2021-04-24 67 浏览
朋友之前食過 話誠意推介星期六約到即刻黎試可能星期六夜晚 係工廠區既餐廳真係唔多人但都幾好 環境舒適可以靜靜地坐下 吹下水莓果花茶大大壺仲要粉紅色 即刻少女心爆發超香既士多啤梨同藍莓香味蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶黎到 真係忍唔住要俾相機食多好幾張先 靚到好似畫咁入口亦都好fresh唔甜超清新炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬大家都眼大睇過龍 見唔到個’炸‘字黎到你眼望我眼不過NVM 熱氣就熱氣入口外皮脆卜卜入面既菇菇 好juicy 配埋黑松露醬超夾 芒果蟹肉牛油果沙律朋友表示試過後驚為天人一定要再食賣相已經好吸引入口更加係口感豐富上層係濃郁既牛油果醬加牛油果肉中間啖啖既蟹肉下面係香甜既芒果好似大欖都扯唔埋既食材放埋一齊竟然十分和諧唔怪之得 朋友咁大力推薦明太子甜蝦扁意粉濃濃既明太子汁 包住每條既意粉非常之惹味甜蝦亦都好鮮甜本身唔明點解意粉會有塊麵包原來係因為啲醬汁超多用黎點埋醬汁唔好嘥伯爵茶焦糖燉蛋呢個Cream brûlée 充滿濃濃既伯爵茶味 加上 表面燒到金黃既脆脆既焦糖滑滑既燉蛋一行人都非常滿意真係要大讚由頭到尾 由飲品 前菜 主菜 到甜品每道菜既擺盤都靚到畫咁點影都靚但又唔係得個樣
朋友之前食過 話誠意推介

但又唔係得個樣 味道一樣一流
真係好值得再黎
  • 芒果蟹肉牛油果沙律
2021-04-21 83 浏览
食過幾次chef kitchen對佢嘅印象都好好見佢最近開咗間新嘅分店 梗係要來試試佢啦呢度嘅食物同平時有少少唔同 行嘅路線同食品都有啲分別 不過都係西式呢度個感覺好chill 餐牌好簡潔如下叫咗個泰式新豬肉冬陰功pizza 燒春雞半隻 炸蕃薯條 🍟 飲品叫咗雲呢拿芝麻鮮奶 同曲奇杏仁奶昔最先上嘅番薯條 唔油 粗幼適中 好脆好好食😋Pizza要讚下 批底無油 用手拎都唔會搞到成手油 好重香料味好特別 食落都唔覺得係新豬肉 可能啲香料味蓋過咗 做得好出色👍🏼燒春雞半隻 火候啱啱好 唔會靭 肉質軟滑 配自家製薯餅 有用忌廉撈過架 正!三道菜食完都好飽了見芝麻鮮奶淺藍色嘅賣相好特別就叫左 唔知係咪用咗碟豆花呢 唔會過甜 芝麻味好重 不過雲呢拿味就唔係好突出 但都好鍾意❤️曲奇杏仁奶昔都做得好好 啲冰唔會太多 又係甜度啱啱好 除咗奶昔同鮮奶 仲有果汁架淨係咖啡都咁多款 呢間一定會再回來👍🏼👍🏼
食過幾次chef kitchen對佢嘅印象都好好

曲奇杏仁奶昔都做得好好 啲冰唔會太多 又係甜度啱啱好
除咗奶昔同鮮奶 仲有果汁架
淨係咖啡都咁多款 呢間一定會再回來👍🏼👍🏼
2021-04-21 1306 浏览
觀塘東廣場最近開了一間新cafe,富空間感,仙氣感強,便襯假日一試。餐廳格局通明廣落,舒適好坐,是東廣場內少有的好坐餐廳。📍熱紫薯鮮奶 $38為了打卡,筆者點了一杯仙氣滿溢的紫薯鮮奶,紫色的鮮奶有淡淡的紫薯香味,微甜。鮮奶上放上真薰衣草乾花,賣相頓時再提升了一個層次,大愛。📍熱玫瑰咖啡 $38朋友點選了玫瑰Latte , 拉花清晰,有著淡淡的花香。📍黑松露什菌意大利飯 $118意大利飯煮得香綿細密香濃的黑松露忌廉汁包裹著飯粒,配上香脆可口的蒜蓉多士,滋味無窮。📍意大利芝士蛋糕 $48芝士蛋糕的擺盤十分精緻,這裡的大部分食品都會添加鮮花作為裝飾,美感足。芝士蛋糕吃起來很綿滑,微甜。蛋糕的份量不少,抵食。餐廳採用手提電話掃描QR code自助下單服務,有文字、有圖片,一目了然。環境舒適,食物顏值高,味道佳,值得推薦。👅 味道:5/5💰CP值:5/5🕴🏻服務:5/5🔰餐廳環境:5/5👀回頭率:5/5🍽 餐廳:Comfy by Chef’s Stage🌐地址: 觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號號舖

