建議:位置幾易搵,係廣華醫院後街斜對面就係 😌 雖然舖頭叫 craft burger,不過餐牌上面有齊意粉,飯,小食到all day breakfast 🤭 上一次同#試伏專員 S君路經,入左去食飯 🤣 質素唔錯。係埋完單,見到隔離枱啲 Burger 勁吸引🍔 之後仲發現,craft burger 有軟殼蟹🦀 仲要係全隻,真係未試過食軟殼蟹全體🤪 所以決定要再黎試下今次試左:Burger Set (連汽水) + HK$5 蕃薯條 + HK$18 Macha Latte (其他飲品半價)Burger 好多款揀,牛既係用黑糖麥包。今次食既 軟殼蟹牛油果係配芝麻水泡包🥯 (HK$118) 等左大概10分鐘就有得食😋 軟殼蟹全體現身!!!切開仲有少少膏,好易就切開一半,仲要唔會散開哂👍仲要係有啲肉地🦀🤣食落個包好脆,好鬆軟。入面既醬亦都好夾,不過小心食個時啲汁會整到件衫🙈 蕃薯條就比較一般,可能係上枱時已經唔係好熱,食落比較淋🙈 飲品方面,點左Macha Latte 拉花都幾靚,味道正常。無加糖飲到淡淡既抹茶味🍵
建議:位置幾易搵,係廣華醫院後街斜對面就係 😌

今次試左:

蕃薯條就比較一般,可能係上枱時已經唔係好熱,食落比較淋🙈

2021-04-17 163 浏览
暫時是在香港吃過最好吃的漢堡包,我選的是烤大菇牛堡,手打牛肉果然名不虛傳,肉質鮮甜,肉汁滿滿,份量也不惹小,一個包足以飽到上頸。再加上邊吃邊爆汁的菇,吃的時候完全不覺口乾,有菇的堡就是好。 至於炸物,覺得中規中距,沒太大感想。 唯座位較窄,點得太多也不夠位置放。

聽朋友講公司樓下有間食漢堡 都幾好味!終於記得黎食食睇吓咩味!!入面有幾張枱,都已經有2枱客食緊!!疫情關係,當然外賣🥡!!買咗一個招牌牛堡試 再加$20有薯條🍟加嘢飲🧃!都幾抵感覺上!! 唯一美中不足係外賣等左好耐,(門口等差唔多20分鐘),中間仲有時望入去,只見店員好休閒聊天!等到真係頂唔順,只入去問 有外賣未?!居然係我自己戇居居一個人喺出邊等原來一早已經有啦!希望店員可以帶返眼鏡,顧客可以多一次問吓咁大家就會將快啲有得食!!最後 味道不似預期!可能等耐左掛
最後 味道不似預期!可能等耐左掛

外卖自取
2021-03-13 154 浏览
〖 𝙀𝘽𝙄 & 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙬/ 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 烤菠籮蝦堡配薯條 $92 〗好難得食到唔油膩既burger 😋包係用芝麻水泡包 會食到芝麻香味炸蝦餅好足料 食到好多蝦肉 🍤菠蘿令burger fresh左 醬料唔突出 薯條好多👏🏼〖 𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙁𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧𝙨 炸魚手指 $18 〗包生菜食好食好多 有多啲🥬更加好〖 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙎𝙖𝙪𝙨𝙖𝙜𝙚 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 蒜蓉腸卡邦尼意粉 $68 〗幾高cp值 好足料 唔油膩 *•̀ᴗ•́*و唔係普遍見到嘅用白汁加醬料撈埋一齊👍🏼份量適中 🙁 座位有啲窄✔️10% Services Fee 🤩Great Service Attitude Rating: 😋 9/10 💰7/10
好難得食到唔油膩既burger 😋

