其他地方都唔夠膽話自己熟,不過三年黎𝙳𝚊𝚢𝙳𝚊𝚢係觀塘返工,接近所有大大小小餐廳都已經試勻晒😂(不誇張),對打卡型𝙲𝚊𝚏𝚎已經開始免疫(真係好食嘅大概佔三成左右)。近排行過東廣場見新開咗間靚靚𝙲𝚊𝚏𝚎,第二日個𝚏𝚍就約咗我去了,𝚘𝚔天意。.間𝙲𝚊𝚏𝚎精品咖啡嘅種類都幾多,行木系小清新風格,不過賣嘅嘢食同𝙲𝚘𝚋𝚋𝚎𝚛 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚃𝚘𝚗𝚢𝚜 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚛𝚢差唔多。我地𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑點嘅係:🥗 芒果蟹肉牛油果沙律 ($𝟷𝟸𝟾):老老實實唔係同𝚏𝚍 𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎,我平時應該唔會比百幾蚊食個沙律🤣。𝙱𝚞𝚝!呢個有驚喜,沙律係𝙲𝚞𝚙到成個蛋糕咁,牛油果、蟹肉沙律同芒果層交疊,每一啖都可以食到所有食材,巧思係值錢啲𝚇𝙳。芒果甜度算高,蟹肉沙律鮮甜主導,牛油果滑香,啱啱好佢配嘅芒果醬酸度會高少少🥺一齊食酸甜鮮,𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得好好!.🥚煙三文魚班尼迪蛋酸種麵包 ($𝟿𝟾)𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝 𝙴𝚐𝚐反而係我預期水準之下🥲(尤其是個沙律咁好食有對比𝚕𝚖𝚊𝚘),荷蘭醬不錯的🥺,係少左啲啲檸檬嘅清爽,如果可以出返少少就𝚗𝚒𝚌𝚎💖。個重點係水波蛋有少少過熟😢,蛋白已經唔係

我地𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑點嘅係:

🥗 芒果蟹肉牛油果沙律 ($𝟷𝟸𝟾):

🥚煙三文魚班尼迪蛋酸種麵包 ($𝟿𝟾)

個重點係水波蛋有少少過熟😢,蛋白已經唔係滑嫩嘅狀態,而切開半鯨咗一陣先識流心,我仲𝚜𝚎𝚝定機等影:嗯?...

而底嘅煙三文魚同青瓜夾埋好清爽,又係萬年不敗組合,不過調味淡咗啲啲😦如果煙三文魚有番煙燻味就好了𝚇𝙳。酸種麵包中規中矩,過關。

好到野飲:

我哋跟餐叫咗玫瑰冰磚咖啡☕️同柚子冷泡茶,唔知有冇記錯🤣。個玫瑰咖啡幾香,唔算甜而咖啡味唔太濃,奶味重啲🍼。朋友嘅柚子冷泡茶調香比較重,茶底清爽,有成樽。

•••••••••••••••••••••••
食完個樣:😗 (百五蚊唔太飽,當打個卡,買個精緻)
𝙲𝙿值 : 🌝🌕🌗🌑🌑
•••••••••••••••••••••••

個沙律出色過班尼迪蛋真心🌝,不過去親啲餐廳都好鬼得意,今日食同一個月後食又唔同🤣。如果俾百幾蚊想搵個地方坐下影靚靚𝚏𝚘𝚘𝚍𝚙𝚘𝚛𝚗,都𝚘𝚔嘅。