餐廳格局通明廣落,舒適好坐,是東廣場內少有的好坐餐廳。

📍熱紫薯鮮奶 $38

📍熱玫瑰咖啡 $38
朋友點選了玫瑰Latte , 拉花清晰,有著淡淡的花香。

📍黑松露什菌意大利飯 $118

📍意大利芝士蛋糕 $48

餐廳採用手提電話掃描QR code自助下單服務,

👅 味道:5/5

2021-04-08
下午茶
  • 意大利芝士蛋糕
2021-04-21 100 浏览
Comfy 呢一間之前食過一次,喺觀塘鬧市中算係一個好難得可以好休閒,坐得好舒服嘅地方!座位好闊落,唔會話同隔離坐得好迫,侍應都好貼心,所以又再來多一次啦!炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬$68 燒烤菇份量好足,菇嘅肉質好厚實,雖然係炸但係非常之多汁,出邊炸皮唔會太油同厚身,唔會食到成口都係麵粉,飽滿菇菇配上松露蛋黃醬好香,如果有埋沙律伴碟就更加好啦~軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉$128🍝意粉碟旁配上一塊烘法包呢,令成碟野更加豐富💓 主角軟殼蟹超級大隻,成隻手板咁大,唔會話好似出邊細細隻冇咩肉食,仲食到蟹肉嘅味道,炸得個皮唔會太油膩,薄脆薄脆,好食😀 蕃茄醬汁煮得偏濃同重口味,蕃茄酸酸地又唔會好膩,配上好掛醬嘅扁意粉,整體風味濃郁!慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅$118😍 兩個人去食,叫完呢個薄餅同埋意粉真係非常之飽🤣 佢因為係慢煮豬肉,所以肉質滑嫩唔會太柴,唔會因為係薄餅所以好乾,豬肉分量足夠啖啖肉,仲有菠蘿酸酸甜甜開胃多汁,口感方面,薄餅層次足夠,芝士同調味都好豐富,餅底唔會太過厚身,唔會好似食麵包嘅感覺,當然如果再薄會更加好☺️ 調味有層次但唔會太死鹹太重口味,覺得比得上薄餅專門店!因為第二日要返工,

慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅

因為第二日要返工,食飯又太夜,所以都冇飲到咖啡,見佢飲料咖啡吧嗰邊好專業,咖啡味好香,但都係叫咗果汁同埋花茶~ 蘋果花茶好特別,寫明不含咖啡因好貼心,仲有氨基酸同維他命c, 好似好岩女仔飲,養生感覺!酸酸甜甜好開胃,似藍莓茶,蘋果味香香的,配上澱粉質類食物意粉薄餅等,開胃解膩!
鮮榨無糖果汁
蘋果花茶(不含咖啡因)

果汁有橙、菠蘿等等,新鮮榨,唔係用水開粉,仲要無添加糖,健康又感覺好清爽!

價錢中上,但值得一試!

慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅
蘋果花茶(不含咖啡因)
2021-04-19 80 浏览
今日同朋友黎到觀塘發掘美食,上網見到間文青cafe,就約左朋友去食dinner。佢款式都幾多,有pizza、意大利飯、burger等等!我地兩個叫咗個Pizza同埋一個意大利粉and小食share。Fried Portobello ($68)呢個係炸蘑菇,我第一次食覺得幾特別而且幾好味!佢入面都幾多菇,唔會話皮厚餡少!同埋點埋個沙律醬酸酸地做前菜都幾好!Truffles Wild Mushroom Pizza ($118)個Pizza好多芝士同蘑菇,佢上面舖咗好多火箭菜,食上去會解膩,加上佢係相對薄既批,可以食到好多塊又唔會容易覺得飽!Mentaiko & Amaebi Linguine ($138)佢個明太子同忌廉味好出,而且d意粉好掛汁!佢係比蝦刺身你,都幾新鮮!Daily Freshmade Detox Juice ($46)無糖,好清甜健康之選!Rose and Grapefruit Oolong Tea ($46)玫瑰味幾出既果茶,同埋佢有西柚乾,酸酸甜甜好飲~

Fried Portobello ($68)

無糖,好清甜健康之選!

玫瑰味幾出既果茶,同埋佢有西柚乾,酸酸甜甜好飲~
2021-04-17 74 浏览
平時觀塘返工知道東廣場入面開左間cafe,趁今晚放工同男朋友去試新野!好彩book左八點,當晚去到都好full 無book既都要walk-in 等位!入面座位都算多,裝修幾簡潔。cafe 用qr code落單,夠哂方便快捷!我地叫左小食炸香草雞配薯條,上碟已經聞到好香既香草味,最貼心係用上無骨雞柳,佢既炸比較健康,小食唔會充滿油膩感,好美味!仲要左牛油果蟹肉蛋白酸種麵包,呢款主食真係超級健康,新鮮牛油果配上蟹肉,味道突出,麵包煙韌!仲要左明太子甜蝦扁意粉,個意粉充滿海量明太子,大大隻甜蝦,條條意粉都掛滿明太子,好有美感!呢間cafe 無論小食、到主食、再飲品都水準岀色,叫左冰磚偽鴛鴦,其實係mocha 泥,賣相驚艷,口感香滑!另一杯要左曲奇杏仁奶昔,重重oreo味,好正😍😍
向來都覺得chef’s stage kitchen系列有一定保證,最新一間開喺觀塘東廣場,係行cafe style, 放工之後就同朋友去試下!芝士茄汁焗素肉丸🥘賣相色彩繽紛,用咗黃色花做點綴,感覺清新~雖然味道上素肉丸唔會好似真肉丸咁有肉味,但係喺質感上已經做到同肉丸幾可亂真,都幾有新鮮感,加上茄汁酸酸甜甜,另外有茄子同翠玉瓜墊底煙雞胸羅勒青醬意大利飯🥄青醬包裹在住每粒飯,香氣撲鼻,而且特別鍾意飯粒煮到少少硬身有咬口,唔會太糊,上面嘅蒜蓉包係意外驚喜,烤得香脆又好夠蒜蓉味,唔錯!巴馬火腿辣肉腸薄餅🍕非常classic嘅薄餅口味,巴馬火腿、辣肉腸加上火箭菜、車厘茄、芝士、蕃茄醬,薄嘅pizza底,正常發揮👌下次再嚟可能試下泰式新豬肉冬陰功依啲特別啲嘅口味~棉花糖脆脆泡沫咖啡☕️可能因為係行cafe style, 所以飲品選擇都比較多同講究,咖啡豆都有兩款可以選擇🤩部分棉花糖融化喺咖啡入面,係比較甜嘅咖啡,脆脆其實係指餅乾,不過餅乾細塊啲碎啲會更好伯爵茶鮮奶 ☕️