Rating: 😋 9/10 💰7/10
𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙁𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧𝙨 炸魚手指
𝙁𝙞𝙨𝙝 𝙁𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧𝙨 炸魚手指
2021-02-02 205 浏览
呢間係登打士街既西餐 平時有提供All Day Breakfast 仲有主打足料漢堡包睇得出漢堡有花心思配搭👍🏻牛肉漢堡用左黑糖麥包 有少少黑糖甜香👍🏻漢堡扒係重點 好厚身 咬開有流肉汁‼️有酸瓜 味道幾特別 食落開胃👍🏻牛油果軟殼蟹漢堡 都係好足料👍🏻係好大隻 咬開有蟹肉既軟殼蟹同樣用goodmalling app 點套餐可以平$20有優惠抵食好多(餐牌可以睇圖).😋套餐仲有洋蔥圈呀題外話 細個唔鍾意食酸瓜🤮大個覺得有酸瓜先係正宗漢堡包😅.#CraftBurgerRestaurantBar地址:旺角廣華街1號仁安大廈地下24B號舖
睇得出漢堡有花心思配搭
👍🏻牛肉漢堡用左黑糖麥包 有少少黑糖甜香
👍🏻漢堡扒係重點 好厚身 咬開有流肉汁
‼️有酸瓜 味道幾特別 食落開胃
👍🏻牛油果軟殼蟹漢堡 都係好足料
👍🏻係好大隻 咬開有蟹肉既軟殼蟹
同樣用goodmalling app 點套餐可以平$20
有優惠抵食好多(餐牌可以睇圖)
😋套餐仲有洋蔥圈呀
題外話 細個唔鍾意食酸瓜🤮
大個覺得有酸瓜先係正宗漢堡包😅
#CraftBurgerRestaurantBar
地址:旺角廣華街1號仁安大廈地下24B號舖
新開嘅實力漢堡西餐店👍🏻👍🏻兩三點去亦非常滿座我一路食一路text朋友話下次都要食😭.🍔澳洲和牛漢堡$108🍔黑糖包有淡淡香甜 搽咗少少牛油再烘得外脆內軟牛肉排非常非常juicy 厚厚一塊 好鬆軟😍同時好夠牛味 好高質☺️❤️仲有好好食嘅焦糖洋蔥 配埋車打芝士 蕃茄 生菜搭得好整齊 對得住個價錢😎.🍗水牛城雞翼+$15🍗酸辣度剛好 夠惹味 雞翼嫩滑唔錯.🍫Nutella milkshake +$20 (半價升級)🍫亦係高分之作 打得細滑濃稠度剛好 而且唔會太甜膩店員服務好好 好舒服嘅用餐體驗🥰
新開嘅實力漢堡西餐店👍🏻👍🏻

亦係高分之作 打得細滑
濃稠度剛好 而且唔會太甜膩

店員服務好好 好舒服嘅用餐體驗🥰
2021-01-28 84 浏览
旺角廣華街一間主打漢堡包嘅餐廳,提供All Day Breakfast、西餐例如意粉飯、牛肉雞肉海鮮同素漢堡,唔同肉質款式嘅漢堡亦配有唔同包皮例如黑糖麥包或芝麻水泡包。中午亦有set lunch,旺角雖然好多嘢食不過可能好多都係街邊小食,不妨可以入去坐低慢慢嘆餐飯🐷午餐 $68-128 送沙律/餐湯 及飲品👓原隻軟殼蟹牛油果漢堡 配洋蔥圈 $118主餐牌其實另外仲有好多款式漢堡包,如果想經濟啲午市套餐最平六十幾蚊就有個漢堡包餐。包係比較健康嘅芝麻水泡包,軟殼蟹真係超級唔隻,真係食得出佢有啲肉身!唔吾係果隻沾粉炸所以隻蟹冇炸粉皮。包包內有牛油果片、蕃茄、好大片生菜健康balance返😉洋蔥圈好好食,熱辣辣炸起,炸漿薄吾油膩,份量好多完全係二人份量!評分:7.5/10👓烤菠蘿豬扒飯 配蘋果洋蔥汁 $78食得出豬扒係香烤,香口肉質淋豬扒又夠厚身,有香草等調味所以都好夠味,想要醬汁撈飯亦配有個蘋果洋蔥汁,有少少似平時鐵板餐嘅洋蔥汁。有大大塊香烤菠蘿解肉膩,同翠玉瓜紅蘿蔔粒。評分:7.5/10👓芝士煙肉薯波 小食+$15有三粒,純粹真係有啲薯蓉包住煙肉粒,芝士唔算爆漿或者特別好食,亦未去到話好香

