2021-10-08 76 浏览
Daily 13 荃灣隱世海景人氣cafe💛蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138蒜味🧄十足 加埋少少辣味🌶️好惹味😍意大利粉麵質剛好 冇over cook🍝軟殼蟹好大隻 即炸熱辣辣 好有誠意🤓墨汁意大利飯配北海道刺身帶子 $138令我念念不忘嘅晚餐😳個墨汁真係整得好入味!而北海道刺身帶子 亦非常厚身+鮮甜 好正🤤跟餐加配 +$68 (性價比極高!!必加)半份秘製香辣雞塊 +迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品不得不提係炸雞好香脆 肉嫩多汁 偏辣 好正🤤精選甜品係芝士蛋糕🍰一啲都唔濟 好食到我另外再單點多一件蛋糕🤪Tiramisu蛋糕 $38蛋糕軟綿 咖啡味唔重 推薦🥰Oreo朱古力 $38Caramel Latte $36
Daily 13 荃灣隱世海景人氣cafe💛

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138
蒜味🧄十足 加埋少少辣味🌶️好惹味😍
意大利粉麵質剛好 冇over cook🍝
軟殼蟹好大隻 即炸熱辣辣 好有誠意🤓

墨汁意大利飯配北海道刺身帶子 $138
令我念念不忘嘅晚餐😳個墨汁真係整得好入味!
而北海道刺身帶子 亦非常厚身+鮮甜 好正🤤

跟餐加配 +$68 (性價比極高!!必加)
半份秘製香辣雞塊 +迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品

Caramel Latte $36
  • 芝士蛋糕
  • 秘製香辣雞塊
2021-10-01 81 浏览
sought this daily 13 out from open rice. The food is good and they have a nice seaview overlooking the Tsuen wan west area. Ordered a squid ink risotto with Hokkaido scallop, asparagus and crab roe. You can add extra $38 bucks for the sakura shrimp soup and a drink (the usual lemon tea, coffee, tea). There is only one staff who is the waiter, usher and cashier. She does it all and she's amazing. The only downside is there is a stuffy smell into the resto (you will get used to it when you are in for 10 mins but its quite obvious when you first get in). It's not their fault I think it is just the residual smell from the old factory building. Definitely will try this one out.
2021-09-29 83 浏览
荃灣工廈區遠離塵囂原來有間樓上cafe質素唔錯呢!一入門就一幅花牆可以打卡。佢地仲不時會搞啲甜品promotion,例如任食雪糕/蛋糕咁,好吸引!Burger迷必點呢個軟殼蟹安格斯芝士漢堡,脆脆軟殼蟹外仲有個厚安格斯牛漢堡,咬落爆汁又幾厚肉juicy,兩人分享都ok。另外吸引到我更係隔離嘅薯條,食落似扭扭薯條嘅味同脆度,熱氣但我地超愛啊!意粉必點經典嘅溫泉卡邦尼意大利粉,置中有個溫泉蛋,督開撈埋意粉一齊食最正。意粉creamy掛汁,煙肉量都幾多。脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬令我幾驚喜嘅item,雞翼好香口又多汁嫩滑配埋個醬好惹味亦令人食唔停口,邪惡之選!飲品點咗菠蘿柚子梳打同埋荔枝蜜桃茶,前者好清爽,啱晒配搭香脆嘅食物平衡吓。

意粉creamy掛汁,煙肉量都幾多。

脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬

2021-09-26 68 浏览
因為朋友話想搵個隱蔽啲嘅地方放鬆吓,又唔想咁多人,而且環境又要舒服,所以我即刻search到呢一間餐廳🤩🤩🤩🤩入到去環境好乾淨,好舒服嘅Cafe感覺,而且環境好安靜,一啲都唔嘈吵,真係好適合三五知己坐低傾吓閒計放鬆吓鰻魚滑蛋飯,佢嘅鰻魚超大條,而且鰻魚嘅表面焗到有啲脆😍😍大愛,我哋兩個女仔食都食唔晒,而且佢嘅蛋炒得好滑,一啲都唔老,入面包住啲類似忌廉汁嘅飯,個味道超級夾,然後側邊再鋪埋照燒醬同埋木魚碎,好正我最後叫咗一個焦糖蛋糕同埋Tiramisu,佢每樣都細細件,就算食晒成件都唔會太漏,我最欣賞焦糖蛋糕,因為佢嘅焦糖味好出,而且仲會夾雜啲堅果碎😍😍😍😍

2021-09-24 84 浏览
和朋友去完南豐紗廠,他說不如去試吓在附近的Daily 13 Cafe,因為之前在網路看過介紹也很吸引😚Daily 13 位於13樓,有一大窗直望海景,幾浪漫🤭 櫻花濃蝦湯,很香櫻花蝦味,夠滑!招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯,不愧是招牌,鰻魚肥美囗感夠滑,蛋又厚又夠滑,意大利飯粒粒充滿忌廉汁很入味👍🏻蒜香辣椒蜆肉意粉配炸軟腳蟹,石鍋上夠熱,主角軟腳蟹炸得香脆,肉質多汁,唔腥好惹味!醬汁蒜香濃帶少少辣,跟意粉一齊炒好夾!加咗$13任食雪糕🤭一囗氣叫曬6款不同口味的雪糕,蘋果好特別好好食(所以我re order 也是蘋果味😽😽)蘋果味好香濃又有少少蘋果肉;朱古力,芝麻也不差,很香濃夠滑!

Daily 13 位於13樓,有一大窗直望海景,幾浪漫🤭

櫻花濃蝦湯,很香櫻花蝦味,夠滑!

• 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
  • 雪糕放題
  • 櫻花濃蝦湯
來到Daily 13 cafe🍽️, 當然要點招牌美食,打卡影相,一入去就見到窗外既海🌅,心情好舒服啊~先點左招牌鰻魚蛋包飯🍛,軟殼蟹漢堡🍔,包櫻花龍蝦湯🦞,凍檸檬茶🥃,半價加一杯百里香蘋果茶🍹。先上既係櫻花龍蝦湯🍲,香香既龍蝦味,有好碎好碎既龍蝦肉,碎到吾太食到係咩味。跟住凍檸檬茶🥃吾好太甜,岩晒小編口味。百香果蘋果茶🍹超甜,入面真係有一大片蘋果同埋椰果。招牌鰻魚蛋包飯🍛小編十分推薦,原條鰻魚好大一片,蛋下面係芝士燉飯,旁邊有木魚碎,味道口感好好味,一啖接一啖。原隻軟殼蟹安格斯漢堡🍔,好大既漢堡中間有把餐刀插住,入面真係原隻軟殼蟹,有羔有蟹肉,安格斯肉超厚勁juicy,上面貼住芝士,下面夾左蕃茄同菜,個包都係滿滿芝麻,食完夠飽又好好味,小編推介。三式醬炸薯條🍟,最吸引小編係黑松露醬,漢堡個餐有薯條同蕃茄醬,小編都係選擇黑松露醬,真係好夾好好味。依間價格合理,CP值高,雖然冇左加$1任食蛋糕有點失望,但都推介大家來,因為都係美食,小編有機會都會再來。Openrice: #VictoriaChan1008#櫻花龍蝦湯 #百里香蘋果茶 #招牌鰻魚蛋包飯 #原隻軟殼蟹安格斯漢堡 #三式醬炸薯條

跟住凍檸檬茶🥃吾好太甜,岩晒小編口味。
百香果蘋果茶🍹超甜,入面真係有一大片蘋果同埋椰果。

Openrice: #VictoriaChan1008
#櫻花龍蝦湯 #百里香蘋果茶 #招牌鰻魚蛋包飯 #原隻軟殼蟹安格斯漢堡 #三式醬炸薯條 #healthy #chill #cafe #appletea #crab #rice #hamburger #薯條 #黑松露 #eggs #openrice #youtubers
櫻花龍蝦湯
百香果蘋果茶
招牌鰻魚蛋包飯
三式醬炸薯條 (黑松露醬必食)
原隻軟殼蟹安格斯漢堡
原隻軟殼蟹安格斯漢堡
  • 三式醬炸薯條
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
  • 軟殼蟹安格斯芝士漢堡
一向喜歡四處覓食嘅我最鍾意捐窿捐罅搵食荃灣多美食我就不嬲都知但荃灣工廈美食 我都係今日先發現🤫全靠網民推介有間CAFE有秘境食物質素又高 即時吸引左我黎一探究竟🍽️入到店鋪 裝修格局舒適 燈光明亮 坐位尚算寬敞 非常適合三五知己坐低吹傾計嘆美食。紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手(HKD168)我一直都以為德國咸豬手🐷脆卜卜外皮先好食🧐今天我發現錯了🤔原來以慢煮方式烹調 鹹鹹香香嘅肉質 滲透了紅酒的葡萄香別有一番風味🤩 連伴碟的薯蓉都別具心思加插薯仔粒🥔混合而成 增加了口感我非常欣賞呢度菜式🤤誠意推介👍。冬陰功海鮮燴意大利麵(HKD128)平時食意粉 醬汁普遍都係白汁忌廉/蕃茄汁🍅/蒜香辣椒🌶️....今次難得有創新冬陰功味道 緊係要試下啦🍴食落口大致以蕃茄味為主 加插微微冬陰功獨有的酸辣味 幾開胃🤤意粉軟硬度適中 份量如果多少少就更好🤣。特濃朱古力(HKD28)呢杯特濃朱古力 面層鋪滿鮮忌廉 賣相吸引🍸值得一讚係 就算凍飲加左冰再混合鮮忌廉並無減淡朱古力味🍫。富士蘋果芝士蛋糕(HKD38)其實我都幾鍾意食芝士蛋糕🍰但最怕食到D硬繃繃乾爭爭🤐呢客富士蘋果芝士蛋糕真係好鬼正😈完全係我鍾意嘅口感淡淡芝
一向喜歡四處覓食嘅我
食物質素又高 即時吸引左我黎一探究竟🍽️
入到店鋪 裝修格局舒適 燈光明亮
坐位尚算寬敞 非常適合三五知己
坐低吹傾計嘆美食

紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手(HKD168)
我一直都以為德國咸豬手🐷脆卜卜外皮先好食🧐
今天我發現錯了🤔原來以慢煮方式烹調
鹹鹹香香嘅肉質 滲透了紅酒的葡萄香
別有一番風味🤩 連伴碟的薯蓉都別具心思
加插薯仔粒🥔混合而成 增加了口感
我非常欣賞呢度菜式🤤誠意推介👍

冬陰功海鮮燴意大利麵(HKD128)
平時食意粉 醬汁普遍都係
白汁忌廉/蕃茄汁🍅/蒜香辣椒🌶️....
今次難得有創新冬陰功味道 緊係要試下啦🍴
食落口大致以蕃茄味為主
加插微微冬陰功獨有的酸辣味 幾開胃🤤
意粉軟硬度適中 份量如果多少少就更好🤣

特濃朱古力(HKD28)
呢杯特濃朱古力 面層鋪滿鮮忌廉 賣相吸引🍸
值得一讚係 就算凍飲加左冰
再混合鮮忌廉並無減淡朱古力味🍫

富士蘋果芝士蛋糕(HKD38)
其實我都幾鍾意食芝士蛋糕🍰

環境:9/10

Daily 13
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室

• 紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手
𝔻𝕒𝕚𝕝𝕪 𝟙𝟛位於荃灣工廈,由愉景新城行過去大概10-15分鐘左右,去呢間食既原因係上網見到有好多好評👍🏻,仲有俾佢個𝕡𝕣𝕠𝕞𝕠𝕥𝕚𝕠𝕟 吸引左,加$1任食😋😋等我試上去先。𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣 & 𝕊𝕟𝕒𝕔𝕜▪️香草蜜糖無激素雞翼 $58叫左個雞翼小食,雞翼香脆,裡面嫩滑,連帶埋佢外面塗上一層蜜糖,超惹味。ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒 & ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠▪️蒜香辣椒🌶️蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138呢個主食係呢到既皇牌,差唔多枱枱都叫呢個食丫。佢幾特別用左個石頭鍋去上,所以成個意粉🍝夠哂熱,吾怕凍哂。食落去蒜味好重,又勁多蜆肉,仲有個軟殼蟹炸得夠哂香脆,呢個真心超like!必點!▪️雙重肉腸雙重芝士長通粉 $108呢個長通粉係用韓式煮泡麵個金色煲去上既,覺得都幾新穎用咁特別既器皿,吾通咁樣食會熱啲?😎個味道真係勁𝕔𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖...芝士溶哂,沾滿落每一條長通粉,真係非常「芝」味!𝔽𝕣𝕖𝕤𝕙 𝕗𝕣𝕦𝕚𝕥 𝕀𝕔𝕖𝕕 𝕋𝕖𝕒▪️百香果蘋果茶呢杯水果茶好清新,好有茶香。裡面仲有果肉同埋椰果,非常有口感,又夠哂大杯,不錯不錯👍🏻𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥▪️榛子朱古力蛋糕🍰最後當然吾少得甜品🍮啦。本身想叫𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦,但店員話已沽清
𝔻𝕒𝕚𝕝𝕪 𝟙𝟛

𝔽𝕣𝕖𝕤𝕙 𝕗𝕣𝕦𝕚𝕥 𝕀𝕔𝕖𝕕 𝕋𝕖𝕒
▪️百香果蘋果茶

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥
▪️榛子朱古力蛋糕🍰
最後當然吾少得甜品🍮啦。本身想叫𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦,但店員話已沽清了,咁唯有下次再試了。店員推介了榛子朱古力蛋糕,蛋糕🍰甜味適中,有濃濃既榛子🌰味,海綿底又做得相當軟熟,值得一讚!

