2022-03-05 284 浏览
♨️Contrast 長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖@contrast_hk ❤️曾經大排長龍的Cafe,疫情肆虐下的週六顧客也少咗好多,但食物及咖啡質素依然高質,慢活下坐咗兩個幾鐘,嘆一口久違了的咖啡,真來得奢侈📌Flat white📌Latte兩杯拉花都夠心思,味道偏濃郁,我喜歡👍🏻📌黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士好香黑松露味,雞蛋唔夠滑,但勝在成座山咁高,抵食📌牛肉漢堡配番薯條用竹炭包成件事已經夠吸睛,再配上番薯條,牛肉夠香可接受,未算好juicy📌 Tiramisu waffle已飽情況下見到新口味立即要試,窩夫唔太甜配埋佢嘅cream好出色,一路話飽一路放入口,呢個甜品我覺得性價比好高,旁邊細節位全部嘢都唔馬虎,食完真係大滿足😋食物:8.5/10抵食:8/10環境:8/10。。。#長沙灣美食 #食在長沙灣 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #美食推薦 #美食日記 #黃店 #支持小店 #coffeeshop #coffeeaddict #coffeetime #coffeeart #coffeelover #chillvibes #toast #burger #tira
♨️Contrast
長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖
@contrast_hk

📌Flat white
📌Latte
兩杯拉花都夠心思,味道偏濃郁,我喜歡👍🏻

📌黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士
好香黑松露味,雞蛋唔夠滑,但勝在成座山咁高,抵食

📌牛肉漢堡配番薯條

📌 Tiramisu waffle

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8/10

#長沙灣美食 #食在長沙灣 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #美食推薦 #美食日記 #黃店 #支持小店 #coffeeshop #coffeeaddict #coffeetime #coffeeart #coffeelover #chillvibes #toast #burger #tiramisuwaffle #好好吃 #hkig #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram