2021-05-16 63 浏览
觀塘區真係一個美食天堂,工廈成日都臥虎藏龍,有好多好多好野食,都有唔少chill爆cafe不過有時工廈就真係唔太就腳,大熱天時又會懶得行去搵食最近比我發現左好近地鐵同觀塘廣場既東廣場開左間新cafe環境好chill、好舒服,食物都好吸引,搵日放假就同老婆去左食好西我星期一去食,打算避開lunch 人流,店舖12:00開門,我就12:00到左喇岩岩開門人流未係好多,可以影到張靚靚環境相!木系為主既設計,望落去都有一種好和諧同舒服既感覺!食到12:30左右就開始多人,大家想享受舒適既環境都可以考慮避開觀塘打工仔既lunch time時間去!場內有好有特色既八哥壁畫,真係忍唔住要打下卡!環境乾淨整潔Main menu選擇多,價錢合適叫主食仲可以半價加飲品,真係好抵先介紹主食我揀左beef burger 上碟已經好有驚喜擺碟好靚,同成個環境好配合Burger皮微暖、軟熟,Beef漢堡剛剛好熟,有肉汁,又唔乾配合埋芝士、沙律菜等等,真係無得輸沙律菜係紫椰菜,好甜粗薯亦脆卜卜,新鮮炸起整體黎講,呢個beef burger係好高質之後我老婆就叫左all day breakfast 因為有左小寶寶既關
觀塘區真係一個美食天堂,
不過有時工廈就真係唔太就腳,大熱天時又會懶得行去搵食
最近比我發現左好近地鐵同觀塘廣場既東廣場開左間新cafe

場內有好有特色既八哥壁畫,真係忍唔住要打下卡!

環境乾淨整潔

Main menu選擇多,價錢合適

叫主食仲可以半價加飲品,真係好抵
先介紹主食

我揀左beef burger
Beef  burger

上碟已經好有驚喜
擺碟好靚,同成個環境好配合

Burger皮微暖、軟熟,
Beef漢堡剛剛好熟,有肉汁,又唔乾
配合埋芝士、沙律菜等等,真係無得輸

沙律菜係紫椰菜,好甜
粗薯亦脆卜卜,新鮮炸起

整體黎講,呢個beef burger係好高質

之後我老婆就叫左all day breakfast

All  day  breakfast

因為有左小寶寶既關係,叫左炒熟蛋
店員完全無為難

All day breakfast 同樣有精緻既擺盤
大大條荀,再加埋花花裝飾
連粟米拎切開細細件,非常細心

薯餅新鮮炸起,又脆又香
香腸唔喊,雞蛋又有好香既蛋味
重點係塊肉並唔係一般既煙肉,
食落係帶有微喊既豬肉片,好好食

乳酪都好有驚喜,唔係太甜
叫all day breakfast 有甜品食,好特別

Elderflower  Kiwi  and  pineapple  soda

之後介紹返半價既飲品,接骨木花奇異果菠蘿梳打
同樣地賣相無得輸

茶味容易入口,奇異果同菠蘿酸酸甜甜,好開胃!成杯飲品都好易入口,又唔會過甜

紫薯鮮奶

另外叫左紫薯鮮奶

拉花好靚

紫薯味唔算好濃
不過都幾香
同樣地,甜度調教得岩岩好

整體黎講,食物高質,環境舒服,店員都算有禮貌
好合適放假時chill一chill,不過記得避開工廠區lunch hour呢啲peak hour呀

2021-05-10
Beef  burger
All  day  breakfast
紫薯鮮奶
2021-05-15 57 浏览
呢一間Cafe喺觀塘嘅東廣場,地理位置非常方便,新開已經成日排隊平日夜晚嚟到,等咗一陣先有位入餐廳食物選擇種類多,咁特別嘅係提供咗好多唔同嘅素食選擇,絕對係素食者嘅喜訊!我哋兩個女仔叫咗一個全素沙律,同埋一個慢煮春雞全素沙律:食物份量超大份,入面有禮物牛油果粟米紅菜頭沙律菜同埋一片酸種麵包,所有材料都好新鮮,值得一提嘅係佢嘅麵包,非常煙銀,有咬口,做得好出色慢煮春雞:有半隻雞嘅份量,雞肉切開非常之嫩滑,做到基本要求飲品:呢度亦都提供唔少咖啡嘅選擇,我哋要咗一杯espresso tonic 同埋一杯 almond milk latte,兩杯咖啡嘅質素都唔錯買單連加一要$370 ,價錢少貴

平日夜晚嚟到,等咗一陣先有位入

我哋兩個女仔叫咗一個全素沙律,同埋一個慢煮春雞

慢煮春雞:有半隻雞嘅份量,雞肉切開非常之嫩滑,做到基本要求

買單連加一要$370 ,價錢少貴
係觀塘東廣場呢個幾方便嘅位置新開左間西餐。閒日夜晚去左試下,都幾多人。 餐廳走休閒風,枱枱凳凳都係大地色系,擺位唔迫,坐係入面幾舒服。二人行,我哋叫左吉列新豬肉排(148蚊),牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包(108蚊),紫薯鮮奶,同埋tiramisu。食物擺碟好靚!女仔去打卡影相加傾計一流。吉列新豬肉係素嚟嘅,好似豬肉😂 炸得剛剛好,炸得好脆。下面舖左好多薯條,都係炸得剛剛好,好脆唔會燶。薯條走中粗路線,食落食到少少薯蓉,我like。牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包好高質,牛油果好靚,好creamy, 蟹肉都好多,你食嘅時候真係食到有蟹肉,再加埋啲蛋白,全部食材好夾。面包軟熟,少少烘熱。 旁邊再加埋一啲沙律,成碟野好健康!紫薯鮮奶面頭有啲奶泡,再加埋啲奶泡係面,唔會太甜,飲到淡淡嘅紫薯香味。

食物擺碟好靚!女仔去打卡影相加傾計一流。

其他地方都唔夠膽話自己熟,不過三年黎𝙳𝚊𝚢𝙳𝚊𝚢係觀塘返工,接近所有大大小小餐廳都已經試勻晒😂(不誇張),對打卡型𝙲𝚊𝚏𝚎已經開始免疫(真係好食嘅大概佔三成左右)。近排行過東廣場見新開咗間靚靚𝙲𝚊𝚏𝚎,第二日個𝚏𝚍就約咗我去了,𝚘𝚔天意。.間𝙲𝚊𝚏𝚎精品咖啡嘅種類都幾多,行木系小清新風格,不過賣嘅嘢食同𝙲𝚘𝚋𝚋𝚎𝚛 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚃𝚘𝚗𝚢𝚜 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚛𝚢差唔多。我地𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑點嘅係:🥗 芒果蟹肉牛油果沙律 ($𝟷𝟸𝟾):老老實實唔係同𝚏𝚍 𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎,我平時應該唔會比百幾蚊食個沙律🤣。𝙱𝚞𝚝!呢個有驚喜,沙律係𝙲𝚞𝚙到成個蛋糕咁,牛油果、蟹肉沙律同芒果層交疊,每一啖都可以食到所有食材,巧思係值錢啲𝚇𝙳。芒果甜度算高,蟹肉沙律鮮甜主導,牛油果滑香,啱啱好佢配嘅芒果醬酸度會高少少🥺一齊食酸甜鮮,𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得好好!.🥚煙三文魚班尼迪蛋酸種麵包 ($𝟿𝟾)𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝 𝙴𝚐𝚐反而係我預期水準之下🥲(尤其是個沙律咁好食有對比𝚕𝚖𝚊𝚘),荷蘭醬不錯的🥺,係少左啲啲檸檬嘅清爽,如果可以出返少少就𝚗𝚒𝚌𝚎💖。個重點係水波蛋有少少過熟😢,蛋白已經唔係

我地𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑點嘅係:

🥗 芒果蟹肉牛油果沙律 ($𝟷𝟸𝟾):

🥚煙三文魚班尼迪蛋酸種麵包 ($𝟿𝟾)

個重點係水波蛋有少少過熟😢,蛋白已經唔係滑嫩嘅狀態,而切開半鯨咗一陣先識流心,我仲𝚜𝚎𝚝定機等影:嗯?...

而底嘅煙三文魚同青瓜夾埋好清爽,又係萬年不敗組合,不過調味淡咗啲啲😦如果煙三文魚有番煙燻味就好了𝚇𝙳。酸種麵包中規中矩,過關。

好到野飲:

我哋跟餐叫咗玫瑰冰磚咖啡☕️同柚子冷泡茶,唔知有冇記錯🤣。個玫瑰咖啡幾香,唔算甜而咖啡味唔太濃,奶味重啲🍼。朋友嘅柚子冷泡茶調香比較重,茶底清爽,有成樽。

•••••••••••••••••••••••
食完個樣:😗 (百五蚊唔太飽,當打個卡,買個精緻)
𝙲𝙿值 : 🌝🌕🌗🌑🌑
•••••••••••••••••••••••

個沙律出色過班尼迪蛋真心🌝,不過去親啲餐廳都好鬼得意,今日食同一個月後食又唔同🤣。如果俾百幾蚊想搵個地方坐下影靚靚𝚏𝚘𝚘𝚍𝚙𝚘𝚛𝚗,都𝚘𝚔嘅。

2021-05-11 476 浏览
觀塘人多車多,lunch time真的令人頭痛,所以我喜歡走到比較小人的東廣場。最近開了間餐廳comfy by chef stage,感覺不錯, 就跟友人去試下。餐廳是一間休閒式café,感覺舒適,食物由$88至百多元不等,有全日早餐, burger, 排類。我們點二煙雞胸羅勒青醬意大利飯$118及全日早餐 $ 118。素食全日早餐$ 118非常豐富的全日早餐,有兩隻Poached eggs、蕃茄、栗米、薯餅、牛角包、沙律菜,蘑菇及Yought shooter,全部食物都非常新鮮好味,是素食次選又可以吃到飽飽。我非常喜歡Yought,上面加了很多新鮮士多啤梨,甜甜酸酸勁開胃。飲品就配了無咖啡因蘋果花茶,生津止渴,而且有去痘美白的功效。煙雞胸羅勒青醬意大利飯$118這個意大利飯表面看似平平無奇,就是一些意大利Risotto混合青醬煮成的一道飯,但吃下去則非常有驚喜! 首先,意大利飯煮至剛剛好,唔太硬,亦唔會太軟爛,米飯滿滿地吸收了青醬及芝士,咸度剛剛好,非常入味,雖然是米飯但真的越食越開胃,而切成粒狀的煙雞胸味道有點像香腸,不會太咸,質感較香腸紮實,推介! 飲品則配了香蕉奶昔,賣相好吸引

素食全日早餐$ 118

煙雞胸羅勒青醬意大利飯$118
這個意大利飯表面看似平平無奇,就是一些意大利Risotto混合青醬煮成的一道飯,但吃下去則非常有驚喜! 首先,意大利飯煮至剛剛好,唔太硬,亦唔會太軟爛,米飯滿滿地吸收了青醬及芝士,咸度剛剛好,非常入味,雖然是米飯但真的越食越開胃,而切成粒狀的煙雞胸味道有點像香腸,不會太咸,質感較香腸紮實,推介! 飲品則配了香蕉奶昔,賣相好吸引,上面是很滑溜的奶蓋,甜度很低,適合不愛甜食的我。

2021-05-10 674 浏览
之前路過見到哩間新開餐廳,今晚終於約到朋友過黎品嚐,餐廳地方寬敞舒服望一望Meau主打意大利菜式,食物款式雖然唔多選擇,但睇個名都吸引我同朋友一於一人點一款,再加個小食share,哩度採用二維碼落單,自己禁方便快捷,又可以唔洗等同枱既人左諗右諗食咩阻礙自己,落完單好快就有食物同飲品上枱,我點左個明太子甜蝦扁意粉,一送上枱有驚喜,因為擺放得好靚,面頭加左兩片花同少少沙律菜及紙菜,加埋甜蝦既顏色配搭,有種好治癒既感覺,除左甜蝦同扁意粉,碟邊仲跟左片蒜蓉包配埋我杯接骨木花奇異果菠蘿梳打,真係有種放鬆哂心情去享受既感覺係當中,杯飲品內有枝硬身既葉裝飾之餘又可以當作攪拌捧,仲有片檸檬乾,咁樣配搭真係好新穎除左打卡之外仲忍唔住唔等朋友既食物就左啖先,菠蘿同奇異果打左做蓉,所以只吸到佢哋既籽同肉,味道清新特別。朋友既飲品同軟殼蟹牛油果漢堡都登場,杯飲品好靚,簡直比如一件藝術品,杯內用新鮮及乾製水果片砌成,顏色由深而上,加插一支小乾花,真係唔捨得將佢飲落肚個漢堡都幾大份,除左漢堡外仲有埋粗薯條同沙律,朋友食完巳說超級飽。我地仲叫多左份小食share,炸意大利燒烤菇配松露醬,個松露醬好香兼帶出烤菇既獨

明太子甜蝦扁意粉

蜂蜜水果台灣亞里山金萱烏龍茶

軟殼蟹牛油果漢堡

我地仲叫多左份小食share,炸意大利燒烤菇配松露醬,個松露醬好香兼帶出烤菇既獨特味道
炸意大利燒烤菇配松露醬

食完如果可以係度傾下計真係好治癒,可惜太多人等位,我同朋友食完都快速地離開了。

2021-04-01
明太子甜蝦扁意粉
蜂蜜水果台灣亞里山金萱烏龍茶
軟殼蟹牛油果漢堡
炸意大利燒烤菇配松露醬
2021-05-06 1102 浏览
疫情緩和下來,市面都熱鬧起來了,今晚放工即刻約左同事,去了公司附近觀塘成業街東廣場(Comfy by Chef's Stage)食西餐,而家係觀塘是好難找到一些高檔的餐廳,同時食物質素保持到水準,呢度keep 得到。設計帶有輕工業風格,用色柔和,視覺享受。多種自家制花茶丶紐西蘭直送蘋果汁丶自家製冷萃咖啡等。Smoked Chicken Risotto With Pesto$118(醃雞胸羅勒青醬意大利飯)我非常喜歡食意大利飯,每粒飯都好有硬度,而且仲索曬煙雞胸及羅勒青醬好入味Parma Ham & Salami Pizza$118,巴馬火腿辣肉腸薄餅,pizza分別用咗巴馬火腿、辣肉腸、火箭菜、車厘茄、芝士等。 (Bottle) Daily Freshmade Detox Juice$52(bottle),有齊健康生果之火龍果、香蕉、蘋果,材料十足。

設計帶有輕工業風格,用色柔和,視覺享受。

多種自家制花茶丶紐西蘭直送蘋果汁丶自家製冷萃咖啡等。

2021-05-04 73 浏览
觀塘東廣場開左間靚靚cafe, 環境又大又靚野食又好食加大碟,難得係觀塘都可以chill一chill, 一定要推介比大家🤣吾再只係打卡,仲可以真係食好西😙佢有個自助區比你斟水,除咗still water. 仲有sparkling water 🥰🥰未見過有埋有氣水簡👍岩哂鐘意飲有氣水既朋友Iced latte$42咖啡仲有得揀普通奶、脫脂奶、杏仁奶、燕麥奶⋯⋯有得揀甜度,冰既嘅數量👋🏽非常貼心!Ice purple sweet potato latte$42飲落去紫薯味唔會太甜,都唔會太假😍Sichuan pepper bacon & banger sausage linguine $98意粉超有驚喜😜居然係類似卡邦尼味道但係又有四川辣粉嘅味道😏而且份量非常之大份,仲加埋個麵包我同朋友都食唔晒😂All day breakfast $118有薯餅、滑蛋、牛角包、甜品、蕃茄仔、腸仔等等,質素非常之好同新鮮😊以呢一個質素,環境非常值得大家來一試,相信好快會成為網紅餐廳

Iced latte$42
心!

飲落去紫薯味唔會太甜,都唔會太假😍

All day breakfast $118

2021-05-04
2021-05-04 54 浏览
東廣場多野食就係人都知架啦但最近見到呢間新開既cafe 用簡約風 仲有木嚟做成個環境 就被吸引了好有種無印風好靚好chill黑松露雜菌賓尼迪酸種麵包 $88超級好食!首先係勁大舊流心蛋 再加埋甜甜地既醬汁 撈埋一齊食真係超級超級好食!再配上勁多勁多菇 全部都炒到好香 跟住配上酸種麵包 成啖一齊食好有幸福感側邊仲有啲沙律菜 成個感覺好健康呢個必試第二樣叫既係All day breakfast $118應有盡有 想食多啲唔同種類既食物呢個就冇錯啦炒蛋好滑好香 同埋煙肉份量好足料!yogurt唔會好甜好甜 配埋啲醬食都好jeng!!!不得不讚佢擺盤真係好靚 好啱打卡薄荷鮮奶朱古力 好重薄荷味唔會太甜 好好飲另外是日鮮榨健康果汁 冇落糖既 好fresh!!! 飲得出平時屋企鮮榨既味 好健康呢間真係好好食!同埋好靚!成個感覺好舒服下次會再嚟試埋其他野食大家有興趣既must try啊!!
東廣場多野食就係人都知架啦

側邊仲有啲沙律菜 成個感覺好健康
呢個必試

第二樣叫既係All day breakfast $118
應有盡有 想食多啲唔同種類既食物呢個就冇錯啦
炒蛋好滑好香 同埋煙肉份量好足料!
yogurt唔會好甜好甜 配埋啲醬食都好jeng!!!

不得不讚佢擺盤真係好靚 好啱打卡

薄荷鮮奶朱古力 好重薄荷味唔會太甜 好好飲

呢間真係好好食!同埋好靚!成個感覺好舒服
下次會再嚟試埋其他野食

大家有興趣既must try啊!!
2021-05-01 2550 浏览
☕️️ Cafe for chilling — Comfy✨ 觀塘東廣場新開嘅小店💁🏻‍♂️#90cp觀塘篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖有次搵食咁啱搵到嚟東廣場 見到新開嘅呢一間cafe 佢嘅裝潢都幾靚而且幾有風格😆✨ 屎忽痕嘅我哋就入咗去試🤣美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 Smoked Salmon Egg Benedict Sourdough $98我食過嘅Benedict 都未試過中間有青瓜🤣 (我見識少🙈) 不過食落又幾清新 都叫有啲驚喜🤔 Egg Benedict 嘅精髓當然係隻蛋啦 佢都做得唔錯嘅 食落去嘅口感都幾豐富😌 🔸 Soft Shell Crab Linguine $128佢嘅醬汁酸酸甜甜 而且非常之多汁!! 不過佢嘅醬汁比較杰身 食到尾會覺得有d漏🙈😂 但如果你係蕃茄控咁你應該會幾鍾意呢個🍅😏 佢嘅軟殼蟹反而有d失色 冇想像中咁脆同大隻 而且食落有啲鹹 少失望☹️ 另外佢意粉上邊有1塊麵包 反而呢塊麵包我覺得幾好食😂 佢唔係特別脆 反而係有d
#90cp觀塘篇 #90cpCafe篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

佢嘅醬汁酸酸甜甜 而且非常之多汁!! 不過佢嘅醬汁比較杰身 食到尾會覺得有d漏🙈😂 但如果你係蕃茄控咁你應該會幾鍾意呢個🍅😏 佢嘅軟殼蟹反而有d失色 冇想像中咁脆同大隻 而且食落有啲鹹 少失望☹️ 另外佢意粉上邊有1塊麵包 反而呢塊麵包我覺得幾好食😂 佢唔係特別脆 反而係有d chewy 幾好咬 撈埋茄汁食都幾正🤣

☕ Hot Earl Grey Latte $38
味道一啲都唔濃烈 反而覺得佢有啲太淡🥲 如果鍾意食淡味嘢嘅可以試吓嘅 但俾我就唔會再嗌呢個🤨

🥤 Milk Tea Coffee (Regular) $45
個樣就真係冇得輸 但係感覺其實同茶餐廳嘅鴛鴦冇乜太大分別🤔 都有少少失望🙈

💰Total: $340

✅ 整體來講室內嘅裝潢都幾啱打卡 對比起東廣場嘅其他餐廳來講真係幾靚😆

❌ 不過老實講食物嘅質素就真係有進步嘅空間🙈 特別係佢嘅飲品可能唔啱我口味 本身都幾大期望 結果失望而回🥲
Soft Shell Crab Linguine
Hot Earl Grey Latte
Milk Tea Coffee (Regular)
Soft Shell Crab Linguine
2021-05-01 54 浏览
近排比較注重健康,揀餐廳嗰陣都會留意下佢嘅menu,見到依度由小食到burger, pizza, pasta都有一啲素食嘅選擇,好啱心水❤️小食係芝士茄汁素肉丸,精緻嘅紅色小兜入面有5粒素肉丸,用芝士茄汁去焗都係一個穩陣嘅配搭,不失為一個健康小食👍🏼跟住就係yogurt bowl, 有奇異果、紅桑子、藍莓等多種水果,配搭埋granola,仲有可以自由添加嘅蜜糖,色彩繽紛又夠sharp,好睇得嚟又健康,食完都幾夠飽!另一個主食叫咗煙雞胸羅勒青醬risotto,risotto嘅軟硬度啱啱好,煙雞胸切粒同risotto一齊煮,因為我哋叫嘅其他野食比較清新,所以就顯得青醬特別濃味~飲品揀咗好啱影相嘅dirty, 睇住咖啡滲落牛奶係幾靚嘅,朋友再加$5升級咗做意大利嘅segafredo zanetti咖啡豆Detox juice嘅是日款式係pineapple x ginger x orange,餐牌寫係無添加糖,微酸,隱約飲到少少薑嘅辣味,鮮榨果汁保留到橙嘅纖維,感覺天然~

2021-04-30 55 浏览
Coffee or tea u want? ☕️ or🍵🙈 Both of them are included in this restaurant 👍🏻The price is reasonable ☺️ you can sit in a super comfortable cafe , no need to go outside~ 👍🏻Iced chocolate ❤️ with yummy and sweet cream on the top~ the intense taste of chocolate 🍫 make me fall in love 🥰 Earl Grey milk 🥛 used oat milk~ a healthy choice, I like it so much~I ordered this 明太子蝦意粉 🍝, super delicious 😋 must give it a try, the sauce taste 👅 very good!!!! Eat with the seaweed is perfect matchThe other main cou

The other main course comes to this, 黑松露雜菌薄餅 🍕 mouth-watering dish~ the amount of cheese is large 👍🏻 not very expensive in price

As my fd b-day, I ordered this famous Tiramisu for her, the coffee taste is strong, my fd love it so much~ enjoyed the whole night ☺️
2021-04-29 1165 浏览
Chef Stage旗下既餐廳以前已經食過一次,上次經驗相當滿意.原來係觀塘都開左間充滿森林風既分店當然要去試下.芝士茄汁焗素肉丸不論賣相同口感都同真肉類相當接近,如果唔係預先知道呢一道前菜係素肉既話一定食唔出.素肉丸質感充滿蛋白質既煙韌感,配上調味帶出少少肉香.配上茄汁及芝士烤焗後變得更入味,茄汁令肉丸入口更清新.整齊相比真肉丸既肉膩感大大減輕,負擔感亦大大減低.軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉炸軟殼蟹外層炸漿相當薄身,入口脆而不油.切開軟殼蟹後滲出肉汁,充滿海鮮香味.內裏亦有蟹羔,口感及味道同樣豐富及濃厚.蕃茄汁意粉啖啖新鮮蕃茄香甜清新茄香,充分減輕炸軟殼蟹既油膩感.蕃茄加上忌廉汁令意粉入口更creamy香滑.意粉不過硬亦不過腍,彈牙道適中,掛上大量蕃茄忌廉汁,每啖都相當滿足.慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅薄餅即叫即烤,上枱時充滿麵粉香及燒烤醬香.手撕豬肉唔過烤得過乾,入口充炭烤香.配上酸酸甜甜又帶肉香既燒烤醬更惹味.薄餅批邊相當脆口,中間厚道剛剛好,食到麵團香得黎又帶點煙韌.Chocolate coffee (Tiramisu)上層加添咖啡味既凍冰磚,冰凍得黎又唔會令咖啡味變淡而影響左咖啡既香氣.