📣是日𝕡𝕣𝕠𝕞𝕠𝕥𝕚𝕠𝕟:
-𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 𝕤𝕖𝕥 𝕕𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 +$1 / 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 任何食物 +$13 可以任食雪糕🍦,當中有好多吾同味道選擇,好似𝕔𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 𝕘𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕥𝕖𝕒, 𝕒𝕡𝕡𝕝𝕖,𝕍𝕒𝕟𝕚𝕝𝕝𝕒 等等,非常抵食👍🏻

📍地址:荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈13樓A室

呢間位於荃灣工廈嘅cafe環境相當唔錯,Cafe入邊有好多可以打卡嘅位置,都係以花草為主題,十分文青,啱晒同朋友過嚟打卡同聚會。窗邊嘅座位可以望到成個海景,望住個海食晚飯都幾chill。蟹肉蟹子明太子扁意粉意粉軟硬適中,都食到有配料,而且個醬都好濃郁。海鮮忌廉汁扁面配挪威煙三文魚食落三文魚新鮮,但煙熏味唔夠重。香草蜜糖無激素雞翼呢個係我最鍾意食嘅菜式,個皮炸到超脆,食落好香蜜糖味,正!鮮果紅茶飲落酸酸甜甜味道唔錯。

窗邊嘅座位可以望到成個海景,望住個海食晚飯都幾chill。

蟹肉蟹子明太子扁意粉
意粉軟硬適中,都食到有配料,而且個醬都好濃郁。

海鮮忌廉汁扁面配挪威煙三文魚
食落三文魚新鮮,但煙熏味唔夠重。

香草蜜糖無激素雞翼
呢個係我最鍾意食嘅菜式,個皮炸到超脆,食落好香蜜糖味,正!

鮮果紅茶
飲落酸酸甜甜味道唔錯。
鮮果紅茶
今日黎左荃灣呢間位於工廠大廈入面既Daily 13食晚餐。工廈樓下有停車場,對於揸車既朋友就十分方便。Daily 13既裝修同環境係十分舒服,裝修充滿清新既小文青風格。窗邊仲有張high table可以睇到荃灣既海景,十分唔錯。蟹肉蟹子明太子扁意粉,食落好creamy,啖啖麵都包含住蟹肉同醬汁。個醬係有好重既忌廉香味,但又唔會太膩。海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚,上面既醬汁配上魷魚圈同蜆肉,每啖麵都充斥住海鮮既風味。煙三文魚肉質新鮮,有淡淡既煙燻味。香草蜜糖無激素雞翼,雞翼外層炸到十分鬆脆,但裏面既肉十分嫩滑,一咬落去仲包裹住少少肉汁,十分juicy。最欣賞係選用左無激素雞翼,食落都健康啲。富士山蘋果芝士蛋糕,食落係cream既質地,口感同一般芝士蛋糕唔同。入面亦加左入富士山蘋果肉,十分fresh,唔會咁膩。我叫左杯鮮果紅茶,飲落唔會太甜,超香水果味,茶味亦都足夠。男朋友要返夜班既關係叫左一杯Double espresso。Double espresso 係非常苦既,餐廳十分貼心配埋一杯熱水。整體黎講食物質素十分高,而且份量都較多。環境舒適,坐得十分舒服,好多位置用黎打卡都唔錯。雖然員工