午餐 $68-128 送沙律/餐湯 及飲品

👓原隻軟殼蟹牛油果漢堡 配洋蔥圈 $118
評分:7.5/10
👓烤菠蘿豬扒飯 配蘋果洋蔥汁 $78
評分:7.5/10
👓芝士煙肉薯波 小食+$15
有三粒,純粹真係有啲薯蓉包住煙肉粒,芝士唔算爆漿或者特別好食,亦未去到話好香脆,普通,覺得唔需要特別加叫。
評分:6/10
2021-01-05 110 浏览
同曳仔喺廣華睇完醫生,就喺後邊街見到Craft Burger,午餐就試一試吧。曳仔揀咗Fish & Chips,魚柳嘅油可以再「索」乾少少,視覺上望落去面頭有浸油,呢隻薯條係薯仔切出嚟,略為炸得乾咗啲。我揀嘅係Set Lunch嘅牛扒飯(其實我唔記得咗個名),牛嘅生熟程度控制得幾好,略嫌呢個部位比較好「𡁻」口,有啲筋。跟餐咖啡要另外加錢,普通即磨咖啡唔係好值,另外咖啡太早嚟到,食完碟飯再飲咖啡已經凍哂。
Fish  &  Chips

牛扒飯(其實我係唔記得咗個名)

2021-01-04
Fish  &  Chips
牛扒飯(其實我係唔記得咗個名)
2020-12-28 99 浏览
《 漢堡小隊出動! 》我又去食漢堡啦,漢堡真係食極都唔厭!今日又食左一間高質漢堡想介紹下~🔺 菠蘿蝦堡 $88嘩嘩嘩,哩個菠蘿蝦堡贏連鎖快餐店十幾條街!菠蘿有燒過,燒完除左增添香味,令到菠蘿冇咁濕。蝦餅好足料,食到一隻隻蝦,香脆而且蝦味十足!唯一可以改善嘅係個沙律醬,因為味道唔太出,唔落都OK。🔺 川辣牛堡 $65麵包用上黑糖包,鬆軟而且帶有麥香。漢堡扒鮮嫩多汁,牛味十足,配埋焦糖洋蔥勁夾。川味嘅辣度唔會蓋過牛肉嘅味道!🔺 Oreo 奶昔 $20濃濃既 OREO 配上奶昔,唔會太甜。睇返相都覺得好邪惡啊~🔺 熱情果梳打 $19果味香濃,而且會連一罐梳打水上,加完梳打水都唔會令味道變淡。🍽 好食推介:川味牛堡 $65 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - -
《 漢堡小隊出動! 》
🔺 菠蘿蝦堡 $88
🔺 川辣牛堡 $65
🔺 Oreo 奶昔 $20
🔺 熱情果梳打 $19
🍽 好食推介:川味牛堡 $65
2020-12-15 102 浏览
聽日喺旺角行完街之後想食漢堡包,見到一間餐廳好鬼多人,所以就想入去試吓!佢入邊除咗有漢堡包之外亦都有啲意粉或者all day breakfast,我同朋友就嗌咗一個漢堡包同一個意粉!漢堡包仲配埋薯條,係好粗身嗰種而且亦都唔會好咸。漢堡包入邊啲料超級足,啲蔬菜亦都好新鮮個包亦都好鬆軟。而且入面嘅醬唔會好多搞到好滯。而我哋都嗌左個卡邦尼意粉,份量中等,而且我好鍾意佢煮得好入味,唔係嗰種淨係用一啲汁撈埋嘅味道。餐廳仲可以嗌一啲花茶飲,我自己就嗌左杯洛神花,佢仲配備左一啲蜜糖令到成個感覺好舒服!

漢堡包仲配埋薯條,係好粗身嗰種而且亦都唔會好咸。

2020-12-05 110 浏览
//食物 🌕🌕🌕🌑🌑1️⃣煙肉牛堡入面除咗有煙肉同牛,仲有生菜、番茄同炒洋蔥。個包係選用咗黑糖麥包,但除咗個包黑之外,其實唔覺佢有黑糖味😂煙肉唔夠脆,一咬就抽曬成條出黎,個牛都OK既,但係食到最後會唔多夠汁,有D dry😶2️⃣經典澳洲牛堡呢款係佢地既招牌,比起煙肉牛堡會再多隻流心蛋🌕材料同口感非常豐富,不過一上菜既時候隻蛋已經穿咗,感覺有D蝕咗😞3️⃣薯條比起個漢堡,我更滿意佢個薯條,啱啱炸起夠曬熱,調味都好足夠,不過如果脆D就更加好👍🏻//價錢 🌕🌕🌕🌑🌑一個set大約要$90,漢堡店嚟講唔算特別貴,但佢既食物質素唔值呢個價🥸//位置 🌕🌕🌕🌗🌑位置都算方便既,係登打士後面,都容易搵,又無乜人唔洗等位😂//環境 🌕🌕🌕🌕🌑間舖本身既裝修好簡單,但佢加多好多燈飾,所以望落都幾有feel🙆🏻‍♀️//總分 🌕🌕🌕🌗🌑當初係因為想食既餐廳排曬長龍,又餓,咁啱呢間唔洗等就試試佢😶食物唔差既,不過唔係幾抵食,比我揀寧願食mos burger,好食D又平D🙈

