2019-05-30 59 浏览
估不到,荃灣都有一間那麼優雅浪漫的餐廳🍴無論節目/平日,都很適合在此享受!餐廳以西餐為主 ,而且價錢還不貴,有豬手又有牛扒可選擇!晚餐有一些套餐優惠,會包沙律🥗餐湯,甜品🍮黑松露野菌燴扁意粉,黑松露味勁重,每一啖意粉都可以有黑松露在伴襯,但又不會過鹹,野菌是有不同茹類,而每樣都有一點,可以食岀不同的味道。澳洲肉眼扒,我們叫了很成熟5成熟,就算切開了都不會有血跡滲出,熟度剛剛好,牛肉味特岀,煎了都不失色!脂肪比例也很平均,一啖脂肪一啖肉都不會感覺很油膩😋鐵板蒜香大蝦🍤,大蝦份量卻很多,而且廚師把蝦的皮掉下,這個動作很細心,令食客不會失態。而且還用鐵板上菜,就算時間久了,都不會涼了,而且蒜香的味道卻滲入蝦肉中!飯品是Oreo milk share,本來以為會很甜,但飲下去,其實味道剛剛好,不會很甜,而且再配上一塊餅乾🍪,十分有特式。甜品作為最後總結,蛋糕不會過甜,又不會太多cream,畫上完美的句號。
餐廳以西餐為主 ,而且價錢還不貴,有豬手又有牛扒可選擇!
晚餐有一些套餐優惠,會包沙律🥗餐湯,甜品🍮
飯品是Oreo milk share,本來以為會很甜,
2019-05-29 75 浏览
今日同朋友食午餐,佢介紹咗間餐廳。一到去第一下聞到陣酒味,因為佢水巴擺咗好多酒。朋友話呢間餐廳夜晚都會賣酒,有興趣朋友可以去試吓。我揀咗紅酒燴牛肋肉配意粉,意粉呢唔似平時嘅出邊食嘅會發脹,而且味道好食好多,因為佢有小小蒜味,同埋有加油係意粉到。我就覺得油太多,可以少番啲。佢個紅酒醬汁幾重味, 平時食嗰啲都好稀,牛肉都幾冧,但係牛肉唔知點解會有啲碎骨,令到我食嘅時候攝咗落牙到。翠玉瓜有加煙肉去炒,冇乜特別。我覺得最正係個杯凍朱古力,真係好好飲,我鍾意朱古力上面有忌廉,而且忌廉都好挺身,因為有啲餐廳支忌廉擺喺室溫太耐就會溶曬。同埋佢嘅朱古力真係好濃,飲完好似食咗成盒朱古力落口咁。本身食完個意粉都係覺得7分飽,但係飲完杯朱古力就已經飽晒👍🏻。

凍朱古力
凍朱古力
我是來第二次了,烹飪水平對比上次稍遜一點,但還是棒的!這回介紹多一點點環境吧。👆餐廳環境餐區裡有著不少🐱貓咪擺設、掛畫,不缺童趣時,深木色的設計給予空間成熟穩重的感覺,也為餐廳設下溫和的基調。旁邊的架上放有各種多人遊戲,享用咖啡品酒同時還可以朋友互動互動。
-最後呢,這個新來的店員可愛的我都想給她拿電話號碼了🤪2人餐單參考(飽足程度:★★★★☆):Salmon Wellington with dill cream sauce x1Whole Lobster Thermidor x1For set x210% Service ChargeTOTAL HK$745👆威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁 Salmon Wellington with dill cream sauce $248(推薦指數:★★★★☆)Medium-well的威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁,賣相比起上次到訪更加精緻細膩,可惜季節緣故,新鮮度影響了主菜的口感。但無可否認,餐廳的烹飪水平是無庸置疑的,就連碟邊的秋葵、小番茄🍅都做得不同凡響。最後,刁草這個東西或許不是那麼多人熟悉,它的味道甘香,通菜都是跟海魚作為搭配,然而在三文魚的
👆餐廳環境
最後呢,這個新來的店員可愛的我都想給她拿電話號碼了🤪