我叫左杯鮮果紅茶,飲落唔會太甜,超香水果味,茶味亦都足夠。

雖然員工唔多,但上菜時間都快,服務員亦好有禮貌,態度好好。
2021-09-08
  • 蟹肉蟹子明太子扁意粉
2021-09-13 1213 浏览
今日同老公行完街,佢話帶我去一間工廈嘅隱世cafe食飯,呢度工廈有cafe?我都冇聽過,我都想見識吓。呢度真係要知掟先識黎,入到門口就覺得呢間cafe真係花左心思去擺設,綠色葉嘅牆配上粉紅玫瑰,仲有綠色盆栽做裝飾,好relax,裡面空間唔大唔細,但仍然覺得好闊落,坐得舒服。我哋就每人點左個意粉,然後加$68做升級套餐。多左一個湯,小食同埋甜品。迷你櫻花龍蝦湯:雖然叫迷你,但份量都ok,龍蝦味道濃,唔會話死鹹,都幾好飲。炸雞件配沙律菜:炸雞件剛炸起,好熱呀,香口又好食,上面仲有少少沙律醬,夠晒味道,配埋沙律菜一齊食,爽口,感覺無咁熱氣,幾好。海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚:三文魚上碟擺得幾好,大大片有兩大片,鹹鹹地。海鮮忌廉汁又唔會傑撻撻,一舊舊,亦唔會太漏,配埋個扁麵食又真係幾好食。蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹:軟殼蟹係原隻上,size一啲都唔細,咬落去脆之餘仲食到一粒粒蟹膏,超正。意大粉炒得乾身,入口帶少少油份,好香,蒜配上辣蜆肉帶點惹味,整體真係好唔錯。甜品:是日精選甜品係朱古力cheese cake同埋榛子海綿mocha蛋榚。cheese cake朱古力味道香濃,但唔會完全蓋晒芝士味

甜品:是日精選甜品係朱古力cheese cake同埋榛子海綿mocha蛋榚。cheese cake朱古力味道香濃,但唔會完全蓋晒芝士味道,口感幼滑,好好食。榛子海綿mocha蛋糕入口軟綿綿,一口有晒榛子同mocha味道,有口感得黎好滿足。
2021-09-12
2021-09-10 62 浏览
成日都聽工業大廈好多美食,今次就見到呢間Daily 13。位置係荃灣有線大廈後面,附近仲有南豐紗廠,唔算難搵,佢正正係銓通13樓。現場環境清靜,位與位之間都算有距離,如果一個人,仲可以面向海用餐,四人有梳化位就完美啦,招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)果然係招牌,我覺得係黎到要食,亦可以encore。鰻魚好大塊,有手掌咁長,蛋好滑,連埋意大利飯食,好幸福呀。蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)蟹肉絲可接受,但絕對唔係入口鮮甜,可能明太子醬已蓋過左,蟹子就超級多,扁意粉加醬,痴左好多粒蟹子,咬落去,口內有微爆開「正正子」。黑松露野菌意大利飯($108)係不管聞定食都有好濃既黑松露味,對我黎講野菌唔夠多,當然各有所喜好,如果無咩「肉念」,呢個配搭真係值得推介。HKT三式薯條(蜜糖芥末,茄汁,黑松露醬)($48)薯條份量都誠意,香口既脆薯,醬汁就黑松露醬為最愛,蜜糖芥末味道唔夠突出,茄汁普通茄汁味。朋友聚會,嗌呢個薯條,都夠閒聊幾個鐘。$1/$13蚊任食雪糕嗌任何正價食物,加$13/一人,或嗌套餐(主食加$68升級套餐),加$1/一人,全枱都要加錢,不能只加一人。今次雪糕既選擇有蘋果、黑

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)

蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)

黑松露野菌意大利飯($108)

HKT三式薯條(蜜糖芥末,茄汁,黑松露醬)($48)

$1/$13蚊任食雪糕
今次雪糕既選擇有蘋果、黑加侖子、豆腐、朱古力、曲奇,最驚喜既係蘋果同埋豆腐,食完咁多香口正餐,係會想食清新口味既雪糕作為甜品
芝麻/荔枝味雪米糍就想試就叫吧,如果不是,都建議留肚食雪糕。
2021-09-08 118 浏览
真係想像唔到係工廠大廈會有啲咁有特色嘅餐廳唔係朋友介紹都搵唔到一出升降機望入去好有浪漫氣氛適合情侶去打卡今次非常好彩可以坐到海景位置吧枱估唔到喺工廠地區人流都可以咁旺盛坐低後準備叫嘢食叫咗兩個主食一個小食兩個飲品一個甜品水果茶水肉多元化從未嘗試過濃縮咖啡第一次嘗試真係好苦一開頭好奇係乜嘢攞左嚟索左一下好香蟹肉蟹子明太子扁意粉配料超多就咁聽個名就知有咩材料食到停唔到口海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚忌廉汁非常開胃三文魚口感非常之新鮮香草蜜糖無激素雞翼甜甜地脆卜卜啱晒鍾意食肉既朋友富士蘋果芝士蛋糕佢啲芝士好似忌廉咁柔滑啱晒女士們估唔到工廠地區會有啲咁好食嘅餐廳
真係想像唔到

估唔到工廠地區會有啲咁好食嘅餐廳
2021-09-08
  • 蟹肉蟹子明太子扁意粉
2021-09-05 84 浏览
有次碌碌下IG,彈咗個post出黎介紹呢間嘢嘅鰻魚飯,就一直俾佢吸引住,今日終於有機會黎試試佢💪🏻Daily 13位於荃灣西嘅工廈區裡面,身為荃灣人嘅我都從未踏足過呢個地方,老老豆豆本身見到棟大廈嘅外觀仲對佢冇乜期望,結果入到餐廳完全係喜出望外餐廳走北歐簡約路線,雲石紋、灰藍色、金屬系等等元素通通都有,但最重要嘅係佢個景!完全冇諗過咁up dup嘅工廈竟然望到海景!我地去嗰時仲要啱啱經歷日落,超級靚🤍食物方面都唔差,無論係前菜定主菜都份量十足挪威煙三文魚凱撒沙律 $78,正常發揮;櫻花濃蝦湯,雖然唔係"龍蝦"而係"濃蝦",但飲落有龍蝦味🤣加 $68跟餐嘅炸雞塊,醃料香辣惹味,外皮炸得香脆之餘d雞肉又唔會過份乾身香草忌廉智利藍青口 $98,青口大小適中,如果再入味d就更好招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158,完全係2人份量!鰻魚彈牙,蛋夠滑嫰,意大利飯用咗忌廉蘑菇汁煮成,多咗一重香濃嘅味道而家仲可以加錢任食雪糕同雪米糍!雖然每款味道只係食咗1球,但已經完全值回票價~

食物方面都唔差,無論係前菜定主菜都份量十足

2021-09-04 1211 浏览
今日陪朋友過嚟整野,晚上係工廠區揾野食。咁岩揾到間少女心花花餐廳!HKT 三色薯條 (蜜糖芥茉、茄汁、黑松露醬) $48HKT triple fires正!熱到辣手!薯條超脆口!48蚊嚟講份量好多,過足口癮!蜜糖芥茉甜味比較重,辣度低。黑松露醬一絕,配薯條頭幾名!蟹肉蟹籽明太子扁意粉 Linguine mentaiko cream sauce with crab meat and roe $128有啲日式,有日式紫菜,多籽!夠哂creamy,份量多!估唔到荃灣工廠大廈都有好食西餐!明亮顏色係蟹籽、粉紅色啲係名太子!蟹肉嘅份量唔多,但以128蚊嚟講係ok!同蟹肉係細細一舊為主,唔係一絲絲少少個隻!海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚Smoked salmon linguine with seafood cream sauce $118以為得煙三文魚,點知仲有蜆肉同魷魚,多左兩款喔!忌廉汁真係比較海鮮既感覺,唔知咩蟹肉嗰個咁creamy既!呢一個嘅扁意粉比較硬爽,口感好食少少。因為本身鍾意偏硬嘅意粉,所以覺得依個好味d!+$68廚師推介小食係香辣炸雞配紫椰菜沙律好似快餐店嗰種炸雞,但係比較辣!呢度

HKT 三色薯條 (蜜糖芥茉、茄汁、黑松露醬) $48
HKT triple fires
正!熱到辣手!薯條超脆口!48蚊嚟講份量好多,過足口癮!

蜜糖芥茉甜味比較重,辣度低。黑松露醬一絕,配薯條頭幾名!

蟹肉蟹籽明太子扁意粉

海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚

+$68
廚師推介小食係香辣炸雞配紫椰菜沙律
好似快餐店嗰種炸雞,但係比較辣!

呢度食物都非常之熱辣,炸雞外皮脆,厚左少少,但整體juicy!

迷你櫻花蝦龍蝦湯
櫻花蝦真係迷你無呃人,好真實。龍蝦湯好濃郁,唔算咸幾好。好多時都會過咸左,就算佢加左櫻花蝦咸度都ok。

甜品係奶茶蛋糕
忌廉都幾多,少少肥。奶茶味道有啲似泰式,帶甜甜地既戚風蛋糕。
  • HKT 三色薯條
  • 海鮮忌廉汁扁麵配挪威煙三文魚