芝士茄汁焗素肉丸🥘

煙雞胸羅勒青醬意大利飯🥄

巴馬火腿辣肉腸薄餅🍕

棉花糖脆脆泡沫咖啡☕️

伯爵茶鮮奶 ☕️

2021-04-16 850 浏览
-🦄COMFY BY CHEF’S STAGE -觀塘新開嘅小清新CAFE 環境都唔錯 設計簡約 位置空曠 坐得又舒服☺️而當日我都叫咗幾款食物 最後食到好飽好滿足😆-♦️鮮帶子虎蝦薄片柚子汁 Hkd138▪️Rating🌕🌕🌕🌗🌑估唔到係CAFE都可以食到我最愛嘅帆立貝刺身😳仲有好多好味又有營養嘅海藻 紅色個啲好少見架🙈帆立貝同埋虎蝦刺身嘅份量都多 雖然佢話係薄片🤣但其實我覺得佢哋都有返咁上下嘅厚度 唔錯👍🏻而且帆立貝好新鮮 同時都有好重嘅帆立貝味 好食😋不過我之後發現原來虎蝦係切開咗一半一半咁😗所以實際上虎蝦都唔係真係有咁多條HAHA...🤣🤣刺身仲配咗柚子汁一齊食 幾清新幾MATCH🥰個人略嫌個柚子汁有少少油 因為刺身屬於清新小食不過呢碟刺身薄片絕對係前菜嘅好選擇呀☺️👍🏻♦️鮮果乳酪 Hkd48▪️Rating🌕🌕🌕🌗🌑我見到餐牌上面有88蚊嘅鮮果乳酪可以選擇🥰不過我又睇到好多人介紹 話呢個鮮果乳酪好大份🤣所以我最後只係叫咗雪櫃入面48蚊嘅乳酪杯💖用嚟解一解我呢個對甜品嘅渴求 乳酪本身係無糖嘅不過佢面頭會有一層士多啤梨果醬 味道似曾相識😳就好似食緊麥當勞個杯士多啤梨新地 上面嘅果醬咁佢哋嘅
🦄COMFY BY CHEF’S STAGE

新鮮嘅生菜同埋羽衣甘藍 無諗過啲KALE會咁嫩
粟米好甜 藜麥配鷹嘴豆都好好食又好夾🤤

不過酸種麵包上有好重嘅牛油香味 雖然係好香🙈
我又唔肯定佢係唔係搽咗牛油 定其實係植物牛油🤣
不過始終佢係素菜沙律 我諗住佢真係比素食人士食唔會用到牛油🧈所以係種種不確定嘅因素下
我無食到塊麵包🥺浪費咗呢塊麵包...嗚😭😭

素菜沙律
另外 沙律嘅紅菜頭雖然份量好多 有好多條又好大舊
我自己本身都鍾意食紅菜頭 不過呢堆紅菜頭好硬...
硬到我完全咬唔開 我建議可以再煮淋啲啲先😭

餐廳食物嘅選擇都多 份量好足 只係仲有改善嘅空間
2021-04-14
1K
2021-04-16 123 浏览
木系嘅風格帶比人文青feel~枱同枱之間嘅距離好夠闊,所以坐得好舒適,更不用怕吾夠1.5米,令我安心進食!仲有長枱,可以坐到8人或以上, 疫情過後,可以同一班friend嚟飲下咖啡☕️Fried portobello好少食炸菇,好特別!外層好脆口,內裏好juicy!記住點松露蛋黃醬,口感幼滑,黑松露的香氣及味道,估唔到天衣無縫的matching,好過點千島醬、沙律醬等等😎Mentaiko & Amaebi linguine日式食材融入西式料理!甜蝦刺身、壽司食得多,冇諗過煮意粉都可以加入甜蝦!滋味鮮甜清爽!如果大隻啲仲吸引!明太子帶有少少辛辣,令我食得過癮😍Bbq Pulled Pork Pizza手撕豬肉會冇肉粒咁膩,而且仲好嫩!BBQ醬汁,令我覺得啲肉似叉燒味,甜甜地,煙熏味~配料有菠蘿、紅蔥頭、香菜,增添色彩!Honey fruit oolong tea賣相好靚,似水果茶,所以茶不會太濃,夜晚入完不會訓吾到!加入水果,令到飲料更清新~Banana& Kiwi smoothie很有陽光氣息🌞會有少少酸,奇異果同香蕉味各佔一半~呢杯好大功效,聽講可以排走毒素、更抗老化,可是說是一眾女士
木系嘅風格帶比人文青feel~

