2020-02-28
位卡尖沙咀K11 MUSEA商場,CURATOR Art to Life藝術咖啡館將藝術融入生活,有草間彌生、村上隆、KAWS等展品。CURATOR最大特色係Printing藝術打印咖啡,客人可以提供圖片比咖啡師,調製凍咖啡或朱古力,然後放入Coffee Printing Machine,泡製一杯獨一無二嘅飲料!不過今次我地就一切從簡,只係點左一杯Lattee同埋海鹽焦糖香蕉朱古力,朱古力裡面混合左打碎左嘅香蕉蓉,加埋輕輕燒焦嘅蕉糖同海鹽,咸中帶甜味道好特別。火灸尼斯吞拿魚沙律($128)作為開胃前菜一流!新鮮爽脆生菜葉、法國豆、車厘茄、雞蛋等材料,配上輕輕調味過嘅惹味沙律油,吞拿魚燒過後充滿咸香味,配搭清淡沙律菜一齊食,美味非常。香蒜橄欖油意粉($158)清香嘅黑松露味配搭香濃嘅香草味,加入新鮮蘑菇同埋巴馬森芝士脆片,味道清香美味。