2人餐單參考(飽足程度:★★★★☆):
Whole Lobster Thermidor x1
For set x2
10% Service Charge
TOTAL HK$745

Medium-well的威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁,賣相比起上次到訪更加精緻細膩,可惜季節緣故,新鮮度影響了主菜的口感。但無可否認,餐廳的烹飪水平是無庸置疑的,就連碟邊的秋葵、小番茄🍅都做得不同凡響。最後,刁草這個東西或許不是那麼多人熟悉,它的味道甘香,通菜都是跟海魚作為搭配,然而在三文魚的菜色更為常用。

👆馬蘇里拉芝士焗原隻龍蝦伴薯菜 Whole Lobster Thermidor $328(推薦指數:★★★★
馬蘇里拉芝士Mozzarella是一種源於ITALY🇮🇹的淡芝士,就是我們在Saizeriya餐廳經常吃到的水牛芝士 ,濃濃的芝士搭配著重調味、口感新鮮的龍蝦🦞是有點偏鹹,但是無可否認,在Bar Restaurant裡面,左手拿著調酒紅酒的你絕對能滿意這道菜色。

👆甜品 Daily Dessert for set $50(推薦指數:★★★★☆)

👆餐湯 Daily soup for set $50(推薦指數:★★★★☆)

順帶一提,店內的【烤美國安格斯牛板胛】是新產品,正熱銷中,小編想嘗卻賣完了。
Catee也在Facebook介紹過這個部位的牛肉:唔似肉眼或西冷一樣咁多脂肪,肉質比較嫩,口感扎實,而且牛味十足,令人食指大動!記住係限量發售,賣完就冇架啦!
所以如果你是個牛魔王,就不能錯過了~

• Salmon Wellington with dill cream sauce
2019-05-28 48 浏览
由舊舖幫襯 到依家呢家新裝修餐廳仍維持酒吧風格 昏暗環境既燭光晚餐德國脆豬手 配一把西部牛仔feel既刀 😂👌🏻加埋炸洋蔥圈 ⚡️(豬手外皮十分脆,入面肉質仍保留到juicy 👍🏻,大小適中,兩個人夠食有餘)當然要配埋墨啤同Stella 蘑菇意大利飯 (creamy 濃郁菌菇味,意大利飯軟硬適中👍🏻)當日為朋友慶生 點左一個甜品仲送多一個甜品比我地💛 個時新開張無耐,因為drink menu仲試驗緊,所以超nice既老闆仲親自調配兩杯黑加侖子味既cocktail。🍹賣相得意,吸上面既泡沫巳經充滿棉花糖既提子甜味,非常適合女仔飲。值得推介,荃灣少有既高水準bar & restaurant ✨
由舊舖幫襯 到依家呢家新裝修餐廳
仍維持酒吧風格 昏暗環境既燭光晚餐

德國脆豬手 配一把西部牛仔feel既刀 😂👌🏻
加埋炸洋蔥圈 ⚡️

當然要配埋墨啤同Stella

2019-05-25 189 浏览
•••••• 食好西推介 •••••• 不嬲愛貓又驚貓爪既我,最好就係去貓貓主題既餐廳打個靚卡,例如 Catee 🐱🥫-❣️嘩,連餐包都勁吸引!配上橄欖油開胃一流!🍽 -❣️沙律🥗細細碗,但勝在新鮮fresh 🥬 -❣️松露野菌忌廉湯一上碟已經超香既松露味,好多蘑菇粒同松露🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄 -❣️黑松露野菌意大利飯 🍛香氣四溢,飯係粒粒分明,半軟身,但野菌拉絲將飯粒黏埋一齊,可能因為飲完松露湯,覺得好和諧好一致🥳🥳🥳 質感同層次多左! 🌟🌟🌟 -❣️威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁酥皮焗三文魚🍣,口感好冧身好rich,有少少似皮蛋酥既friend,但咀嚼兩下就食到三文魚既香同魚質。好新鮮既食法👏🏻👏🏻👏🏻 -❣️烤澳洲肉眼扒(10安士)🥩Order 五成熟,火候🔥控制幾好,鮮滑是少不了的😋 -❣️德國脆皮豬手🐷🦴伴蜜糖芥末及德國酸菜豬手係我一向最愛,所以食到好咀刁啦🤣 脆皮做得十分之好,如果肉都可以再滑d juicy d 就Perfect啦! -❣️套餐是日甜品🍮藍莓芝士蛋糕🍰 也不錯👍🏻 整體我會俾高分! 🗯♥️
•••••• 食好西推介 ••••••