Fried portobello

Mentaiko & Amaebi linguine
日式食材融入西式料理!甜蝦刺身壽司食得多,冇諗過煮意粉都可以加入甜蝦!滋味鮮甜清爽!如果大隻啲仲吸引!明太子帶有少少辛辣,令我食得過癮😍

Bbq Pulled Pork Pizza

Honey fruit oolong tea

Banana& Kiwi smoothie
很有陽光氣息🌞會有少少酸,奇異果同香蕉味各佔一半~呢杯好大功效,聽講可以排走毒素、更抗老化,可是說是一眾女士們的恩物!
2021-04-14 1671 浏览
近排喺觀塘上堂,放學都會喺附近覓食。再到東廣場時,發覺煥然一新,轉左唔少餐廳。Comfy by Chef's stage最吸引人。走文青,小清新路線,好ig-able<門口點餐嘅位置>有啲輕食,例如: 三文治,沙律同飲品.....Menu選擇都唔少,而且價錢都唔貴Drink menu都好多選擇,除左咖啡,仲有唔同茶飲🔸️芒果蟹肉牛油果沙律🔸️朋友和我都愛牛油果,見到難以抗拒!!賣相好靚,加左朵食用花,顏值⬆️份量都好多,小鳥胃的女仔都夠飽~蟹肉超級多,滿足鍾意蟹肉嘅我! 牛油果味濃幼滑,加上芒果嘅甜美,超超好味🔹️軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉🔹️另一💓💓眼嘅意粉!!! 每條意粉都掛上蕃茄忌廉汁,醬汁濃郁,味道酸酸地,仲有唔少蕃茄仔軟殼蟹外皮酥脆🔸️慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅🔸️豬肉慢煮12小時後,肉質軟腍~仲有菠蘿酸甜醒胃,薄餅餅底薄脆,食多啲都唔怕肥左: 蜂蜜水果烏龍茶少少甜,酸酸地好開胃右: 鮮搾健康果汁好清新,有青瓜同奇異果,原汁原味~
近排喺觀塘上堂,放學都會喺附近覓食
。再到東廣場時,發覺煥然一新,轉左唔少餐廳。

<門口點餐嘅位置>
有啲輕食,例如: 三文治,沙律同飲品.....

Menu選擇都唔少,而且價錢都唔貴
Drink menu都好多選擇,除左咖啡,仲有唔同茶飲

🔸️芒果蟹肉牛油果沙律🔸️
朋友和我都愛牛油果,見到難以抗拒!!

賣相好靚,加左朵食用花,顏值⬆️
份量都好多,小鳥胃的女仔都夠飽~

🔹️軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉🔹️
另一💓💓眼嘅意粉!!!

軟殼蟹外皮酥脆

🔸️慢煮手撕豬肉燒烤醬薄餅🔸️

左: 蜂蜜水果烏龍茶
少少甜,酸酸地好開胃

右: 鮮搾健康果汁
好清新,有青瓜同奇異果,原汁原味~
2021-04-14 55 浏览
We came here after a long hike, and was craving for some healthy brunch food. I love how the interior is an open space concept where it’s super airy and a lot of room. I ordered my favourite smoked salmon eggs Benedict and it was delicious! This was part of their lunch special, so we could add money for the coffee. The salmon piece came with salad on the side and two egg yolks benedict. Not going to lie, when I saw this I thought it wouldn’t fill me up. But after finishing it I was so full. The egg is cooked at medium so the yolk does oozes out which is amazing. Definitely recommend if you are around the area!
Smoked  Salmon  Eggs  Benedict
2021-04-13 69 浏览
最近見到IG呢有唔少新開嘅Cafe,今日呢就同朋友去咗呢間喺觀塘東廣場新開嘅Cafe。 Cafe嘅裝修呢係限簡約文青風格,喺度食嘢傾計呢非常舒服。 我同朋友呢首先叫做一個小食,炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬( $68 )炸茹再配埋松露蛋黃醬竟然係意料之外嘅清爽,松露蛋黃醬嘅松露味呢亦都非常之香濃。然後我哋仲叫咗一個黑松露雜菌pizza ($118)芝士味非常之出呀,而且呢亦都唔會蓋過黑松露嘅味道,呢一個Pizza呢非常之啱食素嘅朋友呀。喺意粉方面呢,我哋叫咗明太子甜蝦扁意粉($138)甜蝦同埋扁意粉呢~竟然意料之外嘅夾呀,明太子嘅醬呢亦都唔會太過油膩遮蓋左意粉嘅味道,再加埋蒜蓉包呀,簡直係非常之好嘅一個配搭。
Cafe嘅裝修呢係限簡約文青風格,喺度食嘢傾計呢非常舒服。
然後我哋仲叫咗一個黑松露雜菌pizza ($118)
喺意粉方面呢,我哋叫咗明太子甜蝦扁意粉($138)

2021-04-09 86 浏览
今日同朋友行東廣場睇吓有咩食,發現咗有呢間新開嘅餐廳,裝修係文青簡約風,入面既客人都食得津津有味咁!所以我同朋友都入去一嘗。我同朋友今日都想食素,所以揀咗黑松露雜菌薄餅同新豬肉芝士忌廉通粉。黑松露雜菌薄餅既芝士非常之充足,黑松露味好香,薄餅厚薄適中,唔錯!新豬肉芝士忌廉通粉既新豬肉份量唔算多,但的確好似肉,芝士忌廉非常拉絲,通粉都幾彈牙。雖然無真正既肉,但食完都非常之有飽足感😋😋呢間餐廳既飲品都好適合影相打卡😬朋友要左一杯蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶,唔會好甜,可以中和返果2樣食物既飽滯咁😀我就要左枝紐西蘭斐濟果加拉蘋果汁,因為想知道斐濟果係咩味😬,枝果汁酸酸甜甜咁,好清新😊
呢間餐廳既飲品都好適合影相打卡😬
2021-04-07
午餐
蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶
星期五放工約咗朋友食晚飯聚下,今晚又係去觀塘搵食,但唔係去工廈,而係去東廣場。我一向對呢個商場嘅印象都係充滿各式各樣嘅小店🥡,但呢度最近竟然開咗一間與別不同嘅餐廳「Comfy by Chef's Stage」。餐廳嘅裝修格調行日系小清新風,採用木系傢俬簡約不失氣派,而且我仲好欣賞呢度環境寬敞,枱同枱之間有足夠空間,唔會過份逼夾👍。呢度用QR code落單,不過都有提供實體餐牌比客人睇。餐廳提供嘅菜式大部份均以健康食物Superfood為主🥦,當中更有唔少素食及純素素食款式。另外,飲品選擇亦係非常豐富,令人眼花撩亂。吉列新豬肉扒 Omni Schnitzel($148),新豬肉係近年大熱霧起嘅食材,🐷但吉列嘅整法我都係第一次食。吉列新豬扒超大件,大過我塊面!吉列炸皮沾滿麵包糠,口感脆脆的但又唔覺熱氣或油膩。至於「豬扒」味道都OK,口感較為鬆散,我會覺得佢似「魚柳」多啲,特別係沾埋他他醬後,哈哈😄。伴菜有炸薯條同酸椰菜絲,份量亦係超多的,食哂真係飽到一個點。牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包 Avocado & Crab Scrambled Egg Whites Sourdough Toast ($
牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包
牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包 Avocado & Crab Scrambled Egg Whites Sourdough Toast ($108),估唔到呢份多士都係巨無霸嚟🥖,一塊多士嘅大小同我手掌差唔多。麵包底經烤烘後燶邊微脆,但中間位置就保持煙韌,整體亦唔會過硬。多士上面先係炒蛋白🍳,其後就係一層厚厚嘅拆蟹肉絲,🦀蟹肉鮮甜,真材實料,淡淡嘅調味已經好食。最後再嚟一塊牛油果,成個組合好夾,無得輸。
煙雞胸羅勒青醬長通粉沙律
煙雞胸羅勒青醬長通粉沙律 Smoked Chicken Pesto Penne Pasta Salad ($88),綠色,全部都係綠色食物💚,望落都覺得健康。食材除咗有菜名所述嘅雞胸同長通粉外,仲有大量蔬菜,例如翠玉瓜、椰菜花、羽衣甘藍、粟米粒、車厘茄同洋蔥絲等,另外仲有芝士同合桃,未能一一盡錄。成個沙律份量好多,不過長通粉就變成茄喱啡,青醬Pesto撈得好均勻,味道好濃,但鍾唔鍾意就見人見智啦。
