2022-03-25 188 浏览
早已聽聞呢間coffee shop,但因為經常要排隊,所以一直沒有去嘗試。趁着這次疫情期間人流比較少,我和朋友在週末去食Tea!兩點到達coffeeshop,很慶幸店內不太多人,我們可以自由選擇位置。我們選擇了牛肉漢堡,和店內最signature的竹炭窩夫。牛肉漢堡不太突出,但薯條幾好食😋而竹炭窩夫則令我們喜出望外,外脆內軟,和cream配搭,實屬一流👍🏻👍🏻 還有自家製牛乳雪條,我們都10分欣賞!如果你也喜歡甜食,絕對不能錯過😋
如果你也喜歡甜食,絕對不能錯過😋
2022-03-08
2022-03-25 935 浏览
Contrast📍:長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖🚗:長沙灣地鐵C2出口 步行5分鐘📞:+852 2337-7220💲:~HKD100/head for teaFood quality✔️:竹炭糯米窩夫、雞蛋布丁配house espresso ❌:Honey Lime Soda總結:😋長沙灣人氣黃店cafe 環境舒服 打卡風味濃 見有人帶埋notebook一路做嘢 一路嘆咖啡真係人生一大樂事😋招牌竹炭糯米窩夫相信大家都唔陌生🙊 基乎枱枱都會叫嘅人氣甜品🍮 份量足 窩夫大大件 用咗糯米係比一般窩夫煙韌嘅 但就唔太食到糯米同竹炭味嘅 但都比市面嘅cafe好食😋最令我驚喜反而係雪條 每個窩夫都會跟一條 冇對唔住聲稱自家製嗰朵 真係重牛奶味 而且有種半乳酪半雪糕口感 新奇有趣 好食 唯一缺點係超快溶(樂觀啲睇就肯定新鮮嘅🥺)各位要快啲影相打卡 唔係嘅話好似我咁溶咗食就唔美觀了😋雞蛋布丁🍮係另一樣必點甜品 布丁滑溜 呢啲連係donki 買嘅布丁都做到嘅就唔多講了 最特別係佢真係重蛋味 呢樣就唔係好多間做到 另外佢另上嘅house espresso先係畫龍點睛嘅位🥺一上枱咖啡☕️香已經好搶戲
Contrast
📍:長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖
🚗:長沙灣地鐵C2出口 步行5分鐘
📞:+852 2337-7220
💲:~HKD100/head for tea

Food quality
✔️:竹炭糯米窩夫、雞蛋布丁配house espresso
❌:Honey Lime Soda

總結:

🥺一上枱咖啡☕️香已經好搶戲 香到我唔飲咖啡都心郁郁 倒咗落去 咖啡同布丁一甜一苦平衡返 最尾我倒哂幾枝😂 如果只可以叫一樣 必定叫布丁 正過窩夫🧇啲啲

😋座位寛闊 而且有設計感 坐得舒服又有得打卡 加上店員都係後生靚仔🤵‍♂️ 視覺享受一流

🤔️整體性價比真係偏低 如果佢係有限時間冇得好好吹水會覺得唔太抵 但好似我當日去見唔少人坐咗好耐咁計 價錢包埋喺呢個環境工作hea下就抵嘅

🤔️之前睇其他cm都知道呢度一直有限用餐時間 但當日去冇咩人 座位得四成滿 一入即有位 所以同朋友就吹耐咗 臨六點左右店員有禮貌講聲會收店 我有啲詫異(食當日未禁晚市堂食) 一問之下先知原來偉大嘅食環好鐘意捉佢哋 聽完之後除咗感恩都仲係感恩 希望大家多啲幫襯佢哋啦😞

😨叫咗杯Honey Lime Soda 普普通通 雖然大杯但性價比都幾低 而且味道唔特別 所以唔建議
  • 竹炭糯米窩夫
  • 雞蛋布甸配House Expresso
2022-03-23 204 浏览
-◾️#牛肉漢堡配番薯條 HKD$102漢堡扒很juice牛肉味濃搭配芝士,洋蔥,香菇味道很豐富尤其洋蔥煮得很香甜👍🏻可惜竹炭口味的包很乾帶脆感感覺不太適合當漢堡番薯條好吃 多給一點會更好😝◾️#抹茶糯米窩夫 HKD$102賣相超搶眼的 打卡必點📸配料很多‼️吃起來好豐富🧇窩夫味道較淡 外脆內軟綿的口感配有甜甜的黑糖醬甘粟和紅豆很有日本甜品的感覺喜歡抹茶忌廉🍵濃郁的抹茶味帶點甘苦平時窩夫都是配雪糕的這裏有自家製的牛奶雪條◾️#Latte HKD$38◾️#Dirty HKD$40咖啡的香氣很濃☕️味道溫和口感滑順這裏的環境和光線讓人有很舒適連在後巷的廁所內都很整潔很適合讓人喝杯咖啡放放鬆-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌗服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌗🌑-Contrast 📍長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖📞 2337 7220🕐 09:00-18:00

◾️#牛肉漢堡配番薯條 HKD$102
漢堡扒很juice牛肉味濃
搭配芝士,洋蔥,香菇味道很豐富
尤其洋蔥煮得很香甜👍🏻

味道溫和口感滑順
這裏的環境和光線讓人有很舒適
連在後巷的廁所內都很整潔
很適合讓人喝杯咖啡放放鬆

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
📍長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖
📞 2337 7220
🕐 09:00-18:00

2022-03-14 402 浏览
路過長沙灣,打開Open Rice 看看有咩好食😋 長沙灣呢間人氣高、評價高,就去試一試! 去到店外,被街道牆身字體「見字飲啡」吸引!喜歡coffee 朋友不能錯過! 進店後,店員有禮帶到座位,這店比較自助,到前台購買餐飲,自己取餐具! 我點了香辣大蝦卡邦尼意粉 $82 ,上檯賣相吸引,份量夠多夠豐富,有蝦仁🍤加蘑菇煙肉意粉,白汁非常香口惹味,蒜香味撲鼻! 價格也合理! 真係非常之好食!仲有其他款意粉都好想試呀! 因為趕時間關係,我只係點了意粉,其實仲有好多甜品、咖啡,見到隔離枱好靚,都想叫! 我下次一定會再來啊! 我坐嘅座位在窗邊,可以感受一下涼風,非常寫意!我鍾意這種開揚嘅感覺。 店內裝修非常精緻,好多都係打卡位,好適合拍拖、約會、傾計打卡!

2022-03-14
呢間人氣cafe位於長沙灣,就算平日黎都坐滿客🥲每份食物都用心設計,連咖啡拉花都超特別💛♡ 竹炭糯米窩夫 $102 呢個係餐廳signature 甜品,果然無令人失望🙈窩夫外脆內軟,配埋莓醬、yogurt cream一齊食,酸酸甜甜真係超級夾😍♡ 墨魚汁扁意粉伴蟹籽 $78 扁意粉軟硬度岩岩好,食落好彈牙🤓墨魚汁鹹鹹哋,仲有好多蒜,好惹味~配埋魷魚、蟹籽一齊食,口感再昇華🤤♡ 雞蛋布甸配House Expresso $60布甸食落好有蛋香,超滑溜~倒埋Expresso落去之後,食到濃濃的咖啡香味☕️咀嚼兩三下,布甸個蛋味同甜味就會開始湧出黎,相當有層次🤤♡ Cappuccino 獨角獸拉花超igable🥰咖啡味道偏向nutty,奶泡都幾creamy,overall甜度同口感都好平均🤓
呢間人氣cafe位於長沙灣,就算平日黎都坐滿客🥲
每份食物都用心設計,連咖啡拉花都超特別💛

♡ 竹炭糯米窩夫 $102
呢個係餐廳signature 甜品,果然無令人失望🙈

♡ 墨魚汁扁意粉伴蟹籽 $78
扁意粉軟硬度岩岩好,食落好彈牙🤓
墨魚汁鹹鹹哋,仲有好多蒜,好惹味~
配埋魷魚、蟹籽一齊食,口感再昇華🤤

♡ 雞蛋布甸配House Expresso $60
布甸食落好有蛋香,超滑溜~
倒埋Expresso落去之後,食到濃濃的咖啡香味☕️
咀嚼兩三下,布甸個蛋味同甜味就會開始湧出黎,相當有層次🤤

♡ Cappuccino
獨角獸拉花超igable🥰
雞蛋布甸配House Expresso
Cappuccino
雞蛋布甸配House Expresso
2022-03-05 284 浏览
♨️Contrast 長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖@contrast_hk ❤️曾經大排長龍的Cafe,疫情肆虐下的週六顧客也少咗好多,但食物及咖啡質素依然高質,慢活下坐咗兩個幾鐘,嘆一口久違了的咖啡,真來得奢侈📌Flat white📌Latte兩杯拉花都夠心思,味道偏濃郁,我喜歡👍🏻📌黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士好香黑松露味,雞蛋唔夠滑,但勝在成座山咁高,抵食📌牛肉漢堡配番薯條用竹炭包成件事已經夠吸睛,再配上番薯條,牛肉夠香可接受,未算好juicy📌 Tiramisu waffle已飽情況下見到新口味立即要試,窩夫唔太甜配埋佢嘅cream好出色,一路話飽一路放入口,呢個甜品我覺得性價比好高,旁邊細節位全部嘢都唔馬虎,食完真係大滿足😋食物:8.5/10抵食:8/10環境:8/10。。。#長沙灣美食 #食在長沙灣 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #美食推薦 #美食日記 #黃店 #支持小店 #coffeeshop #coffeeaddict #coffeetime #coffeeart #coffeelover #chillvibes #toast #burger #tira
♨️Contrast
@contrast_hk

📌Flat white
📌Latte
兩杯拉花都夠心思,味道偏濃郁,我喜歡👍🏻

📌黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士
好香黑松露味,雞蛋唔夠滑,但勝在成座山咁高,抵食

📌牛肉漢堡配番薯條

📌 Tiramisu waffle

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8/10

#長沙灣美食 #食在長沙灣 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #美食推薦 #美食日記 #黃店 #支持小店 #coffeeshop #coffeeaddict #coffeetime #coffeeart #coffeelover #chillvibes #toast #burger #tiramisuwaffle #好好吃 #hkig #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram
2022-03-04 204 浏览
素聞長沙灣有間隱世cafe,食完之後就想打返篇食評黎記錄返呢次既人間美味。個waffle 加入左竹炭做材料,配上自家製牛奶雪糕。雪糕有少少冰渣,奶味濃郁,口感特別。士多啤梨夠曬鮮甜仲要勁大粒。waffle 沾上奶油之後,飲啖咖啡再食會有淡淡既苦澀味同甜味融合埋一齊。總體,呢道甜品份量充足可以當飯食。Carbonara 配上蝦肉仲有少少辣味。蝦同磨菇好入味,纏繞住意粉送入口中,完全係齒頰留香。Piccolo 係我第一次飲既咖啡。拉花別出心裁,啡香奶滑。Americano 不過不失。如果有機會我應該會再試呢間舖。

Charcoal      Waffle  with    Homemade      Milk    Ice    Lolly

總體,呢道甜品份量充足可以當飯食。
Cajun    Carbonara      Linguine

如果有機會我應該會再試呢間舖。
呢間Cafe長期都好多人去食😋朋友話好想試下個窩夫🧇就去試下😚今次好好彩等左10分鐘就入得🥰Menu都有好多好有特色既野食嗌😌🖤墨魚汁扁意粉伴蟹籽 $78本身其實好少食墨魚汁意粉 成日好驚會食到成嘴都係😣但見佢既賣相好吸引😍就決定同朋友一齊試下😛果然冇令到我地失望 個嘴黑曬都好值得🤣🤣意粉份量唔會太少😌而且每條都充滿墨魚汁 食落去煙煙韌韌 味道唔錯😋蟹籽都令到口感更加豐富😚不過魷魚圈既份量就少左啲🥲但都好好食 好爽口😌整體來講都好值得一試架~🖤竹炭糯米窩夫🧇 $102個個黎到都會必嗌既甜品😍賣相好啱打卡📸估唔到味道都超正😋窩夫🧇好特別 用糯米做既窩夫唔似平時嗰種口感 食落去係有煙韌既口感 而且一啲都唔甜😚仲配左支牛奶雪條 一堆cream同埋雜莓💕雪條個質感同平時好唔同 係比較軟身🤣啲cream食落去係乳酪味 幾好食😛啲紅桑子同草莓🍓酸酸甜甜 全部夾埋一齊食就好正😍😍份量都幾多下 兩個人食啱啱好🤓🤍Iced Americano $36🤍Iced Espresso Tonic $48平時好少飲咖啡既我 今次第一次試Expresso Tonic😍好有驚喜😍啲tonic唔會遮左咖啡既味 飲到尾

🖤墨魚汁扁意粉伴蟹籽 $78

🖤竹炭糯米窩夫🧇 $102

🤍Iced Americano $36

🤍Iced Espresso Tonic $48
平時好少飲咖啡既我 今次第一次試Expresso Tonic😍好有驚喜😍啲tonic唔會遮左咖啡既味 飲到尾又甜甜地咁 好得意 都幾啱飲😚
2022-02-27 169 浏览
話說有一日放工好攰,自己一個人,都要衝出去食個甜品;由於堂食只係做到六點,我去到嘅時候已經5:00,但係作為一間Cafe都陸陸續續有人嚟飲evening coffee實在太厲害!(小編太夜飲咖啡會瞓唔着㗎😭)。『抹茶糯米窩夫』$102好鍾意佢嘅甘栗,大大粒,有咬口;個抺茶忌廉,係超甘香;仲有signature 嘅自家製牛奶雪條;雖然自己食晒一份好飽,但嗰日真係好渴求甜品。📍 Contrast (長沙灣)長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖。#良心小店 #香港小店 #hkshop #良心食店 #hkfoodie #hkblogger #香港人美食地圖 #長沙灣美食 #cheungshawanfood
(小編太夜飲咖啡會瞓唔着㗎😭)

『抹茶糯米窩夫』$102
抹茶糯米窩夫

📍 Contrast (長沙灣)

2022-01-28
抹茶糯米窩夫
2022-02-27 291 浏览
#見字飲啡 呢幅牆大家有冇印象呢?🖤有去過長沙灣Contrast cafe應該會記得呢個打卡位📸紅咗咁耐估唔到今日佢都仲要排15分鐘~環境: 7/10附近好似乜都冇不過就屹立左一間角落嘅Cafe☕️,黑白色為主,開放式設計感覺都好開陽!食物: 8/101️⃣竹炭糯米窩夫 $102Contrast Signature🥰此店名物呢個雪條糯米窩夫果然名不虛傳😍 首先個窩夫入邊有糯米外脆內軟 好似麻薯qq😋同朋友主食都未食個一人食咗兩大嚿清晒 !2️⃣雞蛋布甸配House Espresso $60採用日本蛋嚟整嘅雞蛋布丁🍮,用Espresso取代焦糖醬布丁好啊好好食😋3️⃣蒜香辣肉腸扁意粉 $78相反主食就冇驚豔到~😂只係正常發揮所以個肚嘅quota留晒食甜品!4️⃣竹炭鮮奶咖啡☕️  $42 / 鮮奶咖啡☕️ $38呢度嘅拉花技術真係啡啡界天花板!簡直係一杯藝術品,竹炭鮮奶咖啡黑白配個concert就係夠晒大🖤🤍不過我呢啲凡夫俗子都係鍾意飲latte可以了💕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💰性價比 :8/10 ($160/人)$160食到主食甜品一杯咖啡性價比其實都幾高,仲要食唔晒哈哈 呢度甜品比較出色建議可以多點幾款share嚟

環境: 7/10

食物: 8/10
1️⃣竹炭糯米窩夫 $102
2️⃣雞蛋布甸配House Espresso $60
3️⃣蒜香辣肉腸扁意粉 $78
4️⃣竹炭鮮奶咖啡☕️  $42 / 鮮奶咖啡☕️ $38
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💰性價比 :8/10 ($160/人)
$160食到主食甜品一杯咖啡性價比其實都幾高,仲要食唔晒哈哈 呢度甜品比較出色建議可以多點幾款share嚟食😍👯‍♀️
雞蛋布甸配House Espresso
蒜香辣肉腸扁意粉
2022-02-12
雞蛋布甸配House Espresso
2022-02-22 173 浏览
年初六下晝4點幾再去歎啡~終於都試埋呢間布甸幾多人讚嘅咖啡店!之前經過都冇仔細望入面環境,原來入面有好多座位下!雞蛋布甸配House Espresso $60賣相好吸引!而且食落真係幾好味喎!!雞蛋味濃,配埋Espresso係意想不到咁夾!布甸嘅質感實淨得黎又好滑架喎!果然名不虛傳,真心推介!Mocha *Oat milk $47個人覺得一般般,飲落較淡!整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️會想再嚟試其他~睇下幾時再有閒情逸致吧~
年初六
下晝4點幾再去歎啡~
終於都試埋呢間布甸幾多人讚嘅咖啡店!
之前經過都冇仔細望入面環境,原來入面有好多座位下!

雞蛋布甸配House Espresso $60
賣相好吸引!而且食落真係幾好味喎!!
雞蛋味濃,配埋Espresso係意想不到咁夾!
布甸嘅質感實淨得黎又好滑架喎!
果然名不虛傳,真心推介!

Mocha *Oat milk $47
個人覺得一般般,飲落較淡!

整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️

會想再嚟試其他~睇下幾時再有閒情逸致吧~

2022-02-06
2022-02-19 143 浏览
日思夜想終於食到個靚布甸🍮苦苦既焦糖同香滑既布甸好夾加埋迷迭香同忌廉有唔同層次食到一半淋埋espresso 又有唔同既感覺.其餘既野食基本上都係黑色格調⚫多士既炒蛋如果多少少調味會更好墨魚汁意粉份量都幾足,食材都算新鮮好多蟹籽增加口感鮮味黑色Latte第一次見,真係好打卡able可能竹炭本身冇咩味飲落同平時Latte分別不大.所有野總結味道都不過不失不過呢一間基本上都係要排隊可以預留下啲時間去試試~
日思夜想終於食到個靚布甸🍮

苦苦既焦糖同香滑既布甸好夾
加埋迷迭香同忌廉有唔同層次
食到一半淋埋espresso
又有唔同既感覺
其餘既野食基本上都係黑色格調⚫
多士既炒蛋如果多少少調味會更好

墨魚汁意粉份量都幾足,食材都算新鮮
好多蟹籽增加口感鮮味

黑色Latte第一次見,真係好打卡able
可能竹炭本身冇咩味飲落同平時Latte分別不大

所有野總結味道都不過不失
不過呢一間基本上都係要排隊
可以預留下啲時間去試試~
2022-02-01
@contrast_hk 話說我係點知道呢間舖頭呢?就係之前買咗監獄字體本書📘(搵唔到初版Sosad) 跟住follow咗佢哋嘅IG📲就發現佢哋有喺呢間餐廳度搞展覽📸就follow埋呢間餐廳啦🤪🤪新年限定:「虎進金來」柑桔蜜糖窩夫$108做到2月15號就冇啦🥲好鍾意佢哋用新鮮嘅密柑做配搭,因為食窩夫可以解膩😍同埋佢哋窩夫整得好鬆化👍🏼👍🏼雞蛋布甸 $60用日本蛋製造,🐣佢有配埋一杯仔Espresso,建議先試原味,可以釋出雞蛋嘅味道🐥之後再加Espresso就會變咗咖啡味布甸🙉🙉Creamy Black $40真係Creamy d既americano☕️都見到好多人飲😃😃⚜️讚一讚佢哋有帶牙縫刷出嚟👍🏼👍🏼好正😙可能佢哋多用墨汁整嘅食物,可以方便客人🙌🏻🙌🏻同埋Staff睇得出佢哋喺度做嘢好開心好Hyper,佢都好有禮貌(因為我整跌咗支叉,冇提出佢哋都好快咁俾返一支新嘅我❤️❤️🤗)📍 Contrast (長沙灣)長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖

@contrast_hk

新年限定:「虎進金來」柑桔蜜糖窩夫$108

雞蛋布甸 $60

Creamy Black $40

📍 Contrast (長沙灣)
2022-02-17 100 浏览
趁WFH之際,多左時間出去搵餐廳食下,今日突然想試下之前大排長龍既竹炭窩夫。今日係閒日,加上我去到既時候大約4點,所以唔洗等位都係預料之內的一行兩人叫左一個香蒜辣肉腸意粉(個人比較鐘意蒜味意粉)、竹炭糯米窩夫同一杯熱既mocha。Order時店員無問甜品係咪另上,而自己又唔記得左講,結果窩夫係第一樣到既不過都唔緊要,照食甜野先都可以窩夫係有少少失望既,剛上菜既時候熱度係足夠,但食落外表唔夠脆口。而佢出名係含有糯米係入面,我有期望係會比正常窩夫煙韌,但結果係同普通窩夫差不多自家製牛奶雪條一聽落個夠就令到人充滿幻想,但結果係一條唔會溶、又唔滑既唔凍雪條但值得讚既係中間既乳酪忌廉,配窩夫食好夾!食晒窩夫後,仲不斷一羹一羹咁食個意粉係喺上完窩夫既十秒後上埋,一到面前就聞到好重既蒜味,而食落同想像中既一樣蒜香味好出,而意粉既硬度都適中。當中既辣肉腸亦唔會過咸,如果講好味既,我會覺得依個意粉比起窩夫更值得試Mocha就略為咖啡濃左少少...環境都算坐得舒服,我地坐大枱都唔會話覺得好嘈同傾唔到計,不過要注意既係廁所係要拎鎖匙既後巷共用廁所,比較烏槽...

一行兩人叫左一個香蒜辣肉腸意粉(個人比較鐘意蒜味意粉
)、竹炭糯米窩夫同一杯熱既mocha。
不過都唔緊要,照食甜野先都可以

Mocha就略為咖啡濃左少少...

2022-02-17
ℂ𝕆ℕ𝕋ℝ𝔸𝕊𝕋 🍮_________________________見到動L布丁🍮就想衝去食🥰(唔知你地會唔會呢?)Menu 🧸 : Lingiuine w/Chicken in black-truffle cream sauce $82Mushroom and Creamcheese on Charcoal toast with fired egg $64Houseblend affogato pudding $58Matcha Latte $42Mocha $42_________________________食物🧸 : 鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉意粉都煮得幾好又唔會話太多汁,都幾乾身,味道好夠,食到忌廉汁既味又食到松露既味,烤雞唔會太乾同太鞋,重落左好多菇tim💗。蘑菇忌廉芝士煎蛋竹炭多士竹炭多士(烘得好脆)上面有好多菇(最喜歡菇),D菇全部都用牛油炒過(我覺得),加埋creamcheese同煎蛋,幾有層次,重幾好味tim😋。雞蛋布甸🍮配House Espresso☕️ 我既主角雞蛋布甸🍮,蛋🥚味好香同好出,重好滑好動L,加埋cream更滑,加少許微酸既espresso一樣咁好食,
ℂ𝕆ℕ𝕋ℝ𝔸𝕊𝕋 🍮
_________________________

見到動L布丁🍮就想衝去食🥰
(唔知你地會唔會呢?)

Menu 🧸 :
Matcha Latte $42
Mocha $42
_________________________

食物🧸 :
鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉

蘑菇忌廉芝士煎蛋竹炭多士

雞蛋布甸🍮配House Espresso☕️
我既主角雞蛋布甸🍮,蛋🥚味好香同好出,重好滑好動L,加埋cream更滑,加少許微酸既espresso一樣咁好食,真係又影得又食得。

Matcha Latte and Mocha(朋友飲)
杯野飲真係心心眼,勁靚。
味道唔係好甜,抹茶味道都夠。

環境🧸 :
環境好chill,走型格路線(同佢既toast同waffle)係同一路線,落地玻璃空間感好充足,坐喺度傾下偈飲下野唔錯喔(我自己坐bar枱既)。

員工🧸 :
員工拉花真係好用心同好靚💕,好勁,同埋好有心思,一杯係雀一杯係玫瑰花🌹。

*不過我之前去係要排隊等位,都等得有點耐,不過值得既,因為好味。

Address🧸 : 長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖

@contrast_hk @kkaneatdaily
#contrasthk #sspcafe
#eatwithkankan
#跟住勤勤食好西
#深水埗cafe #相機食先 #人來人往 #石屎森林中的喘息地
#勤勤食盡深水埗系列