2017-06-28 45 浏览
之前黎過餐廳食$2雞翼, 今次就黎呢度試下晚餐~黎到餐廳覺得幾RELAX,因為燈光暗暗地,每張枱上面都有個蠟燭仔,有時享受下燭光晚餐都幾開心~~我地叫左黑毛豬同埋雞肉凱薩沙律,但驚唔飽同埋唔知食咩好,經理就推介我地食海鮮拼盤海鮮拼盤 $438呢個係一個另類嘅選擇比唔食生野嘅朋友仔,真係啱曬我地喇!拼盤嘅海鮮係預先處理咗,熟嘅再整凍佢。夏天食可以有涼涼地開胃嘅感覺。而且有唔同嘅海鮮款,只要你諗得出都差唔多到,其實仲有海膽嘅,不過我地麻麻地海膽,所以就選擇走海膽。所有海鮮都係好容易脫殻,重點就係海鮮都係好新鮮,而且有一個汁去讓我們去點,更清新,個人覺得有啲似點生蠔嗰隻汁,酸酸甜甜咁。雞肉凱薩沙律 $78雞肉經過微煎至金黃色,完全不感到油膩和肉質不粗糙,沙律菜均勻地沾上自家制的沙拉油,落了少少白醋令到更加開胃,而且份量都幾大碟。主菜:烤西班牙黑毛豬 $248今次係我第一次食黑毛豬,我覺得比普通豬肉好食,雖然實在太矜貴,而之前都聽過西班牙的黑毛豬係最有名的,豬肉有帶有少少橡果的味道,肉質肥瘦均勻,而且好嫩滑,咬下去時肉汁在口腔四溢。飲品:Mocktail - Fruit Punch 好Juic
之前黎過餐廳食$2雞翼, 今次就黎呢度試下晚餐~

海鮮拼盤 $438

雞肉凱薩沙律 $78

主菜:烤西班牙黑毛豬 $248

飲品:Mocktail - Fruit Punch
Fruit Punch

好Juicy, 不會太甜而且好開胃~~
Total: $840

不得不提餐廳的服務很好,員工都面帶笑容地去招待客人。
總結:食得開心又放鬆,亦帶點浪漫的一餐。
2017-06-11
Fruit Punch
2017-06-17 77 浏览
結婚周年紀念,見openrice的食客食評不錯,便即管試下!叫了2個set dinner,牛扒餐及意大利飯餐,水準之上!沙律好好味周打魚湯有驚喜服務員態度親切可惜冷氣不足,7時15分後全場爆滿,人聲鼎沸全場只得3個服務員,結帳需時,需要耐心等候甜品奉上時預先寫上客人要求的語句而之前餐廳亦主動致電作確認不過甜品味道一般整體值得再一次光顧提提大家,即使是平日,都一定要book檯,第一,網上book檯有折;二,因檯數目有限,很快爆滿

沙律好好味

甜品奉上時預先寫上客人要求的語句

而之前餐廳亦主動致電作確認

不過甜品味道一般

整體值得再一次光顧

;二,因檯數目有限,很快爆滿

2017-06-15
用餐优惠
優惠券
今晚係我地相識紀念日,呢間尖東的Cosmos好方便好就腳,一搵就搵到。我哋七點去到,人流唔算多,仲有卡位坐地方寬敞又闊落,環境仲好浪漫好優雅一開始係呢個鐵板芝士一口牛,鐵板上檯嘅時候仲熱架,芝士流出來咁。我男友即刻將牛柳粒捲上芝士,變成了醬爆芝士牛柳粒啊!放入口仍然唔會有韌嘅感覺。主菜有「黑松露燒汁燴羊膝」。好好彩羊唔騷又唔韌仲好入味好juicy,火候啱啱好。黑松露燒汁充分滲入羊肉之中,保留到羊嘅鮮味,仲有d番茄同埋薯仔,唔會淨係得肉咁寡!呢個鵝肝配松露忌廉飯,口感一流。鵝肝雖然係煎,但係仲可以保持到入面的juicy口感。Risotto入味之餘夠哂Creamy。去到我最鍾意的甜品環節喇,有朱古力泡芙入面d Cream係即打,唔係空心架。價錢方面,四百幾蚊兩個人,有兩個 Course、小食同甜品,又抵又好食啊!

我哋七點去到,人流唔算多,仲有卡位坐
地方寬敞又闊落,環境仲好浪漫好優雅

放入口仍然唔會有韌嘅感覺。

去到我最鍾意的甜品環節喇,有朱古力泡芙
入面d Cream係即打,唔係空心架。

2017-06-10
  • 黑松露燒汁燴羊膝
  • 鵝肝配松露忌廉飯
2017-06-09 219 浏览
終於等到週末, 咁啱紀念日, 梗係要慶祝下老公話不如今晚去尖沙咀食西餐, 感覺浪漫D, online book 仲有88折, 又OK 喎我地早到左少少, 我地係第一枱客人餐廳柔和既燈光, 寬闊既餐枱, 電視播住MV, 但又唔會覺得好嘈, 感覺幾舒服吧枱上擺滿好多酒瓶, 呢到應該都係個飲酒既好地方我地細心睇下餐牌, 都幾多款式,好多款都好啱我地口味由於天氣太熱,每人叫左杯果汁降溫先, 味道OK餐牌都有D 幾fusion 既菜式, 例如鐵板芝士一口牛, 又係我鍾意既芝士, 所以就叫左呢個, 同埋是日餐湯, 兩個主菜好快個鐵板芝士一口牛就黎到, 估唔到咁多芝士, 勁拉絲, 芝士絲好煙韌再食重點既一口牛,  牛味重, 好多肉汁, 一口牛混合芝士既味道恰到好處, 即使芝士味比較淡, 但又唔會蓋過濃郁既牛味呢個小食, 可以邊食邊玩, 將芝士不停捲, 不停倦, 都唔會斷, 我地似玩芝士多D, 但玩完芝士都有食返既跟住餐湯就黎, 呢刻發現上餐湯同小食係掉轉左次序上, 不過都無乜問題既餐湯隻碟好特別, 似個8字, 一邊放餐湯, 一邊可以放麵包餐湯係蕃茄濃湯, 茄味濃郁, 酸酸甜甜既味道, 好開胃, 旁邊
終於等到週末, 咁啱紀念日, 梗係要慶祝下

我地早到左少少, 我地係第一枱客人

吧枱上擺滿好多酒瓶, 呢到應該都係個飲酒既好地方

我地細心睇下餐牌, 都幾多款式,
好多款都好啱我地口味

由於天氣太熱,每人叫左杯果汁降溫先, 味道OK

鐵板芝士一口牛

餐湯隻碟好特別, 似個8字, 一邊放餐湯, 一邊可以放麵包
餐湯係蕃茄濃湯, 茄味濃郁, 酸酸甜甜既味道, 好開胃, 旁邊既香草麵包仍保持溫度, 暖暖地, 外層帶少少脆, 內裡鬆軟, 口感幾好

飲完湯之後, 我地都感覺開始熱, 我地都未開聲, 但侍應已經自動自覺開大冷氣, 真係貼心

之後兩個主菜一齊黎, 一個係烤西班牙黑毛豬, 另一個係香煎三文魚扒伴大蝦配草刁忌廉汁

先講第一個主菜,主角黑毛豬好大塊, 巨形又厚實, 表面煎得微微焦香, 肉質軟腍, 很容易切開,
裡面剛熟,呈粉紅色, 無乜脂肪, 肉質唔鞋口, 肉汁係每口之間滲出黎, 加左少少黑椒帶出黑毛豬既原汁原味, 想濃味d亦可以點旁邊既醬汁
食黑毛豬同普通豬扒既口感真係好大分別

烤西班牙黑毛豬

另一個主菜, 三文魚扒份量好足, 平時少食熟左既三文魚, 一來太油, 二來肉質鞋口, 但呢到三文魚扒表皮煎得好香, 肉質亦無我想像中咁鞋, 口感同味道都幾好

蝦亦好大隻, 比食開既虎蝦更大隻, 煎得幾香

兩個主菜都有雜菜同薯蓉, 薯蓉味道好好, 同其他餐廳食開既分別好大, 通常都落左好多牛油, 但呢個薯蓉無咁重牛油味, 感覺健康左好多
香煎三文魚扒伴大蝦配草刁忌廉汁

最後甜品係朱古力Mousse, 上碟時有好靚既畫花
朱古力味道超濃郁, 似比利時朱古力, 口感滑溜, 份量啱啱好, 食完都唔會話太膩
朱古力Mousse

鐵板芝士一口牛
香煎三文魚扒伴大蝦配草刁忌廉汁
朱古力Mousse
2017-06-08 63 浏览
再一次黎到位於尖沙咀既cosmo餐廳,懷住好高既expectation,因為上一次實在太高評價了。先來是沙律,都係酸酸甜甜,唔少得一個開胃的前菜吧。然後是忌廉南瓜湯配上多士,喜歡這個南瓜湯,雖然有丁點兒酸酸的味道,但配上多士便中溫了,大讚!!!!然後是重頭戲了,我們點了紅酒火焰羊肉。店員會先上鐵板羊肉,在你面前「火焰一下」,這個玩意有點新意思,酒味超濃烈,再加上視覺上的刺激,不錯不錯。最喜歡的大概是mashed potato了,混上了酒味,超適合愛酒又愛starch之人,哈哈~我們亦點了海鮮扁意粉,對比濃味的紅酒羊肉,這個清淡的感覺中和一下味蕾,意粉硬度適中,加上配汁亦淡中帶味,水準不錯。

先來是沙律,都係酸酸甜甜,唔少得一個開胃的前菜吧。

2017-06-07 50 浏览
哩間cosmo bar上網見comment 都唔錯,就試下啦! 一入到去以為會好嘈,播住柔和音樂,暗暗的燈光,好舒服,好適合情侶來!先來杯berries smoothie, 最like 酸酸甜甜既野飲,好開胃,食到新鮮berries,天氣甘熱,真係透心涼!雞肉沙律,雞肉好滑,煎得夠香香草包唔係凍冰冰,夠誠意,紅湯夠濃,prefer 用包點湯食!黑毛豬扒,推介!肉唔鞋,又無脂肪,一人可以食到兩件羊扒好夠羊蘇味,識食羊一定會鐘意哩個羊蘇味,都係唔鞋有鮮味,個薯蓉係handmade?不是溝粉,好食!

雞肉沙律,雞肉好滑,煎得夠香

黑毛豬扒,推介!肉唔鞋,又無脂肪,一人可以食到兩件

數香港既浪漫地方,相信好多人都會諗到尖沙咀。適逢520呢個對情侶咁有意義既日子(尤其係對我地呢對情侶來講),當然要搵一間餐廳好好慶祝。於是就揀了呢間位於尖東的Cosmos。好好彩可能因為早食飯,所以唔需要等。餐廳座位算係寬敞,紀念日子亦能夠安排卡位俾我同女朋友坐,shopping 完的戰利品就可以放心放在卡位上面,燈光亮度亦都適中,浪漫得來唔會有種陰沉嘅感覺。首先我呢個無肉不歡嘅食肉獸一見到餐牌有羊即刻食指大動啦,仲要係「黑松露燒汁燴羊膝」。羊對好多香港人嚟講都係一種令人又愛又恨嘅食物,因為唔係個個人都會接受到羊嘅騷味,但係如果羊冇騷味又唔夠入味。出乎意料之外呢間餐廳嘅羊膝,黑松露燒汁充分滲入羊肉之中,羊肉火候適中,保留到羊嘅鮮味之餘,又唔會有濃烈既羊騷味影響食慾,而伴碟嘅番茄同埋薯仔啱啱好夾到羊嘅鮮味,令到呢碟羊膝食落唔會好似一般肉類咁有滯既感覺,我呢個食肉獸當然不在話下,連我女朋友呢個肉類苦手都對佢讚不絕口。之後就試下呢個鐵板芝士一口牛,叫得鐵板芝士當然一定要夠熱啦。從相可以睇到鐵板上檯嘅時候,熱度十足,所以芝士仍然係流體嘅,我同女朋友當然唔會放過呢個機會,將啲粒粒牛趁熱捲上芝士,

之後就試下呢個鐵板芝士一口牛,叫得鐵板芝士當然一定要夠熱啦。從相可以睇到鐵板上檯嘅時候,熱度十足,所以芝士仍然係流體嘅,我同女朋友當然唔會放過呢個機會,將啲粒粒牛趁熱捲上芝士,再放入口。所以即使我同女朋友將啲粒粒牛玩咗咁耐,放入口仍然唔會有韌嘅感覺。

令我同女朋友眼前一亮嘅一定係呢個鵝肝配松露忌廉飯,個鵝肝淨係賣相已經先聲奪人,足足有半個Risotto咁大啊! 仲要係口感一流,鵝肝表面煎得乾身可以鎖住鵝肝既汁,咁大塊鵝肝食落去仲要保持到個鮮味同肉汁真係一d都唔容易。另外Risotto入味之餘亦夠Creamy,唔會好似有d餐廳溝稀佢拎出去俾客食

最後竟然仲有附送甜品泡芙兩粒。女朋友最鍾意食甜品㗎嘞,食完即刻心花怒放,為呢餐紀念日大餐留下一個美好回憶。

咁豐富嘅一餐竟然只係四百幾蚊,性價比真係好高。之後嘅紀念日都會將呢間餐廳納入我地既to-eat list度

2017-05-20
  • 黑松露燒汁燴羊膝
  • 鵝肝配松露忌廉飯
2017-05-27 61 浏览
很久沒見的舊同事生日 又有機會四處覓食😋隱藏左小巷中既西餐廳 幾有氣氛的 從經理口中得知直到8PM都係Happy hour 當我地仲心大心細咁飲乜 經理就suggest我地三個人不如開一枝玫瑰氣酒 於是我地就試一試!HKD198 偏甜無乜酒味芝士蟹肉大啡菇 HKD68雖然得一舊 有d貴 但係我地分開三份 每啖都可以食到一絲絲既蟹肉再加上半溶芝士同juicy既大啡菇 好好食👍🏻👍🏻👍🏻香草薯條 HKD40炸得好脆 每一條都沾滿哂香草 送酒一流👍🏻👍🏻👍🏻美國安格斯肉眼扒 10oz HKD288本身呢一個價錢無expect佢有扒房既水準 無諗到佢係茶記水準 要medium比medium well 仲要一啲肉味都無 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻波士頓龍蝦泡菜炒飯 HKD388龍蝦有意想不到既驚喜 好爽口有鮮味 但其實同泡菜炒飯唔係好夾 只係格硬加原隻龍蝦呃下Like👎🏻👎🏻生日當然唔少得蛋糕啦 我地order左一個甜品再寫字芒果拿破崙 HKD52每一層酥皮好鬆化 好香牛油味👍🏻👍🏻👍🏻.整體黎講服務方面可以更加細心 唔好成日心急想收走d野食 尤其係個Manager!
很久沒見的舊同事生日 又有機會四處覓食😋

生日當然唔少得蛋糕啦 我地order左一個甜品再寫字

芒果拿破崙 HKD52
每一層酥皮好鬆化 好香牛油味👍🏻👍🏻👍🏻

2017-05-23 108 浏览
三個小女生胃口不大,但該食的還是要吃!前菜叫左個雞肉caesar salad有驚喜!雞肉好嫩口,好滑!而且個份量都大,三個人share岩岩好.天氣熱實在唔想飲熱野就叫左杯smoothie,因為有選擇就叫左rainbow😂 有strawberry, kiwi,berry...好水果呀!酸酸甜甜,不錯不錯!塊包脆脆的,沾湯食岩岩好.然後又叫多個酸酸甜甜嘅野:蕃茄意大利粉!哩個就偏酸多啲啲嘅,咁岩我地都好中意食酸小小,就以我地就好中意!同埋上面真係好多蔬菜!好開胃呀哩個粉!重點來了!烤羊架扒!好羊味!可以再叫生一度,應該會更加好味!個醬汁唔會話太濃搶走晒羊個味!同埋佢地擺得好靚!😍我個人最中意個粉同哩個黑毛豬!雖然份量就唔係話非常大,但quality真係很好!好 易 切! 易 入 口! 同埋個羊同豬其實都有薯蓉,所以加埋係好滿足嘅!
烤雞凱薩沙律
三個小女生胃口不大,但該食的還是要吃!
前菜叫左個雞肉caesar salad
Rainbow

塊包脆脆的,沾湯食岩岩好.
雜菜蕃茄意大利粉

烤澳洲特級羊骨扒
2017-05-10
烤雞凱薩沙律
Rainbow
雜菜蕃茄意大利粉
2017-05-21 96 浏览
番工番得辛苦,食餐好係必須的……難得約得齊腳,路經寶勒巷,就被呢間西餐廳所吸引,最後我地就揀左呢間西餐廳落腳啦……一入餐廳,就聽到餐廳內播放輕柔既音樂,成個人都輕鬆左唔少…可能因為時候尚早,餐廳內未有太多人,我地被安排坐舒適的梳化位置……一坐低,我就揀左杯smootie, 係菠蘿同奇異果mix…感覺好fresh 好清新之後,我地點了雞肉凱撒沙律……一般沙律都係冷盤,但今次呢個沙律係熱盤,雞肉微熱,好滑,有種入口即溶既感覺,好好味且份量剛好跟住餐湯又黎啦…個湯味道調得好好味,唔會太鹹……餐包焗得好脆,真係想encore 多件餐包主角終於黎啦……烤西班牙黑毛豬,肉質好嫩滑又juicy, 點埋個醬汁簡直係絕配最後,仲叫左個意粉,好彩份量唔太大,如果唔係一定食唔晒……最後,我地個個都捧住個肚走,食得實在太飽……絕對值得推介

一入餐廳,就聽到餐廳內播放輕柔既音樂,成個人都輕鬆左唔少…

最後,仲叫左個意粉,好彩份量唔太大,如果唔係一定食唔晒……

最後,我地個個都捧住個肚走,食得實在太飽……絕對值得推介
  • 雞肉凱撒沙律
  • 烤西班牙黑毛豬
2017-05-20 79 浏览
今日是五月二十日 為紀念今天特意帶上女朋友去到呢間餐廳前菜為沙律 份量唔算多 值得一提喺沙律中既醬汁 味道帶酸 十分開胃🤤餐湯配上面包 餐湯喺磨菇濃湯 磨菇味濃 混合上忌廉 令湯既味道更加濃郁 面包夠脆 配上牛油 味道匹配主菜一喺黑松露海膽意粉🍝一上菜已經聞到好香既黑松露味 食落黑松露味唔算太出 唔會搶左其他味道😳賣相精緻 意粉上面既海膽相當夠份量 配料仲有唔同既菇菌 令到意粉既味道更多層次😋 意粉有咬口 味道豐富主菜二喺波士頓龍蝦伴鵝肝雞卷配蒜子燒汁 賣相出色 龍蝦雖然唔係成隻 半邊亦都夠大夠多肉 肉質結實食落香口 除左龍蝦之外 仲有小量蔬菜 包括翠肉瓜 青瓜🥒 小蕃茄🍅 露筍等 蔬菜 味道清新 ☺️底層仲有薯蓉 味道道不過不失 不過薯蓉中有薯粒 🥔🥔令到口感更加豐富 鵝肝鋪設在雞肉🍗底下 一嘗雞肉 鵝肝同雞肉既味相互配合 令人停唔到口🤤甜品為朱古力手指泡芙 可以一啖食一個 朱古力十分好味 味道唔會太甜👍🏻
今日是五月二十日 為紀念今天特意帶上女朋友去到呢間餐廳

一嘗雞肉 鵝肝同雞肉既味相互配合 令人停唔到口🤤
甜品為朱古力手指泡芙 可以一啖食一個
朱古力十分好味 味道唔會太甜👍🏻

2017-05-20 96 浏览
520嘅日子男朋友帶左我去一間位於尖沙咀嘅西餐廳,環境幾沙漫,每張檯都有擺左蠟燭💓💓成個feel都係520🤤🤤黑醋汁雜菜沙律。份量都唔小,幾大碟。黑醋汁好香,酸酸地。雜菜幾新鮮,菜類有大概六、七種,索索聲,好開胃。連平時好太好沙律嘅我都食左大半碟。餐湯。餐湯顔色偏灰,一上檯有好香嘅菇味。飲落有淡淡嘅忌廉味,有打碎嘅菌類溶左係湯到,增加左口感。法包焗到脆卜卜,有小小香草係包到,食落好好味,點湯都好正!海膽黑松露忌廉扁意大利粉。伴碟好靚,鋪左厚厚嘅海膽係面😍😍意粉入口黑松露味唔重,忌廉嘅比較濃,仲有小小菇菌係底。海膽嘅甘甜配合忌廉嘅香,意外地吸引🤤波士頓龍蝦伴鵝肝雞卷配蒜子燒汁。開半嘅波士頓龍蝦仲大過我手掌,上面有一層蘇皮係到焗,香噴噴!好貼心地龍蝦鉗已經折殻上碟,龍蝦肉爽口彈牙。鵝肝雞卷好大份,鵝肝味唔突出,雞肉味比較香。我嘅520大餐就係甜品嘅陪襯下落幕

海膽黑松露忌廉扁意大利粉。

波士頓龍蝦伴鵝肝雞卷配蒜子燒汁。

我嘅520大餐就係甜品嘅陪襯下落幕
2017-05-13 67 浏览
呢日同朋友係尖沙咀行街 行到黎一條小巷 見到呢間餐廳好似唔錯咁 就入左黎食啦入面裝修都幾好嫁咁我地就叫左兩個set dinner 抵過散叫👍🏻👍🏻個starter 係有機田園藜麥沙律藜麥係近年好熱門嘅其中一款super food 對減肥好有幫助 估唔到呢到有得食☺️☺️餐湯係大蒜薯蓉湯 本身聽到個名以為會唔太好飲 估唔到又幾正wor 成碗KO 曬😂😂食完頭盤就到 main la 第一個係白酒海鮮紫薯忌廉飯本身完全想像唔到紫薯加落飯到係咩味 但點知食落原來好夾嫁 而且飯上面d 海鮮都好好味😁第二個係香煎三文魚軟殼蟹伴薯菜配墨魚籽忌廉汁軟殼蟹好夠鹹香 炸得好香脆🤤而三文魚都唔差 點埋個汁食唔錯☺️餐飲就係英式奶茶 加幾多奶自己話事甜品係迷你藍莓芝士蛋糕 細細件 唔怕食肥啦🙈呢到環境唔錯 服務又好 同朋友黎chill 下 撐下枱腳都唔錯嫁☺️

入面裝修都幾好嫁

而三文魚都唔差 點埋個汁食唔錯☺️

餐飲就係英式奶茶 加幾多奶自己話事

甜品係迷你藍莓芝士蛋糕 細細件 唔怕食肥啦🙈

2017-05-06 99 浏览
又喺月尾趕工既辛苦時間,加班後當然對自己好尐,食好尐啦Cosmos位於寶勒巷,地點方便餐廳燈光柔和、播放著輕快音樂,而音量適中,令人感到舒適Set dinner 有多款選擇,又啱口味,抵食之選有機藜麥沙律,沙律菜新鮮,配埋藜麥,清新又健康只需加25.00 便可轉龍蝦湯,湯十分鮮甜,入面有魷魚及蝦,魷魚爽脆,蝦彈牙西班牙黑毛豬配野菌燒汁黑毛豬賣相唔錯,配菜顔色豐富,好吸引黑毛豬表面煎得香,肉質呈粉紅色,幼嫩唔靱,豬味香濃,廚師用左少量黑椒調味,令到味道提升配菜亦十分豐富,蕃茄鮮甜多汁,翠肉瓜及露荀爽脆作為set dinner 既甜品,一尐都馬虎藍莓芝士蛋糕,藍莓味道濃郁,蛋糕唔腍,有口感
又喺月尾趕工既辛苦時間,加班後當然對自己好尐,食好尐啦
Cosmos位於寶勒巷,地點方便
餐廳燈光柔和、播放著輕快音樂,而音量適中,令人感到舒適

Set dinner 有多款選擇,又啱口味,抵食之選
有機藜麥沙律
有機藜麥沙律,沙律菜新鮮,配埋藜麥,清新又健康
龍蝦湯
燒西班牙黑毛豬配野菌燒汁
西班牙黑毛豬配野菌燒汁
黑毛豬賣相唔錯,配菜顔色豐富,好吸引

配菜亦十分豐富,蕃茄鮮甜多汁,翠肉瓜及露荀爽脆
藍莓芝士蛋糕
作為set dinner 既甜品,一尐都馬虎

藍莓芝士蛋糕,藍莓味道濃郁,蛋糕唔腍,有口感
Black  tea
  • 藍䔦芝士蛋糕
  • 有機藜麥田園沙律
  • 龍𧎚湯
2017-04-28 107 浏览
約咗個女仔朋友傾心事,咁佢又係尖沙咀個頭放,就試咗呢間Cosmos Restaurant and Bar。呢間環境都幾舒服,見到個set dinner menu都好似幾正咁就試吓。個餐湯都幾好飲,用料十足,都幾開胃,包都係自家製,個沙律都唔錯,又新鮮醬汁又好味。首先試咗個肝蟹黃忌廉扁意粉,一黎到已經好香,個鵝肝煎得好脆,個意粉汁都好好食,搞到越食越肚餓。朋友仔叫左美國肉眼配燒汁,叫左我朋友最鍾意嘅五成熟,個肉眼都幾大塊勁,勁有肉味,仲燒到啱啱好,堅好食。最後估唔到連set dinner入邊嘅甜品都做得相當唔錯,今次食飯勁有驚喜。最緊要就係店員嘅服務態度都好好,成日會留意下我哋有咩需要,服務都貼心。