放左一球濃濃奶茶味嘅雪糕,放入口每啖都係冰火交融嘅感覺。窩夫入面加左麻糬,外面烘得香脆內𥚃啖啖煙韌,配埋細細粒嘅黑珍珠,食落每口都係豐富嘅味道同層次感。除左甜品岀色,熱食同咖啡同樣不錯。青醬奶油雞腿意大利粉汁醬煮得惹味,雞扒外皮乾身但肉身juicy。試埋個柚子蜜雞翼,將雞中翼一開為二食得更方便。先將雞翼煎香然後加入柚子蜜煮香,每啖都食到柚子肉勁醒胃。飲埋杯咖啡食埋塊Lotus 餅乾先叫完美嘅一餐,當然望住九龍公園呢個城市中綠洲食飯心情就更加之舒暢啦。.🧇綿綿珍珠奶茶窩夫 $90 (麻糬額外+$15)🍝青醬奶油雞腿意大利粉 $98🦴柚子蜜雞翼 $75☕️Latte $42.📍Dazzling Cafe 尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22 號舖銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314 號舖

🧇綿綿珍珠奶茶窩夫 $90 (麻糬額外+$15)
🍝青醬奶油雞腿意大利粉 $98
🦴柚子蜜雞翼 $75
☕️Latte $42
📍Dazzling Cafe
尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22 號舖
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314 號舖
約咗朋友行尖沙咀,原本想去K11是一間大家都未試的餐廳。點知我同朋友都一樣掛住Dazzling Cafe 。好啦就一於行返過去the one 忠實粉絲嘅程度,就是每一次都點呢個黑松露條,再加呢個拼盤, 有台式鹽酥雞,外面脆裏面嫩滑的雞肉。甜不辣,煙煙韌韌,好食。花枝丸,裏面有一粒粒墨魚幾有咬口。第一次試呢個抹茶咖啡,比想像中苦了一點,抹茶味很香濃。一直喜歡呢間餐廳,大概係情意結,因為一個很好的朋友很喜歡來這裏,而這個朋友已經移民了,所以每次來這裏都會回想與她的美好時光。

忠實粉絲嘅程度,就是每一次都點呢個黑松露條,

第一次試呢個抹茶咖啡,比想像中苦了一點,抹茶味很香濃。

2021-04-09
  • Dazzling 鹽酥雞拼盤
2021-04-09 126 浏览
我成為Dazzling Cafe的VIP啦!💖 了解我的朋友仔,應該都知道,我非常愛吃這間台灣過江龍。由咖啡店登陸香港至今,🤣已經不知光顧過多少次了。今年Dazzling同樣推出VIP會員年度招募計畫🌟,作為咖啡店的忠實粉絲🥳,我又怎能錯過呢?! 大家可以用優惠價$1000 購買VIP限定套票,即可成為會員,並獲得超過$2000禮遇呀。當中更會贈送非常可愛的品牌圍裙😍,馬上收藏帶回家啦!VIP限定套票🎀包括:。2021 全年餐飲85折優惠VIP卡(價值:500)。10張$100現金代用券(價值:$1000)。5張小食換領券(價值:$361)。迎新甜點券 經典蜜糖吐司1份(價值:$88)。VIP生日現金代用券(價值:$50)。限量周邊商品(價值:$250)即場入會,可以即時使用所有優惠😎。這次我利用小食換領券,免費換領墨西哥風起司薄餅🧀和柚子雞翼。再用$100現金代用券點選和風BBQ豬扒三文治🐽、草莓繽紛冰淇淋麻糬窩夫🍓和兩杯飲品。優惠繁多,超級滿足,快點約朋友品嚐台灣的味道吧! 數量有限,售完即止哦~

VIP限定套票🎀包括:
。2021 全年餐飲85折優惠VIP卡(價值:500)
。10張$100現金代用券(價值:$1000)
。5張小食換領券(價值:$361)
。迎新甜點券 經典蜜糖吐司1份(價值:$88)
。VIP生日現金代用券(價值:$50)
。限量周邊商品(價值:$250)

2021-04-01
店內以薄荷綠及淺粉紅色作主調😍,地方寛敞又舒適。有窗邊望九龍公園園景卡位,心形sweet❤️坐椅位,又有花牆作背景坐位,總之每一處都係打咭靚位。蔬菜沙律🥗生菜新鮮爽脆,伴有蕃茄、碎蛋、芝士粒、麵包粒,最鍾意係唔多沙律醬。黑松露義大利麵🍝意粉上有滿滿嘅黑松露醬,忌廉汁濃稠度恰到好處,配搭大量白磨菇🍄同鮮冬菇,意粉煙靭彈牙,非常惹味。迷你士多啤梨鬆餅呢到嘅甜品係必食,跟餐加$38,分量足夠兩個人做飯後甜品。賣相吸睛,窩夫鬆餅外脆內軟,唔會太甜。

蔬菜沙律🥗

黑松露義大利麵🍝

迷你士多啤梨鬆餅
2021-03-22 336 浏览
是日去完Theone 睇ryan 見有位就試下呢間 誰知遇到聖誕大餐呢·聖誕節雙人套餐2020 $368🔸香料雞腿凱薩沙拉🥗雞腿調味好 是有點嚼勁但不靭的肉質 沙拉菜爽脆 也夠「凱薩」🔸Dazzling 鹽酥雞拼盤鹽酥雞- 真的有點台灣感 酥香 雞嫩 油也新鮮花枝丸- 也很彈牙 有花枝碎碎在中間啊甜不辣- 做的比較別緻 反而怪怪的 不軟不脆 然後已經吃了兩個肉肉的 再吃這個感覺膩😂🔸明太子義大利麵不錯吃 最愛明太子🥰🔸柚子大吉嶺紅茶☕️食完油油膩膩喝這個絕配 完全清新🔸聖誕芝莓湯圓騎劫晒 無法評價😂🔸珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司🍞造型可愛 竟然唔甜仲好好味 最愛那蜜糖吐司的口感🥰加購🔸主廚湯品 $20以為份量少而加既 好飲既但真心飽🔸青醬奶油雞腿麵 $75青醬調得香 雞腿也嫩滑好吃·食完去對面九龍公園 行下 輕輕鬆鬆又半日遊·
聖誕節雙人套餐2020 $368

柚子大吉嶺紅茶
珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司
青醬奶油雞腿麵
2021-03-22 199 浏览
偶然經過被他的店面吸引看到整間粉粉嫩嫩的,還有一整片粉色花花打卡位就毫不猶豫地去排隊了🌸🌸意想不到的是,原本只想打卡,但食物質素卻也充滿驚喜😍🥪和風BBQ豬排三文治脆脆的三文治加上香口的豬排,口感相當不錯😋即使加上沙律醬也不減脆脆的口感🍸鮮果葡萄柚氣泡飲氣泡飲相信大家都不陌生,但他的鮮果配搭十分新鮮。味道清甜可口❤️🍹Dazzling 經典可可冰雖然是可可,但也不簡單。可可有不同層次,滿足了可可控的我😍😍最重要的是當你等餐時還可以一邊打卡,簡直是滿足女生所有要求🦋
偶然經過被他的店面吸引
看到整間粉粉嫩嫩的,還有一整片粉色花花打卡位
就毫不猶豫地去排隊了🌸🌸
意想不到的是,
原本只想打卡,但食物質素卻也充滿驚喜😍

🥪和風BBQ豬排三文治

脆脆的三文治加上香口的豬排,口感相當不錯😋
即使加上沙律醬也不減脆脆的口感

🍸鮮果葡萄柚氣泡飲

🍹Dazzling 經典可可冰

和風BBQ豬排三文治
和風BBQ豬排三文治
好耐以前成日食嘅dazzling cafe✨宜家好似無咁好食了🤭✨珍珠奶茶鬆餅✨好甜🙈雪糕有奶茶味但極甜🙈鬆餅🧇質地係外脆內都脆🤪成塊餅都偏硬同乾身最敗筆係珍珠🥺未煮得透 好硬淨😖✨松露薯條✨呢個正常好多🍟份量偏少好彩黑松露醬夠多🥳補返飛好香 好食🤩✨明太子意大利麵✨呢個係my fav❤️每條意粉都比極濃厚ge明太子忌廉汁覆蓋住😚😚好香濃好creamy啊😍我可以一次食兩碟啊~推介‼️
好耐以前成日食嘅dazzling cafe✨

✨明太子意大利麵✨

呢個係my fav❤️
每條意粉都比極濃厚ge明太子忌廉汁覆蓋住😚😚
好香濃好creamy啊😍
我可以一次食兩碟啊~
推介‼️
  • 明太子意大利麵
2021-03-16 155 浏览
好耐無出尖沙咀,見好耐無食Dazzling Cafe ,好掛住個黑松露意粉。我次次去都只食呢個,不過今次有其他朋友就叫多咗野,但除咗個黑松露意粉之外,其他野佢地都話唔好食😅我地另外叫左和牛漢堡,但個牛勁乾身....服務仲搞笑初初叫我地坐正中間我地見架位已埋單問佢可唔可以轉呢張台佢竟然話要留俾外面之後黎既客但出面係無人排隊咁我地唔係客?我地當時仲未坐低咁我哋咪行返出去做佢口中嘅「外面之後嚟既客」,勁無奈嘅安排埋單接近 $800

我地另外叫左和牛漢堡,但個牛勁乾身....

服務仲搞笑
初初叫我地坐正中間
我地見架位已埋單
問佢可唔可以轉呢張台

佢竟然話要留俾外面之後黎既客
但出面係無人排隊
咁我地唔係客?

我地當時仲未坐低
咁我哋咪行返出去做佢口中嘅「外面之後嚟既客」,勁無奈嘅安排

埋單接近 $800

2021-03-13 161 浏览
We went to tsim sha tsui just to try this restaurant and really want to try the dessert. We came a little bit late and the receptionist name “Panyo” -the lady that wear glasses, was so rude and saying that it’s almost last order and HAVE to order drinks each and also saying need to close at 9:30.... she keep saying so many things just to kick us out but we really want to have dessert and we dont want to waste our time going it there. So we just say it’s okay we will order immediately and will go before 9:30 but she gave us a long face and being so rude to us and didn’t give us plates properly and didn’t offer any water if we want. Our only concern is that if you guys don’t want to take guest anymore you can tell us instead of giving us RUDE attitude and having a long face. Please train your staff to deal with their attitude. Such a lovely and sweet theme of the restaurant but the attitude is totally opposite.
2021-02-26 259 浏览
今年嘅情人節咁岩撞咗年初三,因為要同屋企人拜年嘅關係,同老婆冇乜慶祝活動,所以今日專登俾個驚喜佢,帶佢嚟呢間餐廳食嘢帶佢嚟呢間餐廳最主要係想俾佢試吓最新推廣嘅”苺天愛你多一些”蜜糖吐司,因為見到有好多人網上打卡,影相影得好靚,於是除咗呢個吐司之外,我仲叫左個午市套餐首先嚟嘅係套餐包左既水果茶,無諗過會成個壺咁黎,份量勁多,足以俾兩個人飲,味道方面都唔錯,有好濃郁既水果味之後有我點既麻油雞麵線,呢個反而覺得份量唔多夠,見到只有幾舊雞,而且麻油味唔重,感覺一般,食唔到台灣既味道最後當然有呢個期間限定蜜糖吐司,成份食物都係粉紅色,每一啖都食到士多啤梨既味道,酸酸甜甜咁,的確令人食到停唔到口,十分邪惡,不過雪糕球溶得好快,如果再硬身啲就更加好

2021-02-18
2021-02-13 355 浏览
之前經過已經很想試,店外的花牆十分吸引,不過每次到見很多人在等位,今次專登平日下午茶時間過去,終於可以試到平日下午時間都滿座,等咗5分鐘正好有客人離開就安排入座。店員量度完體溫就帶我哋入去。全間店都係淺粉紅色再加霓虹燈,加上店外的花牆,即刻少女心爆發!叫咗2個菜和1個甜品,等咗大概15分鐘就有。黑松露意大利麵 一上枱就有黑松露味就飄出,上面仲有一匙厚厚黑松露醬,香氣十足但入口味道卻被忌廉味道蓋過。明太子意大利麵意粉質地較軟身,明太子鹹香十足,搭配忌廉味道很夾,帶小小蒜香。不過略嫌醬汁較水較多,不夠乾身。草莓繽紛冰淇淋麻糬鬆餅 鬆餅可以升級加麻糬。鬆餅外面香脆,裡面加埋麻糬煙韌,整體很夾加埋雪糕軟滑口感唯餐具有小小跡,要額外清潔。賣相 3/5口感 4/5味道 4/5番食率 3/5

黑松露意大利麵

黑松露意大利麵

草莓繽紛冰淇淋麻糬鬆餅
加埋雪糕軟滑口感

草莓繽紛冰淇淋麻薯鬆餅

唯餐具有小小跡,要額外清潔。

賣相 3/5
口感 4/5
味道 4/5
番食率 3/5
草莓繽紛冰淇淋麻薯鬆餅
🍽菜式介紹: ❝ 雙人粉紅泡泡套餐 $198(特價) $228(原價) ❞台灣的過江龍 Dazzling Cafe🔸,最近跟 化妝品品牌 Maybelline  ✨合作,推出全新  雙人粉紅泡泡套餐💓!套餐包含: 莓好時光蜜糖吐司🍞 和 2杯指定飲品🍹。飲品可以選 大馬士革玫瑰紅茶☕️、玫瑰蜜香奶茶🍼、玫瑰荔枝氣泡飲🥂、Dazzling特調🍸 和 草莓奶茶🧋。而且更可以用優惠價$75加購 仼何意粉🍝 或 台式餐飲,一次過滿足你正餐和甜品的胃口呀~莓好時光蜜糖吐司🍓,賣相超級吸引呀! 吐司盒好大好大,放上鮮草莓、草莓雪糕、鮮奶油、朱古力條 和 馬卡龍,打卡拍照一流📸。香脆吐司配上香甜可口的配料,有誰能抵抗呢?此外,惠顧套餐的客人💁🏻‍♀️,可扭扭蛋抽1件Maybelline彩妝品。而消費滿$300,更可獲贈Maybelline現金卷$10唷~

2021-01-31