和朋友逛街无意中发现的这家汉堡店💗,看到这家店很特别的风格⭐,环境都不错,就跟朋友来试下吃个brunch~他们家不仅仅只卖汉堡🍔,还有很多其他小吃和主食,比如brunch、薯条、意大利面、饭之类都有,种类都挺齐全~环境:🌟🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟服务:🌟🌟🌟🌟🌟性价比:🌟🌟🌟🌟🌟

环境:🌟🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
服务:🌟🌟🌟🌟🌟
性价比:🌟🌟🌟🌟🌟
2022-10-23 185 浏览
好好食好平民 CP值高 值得一試😃 依家逢晏晝經過都會入去食個意粉同埋Burger 再飲番杯咖啡正到爆炸 店內裝修風格又係我鍾意嗰種簡單輕鬆 我仲記得嗰個軟殼蟹漢堡包 成隻蟹樣出晒嚟 攞嚟打卡影相不知幾好唯一就係店內空間有限枱與枱之間分隔不大
好好食好平民 CP值高

唯一就係店內空間有限枱與枱之間分隔不大
2022-10-20
2022-10-08 213 浏览
Craft burger restaurant & bar旺角廣華街1號仁安大廈地下24B號舖好少行過呢邊 岩岩好對住廣華醫院呢間小店賣點係漢堡包 熱熱地就入去坐下啦就去試下啦~ 好似好吸引咁一入去見到坐座位都好舒服既但晏就時間1個人都無呢家鋪頭賣點招牌漢堡包牛肉漢堡 黑糖麥包 個包係有D微甜中間夾住2大塊 漢堡扒 食到係手打牛肉入面仲有新鮮蕃茄同生菜肉汁同醬汁夾到 個味都好好食個包上到手係好熱好熱 熱到成塊芝士溶哂變成汁由頭食到完 一直個口都係熱辣辣All day breakfast呢個就無咩驚喜同特別都係炒蛋好滑嫩 番茄仔 沙律 腸仔2條 煙肉 1片麵包仔成碟比較普通 無話好吸引 非食不可曲奇奶昔好稀好稀可以選擇飲其他野🙊
Craft burger restaurant & bar

都係炒蛋好滑嫩 番茄仔 沙律 腸仔2條 煙肉 1片麵包仔
成碟比較普通 無話好吸引 非食不可

曲奇奶昔好稀好稀可以選擇飲其他野🙊
2022-05-31 618 浏览
❗️隱世小店推介❗️突然好想食漢堡包 但又唔想食連鎖店個d最尾搵左係廣華醫院附近嘅一間漢堡店-鋪頭唔大 大約5-6張4人台成個環境都好cozy 燈光柔和-食物質素高 真材實料我地叫左澳洲和牛漢堡配薯角同濃蝦湯總共$188🔸和牛漢堡🔸和牛扒好厚身 好juicy 而且d醬汁酸酸甜甜 好開胃食完成個都唔會覺得好漏/好濟亦都鍾意佢地塊包 淡淡甜味 好香🔸濃蝦湯🔸好濃🦐味 唔會好稀/好濃稠食到少少少少碎蝦殼/蝦鬚🔸薯角🔸熱辣辣 好脆 味道正常-會encore~Craft Burger restaurant & bar味道:🟡🟡🟡🟡⚪️環境:🟡🟡🟡⚪️⚪️服務:🟡🟡🟡⚪️⚪️價錢:💰💰
❗️隱世小店推介❗️

好濃🦐味 唔會好稀/好濃稠
食到少少少少碎蝦殼/蝦鬚

🔸薯角🔸
熱辣辣 好脆 味道正常
會encore~

Craft Burger restaurant & bar
味道:🟡🟡🟡🟡⚪️
環境:🟡🟡🟡⚪️⚪️
服務:🟡🟡🟡⚪️⚪️
價錢:💰💰
2022-05-28 397 浏览
喺旺角行街,見到哩間小店,裡面唔系好多位,就試食佢個burger店家賣點招牌牛堡($58),黑糖麥包做包皮好特別,牛堡系手工自家打,食落都頗juice,牛肉厚身,配埋芝士,醬汁,青瓜生菜,大啖大啖咁食☺️薯條係粗薯條,配搭漢堡一流😛菠菜蘑菇雞肉意粉($78),份量頗小,波菜亦唔多,佢選用扁意粉, 正正常常🤫味道:🍔🍔🍔/5價錢:🍔🍔+0.5/5環境:🍔🍔/5 🍔Craft burger restaurant & bar🍔 📍旺角廣華街1號仁安大廈地下24B號舖

薯條係粗薯條,配搭漢堡一流😛

味道:🍔🍔🍔/5

價錢:🍔🍔+0.5/5

環境:🍔🍔/5

📍旺角廣華街1號仁安大廈地下24B號舖
2022-01-30 564 浏览
今日我同朋友去旺角行街,途經登打士街,見到一間西餐廳有幾種不同的沙律,我地就走左入去。我地坐低後,要多次揮手,服務員才走來問我地食乜野,第一個印象真是麻麻。我地睇下menu,見到原來有burger食,但我地只是想食沙律及意粉,先睇下今次好唔好食,如果好食,下次再來。煙三文魚雜菜沙律不錯,有不同的菜,好新鲜,煙三文魚好食,再加上法包和熱檸水夠食。我朋友叫左香草拿破侖海鲜意粉,配沙律及红茶,沙律不錯,夠多。海鲜意粉有2隻青口、2隻蝦和2隻帶子,但較细碟,適合女仔份量。

2022-01-18 369 浏览
Craft Burger Restaurant & Bar💚黑松露雜菌意大利飯 配沙律 柑橘蜜 $88招牌牛堡+A 薯條 芬達 $58+$20煙燻辣牛堡+B 薯條 忌廉 $72+$20脆炸魚堡 $55英國封門柳牛扒薯菜 配沙律 可樂$108-黑松露雜菌意大利飯 睇落去個份量好似有啲細碗🥺但係食落去份量啱啱好甚至有啲大碗🤭或者可能因為嗰日我冇乜胃口整個飯好creamy 幾多汁下啲飯偏長形🍚有啲硬身 咬口入邊好多蘑菇🍄同埋洋蔥🧅洋蔥可以喺成個流嘅飯入邊清新下💁🏻‍♀️Topping就有啲焗過嘅菇同埋幾條清新嘅菜.沙律🥗啲菜都OK新鮮嘅但係啲汁有啲唔夠🥺我唔記得咗佢係用麻醬 定係酸酸地嘅醋.柑橘蜜佢落單嘅時候話柑橘我幾驚佢係寫錯同埋加錢但好彩最後都係啱嘅但係我完全飲唔到佢蜜嘅甜味我飲到佢好似鹹柑桔咁🤣-6/9 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️開sem飯👻-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵嘅程度:🌕🌕🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑👆🏽招牌牛堡👆🏽煙燻辣牛堡👆🏽脆炸魚堡👆🏽英國封門柳牛扒薯菜 配沙律
黑松露雜菌意大利飯 配沙律 柑橘蜜 $88

👆🏽脆炸魚堡

👆🏽英國封門柳牛扒薯菜 配沙律
2021-09-06
2022-01-09 356 浏览
7 點幾入到去,一檯客都冇,已經覺得伏味重…..坐低叫咗兩個餐,味道係唔錯,但啲職員態度極差,每一碟好似掉落張檯咁,極度西面!終於明白點解喺旺區七點幾一台客都冇⋯⋯之後埋單,屋企人無散紙,個職員好串話:「老闆規定$1000 我地唔收喎!」我明白好多食肆都唔收$1000蚊紙,寫得清楚係冇問題,如果老闆真係有咁嘅規定,我唔該係當眼地方寫清楚(好多食肆都會咁做),同埋可以用啲好嘅態度同個客講,而唔係以呢啲咁差嘅待客之道!永遠blacklist!
7 點幾入到去,一檯客都冇,已經覺得伏味重…..

永遠blacklist!
2021-12-10 456 浏览
舖面唔大,大約十零張檯左右,下午3-4:00嚟到無乜人,可以直入坐低。只係奇怪點解個waitress係著校服🙈Anyway, 嘢食先係重點~🍴烤菠蘿雞堡 $58香烤味重,雞夠juicy,配上芝麻水泡包,都幾有新鮮感,比👍🏻!入口有驚喜!🍴蘑菇牛堡 $65 + $20 薯條汽水呢個就用黑糖麥包,但因為塊牛肉牛味濃,所以個包反而唔係點食到個黑糖味。食burger我好怕中間嘅醬汁太多會食到成手都係、成口都係醬,好彩呢個嘅醬汁份量岩岩好,而且有大大塊生菜🥬夾住,減低油膩感👍🏻值得一試。至於個薯條,上檯熱辣辣,已經好夠,無得挑剔。
Anyway, 嘢食先係重點~

🍴烤菠蘿雞堡 $58
烤菠蘿雞堡

🍴蘑菇牛堡 $65 + $20 薯條汽水
至於個薯條,上檯熱辣辣,已經好夠,無得挑剔。
蘑菇牛堡
2021-11-10
烤菠蘿雞堡
蘑菇牛堡
✨炸軟殼蟹牛油果漢堡 (芝麻包) $98 +$20配薯條+汽水蕃薯條 +$5個人真係好鐘意食蕃薯條,鐘意到有試過自己買返黎自己切自己炸…基本上有得叫蕃薯條一定會叫蕃薯條,對甜甜脆脆嘅蕃薯條毫無抵抗力 嗰日下就3pm去冇乜人🤩冇叫到lunchset,嚟到影左2分鐘相,一咬發現隻軟殼蟹唔酥脆,仲要唔係熱嘅,個包食落略乾,啲醬係晒底,味道方面ok啦,牛油果🥑幾滑蕃薯條方面同樣淋身,但味道甜甜地好食,希望下次食到脆身😗 食嘅時候要注意個碟係會轉/滑走,同較油膩,準備濕紙巾較好呢款係佢推介嘅其中一款,下次可能會去試吓啲正常burger 或試其他主食
蕃薯條 +$5

2021-11-01 274 浏览
旺角開咗間新嘅burger舖頭喺廣華醫院對面其實都幾方便烤菠蘿蝦堡芝麻水泡包 諗返起個麵包真係嬲嬲豬我見到個水泡諗住係咪bagel 呢?係就正我仲專登間個職員 佢答我係!但佢真係唔識架! 仲要亂咁答 其實都算 我去到比錢同另一個職員講態度仲差一句唔好意思都無 呢下真係嬲嬲地講返個飽等超耐 , 啲薯條食晒都未到但味道係可以的 但面包皮唔係我想要的大大扣分老老實實唔係Bagel 我會食另一款大啡菇牛堡黑糖麥包黑糖麥包的確真係香好多但味道都係未做到OUTBACK 咁大啡菇好JUICY 沒有過龍另外我地仲有跟餐轉左蕃薯條好食, 但係等得仲耐 可能你會話我心急 但我只係想我啲野未完全食晒之前到啫因為一停左口就會飽, 就會食唔落
旺角開咗間新嘅burger舖頭
喺廣華醫院對面其實都幾方便
烤菠蘿蝦堡芝麻水泡飽
烤菠蘿蝦堡芝麻水泡包

諗返起個麵包真係嬲嬲豬
我見到個水泡諗住係咪bagel 呢?係就正
我仲專登間個職員 佢答我係!
但佢真係唔識架! 仲要亂咁答
其實都算 我去到比錢同另一個職員講態度仲差
一句唔好意思都無 呢下真係嬲嬲地

講返個飽
等超耐 , 啲薯條食晒都未到
但味道係可以的 但面包皮唔係我想要的大大扣分
老老實實唔係Bagel 我會食另一款
大啡菇牛堡黑糖麥包

黑糖麥包的確真係香好多
但味道都係未做到OUTBACK 咁
大啡菇好JUICY 沒有過龍

另外我地仲有跟餐轉左蕃薯條
好食, 但係等得仲耐
可能你會話我心急 但我只係想我啲野未完全食晒之前到啫
因為一停左口就會飽, 就會食唔落
2021-09-11
去到旺角想食漢堡包,又唔想食老麥,喺openrice 揾下揾下就揾到呢間餐廳。雖然價錢稍貴,但整體食物質素唔錯,都算對得住個價。不過座位較窄,如果想坐耐啲就要留意番 。————————————————🥗沙律(跟餐)沙律有生菜、蕃茄仔同火龍果配日式沙律汁,味道正常。🍔川味牛堡, $85(3.5/5)牛堡用左烘烤過嘅黑糖麥包,配搭手打牛肉、新鮮蕃茄生菜、焦糖洋蔥、熱熔芝士同自製醬汁製成,份量十足。一咬落去,麵包嘅香脆、洋蔥嘅甜味、牛肉嘅肉汁同醬汁嘅芥末味互相配合,十分唔錯。不過對於我呢個譚仔都食十小嘅人嚟講,個包太辣,有少少喧賓奪主,同埋個人覺得個包唔應該有蕃茄。🥤熱檸茶(跟餐)茶包茶加檸檬,正常。————————————————
————————————————
🥗沙律(跟餐)
沙律有生菜、蕃茄仔同火龍果配日式沙律汁,味道正常。

