2021-03-31
之前食過主打扒類西餐嘅Chef's Stage Kitchen,非常滿意,今次黎到Chef's Stage新開副線Comfy,走簡約西餐咖啡店路線,出品同樣出色。🍴煙雞胸羅勒青醬長通粉沙律 HK$88配料有好多款,特別鍾意粟米、核桃,口感層次豐富,長通粉夠煙韌,配爽脆沙律口感唔錯,撈埋青醬相當清新。🍴牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包 HK$108牛油果夠晒熟,蟹肉夠甜,蛋白夠滑,另加少少鹽同黑椒吊一吊味仲正。🍴煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉 HK$98扁意粉al dente,醬汁微辣,花椒香味極之誘人,就算無配料,淨係醬汁已經吸引到我食晒成碟,蒜香多士亦好鬼香。🍴冰磚偽鴛鴦(Tiramisu味) HK$45朱古力配咖啡冰磚,隨住冰磚溶化,咖啡味愈飲愈濃,加上Tiramisu調味,真係好似飲緊Tiramisu,順滑好飲。🍴柚香烏龍茶 HK$42甘醇烏龍茶滲出陣陣柚子幽香,相當清新。📍Comfy by Chef’s Stage觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖
🍴煙雞胸羅勒青醬長通粉沙律 HK$88
🍴牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包 HK$108
🍴煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁扁意粉 HK$98
🍴冰磚偽鴛鴦(Tiramisu味) HK$45
🍴柚香烏龍茶 HK$42
甘醇烏龍茶滲出陣陣柚子幽香,相當清新。
📍Comfy by Chef’s Stage
觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