2021-03-17
早幾日同事升職請我哋食Cocolo Tokyo Cake Factory嘅蘋果批,超級好食,所以今日忍唔住要去買呢間嘅其他甜品試下。除咗最出名嘅蘋果批,其實呢度仲有其他酥皮批同蛋糕,啲樣都幾吸引。職員介紹話純朱古力蛋糕、梳乎厘芝士蛋糕同草莓鮮芝士蛋糕都係新品,咁梗係要揀返件啦草莓鮮芝士蛋糕 $25呢款Rare cheesecake上層嘅芝士口感輕盈順滑,餅底嘅海綿蛋糕蓬鬆柔軟;濃郁嘅芝味入面又帶有士多啤梨嘅酸甜,味道層次豐富,廿零蚊好抵食。檸檬忌廉芝士批 $35酥皮批真係Cocolo Tokyo Cake Factory嘅強項,呢個檸檬忌廉芝士批嘅酥皮酥脆鬆軟,牛油味香濃,食後齒頰留香;餡料唔算好多,檸檬味清香突出,唔會太甜膩,每一啖都係簡單清新嘅美味。暫時喺呢間試過嘅酥皮批同蛋糕都冇令我失望,下次再食埋其他款先
草莓鮮芝士蛋糕 $25
檸檬忌廉芝士批 $35