餐包

❣️嘩,連餐包都勁吸引!配上橄欖油開胃一流!🍽

沙律

❣️沙律🥗細細碗,但勝在新鮮fresh 🥬

松露野菌忌廉湯

❣️松露野菌忌廉湯
一上碟已經超香既松露味,好多蘑菇粒同松露🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄

黑松露野菌意大利飯

❣️黑松露野菌意大利飯 🍛

威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁

❣️威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁

烤澳洲肉眼扒(10安士)

❣️烤澳洲肉眼扒(10安士)🥩
Order 五成熟,火候🔥控制幾好,鮮滑是少不了的😋

❣️德國脆皮豬手🐷🦴伴蜜糖芥末及德國酸菜

沙律
松露野菌忌廉湯
黑松露野菌意大利飯
威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁
烤澳洲肉眼扒(10安士)
龍蝦湯
2019-05-24 46 浏览
《友聚》朋友系要見嫁!咁耐無見食返餐好嘅系基本喇😋最後友人建議去呢間話佢成間餐廳都系用貓做主題,啱晒我咁話😂我地一人點左一個Set再share食😋我好中意食個松露飯,嗰陣味同個飯嘅口感真系好正🤤同埋呢間啲食物份量真系好大份,我地淨系飲湯都已經飽飽地,真系好足料😂值得一提嘅係個威靈頓三文魚扒,請恕我孤陋寡聞,我以前真系未食過🙈抱住試新野嘅心態去試,又幾唔錯咼!口感幾有層次,而且咬落仲有汁😋😋😋最重要系啲配菜真系好食,有幾種唔同嘅菜,仲有我最中意嘅秋葵😆加上個薯蓉應該系有落牛油,食落去有陣香味,睇得出有花心機做,唔系求其灼一灼放上碟做裝飾嗰啲。最後食埋個甜品真系好飽😂成餐飯好滿足😋
《友聚》
朋友系要見嫁!
咁耐無見食返餐好嘅系基本喇😋
最後友人建議去呢間
話佢成間餐廳都系用貓做主題,
啱晒我咁話😂
我地一人點左一個Set再share食😋
我好中意食個松露飯,
嗰陣味同個飯嘅口感真系好正🤤
同埋呢間啲食物份量真系好大份,
我地淨系飲湯都已經飽飽地,
真系好足料😂
值得一提嘅係個威靈頓三文魚扒,
請恕我孤陋寡聞,
我以前真系未食過🙈
抱住試新野嘅心態去試,
又幾唔錯咼!
口感幾有層次,
而且咬落仲有汁😋😋😋
最重要系啲配菜真系好食,
有幾種唔同嘅菜,
仲有我最中意嘅秋葵😆
加上個薯蓉應該系有落牛油,
食落去有陣香味,
睇得出有花心機做,
唔系求其灼一灼放上碟做裝飾嗰啲。
最後食埋個甜品真系好飽😂
成餐飯好滿足😋
2019-05-21
2019-05-24 52 浏览
✨荃灣情調西餐🍽平嘆燭光晚餐✨情侶拍拖好地方🥰平平地又想食燭光晚餐可以試下呢間裝修典雅🕯️環境有情調用貓做主題 周圍有好多貓既裝飾🐱.Catee’s special dinner set 好豐富既set dinner😍有齊麵包 沙律 餐湯 主菜 甜品 飲品以下為套餐價錢.🥩烤美國安格斯牛板胛 ($278)牛肉厚身 有三大件 烤至五成熟肉汁juicy 牛味濃郁🥰本身已有調味值得一讚係side dish! 薯蓉香滑有牛油香🤤.🥘西班牙海鮮飯($258)比較似risotto 飯底濕潤 用茄汁調味 幾惹味海鮮新鮮☺️虎蝦大隻厚肉 仲有青口同蜆.🍫甜品 飲品跟餐甜品算高質!朱古力蛋糕鬆軟蛋糕同飲品同樣有dark chocolate既濃郁 唔會太甜反而加錢換既banana smoothie 一般香蕉味有d假😂😂都係叫chocolate算
✨荃灣情調西餐🍽平嘆燭光晚餐✨
Catee’s special dinner set
好豐富既set dinner😍
有齊麵包 沙律 餐湯 主菜 甜品 飲品
以下為套餐價錢
🥩烤美國安格斯牛板胛 ($278)
牛肉厚身 有三大件 烤至五成熟
肉汁juicy 牛味濃郁🥰本身已有調味
值得一讚係side dish! 薯蓉香滑有牛油香🤤
🥘西班牙海鮮飯($258)
比較似risotto 飯底濕潤
用茄汁調味 幾惹味
海鮮新鮮☺️虎蝦大隻厚肉 仲有青口同蜆
🍫甜品 飲品
跟餐甜品算高質!朱古力蛋糕鬆軟
反而加錢換既banana smoothie 一般
香蕉味有d假😂😂都係叫chocolate算
2019-05-24 57 浏览
已經第三次來這間餐廳了,這間餐廳從不令我失望🥰南瓜濃湯,每啖都有好濃嘅南瓜同cream味,加埋南瓜肉,非常香。烤澳洲羊架伴薄荷乳酪,選了7成熟,肉汁豐富,令肉質也較鮮嫩,膻味不強烈,唔喜歡膻味嘅朋友都接受到。配埋薄荷乳酪醬汁,非常清新。烤美國安格斯牛板胛,選了5成熟,雖然肉質不及羊架般嫩滑,但肉汁仍非常豐富,配以薯蓉,非常夾。脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末,雞翼雖經過炸嘅過程,但非常juicy,咬下去完美演譯外脆內軟的口感,亦非常多雞翼,我呢d雞翼愛好者真係太滿足了。菠蘿汁,酸酸甜甜,有菠蘿肉,睇得岀係即叫即整凍朱古力,唔會只得甜味,朱古力味好重,cream意外地昇華左濃厚味道。雖然唔係住呢邊,亦黎過好多次呢間餐廳,但依然成日會再幫襯。每次都覺得有驚喜,而且好中意呢到嘅氣氛🥰

已經第三次來這間餐廳了,這間餐廳從不令我失望🥰

菠蘿汁,酸酸甜甜,有菠蘿肉,睇得岀係即叫即整

2019-05-22 36 浏览
最近姊妹得閒左,終於可以成日見☺️細個一齊住,感覺似家人多過朋友大個大家都成家立業,各有各忙但無論隔幾耐無見都無影響感情今次我地去左荃灣呢間 Catee 試下🍽雖然個名 Catee 不過入面無貓架🤪餐廳比較暗,越坐越眼訓😴點杯菠蘿🍍汁醒醒神先🍹😝「烤澳洲肉眼扒伴濃燒汁」味道唔錯,好嫩😚不過肥膏佔左一半,有點失望😅個度太暗,否則我即時會出聲😆但味道係可以既,🥔薯蓉瞬間俾我KO 好香滑「烤帶子南瓜🎃意大利飯」帶子又大又新鮮,又鮮又彈牙意大利飯甜甜地幾好味喎~越食越開胃幾岩小朋友口味😚
最近姊妹得閒左,終於可以成日見☺️
細個一齊住,感覺似家人多過朋友
大個大家都成家立業,各有各忙
但無論隔幾耐無見都無影響感情
今次我地去左荃灣呢間 Catee 試下🍽

雖然個名 Catee 不過入面無貓架🤪
餐廳比較暗,越坐越眼訓😴
點杯菠蘿🍍汁醒醒神先🍹😝

「烤澳洲肉眼扒伴濃燒汁」味道唔錯,好嫩😚
不過肥膏佔左一半,有點失望😅
個度太暗,否則我即時會出聲😆
但味道係可以既,🥔薯蓉瞬間俾我KO 好香滑

「烤帶子南瓜🎃意大利飯」
帶子又大又新鮮,又鮮又彈牙
意大利飯甜甜地幾好味喎~越食越開胃
幾岩小朋友口味😚
2019-05-20
  • 烤帶子南瓜意大利飯
2019-05-21 75 浏览
上次黎呢度已經好似兩年前,裝修依舊浪漫有Feel。餐廳依然係好有格調嘅暗啡同木紋,好彩早左收工趕得上Happy Hour嘅尾巴。餐廳晚餐時間人幾多,其中一台仲咁啱生日添,全場熄燈一齊唱生日歌,場面好warm!同以前唔同嘅係Catee多左Set Dinner,包埋沙律、餐湯、飲品同甜品,但今次我個friend選擇左更吸引嘅Main DishHappy Hour飲品買一送一,兼且小食半價添!我地Order左一杯Lychee Martini同一杯Dragon Ball.1. Lychee Martini: 巨型Martini杯加上兩粒香滑嘅荔枝,酒味好少,女仔至啱。2. Dragon Ball: 啖啖火龍果籽,健康清新,口感豐富多層次。小食揀左魷魚圈,脆皮略嫌太厚肉太少,但M記魚柳包同款嘅沙律醬非常惹味。Happy Hoir過後叫左兩個Main Course:1. 烤澳洲肉眼扒伴濃燒汁2. 德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜德國豬手好大隻,造型好呃like,俾你影完相先再切開。雖然脆皮依舊,但就好似多筋左。肉質粉嫩脆皮香脆,配上perfect match嘅蜜糖芥末,食到lam lam脷!肉眼扒

Happy Hoir過後叫左兩個Main Course:
1. 烤澳洲肉眼扒伴濃燒汁
2. 德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜

德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜

肉眼扒叫左7成熟太熟了稍韌,建議叫5成熟應該肉質會比較軟嫩。
烤澳洲肉眼扒伴濃燒汁

牛肉份量十足,點上開胃濃郁嘅BBQ醬,仲有好香濃嘅薯蓉佐碟添。

Catee嘅水依舊係好有心思嘅清新青瓜水,係餐廳坐左好耐吹左好多水,店家都無比壓力我地,仲好好服務好好笑容添!
  • 德國脆皮豬手
人生食過最差既rib eye steak, 朋友生日,老婆大肚,唔好意思投訴,$268 +1 成$300 食塊$30 貨仔超薄大家樂早餐牛扒,老闆唔試下朋友都出句聲,服務好好但當客真係傻的嗎,支$400 紅酒連惠康$30的也不如,3個人埋單$1600, 你比d咩客食??? 豬手超淡,忌廉餐湯好似水咁,crazyyyyyyyyyyy, 真係第1次見識到,餓肝又凍,出菜主菜可以快過snack , 唔明, anyway, 絕對無下次,無心,但真心。
2019-05-16 35 浏览
今日朋友P話帶我去荃灣一間有特色的西餐,她說那是没有貓但有很多貓做題材的佈置及裝飾,食物不錯,更有很多益智遊戲,給我們這些都市人一個回歸那些年的機會。有時放下電子產品邊玩一啲青少年時代玩過嘅遊戲,邊說說笑笑都係好開心嘅事。再加上有不錯的美食更加快樂透。我們點了一個set dinner 又散點了湯及前菜同享。是日餐湯忌廉豆湯雖好但仍給單點黑松露野菌忌廉湯給比下去,全因馥郁香濃的黑松露特有的香味再配上野菌的鮮,真對我胃口,好味。跟餐的沙律頗見廚師的心思, 配搭有藜麥、羽衣金蘭、新鮮田園蔬菜再配左一個以紅菜頭打成嘅 dressing 味道清新帶甜甜酸酸好醒胃。前菜未到枱邊已聞到甘香的鵝肝味,煎的時間揸拿得很準面有焦香,但内裏綿滑,入口即化,食到咀郁郁。主菜是澳洲肉眼,件頭很夠份量,五成熟剛好,肉汁夠多,有咬口又唔韌,我開首仲怕比不上安格司,但食落又不錯,正。食得很飽,點左杯西柚汁,頗驚喜,色澤很靚,飲落很消滯。悠悠閒閒 就玩咗一個晚上 好暢快下次要聚會 傾計呢度不失為一個好去處。

我們點了一個set dinner 又散點了湯及前菜同享。

食得很飽,點左杯西柚汁,頗驚喜,色澤很靚,飲落很消滯。

2019-05-02
在荃灣行完街,就諗住趁早唔使排隊,在附近搵間好評的餐廳食晚飯。7點未到,見餐廳已有唔少人,好在唔使排隊,門面都好正路,就決定入座。先講環境,正如不少食評所言,有不少貓的主題裝飾。但大家所謂的情調,不過是昏暗的環境加上帶爵士風的背景英文歌曲,坦白講,牆身和沙發背後的裝飾有點雜亂,枱與枱之間的距離好近,正常聲量都可以清晰聽到隔離枱的對話。至於餐牌和食物,Happy hour 半價小食只適用於酒精飲品,所以沒有點選。主餐牌用木製,頗有特色。我們點了兩份主菜,其中一份加$50轉set dinner。餐包有不同味道,待應在碟上倒橄欖油和醋,包的質感鬆軟,但完全唔熱無脆邊。沙律一般,餐湯太濃稠,感覺似食BB糊仔。輪到主菜,烤帶子南瓜長通粉 (可選意大利飯/意粉/扁意粉)味道ok,醬汁比較稠(「杰」),長通粉軟硬適中,帶子煎得好香,半熟口感彈牙,不過只得兩粒。烤澳洲羊架伴薄荷乳酪一上桌,份量十足,有三件羊架。但睇真d,肥膏多過羊肉,七成熟,味道ok既,但肉質太硬欠嫩滑。👇呢堆全部都係肥膏!!!😰跟餐的甜品是朱古力蛋糕,ok正常。餐飲選擇多,可揀各式咖啡及茶,我們選了洋甘菊。整體而言,食物環境一般,但

輪到主菜,烤帶子南瓜長通粉 (可選意大利飯/意粉/扁意粉)

烤澳洲羊架伴薄荷乳酪

👇呢堆全部都係肥膏!!!😰

整體而言,食物環境一般,但這個價錢,在荃灣可以有好多更好的選擇。一試無妨,以今晚呢餐的表現,絕對談不上高質推介。

2019-05-11 158 浏览
上個月和同事兼好友慶祝生日,因為我們都好鍾意貓,今年都想和貓貓一齊食生日飯,所以便來了在荃灣的 Catee 呢度了。一入到門口就見到好多貓公仔,門口就有一隻守門口啦,好得意呀。餐廳裡面雖然無真貓,不過都放滿了好多有趣的貓貓掛畫和公仔,加上暗暗而昏黃的光線,營造出浪漫之中又帶點少女可愛的情調。餐牌的食物都很多,我們看了很久,患了選擇困難症的朋友還是決定食兩個 set dinner。這裡每款 main course 和 Pasta & Risotto,加 $50 就可以轉套餐,套餐加了餐湯、沙律、是日甜品和飲品,我覺得都算抵。首先上了餐湯 (蕃茄湯) 和麵包。麵包入口非常鬆軟,還附有橄欖油和意大利黑醋,沾些麵包味道酸甜,很易入口。蕃茄湯口感比較 creamy 而不過酸,味道都不錯。跟餐的沙律菜,加了酸酸甜甜的菠蘿汁,除了生菜還有菠蘿、紅菜頭、藜麥等,味道酸甜又有粒粒口感,感覺相當清新又醒胃。英式炸薯條配黑松露醬,薯條比較幼細,和麥記差不多大小,但炸得相當香脆,難得即使待久了都不太會變腍變軟。薯條上灑上黑松露粉,加添了引人入勝的鹹香,再沾些黑松露醬,黑松露的香氣便在口中徘徊,令人回味無窮。烤

餐湯(蕃茄湯)和麵包

跟餐沙律

英式炸薯條配黑松露醬

烤大蝦龍蝦汁扁意粉,大大隻的虎蝦令賣相更吸睛,扁意粉沾了許多甜甜又 creamy 的龍蝦汁,口感彈牙。扁意粉配上紅椒、洋蔥、芝士等,令味覺更豐富。
烤大蝦龍蝦汁扁意粉

烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁,豬鞍扒接近一吋厚,但難得脂肪不多,不會覺得肥膩,亦都保留到肉汁,加點芥末燒汁後都幾美味,只可惜覺得稍為 overcooked。配菜有青瓜、蕃茄仔、秋葵,薯蓉等,邊吃豬鞍扒邊吃配菜,感覺清新,能中和腸胃的厚重感。
烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁

跟餐的甜品是紅豆綠茶蛋糕,口感軟綿綿,又有香濃的綠茶香,味道很好,而且吃完都不會覺得好滯。
跟餐甜品 - 紅豆綠茶蛋糕

這是朋友叫的濃情朱古力 (凍),上面加了厚厚的忌廉和朱古力條,打咭都幾好睇。
濃情朱古力

我叫的小紅苺汁 (熱),還加了一片檸檬,亦都是酸酸甜甜的,正好減去剛才吃得飽飽的滯著感。
小紅苺汁

這裡的服務都相當不錯,我們多次請他們幫忙拍照都很願意幫忙。而且原來這裡可以在訂位前,說明有朋友生日,在下單時點蛋糕,他們便在蛋糕的碟上寫上 Happy Birthday,可是我今次卻忘記了。
2019-04-29
烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁
跟餐甜品 - 紅豆綠茶蛋糕
小紅苺汁
2019-05-10 59 浏览
今日剛剛考完試當然要搵番間好餐廳慶祝下🥳朋友同我都鐘意🐱🐱所以就揀左呢間❤️入面嘅佈置都係用貓貓做主題🐈再配上復古風格⚜️好有feel㗎😚下面張相個mon仲一路show住貓咪卡通片🤣座位都好闊落,牆上面都係貓畫、貓poster等等😙Dinner menu都有頗多選擇,我地叫左一個西班牙辣肉腸烤雞炒飯🐓和一個西班牙海鮮炒飯🦐set dinner包埋沙律、餐湯、飲品和甜品都算係咁🤓落完order無幾耐就有餐湯和餐包🍞餐包有黑醋橄欖油蘸🤗餐湯係鷹嘴豆湯都幾特別😺除左鷹嘴豆湯仲有好足料嘅英嘴豆沙律🥗🐓西班牙辣肉腸烤雞炒飯整體來說係一個不過不失嘅炒飯☺️蕃茄味好夠🍅辣肉腸同炒飯嘅味都好配,唯獨是雞肉唔係好夠入味,有點淡然無味🙊🦐西班牙海鮮炒飯兩道main couse都係炒飯,但係海鮮炒飯比上一道優勝👍🏻不竟係比較正統嘅paella 🥘 海鮮全部都煮得好好味,帶子外面煎至金黃,內裡仍然保持鮮嫩💕海鮮和炒飯整體嘅酸味更配😉最後,當然係甜品和飲品🍰甜品係朱古力蛋糕😋唔係太甜,所以唔洗怕太膩😛之前都見好多人讚過呢到嘅朱古力好飲🍫所以都叫左兩杯🤩果然名不虛傳🥰朱古力味和口感相當濃郁💕美中不足係d cream唔係

座位都好闊落,牆上面都係貓畫、貓poster等等😙

除左鷹嘴豆湯仲有好足料嘅英嘴豆沙律🥗

🐓西班牙辣肉腸烤雞炒飯

🦐西班牙海鮮炒飯

之前都見好多人讚過呢到嘅朱古力好飲🍫所以都叫左兩杯🤩果然名不虛傳🥰朱古力味和口感相當濃郁💕美中不足係d cream唔係平時嘅whip cream,cream嘅奶味冇咁出🙈

整體來說,值得一試👍🏻