接骨木花奇異果菠蘿梳打
飲品方面,我哋要咗凍玫瑰茉莉花茶 Ice Rose Jasmine Tea ($42)同接骨木花奇異果菠蘿梳打 Elderflower Kiwi And Pineapple Soda ($42)。🍵凍茶係枝裝的,玫瑰味幾清香,但略嫌比較普通。反而後者嘅梳打好有驚喜,味道唔會太甜或太酸,用上奇異果🥝整飲品好罕見,菠蘿味則好開胃。
總括嚟講,餐廳各方面都令人滿意,絕對係觀塘區內難得嘅清泉,佢改變咗我嘅睇法,就係健康食物都可以係好滋味😋。店員服務到位,效率好高,餐廳內設有一個自助區域,客人可以自取餐具同調味料,亦可斟水飲,所以唔嗌飲品都無問題哦~。
2021-03-19
接骨木花奇異果菠蘿梳打
2021-04-02 135 浏览
假日去觀塘好多出名既餐廳都好多人等位😩 經過東廣場 本身呢度好多餐廳都係細舖頭 點知比我見到呢間環境開揚 空間感幾大既新開cafe😍 用上食物為裝飾 以木質為主 走日系簡約風格🤎 呢度環境幾舒服 唔係話太多人 又唔嘈 冇限制用餐時間 坐幾耐都得~▫️煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉扁意粉 $98Carbonara就食得多 有麻辣味嘅carbonara就真係冇試過🧐 呢個配搭好新穎味道幾特別 係好食既!😋 啱曬唔太鐘意食芝士既朋友 冇平時食開既carbonara咁漏👍🏼佢個辣好似譚仔既十小麻辣味咁🤣 ▫️黑松露雜菌意大利飯 $118Risotto粒粒分明 軟硬度適中 份量好多~黑松露味好突出 雜菌亦好足料!汁又好多 creamy得尼一d都唔膩👍🏼 仲有上面塊蒜蓉包好香脆😋😋💜熱紫薯鮮奶 跟餐 +$19💯💯呢杯上面放上紫色嘅乾花 好靚😍 賣相得 味道都好得!有真才實料嘅紫薯蓉😋無論係紫薯味定係奶味都好香 口感好rich 又唔太甜!入口超順滑🤤 如果怕甜既人可以叫少甜!💚凍抹茶鮮奶 跟餐 +$21第一次覺得飲凍都咁好飲😋因爲飲親凍既都好淡 但呢杯唔係!!冇苦澀味👍🏼呢杯偏奶味 但都好好飲 鮮奶好香滑

▫️煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉扁意粉 $98

▫️黑松露雜菌意大利飯 $118
Risotto粒粒分明 軟硬度適中 份量好多~

💜熱紫薯鮮奶 跟餐 +$19

💚凍抹茶鮮奶 跟餐 +$21
第一次覺得飲凍都咁好飲😋因爲飲親凍既都好淡 但呢杯唔係!!冇苦澀味👍🏼呢杯偏奶味 但都好好飲 鮮奶好香滑 抹茶味係有的 不過可以再濃d咁就perfect了!

🤎伯爵茶焦糖燉蛋 $48
佢地既甜品同飲品一樣都整得好精緻 好有心思 夠曬打卡able📸🤣 平時食開焦糖燉蛋 加埋伯爵茶真係第一次試😙估唔到呢個combination咁match🤩 焦糖面脆卜卜👍🏼燉蛋唔單止食到好重蛋香味 仲食到啖啖清新既茶香味😍入口順滑 食唔停口😆

💁🏻‍♀️佢地野食選擇都幾多 🌱餐廳提供左唔少既素食比vegetarian 有朋友係vegetarian尼呢度係一個唔錯既選擇👍🏼滿足到唔同人嘅需要 重點係野食都好高質💯 絕對可以encore🤤