🍔川味牛堡, $85(3.5/5)

🥤熱檸茶(跟餐)
茶包茶加檸檬,正常。
————————————————

2021-10-17 281 浏览
🍔𝑪𝒓𝒂𝒇𝒕 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ⋄ 𝑴𝒐𝒏𝒈 𝑲𝒐𝒌⋄ 澳洲牛堡 $98⋄ 羅勒白酒帶子蟹肉意粉 $118⋄ 法式鮮蝦濃湯 +$25✍︎ 手工黑糖麥包有特色,意粉更有驚喜,是我喜歡的口感,煙韌彈牙( ◠‿◠ )額外加的濃湯挺好喝的,配上的法包很脆,反而薯條有點軟掉了,但整體不錯。不算很多客人,在旺角想不到吃什麼又不想排隊的時候一定會回訪(´ー`)✍︎ 3.5

🍔

𝑪𝒓𝒂𝒇𝒕 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 ⋄ 𝑴𝒐𝒏𝒈 𝑲𝒐𝒌
⋄ 澳洲牛堡 $98
⋄ 羅勒白酒帶子蟹肉意粉 $118
⋄ 法式鮮蝦濃湯 +$25

✍︎ 3.5
2021-09-30 279 浏览
廣華醫院對面,方便易搵,舖仔細細都有十零張枱,不過枱比較細,要share就麻煩啲薯條set$20再+$5轉蕃薯條,少少脆兼好甜,店方冇加鹽胡椒調味,都已經好夠天然甜度招牌牛堡 $58寫住招牌就一定要試左佢先,而且我鍾意食牛,一咬已經有唔錯口感,因為佢比平常嘅漢堡扒打得冇咁爛,佢係偏實淨,咬落有西冷筋果種彈口,雖然肉汁唔多外加佢嘅餡料都足又多,張相已說明一切菠蘿雞堡 $58呢個用左芝麻Bagel做,幾特別嘅賣相,不過包偏實,唔係咁夾。雞堡有罐頭菠蘿嘅酸甜度同汁液,所以唔會乾,唔會膩滯,係唔錯嘅飲品冇影到,不過佢都好好,跟餐可以揀柚子茶同柑橘蜜而唔洗加錢至於沙律,相信就睇返每日有咩水果貨,當日佢係兩片細嘅火龍果。大家食前記得係度訂座,有9折,仲抵食

招牌牛堡 $58
外加佢嘅餡料都足又多,張相已說明一切

菠蘿雞堡 $58

大家食前記得係度訂座,有9折,仲抵食
2021-09-28
幾次經過廣華附近都唔係好覺眼,同事介紹終於搵到呢區少數嘅漢堡店一試龍與鳳!佢呢間舖頭係包嘅選擇方面係有少少心思,牛堡會配黑糖麥包,雞堡同海鮮堡就會配芝麻水泡包。黑糖麥包首選就當然係Outback啦,佢雖然冇Outback咁好食,但都略帶甜味同鬆軟,其實不錯。反而芝麻水泡包就比較平實,冇伏冇驚喜經典澳洲牛堡 $65睇menu我估佢啲牛分咗兩種,普通手打牛肉同澳洲和牛,咁我今次就先試多人踩嘅普通手打牛先。反而出奇地肉味好濃好多汁,完全冇之前睇comment講嘅好乾/ 未熟。咁可能反映出餐廳水準起伏不定,但今次呢個經典澳洲牛堡就真係水準不錯。再值得一讚嘅係,佢嘅配料用量絕對唔吝嗇,可以話係啖啖都好豐富牛油果軟殼蟹堡 $98軟殼蟹係原隻上,炸得好鬆脆,連包連菜一咬層次感好分明,同佢自家製醬汁好夾。如果鍾意牛油果同軟殼蟹,十分推薦

經典澳洲牛堡 $65
經典澳洲牛堡