2021-09-05 84 浏览
有次碌碌下IG,彈咗個post出黎介紹呢間嘢嘅鰻魚飯,就一直俾佢吸引住,今日終於有機會黎試試佢💪🏻Daily 13位於荃灣西嘅工廈區裡面,身為荃灣人嘅我都從未踏足過呢個地方,老老豆豆本身見到棟大廈嘅外觀仲對佢冇乜期望,結果入到餐廳完全係喜出望外餐廳走北歐簡約路線,雲石紋、灰藍色、金屬系等等元素通通都有,但最重要嘅係佢個景!完全冇諗過咁up dup嘅工廈竟然望到海景!我地去嗰時仲要啱啱經歷日落,超級靚🤍食物方面都唔差,無論係前菜定主菜都份量十足挪威煙三文魚凱撒沙律 $78,正常發揮;櫻花濃蝦湯,雖然唔係"龍蝦"而係"濃蝦",但飲落有龍蝦味🤣加 $68跟餐嘅炸雞塊,醃料香辣惹味,外皮炸得香脆之餘d雞肉又唔會過份乾身香草忌廉智利藍青口 $98,青口大小適中,如果再入味d就更好招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158,完全係2人份量!鰻魚彈牙,蛋夠滑嫰,意大利飯用咗忌廉蘑菇汁煮成,多咗一重香濃嘅味道而家仲可以加錢任食雪糕同雪米糍!雖然每款味道只係食咗1球,但已經完全值回票價~

食物方面都唔差,無論係前菜定主菜都份量十足