//食物 🌕🌕🌕🌑🌑
1️⃣煙肉牛堡

2️⃣經典澳洲牛堡

3️⃣薯條

//價錢 🌕🌕🌕🌑🌑

//位置 🌕🌕🌕🌗🌑
位置都算方便既,係登打士後面,都容易搵,又無乜人唔洗等位😂

//環境 🌕🌕🌕🌕🌑

//總分 🌕🌕🌕🌗🌑
2020-11-29 89 浏览
早幾日經過旺角發現呢間新開漢堡包店,望餐牌覺得幾吸引,決定一戰! 環境方面,餐廳裝修比較簡單,面積目測可容納大概20多人左右,但坐落唔會好逼果種。 食物方面,除咗主打嘅漢堡包外,仲有意大利粉同小食,而且選擇都幾多。我點咗推薦嘅經典澳洲牛堡,餡料有手打牛肉、流心蛋(不過當時食唔太流心)、焦脆煙肉同大量蔬菜,加上自家製醬汁,非常足料之餘口感好豐富,味道亦好好,值得一讚餐廳用黑糖麥包,麵包嘅甜令味道增加層次。如果跟套餐包薯條同飲品,點特飲可用半價升級。 整體食物質素好好,快餐嚟講價錢算中水,但仍然會想番去試下餐廳其他漢堡同意大利粉。

如果跟套餐包薯條同飲品,點特飲可用半價升級。

2020-11-27
2020-11-24 58 浏览
廣華街既一間burger店🍔其實我係比佢既黑糖漢堡包吸引左我叫左一個磨菇漢堡包 食落好香黑椒加磨菇味成個包唔會太乾 麵包有淡淡黑糖味分量亦都好足夠 我同朋友2個人share一個薯條 薯條份量都多 炸得好脆 唔係快餐店質素薯條下次會想再試第二款burger
廣華街既一間burger店🍔

分量亦都好足夠 我同朋友2個人share一個薯條
薯條份量都多 炸得好脆 唔係快餐店質素薯條

下次會想再試第二款burger
2020-11-14 83 浏览
週末出旺角逛街,想搵個舒服地方食嘢,又唔想排隊等位,最好搵間可訂位餐廳啦!就比我發現了這一間。一點到,Order了兩款漢堡包🍔🍔配洋蔥圈和雞翼,好好味!洋蔥圈好脆,雞翼辣味啱啱好,漢堡肉汁鮮嫩,配料足又夠快上,價錢又唔貴,估唔到這小店食物質素非常好👍🏻又坐得舒服,職員又好有禮貌👍🏻👍🏻下次都會再Encore👍🏻支持小店加油💪🏻
加油💪🏻
2020-11-14
週末將至,計劃約三五好友出來放鬆,互訴生活中的大小事,好友想行街購物之餘,又可以食晚餐,於是大家多番決定之下,來到地點人流很旺,交通四通八達的旺角食burger。地方不算很大,環境舒適很寫意,乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,裝飾都好靚,相當不錯,歡聚閒談的聚腳地。餐牌上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,吃得滿足一點,價錢都很合理。招牌牛堡SET手打招牌牛堡賣相討好,好有美感,十分大塊,肉質鮮嫩,肉汁豐富,香味立刻撲鼻而來,入口啖啖肉,實淨彈牙,夾住芝士,香滑芳香細膩,這間味道都很好,讓人回味無窮。黑糖麥包另外,提供烘過的黑糖麥包,硬身美味,非常有益,好有口感,幾好食,爽口開胃的感覺,充滿優雅不膩的滋味,令人唾涎三尺。薯條薯條不會太多油膩,炸得好,十分美味,外脆內熱,點上燒烤醬汁,增添了不少口感,喜出望外的美味。雞翼兩隻雞翼酸酸甜甜味,雞翼熱辣辣,肉質十分嫩滑,肉汁豐富,味道十分突出很惹味,滿載的味道清新,別有一番風味。 Craft burger restaurant & bar(旺角)地址:旺角廣華街1號仁安大廈地下24B號舖

招牌牛堡SET

黑糖麥包