芝士茄汁焗素肉丸

軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉

慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅

Chocolate coffee (Tiramisu)
上層加添咖啡味既凍冰磚,冰凍得黎又唔會令咖啡味變淡而影響左咖啡既香氣.咖啡入口幼滑而且充滿Tiramisu淡淡咖啡酒香又唔會過甜.

接骨木花奇異果菠蘿梳打
帶住奇異果獨有既清香及菠蘿酸酸甜甜既果香.整齊味道相當match,2款水果既味道分明,再加上接骨木花既花香,相當易入口.
  • 軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉
  • 芝士茄汁焗素肉丸
2021-04-29 64 浏览
觀塘東廣場嘅Comfy係出名高質嘅西餐廳Chef's Stage Kitchen嘅副線,走文青風路線,無論環境定食物賣相都係一流水準!紫薯鮮奶 $42靚到爆炸嘅粉紫色,真係會令人心心眼!加埋上窄下濶嘅杯身同埋白包嘅奶泡,真係好似粉紫色嘅富士山!巨峰提子檸檬梳打 $42香甜嘅巨峰提子汁,加入檸檬變得又酸又爽,飲完透心涼!芒果蟹肉牛油果沙律 $128滿滿的蟹肉配上牛油果和芒果,滿口鮮味!甜薯條 $48冇諗過幾十蚊嘅炸蕃薯條都可以Present得咁靚!蕃薯條炸得夠乾身,味道甜美出色!明太子甜蝦扁意粉 $138甜蝦大大隻,軟綿甘甜!明太子含量頗高,每條扁意粉都沾上了鮮味的明太子,相當滋味!

紫薯鮮奶 $42

巨峰提子檸檬梳打 $42

香甜嘅巨峰提子汁,加入檸檬變得又酸又爽,飲完透心涼!

芒果蟹肉牛油果沙律 $128

滿滿的蟹肉配上牛油果和芒果,滿口鮮味!

甜薯條 $48

明太子甜蝦扁意粉 $138

#觀塘美食 #小蓮星呑食觀塘🔻 Comfy by Chef's Stage觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖/🧃鮮果乳酪 $88首先擺盤勁靚,上面有好豐富嘅Granola, 香蕉、火龍果、奇異果等唔同嘅生果,色彩好豐富,而且清甜,而下面就係Greek yogurt , granola、香蕉溝Greek Yogurt食,真係世界絕配!加埋honey, 好sweet ahhhhh!!!/🧃芝士茄汁焗素肉丸 $68唔係咁多人中意食素肉丸,因為口感同肉香始終不及真肉,但係呢個菜式用芝士茄汁焗,即刻提升左惹味程度!/🧃明太子甜蝦扁意粉 $138一道好有日式風味嘅意粉!明太子醬香濃帶辛,條條意粉都掛到汁,本菇同蘆筍又中和返個濃度。甜蝦大隻又甜,不錯嘅選擇!/超surprise !呢度除左有still water斟,竟然仲有sparkling water仼斟😍😍😍食嘢都食得爽啲!/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotogr
#觀塘美食 #小蓮星呑食觀塘
🔻 Comfy by Chef's Stage
觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖
🧃鮮果乳酪 $88

🧃芝士茄汁焗素肉丸 $68

🧃明太子甜蝦扁意粉 $138

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig